X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna jest😍😍

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od dzisiaj jest promocja w Rossmannie na pieluszki Bambiboo 2-4 kg z aplikacją Rossnę. Mają bardzo dobre opinie, ja kupiłam 2 paczki żeby mieć na początek😉

mj26, JustiJusti lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matuluuuuu jakie slodkosci ❤❤❤❤❤
    I jak Ja mialabym bez usg wytrzymac jeszcze te 2.5 miesiaca , ludzie nooo ...

Co tam , jak tam mija weekend ?
    Ja bylam na urodzinach Mamy , wrocilam do domku , ogarnelam siebie i pare rzeczy i wrocilam do siostry bo Mama z Ojczymem na kolacje do znajomych poszli a ja dzis u siostry nocuje bo sama nie chciala byc w domu ;)
    Wlasnie wlaczylysmy sobie horror i robimy pazurki hehe .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj trochę poogarniałam na budowie, 3 dni mnie tam nie było, a mąż jest niezły balaganiarz :p No i wieczorem odebralismy kuchnie z Ikei.

Teraz oczywiście znowu nie śpię, bo mnie zgaga dopadła :/

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt! :)

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykończenie domu zajmuje nam cały wolny czas... ale zebrałam się i zamówiłam kolejny kocyk, pościel, pieluszki, zawieszkę do smoczka blablabla... ogarnelam tez aptekę ale w sumie więcej jest rzeczy dla mnie (majtki siateczkowe, podkłady, mydło w płynie bezzapachowe, tabletki na gardło, femaltiker itd). Muszę ogarnąć łóżeczko i w sumie to nie mam co już kupować 😳

Darrika, Dariah, annkaa lubią tę wiadomość

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję wykańczania domu w ciąży, ja miałam serdecznie dość. Wprowadziliśmy się w maju, niby wszystko było zrobione oprócz górnej łazienki, ale rozpakowywanie, organizacja wszystkiego, dekorowanie, co chwilę przyjezdzaly kolejne rzeczy i upał to była masakra.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zakładam, że np książki moje (A mam ich sporo) i tego typu podobne rzeczy, to będę rozpakowywać dopiero latem. Na szczęście mamy jeden wolny pokoik gdzie zrobimy składowisko - nic nie będzie przeszkadzać ani się nie zniszczy.

Najważniejsze dla mnie jest to, że się czuje naprawdę dobrze, czasem tylko na noc ta zgaga ale spokojnie mogę się skupić na wybierania płytek itd. Nawet ostatnio cała apteczka zamowiłam, pieluchy tetrowe i flanelowe, dla siebie podkłady i majtasy, jakieś kremy, oliwki, czopki itd.

Wózek mam na oku ale nie mamy czasu podjechać obejrzeć, bo budowa jest priorytetem, A łóżeczek na olx na razie fajnych nie ma :/

No i na domiar wszystkiego, mam problem z jednym z kotów, miał mieć usuwany kamień nazebny, ale ma źle wyniki krwi i musimy go podleczyc :(

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do marca

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika a co wyszło w morfologii i biochemii? Ile lat ma kot? My mamy 5 siersciuchow w wieku od pół roku do 15 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 12:02

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Darrika a co wyszło w morfologii i biochemii? Ile lat ma kot? My mamy 5 siersciuchow w wieku od pół roku do 15 lat.

Kot ma 5 lat, podwyższony mocznik, białko i kreatynina. Wyniki nie są dramatyczne, ale jak na jego wiek to trochę szybko. Teraz 2 tygodnie daje mu takie "rybki" i wodę do mokrej karmy, potem powtórka badań i zobaczymy co dalej

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do marca

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Kot ma 5 lat, podwyższony mocznik, białko i kreatynina. Wyniki nie są dramatyczne, ale jak na jego wiek to trochę szybko. Teraz 2 tygodnie daje mu takie "rybki" i wodę do mokrej karmy, potem powtórka badań i zobaczymy co dalej
    Ja bym zrobiła usg żeby spr stan nerek, czy je suchą karmę? A mokra jaka?

mj26 lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Ja bym zrobiła usg żeby spr stan nerek, czy je suchą karmę? A mokra jaka?

Od prawie 3 lat tylko mokra, Feringa/butchers, trochę Macs. Jak sie wyniki nie poprawia po tych 2 tygodniach to faktycznie to usg też zrobię, dzięki za radę bo o usg nie pomyślałam

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do marca

• mj26 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moje koty tez karmie tylko mokra Feringa albo Real nature. Jedna niestety wyniki badań ok, ale ciągle miała stan zapalny dziąseł. Usuwanie kamienia, mycie zębów, maści nie pomagały i musieliśmy jej wszystkie tylne zęby usunąć. Ma dopiero 3,5 roku i teraz już wszystko jest ok, nie ma tez brzydkiego zapachu z pyszczka, a bałam się ze przez te ciagle stany zapalne i narkozy na usuwanie kamienia zaszkodzi jej na nerki.

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Od prawie 3 lat tylko mokra, Feringa/butchers, trochę Macs. Jak sie wyniki nie poprawia po tych 2 tygodniach to faktycznie to usg też zrobię, dzięki za radę bo o usg nie pomyślałam
    Nie wiem czy ufasz wetowi, ale 2 tyg to trochę długo. Usg i poziom fruktozaminy. Żeby wykluczyć chore nerki i cukrzyce. Bardzo dużo już przerabialiśmy różnych przypadków przez te wszystkie lata.

Darrika lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Ja moje koty tez karmie tylko mokra Feringa albo Real nature. Jedna niestety wyniki badań ok, ale ciągle miała stan zapalny dziąseł. Usuwanie kamienia, mycie zębów, maści nie pomagały i musieliśmy jej wszystkie tylne zęby usunąć. Ma dopiero 3,5 roku i teraz już wszystko jest ok, nie ma tez brzydkiego zapachu z pyszczka, a bałam się ze przez te ciagle stany zapalne i narkozy na usuwanie kamienia zaszkodzi jej na nerki.
    Biedulka 😥 Ach te nasze kocie dzieci. Wiecie co, naprawdę mało różnią się od ludzkich maluchów, też nic nie powiedzą, trzeba ciągle obserwować, uważać żeby nic się nie przytrafiło. Nas koty nauczyły trzymania mega porządku, nigdzie nie znajdzie się u nas żaden drobny element, pieniądze, baterie, wstążki, folia itp obe są bezpieczne A teraz dzięki temu też nasz starszy synek i nie dlugi młodszy. Nic nie połknął czy nie wepchnąl do noska.

Darrika, mj26 lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Nie wiem czy ufasz wetowi, ale 2 tyg to trochę długo. Usg i poziom fruktozaminy. Żeby wykluczyć chore nerki i cukrzyce. Bardzo dużo już przerabialiśmy różnych przypadków przez te wszystkie lata.

Ogólnie jej ufam, bo lecze u niej koty od 5 lat, a wyniki nie są aż tak dramatyczne, po prostu podwyższone i trzeba zadziałać dlatego myślę, że te 2 tygodnie nie zrobi różnicy raczej, a ponowne wyniki pokażą czy zmiany są poważne czy to dopiero ich początek

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do marca

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ogólnie jej ufam, bo lecze u niej koty od 5 lat, a wyniki nie są aż tak dramatyczne, po prostu podwyższone i trzeba zadziałać dlatego myślę, że te 2 tygodnie nie zrobi różnicy raczej, a ponowne wyniki pokażą czy zmiany są poważne czy to dopiero ich początek
    Trzymam kciuki. Nawet jeśli to przewlekła niewydolność nerek to dieta i leki pozwalają kotom na normalne i dość długie życie. Napisz po wizycie kontrolnej 😊

Darrika lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę z siebie po dzisiejszym przygotowywaniu obiadu 😂 Na obiad zrobiłam dzisiaj kotlety mielone, pierwszy jak to zwykle bywa wyszedł niewymiarowy. Mąż go skomentował i myślałam, ze się posikam ze śmiechu... po chwili zaczęłam ryczeć i znowu się śmiać i tak w kółko kilka razy. Skończyło się, ze mąż musiał mnie wachlować, bo nie mogłam się uspokoić. Ahhh te hormony takie napady śmiechu już kilka razy mi się zdarzyły ale póki co bez płaczu 😆

Camilla33, Mysza, KasiaM, Dariah, Bożenka, zuzi_c lubią tę wiadomość

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei od kilku dni nie poznaję sama siebie. Stałam się okropnie płaczliwa i rozchwiana emocjonalnie. I chyba czuję już lekki stres , ludzie pytają kiedy termin i komentują: a to już niedługo! Z jednej strony radość, z drugiej obawa czy podołamy roli rodziców☺

Mam pytanie do dziewczyn, które nie uczęszczają do szkoły rodzenia. Wybieracie się na jakiś kurs pierwszej pomocy u niemowlęcia? Korzystacie z książek, stron internetowych,filmików na youtube?

annkaa lubi tę wiadomość

• Aguuu Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierwszą pomoc mieliśmy na szkole rodzenia ale dość okrojoną. Podczytuje jeszcze z książek:)

Dziś pierwszy raz robiłam zastrzyk z heparyną. Masakra. Już mam siniaka 🤦‍♀️ wszystko byłoby łatwiejsze gdyby na tym brzuchu tak jak przed ciążą było więcej tłuszczyku i było za co złapać 🤣 macie jakieś dobre rady jak robić zastrzyk żeby siniak był jak najmniejszy lub wgl? Ogólnie mam skłonności do siniaków więc nie wiem czy bez jest możliwe, ale zawsze warto zapytać 😁
    Wczoraj w końcu kupiliśmy wózek muuvo quick więc cieszę się bardzo że mamy już z głowy. Wszystko chodzi jak ta lala mam nadzieję że spisywać będzie się tak dobrze jak wygląda ☺️

Mysza, Bożenka lubią tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Ja z kolei od kilku dni nie poznaję sama siebie. Stałam się okropnie płaczliwa i rozchwiana emocjonalnie. I chyba czuję już lekki stres , ludzie pytają kiedy termin i komentują: a to już niedługo! Z jednej strony radość, z drugiej obawa czy podołamy roli rodziców☺

Mam pytanie do dziewczyn, które nie uczęszczają do szkoły rodzenia. Wybieracie się na jakiś kurs pierwszej pomocy u niemowlęcia? Korzystacie z książek, stron internetowych,filmików na youtube?
    Ja kochana nie chodze na szkole rodzenia i nie chodzilam . Pierwsza pomoc to z neta spojrzec , youtube jak piszesz i tyle . Maz zna ma kursy wiec luzik ;)

Mysza lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ