LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza a co do TP to chcial nie chcial juz niedlugo !
Sama dzis na ten temat mysle i.powtarzam sobie , ze przeciez we wtorek zaczynam 30 tc i jak to tak szybko.zlecialo ... , ze ciaza bedzie donoszona juz za 8 tygodni !
Tozto lada chwila ! No ale Ja mam juz jedno dziecko wiec wiec nie stresuMysza lubi tę wiadomość
-
Je sie wcale , przy pierwszym tez sie nie stresowalam dzieki Bogu ani porodem ani rodzicielstwem ale wiem , ze ludzie rozne maja mysli i to calkiem normalne bo przeciez to obrot zycia o 180 stopni . Juz nie odpowiada sie za siebie tylko a i za bezbronna osobke ktora jest calkowicie zalezna od ciebie !
ale.dacie rade . Nie pierwsza i nie ostatnia sie o to martwisz .
instynkt macierzynski i wszystko.inne przyjdzie kochana po.porodzie .
Sorka ucielo mi.postMysza, Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie chodzę do żadnej szkoły rodzenia, ale mąż co roku w firmie ma szkolenie bhp i pierwszej pomocy i dobrze wie co z takim małym ziemniaczkiem robić w razie w więc mnie nauczy co i jak
Poza tym planuje też coś w necie poczytać i na yt obejrzećMysza lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Mysza wrote:Zakręcona, nie wiem jak to robisz ale Twoje posty naprawdę dają pozytywnego kopa!😃
Mam nadzieję, że z Twoim zdrowiem już lepiej❤
Dziekuje , ze pytasz 😊 jest lepiej ale nadal jestem na antybiotyku i lekach . Nie czuje zebym miala goraczke juz , normalnie rano wstaje a nie z obolalym cialem i miesniami . Katar i kaszel sa ale gardlo i klatka piersiowa nie bola juz . Kaszel mam najwiecej w nocy , dusi az ale w dzien juz coraz mniej wiec widze , ze lekka poprawa jest -
nick nieaktualny
-
Aguuu wrote:My pierwszą pomoc mieliśmy na szkole rodzenia ale dość okrojoną. Podczytuje jeszcze z książek:)
Dziś pierwszy raz robiłam zastrzyk z heparyną. Masakra. Już mam siniaka 🤦♀️ wszystko byłoby łatwiejsze gdyby na tym brzuchu tak jak przed ciążą było więcej tłuszczyku i było za co złapać 🤣 macie jakieś dobre rady jak robić zastrzyk żeby siniak był jak najmniejszy lub wgl? Ogólnie mam skłonności do siniaków więc nie wiem czy bez jest możliwe, ale zawsze warto zapytać 😁
Wczoraj w końcu kupiliśmy wózek muuvo quick więc cieszę się bardzo że mamy już z głowy. Wszystko chodzi jak ta lala mam nadzieję że spisywać będzie się tak dobrze jak wygląda ☺️ -
Hej Dziewczyny
Wróciliśmy wlansie po długim weeekndize w Stolycy
Byliśmy u mojej kuzynki
Było bardzo fajnie
Nie odniosę się do wszystkiego
Widizlam piękne zdjęcie Dzidzi
Słodycz !!!!
Oj termin się zbliża - ja mam równe 3 miesiące hehe
Jakos mnie to nie stresuje
Przy córce tez sie nie stresowałam ani porodem ani rodzicielstwem09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
ZakręconaOna wrote:Ja kochana nie chodze na szkole rodzenia i nie chodzilam . Pierwsza pomoc to z neta spojrzec , youtube jak piszesz i tyle . Maz zna ma kursy wiec luzik
-
Mysza wrote:Super, że jest poprawa☺ Mi po infekcji kaszel utrzymywał się długo po tym jak skończyłam antybiotyk. A bierzesz jakiś probiotyk porządny do tego antybiotyku?
Oni nie przepisali nic a Ja w ogole zapomnialam o tym , ze powinnam cos takiego . Raju 🤐🤦♀️
-
Camilla33 wrote:Zakręcona ale to Ty spędzasz większość czasu z dzieckiem, każdej nas powinna znać podstawy. Ode mnie zawód wymaga znajomości całej procedury. Mimo to gdy syn wpadł w bezdech ja wpadłam w panikę, na szczęście po chwili się ogarnęłam.
mam 4 latka w domu kochana przypominan . Pozatym przypomniec moge sobie poprzez ksiazke badz internet
Nie musze chodzic do zadnej szkoly rodzenia , szczegolnie ze uwazam to za nie potrzebna sprawe jesli chodzi o moja osobe . Nie mam na to ani czasu ani checi . Nawet nie interesowalam sie gdzie obok mnie takowa moze byc . W pierwszej ciazy tez nie chodzilam i zyjemy wszyscy
Ja napisalam o sobie , nikomu nie mowie , ze ma nie isc . Jezeli ma ktoras ochote i czuje potrzebe , wolna droganie czuje sie gorszym rodzicem badz ogolnie osoba przez to
Darrika lubi tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:Zakręcona ale to Ty spędzasz większość czasu z dzieckiem, każdej nas powinna znać podstawy. Ode mnie zawód wymaga znajomości całej procedury. Mimo to gdy syn wpadł w bezdech ja wpadłam w panikę, na szczęście po chwili się ogarnęłam.
Zawsze sa lzy , nerwy itp ... takze uwazam to za normalne
Nie oszukujmy sie , przy obcym ( nie mowie o dzirciach ) nie sra sie tak w portki jak przy wlasnym dzieckutakie moje zdanie
-
ZKrecona
Całkiem się z Tobą zgadzam - zarówno w kwestii szkoły rodzenia - jeśli nie masz ochoty to bez sensuoraz kwestii paniki - nie wiadomo ile godzin kursów itd a jak przyjdzie co do czego to przy własnym dziecku człowiek panikuje
ZakręconaOna, Darrika lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualny
-
No tak zapytam jutro . Napewno sa . Ja jakas durna momentami.mam wrazenie jestem w tej ciazy
serio ...
Dzis trzy razy szlam na dol po cos i wravalam bez niczego ... poczym sama do siebie mowie " kurwa Agata noooo !" Hahahaha kalafior ciazowy level hard :p -
nick nieaktualnyNie chodziłam do szkoły i na żadnym kursie nie byłam. Z własnego doświadczenia wiem ze to bez sensu. Jak byłam zestresowana to nie znałam numeru na pogotowie a co dopiero pamiętać co i jak.... mam segregator pediatryczny mamyginekolog i tam jest opisana pierwsza pomoc. Wyjęłam te kartki i leżą na widoku w razie co. Jak jest już jakaś ciężka sytuacja to pan na infolinii mówi co i jak a jak jest coś lekkiego to właśnie zaglądam w te kartki. Ale tak jak mówię stres robi swoje. Ja nawet nie pamietam jakie dawki leków córka zażywa
ZakręconaOna, Mysza, Dariah lubią tę wiadomość
-
Z takim tipów to babka na szkole rodzenia właśnie mówiła, że jak chcemy się dodzwonić na pogotowie to lepiej jednak wybrać ten nr 999 niż 112, bo na 112 są osoby przy telefonie które niekoniecznie wiedzą jak pokierować z pierwszą pomocą a na pogotowiu zawsze są osoby kompetentne do pokierowania nas. Ale nie wiem czy tak jest w praktyce bo na szczęście nie miałam okazji sprawdzać.
Camilla33 w ciąży też? Bo właśnie też czytałam o tym, że w udo można, że ogólnie fałda tłuszczu, ale ginekolog zalecić że w brzuch i nie mówił o alternatywach. W udo na pewno mniej bym się stresowała nawet jakby bardziej bolało i jeszcze większy siniak by był. Tak to już panikowalam że się w dziecko wkuje chociaż wiem że to niemożliwe 😂😂😂29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Hej dziewczyny my dziś byliśmy na Jarmarku świątecznym bo się już u nas rozłożyli:) potem musiałam wpaść na chwilę do pracy i niedziela zleciala.
Co do szkoły rodzenia to zależy, naprawdę nie którym osoba to bardzo dużo daje . A z pierwszą pomocą to też kwestia czasu i tego co się dzieje. Często w panice zapomina się najprostszych rzeczy ,ale robi też się to tak odruchowo jak byśmy mieli wszystko w jednym palcu ..
Dziewczyny bez stresuprzed nami jakieś ostatnie 10 tyg
ZakręconaOna, Mysza, Bożenka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
my wczoraj byliśmy na tym oddziale i jestem pod ogromnym wrażeniem... warunki bez porównania, a personel doświadczony bo wszyscy właściwie z CZMP w Łodzi. Szkoda, że każdy szpital nie robi takich dni otwartych to bardzo pomaga i na pewno już inaczej na to patrzymy z mężem przede wszytskim on jest spokojniejszy bo już wie gdzie ma iść, co robić itdEdith, Camilla33, mj26 lubią tę wiadomość