X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a co do TP to chcial nie chcial juz niedlugo ! :)
    Sama dzis na ten temat mysle i.powtarzam sobie , ze przeciez we wtorek zaczynam 30 tc i jak to tak szybko.zlecialo ... , ze ciaza bedzie donoszona juz za 8 tygodni !
    Tozto lada chwila ! No ale Ja mam juz jedno dziecko wiec wiec nie stresu

Mysza lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je sie wcale , przy pierwszym tez sie nie stresowalam dzieki Bogu ani porodem ani rodzicielstwem ale wiem , ze ludzie rozne maja mysli i to calkiem normalne bo przeciez to obrot zycia o 180 stopni . Juz nie odpowiada sie za siebie tylko a i za bezbronna osobke ktora jest calkowicie zalezna od ciebie ! :) ale.dacie rade . Nie pierwsza i nie ostatnia sie o to martwisz . ;) instynkt macierzynski i wszystko.inne przyjdzie kochana po.porodzie .

Sorka ucielo mi.post

Mysza, Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, nie wiem jak to robisz ale Twoje posty naprawdę dają pozytywnego kopa!😃
    Mam nadzieję, że z Twoim zdrowiem już lepiej❤

• Darrika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie chodzę do żadnej szkoły rodzenia, ale mąż co roku w firmie ma szkolenie bhp i pierwszej pomocy i dobrze wie co z takim małym ziemniaczkiem robić w razie w więc mnie nauczy co i jak :)

Poza tym planuje też coś w necie poczytać i na yt obejrzeć

Mysza lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Zakręcona, nie wiem jak to robisz ale Twoje posty naprawdę dają pozytywnego kopa!😃
    Mam nadzieję, że z Twoim zdrowiem już lepiej❤
    Hehe . Kochana 😘

Dziekuje , ze pytasz 😊 jest lepiej ale nadal jestem na antybiotyku i lekach . Nie czuje zebym miala goraczke juz , normalnie rano wstaje a nie z obolalym cialem i miesniami . Katar i kaszel sa ale gardlo i klatka piersiowa nie bola juz . Kaszel mam najwiecej w nocy , dusi az ale w dzien juz coraz mniej wiec widze , ze lekka poprawa jest

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że jest poprawa☺ Mi po infekcji kaszel utrzymywał się długo po tym jak skończyłam antybiotyk. A bierzesz jakiś probiotyk porządny do tego antybiotyku?

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    My pierwszą pomoc mieliśmy na szkole rodzenia ale dość okrojoną. Podczytuje jeszcze z książek:)

Dziś pierwszy raz robiłam zastrzyk z heparyną. Masakra. Już mam siniaka 🤦‍♀️ wszystko byłoby łatwiejsze gdyby na tym brzuchu tak jak przed ciążą było więcej tłuszczyku i było za co złapać 🤣 macie jakieś dobre rady jak robić zastrzyk żeby siniak był jak najmniejszy lub wgl? Ogólnie mam skłonności do siniaków więc nie wiem czy bez jest możliwe, ale zawsze warto zapytać 😁
    Wczoraj w końcu kupiliśmy wózek muuvo quick więc cieszę się bardzo że mamy już z głowy. Wszystko chodzi jak ta lala mam nadzieję że spisywać będzie się tak dobrze jak wygląda ☺️
    Możesz robić w uda.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Wróciliśmy wlansie po długim weeekndize w Stolycy ;)
    Byliśmy u mojej kuzynki
    Było bardzo fajnie ;)

Nie odniosę się do wszystkiego ;)

Widizlam piękne zdjęcie Dzidzi ;)
    Słodycz !!!!

Oj termin się zbliża - ja mam równe 3 miesiące hehe
    Jakos mnie to nie stresuje
    Przy córce tez sie nie stresowałam ani porodem ani rodzicielstwem ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja kochana nie chodze na szkole rodzenia i nie chodzilam . Pierwsza pomoc to z neta spojrzec , youtube jak piszesz i tyle . Maz zna ma kursy wiec luzik ;)
    Zakręcona ale to Ty spędzasz większość czasu z dzieckiem, każdej nas powinna znać podstawy. Ode mnie zawód wymaga znajomości całej procedury. Mimo to gdy syn wpadł w bezdech ja wpadłam w panikę, na szczęście po chwili się ogarnęłam.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Super, że jest poprawa☺ Mi po infekcji kaszel utrzymywał się długo po tym jak skończyłam antybiotyk. A bierzesz jakiś probiotyk porządny do tego antybiotyku?
    Nie :( Oni nie przepisali nic a Ja w ogole zapomnialam o tym , ze powinnam cos takiego . Raju 🤐🤦‍♀️

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Zakręcona ale to Ty spędzasz większość czasu z dzieckiem, każdej nas powinna znać podstawy. Ode mnie zawód wymaga znajomości całej procedury. Mimo to gdy syn wpadł w bezdech ja wpadłam w panikę, na szczęście po chwili się ogarnęłam.
    Ale Ja wiem co mam zrobic kiedy cos sie dzieje :) mam 4 latka w domu kochana przypominan . Pozatym przypomniec moge sobie poprzez ksiazke badz internet :)
    Nie musze chodzic do zadnej szkoly rodzenia , szczegolnie ze uwazam to za nie potrzebna sprawe jesli chodzi o moja osobe . Nie mam na to ani czasu ani checi . Nawet nie interesowalam sie gdzie obok mnie takowa moze byc . W pierwszej ciazy tez nie chodzilam i zyjemy wszyscy ;)

Ja napisalam o sobie , nikomu nie mowie , ze ma nie isc . Jezeli ma ktoras ochote i czuje potrzebe , wolna droga :) nie czuje sie gorszym rodzicem badz ogolnie osoba przez to :)

Darrika lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    A co do paniki to Ja mysle , ze to kwestia zwyczajnie strachu o wlasne dziecko . Praktycznie nie znam takiej Matki , ktora zachowuje calkowicie zimna krew i dziala bez zajaknoecia. Nie mowie , ze takich nie ma bo byc moze sa ale nie znam ;)
    Zawsze sa lzy , nerwy itp ... takze uwazam to za normalne :)

Nie oszukujmy sie , przy obcym ( nie mowie o dzirciach ) nie sra sie tak w portki jak przy wlasnym dziecku :D takie moje zdanie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZKrecona
    Całkiem się z Tobą zgadzam - zarówno w kwestii szkoły rodzenia - jeśli nie masz ochoty to bez sensu ;) oraz kwestii paniki - nie wiadomo ile godzin kursów itd a jak przyjdzie co do czego to przy własnym dziecku człowiek panikuje

ZakręconaOna, Darrika lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Nie :( Oni nie przepisali nic a Ja w ogole zapomnialam o tym , ze powinnam cos takiego . Raju 🤐🤦‍♀️
    Zapytaj w aptece,nie wiem jak jest w UK ale powinno być kilka probiotyków bez recepty :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak zapytam jutro . Napewno sa . Ja jakas durna momentami.mam wrazenie jestem w tej ciazy :/ serio ...
    Dzis trzy razy szlam na dol po cos i wravalam bez niczego ... poczym sama do siebie mowie " kurwa Agata noooo !" Hahahaha kalafior ciazowy level hard :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodziłam do szkoły i na żadnym kursie nie byłam. Z własnego doświadczenia wiem ze to bez sensu. Jak byłam zestresowana to nie znałam numeru na pogotowie a co dopiero pamiętać co i jak.... mam segregator pediatryczny mamyginekolog i tam jest opisana pierwsza pomoc. Wyjęłam te kartki i leżą na widoku w razie co. Jak jest już jakaś ciężka sytuacja to pan na infolinii mówi co i jak a jak jest coś lekkiego to właśnie zaglądam w te kartki. Ale tak jak mówię stres robi swoje. Ja nawet nie pamietam jakie dawki leków córka zażywa

ZakręconaOna, Mysza, Dariah lubią tę wiadomość

• Aguuu Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takim tipów to babka na szkole rodzenia właśnie mówiła, że jak chcemy się dodzwonić na pogotowie to lepiej jednak wybrać ten nr 999 niż 112, bo na 112 są osoby przy telefonie które niekoniecznie wiedzą jak pokierować z pierwszą pomocą a na pogotowiu zawsze są osoby kompetentne do pokierowania nas. Ale nie wiem czy tak jest w praktyce bo na szczęście nie miałam okazji sprawdzać.

Camilla33 w ciąży też? Bo właśnie też czytałam o tym, że w udo można, że ogólnie fałda tłuszczu, ale ginekolog zalecić że w brzuch i nie mówił o alternatywach. W udo na pewno mniej bym się stresowała nawet jakby bardziej bolało i jeszcze większy siniak by był. Tak to już panikowalam że się w dziecko wkuje chociaż wiem że to niemożliwe 😂😂😂

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my dziś byliśmy na Jarmarku świątecznym bo się już u nas rozłożyli:) potem musiałam wpaść na chwilę do pracy i niedziela zleciala.

Co do szkoły rodzenia to zależy, naprawdę nie którym osoba to bardzo dużo daje . A z pierwszą pomocą to też kwestia czasu i tego co się dzieje. Często w panice zapomina się najprostszych rzeczy ,ale robi też się to tak odruchowo jak byśmy mieli wszystko w jednym palcu ..

Dziewczyny bez stresu :) przed nami jakieś ostatnie 10 tyg

ZakręconaOna, Mysza, Bożenka lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś Panika bo Gabi jak nigdy wogole się nie ruszala .. czasem 1 kop w podbrzusze ale bardzo lekko . Na szczęście teraz ładnie ruszyła

Dariah, Bożenka lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

my wczoraj byliśmy na tym oddziale i jestem pod ogromnym wrażeniem... warunki bez porównania, a personel doświadczony bo wszyscy właściwie z CZMP w Łodzi. Szkoda, że każdy szpital nie robi takich dni otwartych to bardzo pomaga i na pewno już inaczej na to patrzymy z mężem przede wszytskim on jest spokojniejszy bo już wie gdzie ma iść, co robić itd :D

Edith, Camilla33, mj26 lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ