LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
gusiaa wrote:Kochana moja w 26+6 wazyla nie całe 900 gram lekarz mówił że trochę mała, ale córka też się urodziła 2680 wiec teraz Gabi też może być drobna .
waga ok jak dla Mnie szczegolnie na 42 tc ale teraz tak wlasnie czuje ze moge sucharka miec . Byc moze przez moje niskie cukry a byc moze nie , nie mowie rowniez ze waga mi nie skoczy pozniej pod koniec hehe
-
Dariah wrote:Aproll
Nie zdejmujesz za każdym razem przewijaka
Łóżeczko ma 120 cm długości
Przewijak jest szeroki na 50 cm ?
Wiec zostaje „dziura” 70 cm i tam kładziesz dziecko
Bez ruszania przewijaka
Jeśli rozumiesz co mam na myśli hehhe -
ZakręconaOna wrote:Ja pierwszego syna urodzilam 3800
waga ok jak dla Mnie szczegolnie na 42 tc ale teraz tak wlasnie czuje ze moge sucharka miec . Byc moze przez moje niskie cukry a byc moze nie , nie mowie rowniez ze waga mi nie skoczy pozniej pod koniec hehe
-
Moja w 27+3tyg ważyła już prawie 1300g🙈 w czwartek się oglądamy, więc zobaczymy ile urosła. A ja od początku ciąży przytyłam "aż" 2kg, wszystkie badania łącznie z cukrem mam jak najbardziej w porządku, więc chyba będzie po prostu duża po tatusiu 😂
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Dariah wrote:Aproll
Nie zdejmujesz za każdym razem przewijaka
Łóżeczko ma 120 cm długości
Przewijak jest szeroki na 50 cm ?
Wiec zostaje „dziura” 70 cm i tam kładziesz dziecko
Bez ruszania przewijaka
Jeśli rozumiesz co mam na myśli hehhe -
aprill wrote:ss25, mj26 - macie może cukrzycę ciążową? Pytam bo moja Mała w 28+2 ważyła 1300g, lekarz zrzuca to na moje nieuregulowane cukry i straszy że dziecko będzie ogromne
Mój w 29tc4 miał u prywatnego 1700 aa w tym samym dniu na NFZ zmierzył go inny lekarz ii oszacowal wagę ja ponad 1400g ii żaden z tych lekarzy nee skomentował, że jest za duży..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 19:01
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Gusiaaaa
Ja tez na początku się bałam przebierać / przewijać itd moja córkę
Tez była malutka
Ale powiem szczerze ze j tak wole aby synek był malutki niż dużyZakręconaOna lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
ppieguskaa wrote:Mój w 29tc4 miał u prywatnego 1700 aa w tym samym dniu na NFZ zmierzył go inny lekarz ii oszacowal wagę ja ponad 1400g ii żaden z tych lekarzy nee skomentował, że jest za duży..
ale 1700 w tym tygodniu to ogolnie spore dziecko naprawde jak czytam.na wielu forach . Jak.1400 to normalka wedlug mnie
a 1700 to juz galancie naprawde lecz kazde dziecko wiadomo rosnie w swoim tempie hehe . Ciekawi mnie tylko ta roznica , albo za malo albo za duzo ktorys zaznaczyl sonda
-
Bożenka wrote:1700 faktycznie sporo, ja się urodziłam w 36tc 1800g😅 ale widać na podstawie dwóch USG u pieguski, że te wszystkie pomiary nie odzwierciedlają rzeczywistej wagi dziecka, więc trzeba mieć gdzieś z tyłu głowy, że to tylko szacunkowa waga 😄
Bozenka ile ??? :o no to juz przesada ale kiedys nie bylo usg dostepnego jak my mam6 wiec co sie dziwic . -
Bożenka wrote:No kiedyś nie było tak dobrze z USG. Hehe no taka mała, ja sobie takiego maluszka nie potrafię wyobrazić 🙈
-
Bozenka
O Matko !! Jakie maleństwo !
Ja byłam z 42 tc - wywołany poród - 2700 g
Ale to obrał wielkolud w porównaniu z 1800! Eheh
No ale w tamtych czasach nikt nie słyszał o usg...
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ehh no różne są te wagi. Szkoda takich maluszków, muszą mieć dużo siły żeby się przystosować do naszego świata.
Dariah gdzie kupiłaś fotelik? Bo ja ostatnio już w sklepie nie mogłam zamówić,. ponieważ je wyprzedają. Na internecie pełno sklepów, ale zazwyczaj status brak w magazynie, albo kolor ohydny 🤷