LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Teraz spojrzalam na karte ciazy z synem o.ile sie nie myle bo to pobazgrolone przez te polozne w uk , ze w 27 plus 6 dni maly mial 1420 gram
To troche roznica niz teraz . No nic za miesiac zrobimy usg . Mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzsdku
U nas jest taka właśnie opieka ze wszystko trzeba dokładnie sprawdzać pare razy. Wizyty u mojego gina miałam co 3 tyg, dodatkowo jeździłam do szpitala i tam miałam usg prawie godzinę i trzy lekarki robiły na zmianę, jeździłam do Warszawy do genetyka i w Krakowie miałam genetyka i wszyscy kontrolowali wagę. Jeszcze antropologa miała w szpitalu który zajmuje się wzrostem. Teraz będziemy robić badania dlaczego ma hipotrofie ale nfz nie pokryje kosztów a kosztuje 6 tys -
Szacowanie wagi ostatecznej nie tym etapie jest bez sensu bo znam wiele przypadków w obie strony. Do samego porodu może być 500 g różnicy a to dużo. Notabene największy wpływ ma genetyka rodziców. Są też badania które mówią ze zażywanie witamin może powodować makrosomie plodu. Ja mam dziś wizytę. Moja Panna szalała jak dzik przez całą noc.
Przewijak mam dla odmiany na pralce w łazience bo ja bardzo mało używałam chusteczek tylko pod bieżącą wodą,juz nie chodzi o ekologię tylko kupy życia:-) na gorze tylko mamy sypialnie wiec w nocy przewijalam na podkładzie jednorazowym. Do tej pory korzystamy z pralki przy ubieraniu bo to wiele ułatwia i mamy takie ustawienie ze to najlepsze miejsce.Mysza, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
annkaa wrote:https://naforum.zapodaj.net/ff2decfdfb05.jpg.html
My też już po 3 prenatalnych
Mała ma ok. 1500 g i jakieś 40 cm jak dobrze zrozumiałam ginekologa
Nie chciała się nam pokazac, zasłoniła buźkę i koniec
Doktor przewiduje że do porodu będzie 3500 g i ok. 54 cm
Główkę ma chyba 8 cm teraz obwód
Napisałam już po raz kolejny posta i przy edycji mi się anulowało... Ech
Staram się Was nadrobić, ale z tym pisaniem to jakby mi ktoś robił pod górkę
Muszę na kompie jutro spokojnie napisać
Dobrej i spokojnej nocy, bo ja wczoraj do 1 czy 2 próbowałam usunąćmoja zawsze się przytula do ściany i nic nie widać..
annkaa lubi tę wiadomość
-
Co do wagi
Sprawdziłam wlansie córkę
29+0 - 1250 g
Córka w przedszkoludostała dziś rano nowe baletki na balet - ale była zadowolona
Właśnie jem śniadankoMysza, mj26, annkaa lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Bozenka
Co do fotelika jeszcze
Nie wime skąd jesteś ale pamietam ze mieli tez w Poznaniu w sklepie Akpol Baby na Rondzie Rataje - maja oczywsice kontakt orzez fb wiec może do nich napisz z pytaniem09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Cześć dziewczyny, jak dzisiaj nastrój?
Mnie napierdzielają plecy, znowu muszę iść do fizjo żeby mnie pomasował
Wczoraj byłam u fryzjera, było ostre cięcie i jestem mega zadowolona od razu czuję się o wiele wiele lepiej
My za tydzień w czwartek 3 prenatalne, już nie mogę się doczekać -
nick nieaktualnyFruzia85 wrote:Szacowanie wagi ostatecznej nie tym etapie jest bez sensu bo znam wiele przypadków w obie strony. Do samego porodu może być 500 g różnicy a to dużo. Notabene największy wpływ ma genetyka rodziców. Są też badania które mówią ze zażywanie witamin może powodować makrosomie plodu. Ja mam dziś wizytę. Moja Panna szalała jak dzik przez całą noc.
Przewijak mam dla odmiany na pralce w łazience bo ja bardzo mało używałam chusteczek tylko pod bieżącą wodą,juz nie chodzi o ekologię tylko kupy życia:-) na gorze tylko mamy sypialnie wiec w nocy przewijalam na podkładzie jednorazowym. Do tej pory korzystamy z pralki przy ubieraniu bo to wiele ułatwia i mamy takie ustawienie ze to najlepsze miejsce.Ja to chciałabym żeby już był luty i malutka cała i zdrowa była już z nami❤ Mimo, że ciągle słyszę, żeby cieszyć się ciążą bo to piękny stan
Co do wagi dziecka, moja jest teraz taka średnia i myślę, że nie będzie duża po urodzeniu. Chociaż jak czytam ile Wasze ważą to też chciałabym pączuszka.
Zakręcona, na stronie FMF jest kalkulator oceny wzrostu płodu. Wpisujesz tam dane i jest wynik w centylach. Może skorzystasz☺annkaa lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:Bozenka
Co do fotelika jeszcze
Nie wime skąd jesteś ale pamietam ze mieli tez w Poznaniu w sklepie Akpol Baby na Rondzie Rataje - maja oczywsice kontakt orzez fb wiec może do nich napisz z pytaniem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dariah wrote:Mama po przejsciach
Co u Ciebje ?
Dawno się nie odzywałaś?!
Młody ostatnio (2 tyg temu ważył ok 900g, jest trochę mniejszy niż powinien, ale przepływy itp ma w normie. U mnie nie potwierdziła się cukrzyca, w sensie miałam ten skrócony test i nie muszę powtarzać (co bardzo mnie cieszy). Wyszła mi niestety anemia, ale średnio się przejmuję, bo ciągle jestem chora, co pewnie zaburza wynik.
Ostatnio przejrzałam rzeczy kropka w rozmiarze 50-56, odłożyłam te słodkie róże i fiolety, ale mimo tego jest tego sporo. Jeszcze odłożę na bok rozmiar 62. Wyprałam pojedynczą gondolę. Jeszcze muszę przejrzeć i popakować rzeczy z których wyrosły starsze. Przygotować pieluchy wielo w rozmiarze nb. Przeniosłam rzeczy młodszej do ich wspólnego pokoju, więc mogę działać z wyprawką. Jeszcze chodzi mi po głowie zmiana mebli w sypialni (bo brakuje mi miejsca, żeby odkładać te rzeczy za małe na jedną czy drugą. W polu jestem jeśli chodzi o rzeczy do porodu i po, ale do ciąży donoszone mam jeszcze 2 miesiące więc luz. Najgorszy będzie ostatni miesiąc więc muszę sobie zaplanować jakieś zajęcia, bo wtedy czas się tak nie dłuży.
-
Mama po przejsciach
Miło Cię widzieć
Ehh No taki okres chorobowy wiec infekcja goni infekcje
Zdrówka życzę !!
Działa Ci suwaczek ? Bo ja widzę 27+209.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Przewijak mam na komodzie. Duży więc nie ma stresu, że ten wielkolud się nie zmieści czy fiknie. Pierwsze 2 przewijak miałam profilowany (taka rynna) nie sprawdził się bo ciężko się na nim robiło obroty (jak dziecko wpadło w rynnę, szczególnie przy dużych dzieciach było mi niewygodnie. Miałam tez łóżeczko turystyczne z przewijakiem. Uszło, ale przy strzelających kupach ciężko się sprzątać raz czy 2 wpadło do łóżeczka ( było trochę zabawy ze zmianą pościeli). No i oczywiście młodsza szybko była za ciężka, za długa) do przewijaka turystycznego. Najlepszym przewijakiem okazał się ten prosty (mam go we wnęce, więc nie zabezpieczałam dodatkowo, bo nie spadnie. Po jednej stronie mam miejsce na wieszaki, w środku półki na body itp, a dalej 2szafki na duże gabaryty (śpiwory do wózka, chusty itp)
-
Hej.
Wszystko fajnie z tym kalkulatorem lecz nie chce mi obliczyc bo nie znam tej reszty danych . Mialam usg bez papierkow , zdjec tylko waga podana , sprawdzone serduszko i glowka . Wszystko ok dziekuje do domu .
Dariah ale lipa z ta szuflada -
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Hej.
Wszystko fajnie z tym kalkulatorem lecz nie chce mi obliczyc bo nie znam tej reszty danych . Mialam usg bez papierkow , zdjec tylko waga podana , sprawdzone serduszko i glowka . Wszystko ok dziekuje do domu .
Dariah ale lipa z ta szuflada
Pewnie już kiedyś pisałaś, a ja przegapiłam. Prywatnie usg u Ciebie dużo kosztuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 13:01
-
Mysza wrote:Aj niedobrze. Swoją drogą powinnaś dostać wydruk, mój gin nie daje tylko przy szybkim usg sprawdzającym tętno dziecka. Wtedy nie płacę za usg. Jak daje wydruk to płacę.
Pewnie już kiedyś pisałaś, a ja przegapiłam. Prywatnie usg u Ciebie dużo kosztuje?wychodzi mnie ta przyjemnosc 210 f .
Ewentualnie 99 f kosztuje w miejscowosci obok u anglikow ale tez bez wydrukow same fotki . Wiec tu lacznie ok 120 f by wynioslo i tam chcemy jechac po swietach BN