X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Dzisiaj na obchodzie się podpytam.. Czy jest szansa żeby jutro mnie wypisali.. Ale patrząc, że jest weekend.. To wydaje mi się, że do poniedziałku będą chcieli trzymać..

No na strachu się skończyło..

Nawet jak Cie do poniedziałku przetrzymają to nic! Najważniejsze że na strachu się skończyło i nic poważnego się nie stało!

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Ss25
    6-8 tyg na łóżeczko? To co to za łóżeczko heheh ?

Zwykle drewniane :( na córki czekałam 3 tyg z innej firmy a tu taki psikus.. muszę poszukać innego

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry..
    Pieguska o jej ;/ dobrze że na strachu się skończyło:/ kurczę

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się nic nee zmieni.. To najprawdopodobniej jutro wychodzę.
    Ktg dobre. Ja no mam opuchnięte wargi.. No ale zejdzie predzej czy później.. Trochę trudności z jedzeniem.. Ale to może ii lepiej dla mojej wagi..

Żadnych leków nee przyjmuje..

Darrika, mj26, Foto_Anna, annkaa, ss25, Edith, JustiJusti lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Jak się nic nee zmieni.. To najprawdopodobniej jutro wychodzę.
    Ktg dobre. Ja no mam opuchnięte wargi.. No ale zejdzie predzej czy później.. Trochę trudności z jedzeniem.. Ale to może ii lepiej dla mojej wagi..

Żadnych leków nee przyjmuje..
    Kciuki za Was🍀

• Dariah Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moje 104 cm obwodu hehe
    Choć powiem szczerze ze na zdjęciu nie wyglada na tak duzy jak jest ;)

4a4202a04dff.jpg

mj26, ppieguskaa, Foto_Anna, KasiaM, Mysza, RudyLis, Darrika, Camilla33, annkaa, Bożenka, . Raga ., ss25, Edith, Dafka, zulka, JustiJusti lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguska
    Siper ze jutro Was wypuszcza !!!

Ja właśnie zrobiłam pranie
    Będę się szykować bo chciałam na zakupy jechać co by w weekend nie latać
    Muszę kupić córce rajstopy czerwone ! Cholera nigdzie jie mogę dostać, zwykle, gładkie...No nic będę szukać

. Raga . lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na 15:20 wizyta dziś ;)

annkaa, ZakręconaOna, . Raga ., ss25 lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Aa ja od wczoraj w szpitalu.. Wpadłam w poślizg autem.. Ii uderzyłam w płot.. Z Małym wszystko ok.. Ja mam darmowy botoks bo uderzyłam głowa o kierownicę..
    Zatrzymali nas oczywiście na obserwacji..
    Skurcze się na początku pisały ale to chyba było z nerwów.. Bo Po kilkunastu minutach wszystko się uspokoiło..
    Dzisiaj rano jakiś pojedynczy skurcz.. Ale w sumie ja to bardziej odczuwala, że przez dziecko bo mu się ewidentnie nee podobało, że mamy ktg o 5.30..

Wiec lepiej mieć. Torbę spakowana.. Bo nee wiadomo co się wydarzy..

Dobrze że nic się nie stało poważnego i ze nie stuknęłaś brzuszkiem.
    Mi mąż już zabronił jeździć samochodem żeby w razie czego nie stuknąć brzuszkiem w kierownice.
    Trzymaj się cieplutko.

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Dobrze że nic się nie stało poważnego i ze nie stuknęłaś brzuszkiem.
    Mi mąż już zabronił jeździć samochodem żeby w razie czego nie stuknąć brzuszkiem w kierownice.
    Trzymaj się cieplutko.

Stuknac stuknelam bo mam siniaka na brzuchu..
    No najważniejsze, że się skończyło na strachu..

4018d16ae9.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Co do prezentów, u nas jedna zasada się przyjęła, jak w rodzinie pojawiają się kolejne dzieci to kupujemy tylko prezenty dzieciom. Plus my dodatkowo dajemy upominki rodzicom chrzestnym, mojej mamie i babci bo ciągle coś dostajemy od nich, to chociaż w święta od nas jakiś drobiazg.

U nas też już nie kupuje się każdy każdemu, nawet losowanie czasami robimy - kto komu kupuje upominek.
    Ale ja nie potrafiłam się powstrzymać, wczoraj zrobiłam ostatni kalendarz, bo po wcześniejszych już byłam rozkręcona i dostałam rabat.

W przyszłym roku nie będę mieć już pewnie tyle czasu :D

annkaa lubi tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy 114 obwodu w brzuszku, ale w końcu rośnie tam kluseczek. Niech rośnie Niunia a matka od marca na bieżnie 😂😂

Dzisiaj wstałam i spakowałam torby do szpitala. Ponieważ szyjka wydolna i nic się z nią nie dzieje to postanowiliśmy pojechać na święta do rodziny. Niedaleko bo tylko 150km wiec w razie skurczy szybko wrócimy.

WcZoraj udało mi się zakupić stanik do karmienia, narazie jeden bo a moimi cyckami nie jest tak łatwo dobrać odpowiedni i zapłaciłam za niego prawie 200 :-( Kupię sobie jeszcze ze 2 ale to już w ostatnich tygodniach albo po porodzie, żeby rozmiar mnie nie zaskoczył.

Brakuje nam jeszcze wózka, tulika, termometru bezdotykowego i chyba kupię kilka saszetek pokarmu na wszelki wypadek. I jesteśmy gotowi na największa rewolucje w życiu :-)

Dziewczyny mam jeszcze pytanko, a propo samego porodu. Czy planujecie sobie zrobić w domu lewatywę albo będziecie prosiły o nią na sali porodowej. Nigdy nie miałam potrzeby jej robienia i nie mam pojęcia jak to wyglada. Nie chciałabym tez wyskoczyć na porodówce z niemiła niespodzianka a podobno to się zdąża. Zawsze jak mialam pierwszy dzień okresu, który baaaardzo bolał to odrazu mnie czyściło na maksa, może będzie tak i teraz ze zanim przyjadą skurcze parte to się oczyszcze sama.

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

na forum zaglądałam niesystematycznie i nie pamiętam, czy taka rozmowa już była -

czy szczepicie się w ciąży na krztusiec?

(w szkole rodzenia na wykładzie zalecano, mój lekarz raczej sceptycznie do tego podszedł)

i czy zdecydowałyście się na pobranie krwi pępowinowej?

(po wypełnieniu papierów w szkole rodzenia wydzwaniają do mnie w tej sprawie i czekają na decyzję, póki co na razie jestem niezdecydowana, bo ograniczają mnie fundusze...)

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Stuknac stuknelam bo mam siniaka na brzuchu..
    No najważniejsze, że się skończyło na strachu..

Oj A jednak stuknełaś, no ale skoro po obserwacji chcą cie wypuścić to znaczy ze nie zaszkodziło maleństwu.
    Współczuje stresu jaki przeżyłaś.

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy tak jest w każdym szpitalu, ale mimo, że koleżankę przeczyściło porządnie przez kilka dni przed porodem to i tak zrobiono jej lewatywę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 10:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Dziewczyny,

na forum zaglądałam niesystematycznie i nie pamiętam, czy taka rozmowa już była -

czy szczepicie się w ciąży na krztusiec?

(w szkole rodzenia na wykładzie zalecano, mój lekarz raczej sceptycznie do tego podszedł)

i czy zdecydowałyście się na pobranie krwi pępowinowej?

(po wypełnieniu papierów w szkole rodzenia wydzwaniają do mnie w tej sprawie i czekają na decyzję, póki co na razie jestem niezdecydowana, bo ograniczają mnie fundusze...)
    Ja się nie będę szczepić ani pobierać krwi pępowinowej.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja samochodem pewnie będę jeździć do samego końca :p ale mam ten specjalny adapter do pasów i on jest naprawdę rewelacyjny.

Był temat krztuśca I krwi pępowinowej poruszany, choć już to słabo pamiętam :p

Mój gin mi powiedział, że w Polsce jak ma razie szczepienie ma krztusciec w ciąży nie jest popularne, raczej UK czy Irlandia . Ja się na nic nie szczepilam

Co do krwi, to ja się aż tak nie zgłebiałam ale nie zamierzamy jej pobierać.

Lewatywa? Sama sobie raczej nie zrobię bo to dla mnie czarna magia, jak zrobią w szpitalu to ok, jak się zdarzy niespodzianka podczas porodu? No cóż, sama natura ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 11:04

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lewatywy. Można o nią poprosić w szpitalu i tu jest słowo klucz! Poprosić, a nie że ktoś będzie ją nam nakazywac, tak samo jak golenie krocza i z automatu zakładanie wenflonu. Ja 2 tyg przed porodem trzymałam dietę tak żeby codziennie moc na spokojnie skorzystać z toalety, kupiłam czopki glicerynowe, działają w kilka minut.
    A i zrobienia samej kupy nie ma co przeżywać, personel jest przyzwyczajony, ogarnia sytuację w sekundę i po sprawie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 11:10

annkaa, Mysza, Dariah, Darrika lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguska, aż nie wiem co napisać. Dobrze że skończyło się na siniakach i oboje jesteście bezpieczni.

ppieguskaa lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguska, o matko całe szczęście, że nic poważnego się nie stało!! Życzę wam teraz dużo spokoju i odpoczynku 🤗 pogłaszcz tam brzucha od e-ciotki 😃

ppieguskaa, Foto_Anna lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ