LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
marlenaO wrote:Pieguska powodzenia🤛😁
Czy w razie gdyby laktacja była niemożliwa macie już upatrzone jakieś mleko? Chciałabym karmić piersią, ale życie jest życiem i wolałabym chyba mieć coś w zanadrzu niż się później zastanawiać na gorąco które lepsze. Możecie coś polecić?
Ja też chcę mieć jakieś jedno mleko w razie w uszykowane żeby się nie stresować i potem w nerwach nie brać byle czego.
Chętnie bym się dowiedziała co nieznane dziewczyny polecają34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
gusiaa wrote:Dziewczyny ,a powedzcie jakie bierzecie kosmetyki . W sensie żel do mycia to normalniw takie pojemności 300/400 ml czy te malutkie samolotowe?
Ja biorę małe poza żelem po prysznic - z racji wspomnianej wanny
One tam wlewaja meeega dużo żelu wiec co by starczyło09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Siara - mam, ale tym razem mało
Kosmetyki - biorę małe op. (te do samolotu) wypełnione tym co normalnie używam. Tak samo kupiłam mały dezodorant, szczotkę do włosów itp
Mleko będe używać to co przy córce, jeśli będzie potrzeba. Beba supreme (w pl sprzedają pod nazwą Nanoptiplus pro ) lub mleko kozie (zakładając że nie będzie potrzebne bardziej specjalistyczne. Szukałam męka łatwo dostępnego w lokalnych sklepach, w tym w pl; bez oleju palmowego, wzbogaconego probiotykami, żeby choć minimalnie dostarczało tego co kp
Problemów z brodawkami nie miałam. Ale mam gdzieś czysta lanolinę (nie trzeba zmywać) Robi u mnie za balsam do ust. -
Ja już jestem po piwrwszym Ktg. Wszystko ladnie . Młodej serduszko pięknie bilo. Znalazla je kolo pepka po prawej stronie lekko nizej takze pewnie dalej glowa do gory ..🤷♀️
zuzi_c, . Raga ., ss25 lubią tę wiadomość
-
marlenaO wrote:Pieguska powodzenia🤛😁
Czy w razie gdyby laktacja była niemożliwa macie już upatrzone jakieś mleko? Chciałabym karmić piersią, ale życie jest życiem i wolałabym chyba mieć coś w zanadrzu niż się później zastanawiać na gorąco które lepsze. Możecie coś polecić?marlenaO lubi tę wiadomość
-
Pieguska trzymamy kciuki!!!
Ja też mam małe i nawet kupiłam sobie te mini opakowania z Rossmanna ale jednak będę zero waste i zużyję balsamy do mycia z próbek, które dostałam na szkole rodzenia 😁 jakieś nivea i johnsons. Młodemu i tak bym nie dała tych kosmetyków więc sama zużyję 😊
Dariah lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:W tym szpitalu i którym mówimy ojciec oczywiście może być przy porodzie
Ale nke ma odwiedzin w sali przy dziecku
Jak przychodzi ktoś w odwiedziny to jest oddzielna sala odwiedzin na któreś się idzie bez dziecka
ChodZi o to aby na salach nie było pielgrzymek itd
Ki się to nie podoba, ale są osoby które sobie to bardzo cenią i wlansie dlatego wybierają ten szpitalWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 09:30
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Edith wrote:Mama_po_przejsciach, Ty to jesteś bardzo dzielna, wierzę, że i tym razem dasz radę! 😊
-
Camilla
Ja się tobą zgadzam - tez uważam ze to chore
Ale sama znam kilka osob które wlansie ze względu na te politykę wybrały ten szpital
Twierdziły ze przez te 2 dni kiedy leci z nih jak z kranu, siedzą z cyckami na wierzchu itd nie chcą aby ktoś je oglądał - i niw mówią tutaj o swoim partnerze tylko wlansie o oskbacb które odwiedzają inne osoby z sali
Jest to jakiś argument
Choć ja i tak wole mieć opcje odwiedzin09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
U mnie w szpitalu podają Bebilon i Nan
Ja karmiłam samą piersią ok.4 miesięcy...później psychicznie już mnie to wykańczało...przyplątała się lekka depresja poporodowa.
Córka była HNB - nie schodziła mi z piersi wcale. Traktowała ją jak smoczek i bufet. Nie jeździła w gondoli bo jej nienawidziła - ona musiała być tylko ciało do ciała.
A ja już nie wytrzymałam w domu, w 4 ścianach. I zaczęłam wprowadzać MM i wtedy odżylam-mogłam sama wyjść z domu i znowu byłam szczęśliwym człowiekiem
Dlatego teraz po raz drugi nie będę sobie tego fundować jeśli się okaże, że druga córka też będzie takim ciężkim przypadkiem.
Ja dokarmialam Bebiko bo tylko po nim nie miała problemów z brzuszkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 09:57
Camilla33, zuzi_c, Dariah, Darrika lubią tę wiadomość
-
Dariah wrote:Camilla
Ja się tobą zgadzam - tez uważam ze to chore
Ale sama znam kilka osob które wlansie ze względu na te politykę wybrały ten szpital
Twierdziły ze przez te 2 dni kiedy leci z nih jak z kranu, siedzą z cyckami na wierzchu itd nie chcą aby ktoś je oglądał - i niw mówią tutaj o swoim partnerze tylko wlansie o oskbacb które odwiedzają inne osoby z sali
Jest to jakiś argument
Choć ja i tak wole mieć opcje odwiedzin. Raga ., Edith, Darrika, Dariah, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:Rozumiem, ale skoro nie robią problemu z obecnością ojca dziecka przy porodzie to dlaczego ta sama osoba nie może być przy dziecku przez te pierwsze dwa dni czy ile tam musi spędzić czasu. To nie jest normalne. Pielgrzymki np u nas w szpitalach są kontolowane, nikt nie ma prawa nikomu zakłócać spokoju. Też jest pomieszczenie w którym można przyjąć odwiedzajacych, ale każda pacjentka jest uprzedzana przy przyjęciu, że jedyną pożądaną osobą jest ojciec dziecka, który też od razu jest instruowany co i jak z takim maluchem należy robić.
-
Camilla wiem coś o tym... moja teściowa ostatnio też zaczęła wygadywać o odwiedzinach na co mój mąż od razu powiedział, że nie ma żadnych odwiedzin w szpitalu tym bardziej, że ona pracuje w przedszkolu no błagam!
To ma być czas dla mnie, dziecka i męża. Tym bardziej, że to moje pierwsze dziecko ja nie mam pojęcia czego się spodziewać i jeszcze np. Miałabym się stresować kiedy teściowa przyjdzie, co powie itp. :o no koszmar!!!!
Moi rodzice od razu powiedzieli, że nawet nie ma opcji żeby odwiedzić nas w szpitalu no chyba, że ja sama bym chciała.ZakręconaOna, Dariah, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
Jacek, godz 8.30, 53cm ii 3kg z groszami.. Położna nee pamiętała ile dokładnie jak mi go przyniosła..
Mysza, zuzi_c, KasiaM, gusiaa, Edith, zulka, Scintilla, Darrika, Dariah, ZakręconaOna, I_1985, mj26, . Raga ., emdar, Fruzia85, marlenaO, ss25, Camilla33, Dafka, Mama_po_przejściach, annkaa, Anytram, JustiJusti lubią tę wiadomość