WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • KasiaM Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszlam o tym w tv ale chodziło chyba główni o zagrożenie epidemiologiczne i nie tylko na oddziale polozniczym ale zakaz odwiedzin w całej placówce ze względu na panujace biegunki rotawirusowe.

vbfdfed.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Dziewczyny, bo nie mogę doczytać w tej Środzie wielkopolskiej są porodu rodzinne?

Camilla no cóż, taka mają politykę, pewnie że względu na bezpieczeństwo może jakieś wirusy, bakterie kto wie. Tam są tylko odwiedziny na korytarzu
    Tak, maja rodzinne :)

Darrika lubi tę wiadomość

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaM wrote:
    Pieguska powodzenia, trzymamy kciuki za jutro :-) Jeśli chodzi o czop sluzowy to mi w pierwszej ciąży odszedł w szpitalu po badaniu ginekologicznym taki zbity,gęsty,ciągnący śluz. Tyle ze mi odszedl caly na raz, jak odchodzi stopniowo to moze to troche inaczej wyglada. Mi tez powróciła senność zazwyczaj po obiedzie musi być drzemka hehe bo inaczej ziewanie do wieczora :-)
    No to wlasnie mnie identyczny odszedl w tygodniu ale bez krwi ... a w pierwszej ciazy wieczorem tez po badaniu ale z krwia i zaczelam rodzic o 6 rano . Tez mi.sie wydaje ze w kawalkach to dluzej wszystko moze potrwac :) nie znam sie tez do konca wiec to moje orzypuszczenia

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to byl inny szpital. I wtedy rzeczywiście zamknęli oddział i nie było możliwości rodzic rodzinnie ale teraz już chhna to odwołane. A tam w sw.rodzinie juz dlugi czas niema odwiedzin. Jak chcesz zobaczyc zone czekasz na korytarzu ,a ona wychodzi za drzwi sama . 🤷‍♀️🤷‍♀️

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czop odszedł dopiero w czasie porodu . Wogole zero jakich kolwiek skurczy boli a chodziłam z rozwarciem jakies 1.5msc .

Teraz mam bole , ciagniecia itp a wssystko po zamykane..

Dziewczyny ,a powedzcie jakie bierzecie kosmetyki . W sensie żel do mycia to normalniw takie pojemności 300/400 ml czy te malutkie samolotowe?

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam mydło w płynie z pompka biały jeleń hipoalergiczne blabla. Przy pierwszym porodzie się sprawdził. Nie wiem dlaczego ale strasznie mi było niedobrze od zapachów. Tam jest chyba 300ml, mąż mnie będzie kąpał przez kilka dni wiec nie ma co oszczędzać 😬 gąbkę tez kupiłam taka dziecięca delikatna bo miałam mega wrażliwa skore dotyk mnie bardzo bolał a co dopiero gąbka szorstka.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Mi czop odszedł dopiero w czasie porodu . Wogole zero jakich kolwiek skurczy boli a chodziłam z rozwarciem jakies 1.5msc .

Dziewczyny ,a powedzcie jakie bierzecie kosmetyki . W sensie żel do mycia to normalniw takie pojemności 300/400 ml czy te malutkie samolotowe?

Ja kupiłam w rossmanie te małe buteleczki plastikowe jak do samolotu. 3 sztuki, jedna na szampon, jedna na żel intymny i jedna na żel pod prysznic. Do nawilżania wezmę sobie olejek na rozstepy co mam, buteleczka 300ml. No i kupiłam sobie pomadka neutrogene do ust i mam jeszcze w tubce bepanthen baby, używam to teraz do smarowania ust na noc bo mi pękają strasznie i chce to potem ewentualnie na brodawki do smarowania ale nie wiem czy się nadaje

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:

Ja chodzilam z 2 cm rozwarciem 2 tygodnie jakos , dopiero po badaniu sprawdzania wod mi czop odszedl caly z krwia . :)

Co do zelu kupilam 250 ml i taki zabiore i wroce z Nim :) nie oplacalo mi sie kupowac mniejszego a w domu i tak wykorzystam

Camilla33 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja kupiłam w rossmanie te małe buteleczki plastikowe jak do samolotu. 3 sztuki, jedna na szampon, jedna na żel intymny i jedna na żel pod prysznic. Do nawilżania wezmę sobie olejek na rozstepy co mam, buteleczka 300ml. No i kupiłam sobie pomadka neutrogene do ust i mam jeszcze w tubce bepanthen baby, używam to teraz do smarowania ust na noc bo mi pękają strasznie i chce to potem ewentualnie na brodawki do smarowania ale nie wiem czy się nadaje
    Nadaje tylko ten krem przed kazdym karmieniem trzeba zmywac chyba ze nowa to jakas seria co nie trzeba . Ja uzywalam i informowali mnie nawet kiedys w szpitalu , ze zmywamy przed kazdym kp

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Nadaje tylko ten krem przed kazdym karmieniem trzeba zmywac chyba ze nowa to jakas seria co nie trzeba . Ja uzywalam i informowali mnie nawet kiedys w szpitalu , ze zmywamy przed kazdym kp

To zapytam położną najwyżej albo jak znajdę ulotkę to przeczytam :) Bo jednak wolałabym coś żeby nie trzeba było zmywać specjalnie

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Mozesz uzywac ,ale trzeba zmyc . Wogole trzeba pamiętać, ze duzo kremow na brodawki ma w skladzie rumianek i jezeli jest to powinno sie zmywac przed karmieniem..

Darrika, Dariah lubią tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegusek trzymam kciuki za was ✊✊ ❤

tb73krhmu0f7yc26.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguska powodzenia🤛😁

Czy w razie gdyby laktacja była niemożliwa macie już upatrzone jakieś mleko? Chciałabym karmić piersią, ale życie jest życiem i wolałabym chyba mieć coś w zanadrzu niż się później zastanawiać na gorąco które lepsze. Możecie coś polecić?

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nee dziękuję.!

No stres się włączył..

Dariah, Bożenka, . Raga ., ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam te mini produkty z rossmana, ale żel do mycia twarzy i pod prysznic Hagi baby mam normalnych rozmiarów. Zapachy zeli pod prysznic jakoś mnie drażnią, cała ciąże używam z yope, ale teraz stwierdziłam, ze się będę myć w Hagi Baby żeby dziecku zapach nie przeszkadzał. Pieguska trzymam kciuki ! ❤️

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppieguskaa, ✊✊✊❤️. Trzymaj się mocno!

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    O teraz jeszcze spojrzałam na mapę, to byśmy mieli ledwie pół godziny drogi do środy,A jak w godzinach szczytu bym zaczęła rodzić to się że starołeki nie wydostaniemy takie tu są korki ostatnio
    No wlansie ja ze Swarzędza tez mam w zasadzie tyle samo drogi, ale jak się w padnie w korki to do Seodi dużo szybciej ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Dziewczyny a czemu w tym szpitalu mają praktyki jak za komuny? To dziwne, co im przeszkadza obecność ojca dziecka czy innej bliskiej osoby, która wspiera młodą mamę w tym ciężkim czasie po porodzie.

W tym szpitalu i którym mówimy ojciec oczywiście może być przy porodzie
    Ale nke ma odwiedzin w sali przy dziecku
    Jak przychodzi ktoś w odwiedziny to jest oddzielna sala odwiedzin na któreś się idzie bez dziecka
    ChodZi o to aby na salach nie było pielgrzymek itd
    Ki się to nie podoba, ale są osoby które sobie to bardzo cenią i wlansie dlatego wybierają ten szpital

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Nee dziękuję.!

No stres się włączył..

Kochana wyłącz stres! Lada moment będziesz miała swojego szkraba w rękach!

Czekamy na relację :)

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Dariah Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Kasia to byl inny szpital. I wtedy rzeczywiście zamknęli oddział i nie było możliwości rodzic rodzinnie ale teraz już chhna to odwołane. A tam w sw.rodzinie juz dlugi czas niema odwiedzin. Jak chcesz zobaczyc zone czekasz na korytarzu ,a ona wychodzi za drzwi sama . 🤷‍♀️🤷‍♀️
    Tak to bylo tymczasowo na Polnej;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ