LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Emdar wrocila i to dzis wlasnie mowilam do meza , ze sennosc mam jak w 1 trymestrze . Potwierdzil bo sam zauwazyl , ze w dzien musze miec drzemke zaliczona chociaz dzisiaj np. W poludnie nie szlam spac ale wstalam o 8 rano ( 6 h snu w nocy ) i poszlam o 8.15 jak dziecku sniadanie naszykowalam dalej spac na 2 h . Byc moze to juz byla dla organizmu drzemka i wystarczylo ale tak wrocilo ! Wczesniej tego nie mialam , dopiero od paru dni mam nawrot takiego zmeczenia i sennosci .
Ja mam wodnisty sluz ciagle , jedynie po aplikacji wiesiolka robi sie sluz wodnisto olejny 😂 takto zadnej zmiany nie ma .
Co do koloru sluzu to albo infekcja sie robi albo zwyczajnie tak masz . Obserwuj sieemdar lubi tę wiadomość
-
gusiaa wrote:Pewnie dziewczyny ja tez nie nawidze takiej nagonki. Powinnyśmy rodzic tak jak bardxiej sie do tego czujemy. A kp powinno byc indywidualne . Najwazniejsze aby maluszek był najedzony wtedy szczęśliwy ❤
My skrecalismy łóżeczko.jutro rano mam ktg ,potem rossman i bede pakowac torbe . Tylko zastanawiam sie czy ja dobrze sie spakuje 🙉😅😅
Ja pranko kolejne trzasnelam rzeczy dla dziecka , maz wlasnie skreca lozeczki w sypialni ale juz dzis nie pakuje torby . Pierdziele nie mam sily ... dziecko do kapieli za jakis czas , do spania a matka wanna , kolacja i film w lozku z mezem . On do pracy jutro a Ja bede w szafie ukladac ciuszki , bede prasowac reszte , a to nasze pranie a to sprzatanie domuspakuje ta torbe i bedzie lezalo naszykowane ale dzis naprawde juz mam w powazaniu jaka kolwiek robote .
-
Gusiaa
Myśle ze jelsi chodzi o kolor śluzu to albo tak masz albo wlansie jakaś infekcja.
Nie martw się torba
Na cc tez Raszei wybierasz ? Tam jest lista cała podoba ama ich stronie co wziąć - ale to to chhba się tyczy sn, chociaż nie wime czy jest jakaś różnica w torbie sn i cc?
Ale na ich stronie jest jak coś
Super brzuszek !!!!
Camila
Fajnie Ze macie plan działania ustalony z lekarzem !
Oby udało się dotrwać dk 38 tc a najlepiej żeby samo się zaczęłoCamilla33 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
W nocy u mnie nie tyle bezsenność a niemożność snu...
Jak nie siku to zła pozycja, jak nie zła pozycja tk teraz katar, jak nie katar to Mały fika
A jak już się wydaje ze jest wszytsko idealnie to Mały dostaje czkawki i tyle ze spania..
-
Dariah wrote:Gusiaa
Myśle ze jelsi chodzi o kolor śluzu to albo tak masz albo wlansie jakaś infekcja.
Nie martw się torba
Na cc tez Raszei wybierasz ? Tam jest lista cała podoba ama ich stronie co wziąć - ale to to chhba się tyczy sn, chociaż nie wime czy jest jakaś różnica w torbie sn i cc?
Ale na ich stronie jest jak coś
Super brzuszek !!!!
Camila
Fajnie Ze macie plan działania ustalony z lekarzem !
Oby udało się dotrwać dk 38 tc a najlepiej żeby samo się zaczęło
No i dalej mam nadzieje na Raszeje chociaż wiadomo jak to w praniu jest .. -
Emdar ja w tym tygodniu to śpię w nocy po 8-9h, przebudzam się tylko raz żeby zmienić stronę, bo lekko biodro boli i o 13 obowiązkowo drzemka 1-2h 😂 dzisiaj żeby nie usnąć to się wzięłam za prasowanie, ale już skończyłam i w głowie mi tylko łóżko.
Co do siary to raz miałam taki mały epizod, że z jednej piersi mi poleciało tak, że miałam bluzkę mokrą, ale w ten dzień wypiłam piwko bezalkoholowe (słód jęczmienny), a teraz jak ucisnę sutka to wychodzi tylko kropelka.
Gusiaa super brzusio❤️☺️
-
Gusiaa
Ki moja gin powiedziała ze w ciąży infekcje nie zawsze swędzą
Wręcz to jest jedyny okres u kobiety gdzie mlze mieć mega infekcje a nic nie będzie ja swędzieć...a normalnie by się zadrapala...
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Bożenka wrote:Ja w ciąży tylko raz miałam infekcję i nic mnie nie piekło, ani nie swędziało, lekarz jak sprawdzał czy nie mam wycieku wód to ,, odkrył", że mam infekcję. Zupełnie tego nie zauważyłam.
Bożenka lubi tę wiadomość
-
gusiaa wrote:Siary mam torszke ale nie codziennie tez .. Mocz mam dobry wssystko ok ale wydaje mi sie ze kolor oplawow mi sie zmienił na taki bardziej ciemno żółty.. też tak macie
Do szpitala torbę pakowałem wg tej rozpiski na Raszei, ale swoje 5 groszy dołożyłam ☺️ Ważne są nawilżane chusteczki, bo tam wydzielają na sztuki, pieluszki i podkłady są, ale ja wzięłam po kilka sztuk swoich.
Trzeba tam wykupić ten strój dla męża/ partnera, ale może mieć swój jakiś wygodny i ewentualnie jak będą mu kazali to ten fartuch założyć...
Polożna jak była u mnie to jeszcze mi mówiła, ze na Raszei stawiają bardzo na poród naturalny. Mam nadzieje, ze jak nie będę już miała siły, to nie będą mnie katować ...🙄28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
Mj
Oj tk może się zmieniło bo jak rodziłam 3 lata temu tk maz nie miał żadnego wykupionego stroju tylko był ubrany normlanie..
A gdzie ten strój wykupić ? Już na IP?
My dla męża mieliśmy tylko klapki
Chusteczek nke miałam - dawali, ale teraz spakowałam
Ubranka dawali, pamersy tez, te wielkie podpaski tez, podkłady na łóżko tez.
Co do sn to nie wiem...ciężko mi powiedzieć jak duzy nacisk jest na sn...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Gusiaaa
To tak jak u nas..liczymy na Raszeje...a ck wyjdzie...?
A jaki macie plan B? Mlze już pytałam ale nie pameitam ;(
Jak się poród rozpocznie w godzinach szczytu, to jadę do Środy wlkp. i podobno w Śremie jest spoko, no i wszystko nowiutkie. Św. Rodzina odpada, bo mąż nie może wejść do pokoju żeby pomoc przy dziecku, a polna bym chciała ominąć, bo tam jest taśmociąg.28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
Dariah myślałam o Polnej wrazie "wu"
Mj ja mialam swoje chusteczki dla malej ,a z tego co pamiętam. Codziennie rano był przydział pieluch i podkładów, ale jak zabrakło wszystko było ogolno dostępne na korytarzu więc mozna było śmiało brac ..
Co do tych oplawow macie rację. Zaobserwuje, jutro pogadam z polozna i zobaczymy zrobię badnaie moczu najwyżej..Dariah lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:Mj
Oj tk może się zmieniło bo jak rodziłam 3 lata temu tk maz nie miał żadnego wykupionego stroju tylko był ubrany normlanie..
A gdzie ten strój wykupić ? Już na IP?
My dla męża mieliśmy tylko klapki
Chusteczek nke miałam - dawali, ale teraz spakowałam
Ubranka dawali, pamersy tez, te wielkie podpaski tez, podkłady na łóżko tez.
Co do sn to nie wiem...ciężko mi powiedzieć jak duzy nacisk jest na sn...
Tak jak mówisz, resztę wszystko dają28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸