LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jak pislalam ja nie mam doświadczenia z wywoływaniem porodu ale mam taki paniczny strach prEd tym ze nawet ciężko mi opsiac.
Nie wiem czego boje się bardziej wywoływania czy cc..
Wiec rozumiem dziewczyny które są już „przeterminowane” ze zaczynacie stresować bo ja bym chyba w jakaś paranoje popadła...
Trzhmam kciuki aby się rozkręciło samo!
I mam nadzieje ze mi również zacznie się samo jak z córka !
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Edith
Fajnie z napisałaś
Trzymam kciuki za jutrzejsze wyjście !!!
Tak slyszlalam wlansie ze przy drugim człowiek jest spokojniejszy bo już owe co j jak i jakos tak bardziej na spokjnie podchodzi do wszystkiego
Edith, . Raga . lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
. Raga . wrote:Nic- zero krwi
ale ja z tych co to żelazne szyjki mają - tak jak Zakręcona
Ja tez mam żelazna szyjkę - krew się lala jakby tam świni gardło podcięli. Jak zobaczyłam rękawiczkę lekarza to myślałam ze spadnę z fotela z wrażenia i w domu jeszcze krwawiłam, na drugi dzień czyli dzisiaj to już tylko takie ścieki rano a teraz już czysto. Mnie bolało strasznie, ale chyb dlatego ze nie było punktu zaczepienia i lekarz bardzo chciał coś uaktywnić.
Dzisiaj malutka jak się rusza to mnie boli w podbrzuszu......może coś się ruszyło 🤔 -
Edith super, że napisałaś. Fajnie, że już do domku zaraz, kciuki za jutrzejsze wyjście. Zazdroszczę Ci, że masz już swoje maleństwo i tego doświadczenia. Życzę wam zdrówka, a mąż spisał się na medal! ☺️
. Raga ., Edith, Dariah lubią tę wiadomość
-
Dariah wrote:Marlena
Matko ! Scena jak z horroru !!
Tk tak zawsze wyglada czy on jakiś brutalny?
Zawsze był delikatny, może wczoraj miał gorszy dzień he he
Dopadło mnie totalne osłabienie, stan podgorączkowy 38, łeb naparza jak szalony, zapchane zatoki 🤒 Stad moje złe poranne samopoczucie i uczucie swędzenia mięśni. Mam nadzieje ze nic się nie rozwinie, leczę się imbirem, sokiem z malin, cytryna i miodem. Zrobię sobie jeszcze inhalacje. Rodzic w takim stanie to byłby dramat 😧 -
Dziewczyny, a czujecie czasem taki napor malucha na krocze czy na szyjke ?
Moja sie ostatnio strasznie wierci i czasem mam wrażenie, ze jak rusza głowa to naciska mi na jakis nerw. Bo wtedy, az mnie ciarki przeszywaja, trwa to moze kilka sekund, ale az mi oczy na wierzch wychodza.
Czy to moze taka norma ? Dzieciak sie przygotowuje a wyjscie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 21:17
polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
sucharek85 wrote:Dziewczyny, a czujecie czasem taki napor malucha na krocze czy na szyjke ?
Moja sie ostatnio strasznie wierci i czasem mam wrażenie, ze jak rusza głowa to naciska mi na jakis nerw. Bo wtedy, az mnie ciarki przeszywaja, trwa to moze kilka sekund, ale az mi oczy na wierzch wychodza.
Czy to moze taka norma ? Dzieciak sie przygotowuje a wyjscie ?. Raga ., sucharek85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jakie macie teraz w końcówce ciąży ciśnienie? Ja zaczęłam mieć podwyższone ciśnienie (126/68;130/70)i lekarka mówi, że czasem pod koniec ciąży zdarza się podwyższone ciśnienie. Całą ciążę miałam normalne, albo nawet niskie, i tak się zastanawiam czy to na pewno normalne jest. Z góry dzięki 😘42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Dziewczyny, a jakie macie teraz w końcówce ciąży ciśnienie? Ja zaczęłam mieć podwyższone ciśnienie (126/68;130/70)i lekarka mówi, że czasem pod koniec ciąży zdarza się podwyższone ciśnienie. Całą ciążę miałam normalne, albo nawet niskie, i tak się zastanawiam czy to na pewno normalne jest. Z góry dzięki 😘
Ale napewno musisz częściej sobie je sprawdzaćemdar lubi tę wiadomość
-
To nie jest wysokie cisnienie , dokladnie . Ale sprawdzaj , kontroluj
Ja cisnienie mam raz 120 /70 a raz 150/90 . Najgorzej u Mnie jest z pulsem bo ponad 140 nie raz mam . W kazdym badz razie Ja ogolnie mam naturalne cisnienie po ok 130 !a puls wacha sie od 90 do 100 -110:)
W ciazy z pierwszym synem mialam tez nadcisnienie ale wtedy mocniejsze i lekami zbijane tu mnie olewaja i nie kontroluja xbytnio na szczescie wszystko ok jest .
W ciazy jezeli cisnienie nie przekracza 140/90 to mowia , ze jest ok .....emdar lubi tę wiadomość
-
Hahahahaha dziewczyny jak Ja sie usmialam dzisiaj wieczorem . O 22.15 dostalam taki skurcz , typowo porodowy . Naprawde !
Porodowke z synem mialam przed oczami. Bol nie ziemski z brzucha az do krzyza , zgielo mnie nie moglam sie wyprostowac i na czworaka bylam jakis czas ok 1,5-2 minut az sie poplakalam ze smiechu ...
Moja siostra tak spanikowala , ze to juz 😂😂 razem z moim mezem smialismy sie , ze chyba trzeba bedzie Ja reanimowac . Siku jej sie zachcialo ze stresu , trzesly rece a zarazem smiala sie i Ja sie smialam co potegowalo bol , maz sie smial i plakalam ze smiechu a zarazem mialam dosc juz bolu . Az przeszlo ... ta jej mina zostanie mi w pamieci dlugo 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😱emdar, Bożenka, Darrika lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Witamy się już w powiększonym składzie. Jest już ze mną Zosienka, 54cn szczęście, prawie 3200g. poród był ciężki, szczególnie że skurcze takie lekkie zaczęły mi się w domu w nocy, cały dzień przechodziłam regularne, ale lekkie skurcze w domu, w końcu pojechałam na izbę przyjęć wieczorem. W kolejce oczywiście odstałam, ale przyjęli mnie. Po zbadaniu stwierdzili, że rozwarcie na półtorej palca, szyjka 1cm. Ktg i te sprawy, skurcze miałam już na tyle mocne, że nie zmrużyłam oka. Dwa razy w nocy brałam prysznic, by złagodzić bóle. W środku nocy jedno badanie, za dużo się nie rozkręciło. Rano kolejne badanie, po 9 na porodówkę. To dzwonie po męża, już zmęczona całą nocą. Skurcze coraz mocniejsze, dłuższe i częstsze. A porodówka cały czas zajęta. No myślałam że już tam umrę. Oczywiście gbs nie miałam, więc mój pomysł na poród w wodzie szlak trafił. Ale to nic, stwierdziłam, że dam radę. Na porodówkę wzięli nas dopiero około 14 gdzie już miałam takie skurcze, że jedyne o czym myślałam, to znieczulenie. Byłam tak cała pospinana, że akcja nie chciała się rozkręcić. Po dwóch godzina stwierdziłam, że albo dają mi znieczulenie albo wychodzę. To był bardzo dobry pomysł, podpięli mnie do ktg i miałam z godzinę odpoczynku. Akcja zaczęła się w miarę rozkręcać. O 18 zmiana warty, przyszła wspaniała położna. Myślę, że to dzięki niej urodziłam w miarę szybko i nie pękłam, jedynie mała rączką uszkodziła mi wargi, które mi zszyli. Skurcze parte myślałam, że mnie rozerwie,ale ten etap trwał tylko jakieś 20min. Położna powiedziała, że naprawdę super sobie poradziłam, ale to tak naprawdę ona mnie poprowadziła. Z poprzednią położną rodziłabym dalej... Byłam taka szczęśliwa, gdy położyli mi Małą na brzuchu, że prawie nie zauważyłam jak rodziłam łożysko i mnie szyli. Tatuś wniebowzięty, przeciął pępowinę, potem 2godziny kangurowania. Cieszę się, że mam to już za sobą. Nie umiem spać tu w szpitalu, chociaż to już druga nieprzespana noc. Życzę Wam Dziewczyny mniej bolesnych skurczy i słuchajcie swoich poloznych- jak mówią nie zaciskaj pośladków bo przecież główka nie przejdzie to raczej tak będzie 🙈 Małą przedstawię Wam jutro, teraz dobrej nocy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 03:20
Camilla33, emdar, mj26, Scintilla, marlenaO, KasiaM, kaniczynka, gusiaa, Fruzia85, Bożenka, Mysza, Darrika, sylgor, Ewciaa83, zulka, JustiJusti lubią tę wiadomość
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
emdar wrote:Dziewczyny, a jakie macie teraz w końcówce ciąży ciśnienie? Ja zaczęłam mieć podwyższone ciśnienie (126/68;130/70)i lekarka mówi, że czasem pod koniec ciąży zdarza się podwyższone ciśnienie. Całą ciążę miałam normalne, albo nawet niskie, i tak się zastanawiam czy to na pewno normalne jest. Z góry dzięki 😘
emdar, ZakręconaOna lubią tę wiadomość