X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Scintilla
    ooo w ten weekend pelnia?
    moze sie zalapiemy na wycie do ksiezyca? :)
    chetnie przygarnę datę 09.02!!!

Wypada dokładnie 9tego 😀
    Podobno "zwiększa" się interes dzień przed, w trakcie i dzień po pełni 🙃
    Oczywiście napisała mi to pewnie po to aby mnie podnieść na duchu bo raczej nie chodzę do szamanki ale to i tak miło z jej strony 😉

Też mam różnice w terminie - 11nasty to z usg a z miesiaczki mam na 15nastego. Ciekawe jak się te nasze dzieciaczki dostosują 😉

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chetnie przygarne w weekend porod :D wlasnie slyszalam tez , ze pelnia jest niebawem ale nie wiedzialam kiedy ...

Scintilla no to dobrze jak kawalek krwistego czopa odszedl . :)

Mnie kuzwa wczoraj przy pocieraniu zostal na papierze gesty kawalek sluzu ale malenki kropek z tym , ze taki kolor ciemnej zolci i mam nadzieje , ze infekcja mi sie nie robi na sam koniec :/

Czekam na ten cholerny telefon od poloznej i spotkanie z nia .

Scintilla lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla
    ale ja o tym juz wiele razy slyszlalam ze w pelnie jest wiecej porodow...
    i to rowniez nie byli szamani :D

Scintilla lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po obiadku , mała śpi , promienie słońca padają jej na buźkę , słońce tak dzis grzeje przez okno że coś niesamowitego . Niczym wiosna :)
    Ja leżę i tak myślę czy oby na pewno ostatnia noc mnie tu czeka czy znów coś rano się okaże . Jednego jestem pewna planuje za 3 lata starać się o kolejne już ostatnie maleństwo może się uda wkoncu i będzie syn , jeśli nie to będzie 4 córy , ale wiem jedno nigdy już nie zjawię się w szpitalu w dniu terminu jeśli nic się nie będzie działo . Ten tydzień w szpitalu to dla mnie coś okropnego i zazdroszczę że za granicą wypisują na drugi dzień

preg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Wypada dokładnie 9tego 😀
    Podobno "zwiększa" się interes dzień przed, w trakcie i dzień po pełni 🙃
    Oczywiście napisała mi to pewnie po to aby mnie podnieść na duchu bo raczej nie chodzę do szamanki ale to i tak miło z jej strony 😉

Też mam różnice w terminie - 11nasty to z usg a z miesiaczki mam na 15nastego. Ciekawe jak się te nasze dzieciaczki dostosują 😉
    To chyba Ja mam najlepsza roznice hahahaha
    Tp z om mialam na 24 stycznia :p wiec kupe czasu temu a na dzis z usg . I i tak przenosze no wiem to i czuje . Haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Dziewczyny ja po obiadku , mała śpi , promienie słońca padają jej na buźkę , słońce tak dzis grzeje przez okno że coś niesamowitego . Niczym wiosna :)
    Ja leżę i tak myślę czy oby na pewno ostatnia noc mnie tu czeka czy znów coś rano się okaże . Jednego jestem pewna planuje za 3 lata starać się o kolejne już ostatnie maleństwo może się uda wkoncu i będzie syn , jeśli nie to będzie 4 córy , ale wiem jedno nigdy już nie zjawię się w szpitalu w dniu terminu jeśli nic się nie będzie działo . Ten tydzień w szpitalu to dla mnie coś okropnego i zazdroszczę że za granicą wypisują na drugi dzień
    To masz juz troje dzieci tak ???
    Myslalam , ze dwojke ;)
    Fajnie , taka duza rodzinka . Ja zawsze chcialam miec troje dzieci ale teraz nie chce juz wiecej miec jak dwoje . Po prostu nienadaje sie do chodzenia w ciazy , wkurza mnie to niesamowicie . Kazda ciaza inna , ciezsza . Dramat .

Co do wypisow tu to tez siedza i po tydzien czasu jak cos sie dzieje ale jak wszystko dobrze to fakt . Szybciorem wypisuja i w domku mozna sie regenerowac . To mi sie tez podoba akurat bo osobiscie nienawidze szpitali i duzo.lepiej dochodze do siebie w domu . A przychodzi polozna i jak cos nie tak to odesle do szpitala wiadomo

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znacie datę "zapłodnienia"? bo według tej teorii dodaje się do niej 266dni... Ja prowadziłam "kalendarzyk" na ovu więc w miarę jestem w stanie to określić i wypada to na połowę daty między usg a miesiączka czyli na walentynki ☺️ a jak u Was?

Tu jest możliwość obliczenia :
    https://www.poradopedia.pl/oblicz/termin-porodu-od-poczecia.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 13:35

Bożenka lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona dzięki, że pytasz. Ja też dzisiaj o 5 wstałam, zjadłam śniadanko wyszykowałam się i o 7 pognałam do wydziału komunikacji, bo musimy auto przerejestrować, a trzeba tam stać w kolejce, bo umawiają na wizytę tylko o 7.30, tylko! Więc podchodzę, patrzę a tam w kolejce z 40 chłopa🤦 Na szczęście dwóch młodych dżentelmenów kazało mi usiąść, a oni mi zajęli kolejkę. Wróciłam do domku i poszłam spać 😂 i tak staram się jakoś funkcjonować, ale dzisiaj to nie jest mój dzień. A porodu na horyzoncie nie widać 😅
    Jutro kolejna misja muszę sama busem jechać na wizytę do gina, bo mój ma pierwsze zmiany, a nie ma mnie kto zawieźć🙈 mam nadzieję, że wody mi w busie nie odejdą.

Justi kciuki żebyście wyszły do domku już ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 13:36

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla mi wychodzi na jutro, czyli tak samo jak tp z usg😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 13:35

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    A znacie datę "zapłodnienia"? bo według tej teorii dodaje się do niej 266dni... Ja prowadziłam "kalendarzyk" na ovu więc w miarę jestem w stanie to określić i wypada to na połowę daty między usg a miesiączka czyli na walentynki ☺️ a jak u Was?
    Niestety nie ;( Ja nawet nie wiedzialam kiedy mam owulacje i , ze Ja mam ... wskoczyla bezbolesna naturalna w okolicach ok 32 dc . Ja mam straszne problemy zdrowotne od lat i owulacje wywolywane byly sterydami wiec ta mnie zaskoczyla totalnie i moja ciaza to tzw. Wpadka :p takze absolutnie nie wiem .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Zakręcona dzięki, że pytasz. Ja też dzisiaj o 5 wstałam, zjadłam śniadanko wyszykowałam się i o 7 pognałam do wydziału komunikacji, bo musimy auto przerejestrować, a trzeba tam stać w kolejce, bo umawiają na wizytę tylko o 7.30, tylko! Więc podchodzę, patrzę a tam w kolejce z 40 chłopa🤦 Na szczęście dwóch młodych dżentelmenów kazało mi usiąść, a oni mi zajęli kolejkę. Wróciłam do domku i poszłam spać 😂 i tak staram się jakoś funkcjonować, ale dzisiaj to nie jest mój dzień. A porodu na horyzoncie nie widać 😅
    Jutro kolejna misja muszę sama busem jechać na wizytę do gina, bo mój ma pierwsze zmiany, a nie ma mnie kto zawieźć🙈 mam nadzieję, że wody mi w busie nie odejdą.

Justi kciuki żebyście wyszły do domku już ✊
    Dasz radke kochana ;)
    Niezle , umawianie tylko o 7.30 hahaha jak u Nas w przychodni , tylko 8 rano i jak 5 min pozniej zadzwonisz to juz klapa i sie nie umowisz na dany dzien . :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Scintilla mi wychodzi na jutro, czyli tak samo jak tp z usg😃
    Może się okazać być bardzo punktualna 😉
    Jak zacznie się akcja w busie to może dostaniesz jakieś darmowe przejazdy 🤭
    No no lepiej na spokojnie... w domciu 🙃

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, Dariah, to ja z Wami mogę (oby nie...) być marcówka😂 Termin z OM mam na 17.02,ale dość dokładnie wiem kiedy zaszłam w ciążę bo miałam monitoring cyklu, i z daty zapłodnienia to wychodzi mi gdzieś na 23-24.02.No to do końca lutego to już nie wiele by wtedy zostało😮Kurde oby nie urodzić 29.02 bo trochę szkoda mieć pełne urodziny co 4 lata🤣. Ciekawe czyj dzidziuś będzie najbardziej uparty i posiedzi najdłużej😉
    Tak, w ten weekend jest pełnia i położne mówią że zawsze jest odczuwalnie więcej porodów.
    Dzięki kochane za info o czopie😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 13:46

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, To samo mówię mojemu, że dam radę, a on biedny taki zestresowany, że ja sama muszę jechać😅 no z tymi zapisami to komedia jakaś..😉

Hehe Scintilla w sumie darmowe przejazdy się przydadzą jak wrócę na studia😂 ale no, też bym wolała na spokojnie 😃

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona tak urodziłam teraz 3 córę hihi nie mam szczęścia do płci męskiej ale najważniejsze że cała i zdrowa :) córka najstarsza jest z pierwszego małżeństwa , chodzi już do 8 klasy także mam w niej wsparcie jeśli chodzi o pomoc przy Adusi gdy muszę gdzieś wyskoczyć czy głupie badania w ciąży robiłam to zawsze ona z nią zostawała . Adusia ma 21 miesięcy noi jeszcze nie rozumie co się dzieje , może to i lepiej bo jak by płakała za mną u dziadków to bym tego psychicznie nie zniosła :( No nic pozostaje mi czekać do jutra i modlić się że te wyniki będą wkoncu i najważniejsze że będą ok .

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

preg.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, kciuki za wyniki małej żebyście szybko wyszły ❤️✊

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wiecie co od rana nie ma zimnej wody w kranie a co za tym idzie nie ma czym spuścić wody w sedesie i tak trzymam w sobie 2 od 9 rano , parodia jakaś . Znów jak się ciepłą odkręci to owszem leci ale koloru rudego i jak tu się umyć no koszmar ten dzisiejszy dzień. Mąż wieczorem przychodzi i ja szłam pod prysznic a on pilnował małej a dziś to ja nie wiem jak mam się umyć w takich warunkach . Oby na noc już było normalnie bo widzę że za oknem coś kopią i dlatego wody brak ( tak położne mówią)

preg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Justi . Super , moze za 4 razem wyskoczy syneczek heheh :D

Bozenka eeee , niech sie nie martwi . Tak jak Moja Mama , ona sie bardziej stresuje moim porodem tu w uk niz Ja 🤔😂

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka, a może weź Ubera albo taksę? Chodzi mi raczej o to, że w komunikacji to możesz się natknąć na kogoś chorego(wiemy jak ludzie chodzą na L4 jak są chorzy), i po co Ci jakieś gówniany wirus na totalnej końcówce potrzebny.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    A i wiecie co od rana nie ma zimnej wody w kranie a co za tym idzie nie ma czym spuścić wody w sedesie i tak trzymam w sobie 2 od 9 rano , parodia jakaś . Znów jak się ciepłą odkręci to owszem leci ale koloru rudego i jak tu się umyć no koszmar ten dzisiejszy dzień. Mąż wieczorem przychodzi i ja szłam pod prysznic a on pilnował małej a dziś to ja nie wiem jak mam się umyć w takich warunkach . Oby na noc już było normalnie bo widzę że za oknem coś kopią i dlatego wody brak ( tak położne mówią)
    O kuzwa ... lipa :/
    To moze na dzisiejszy dzien kup sobie jak nie masz chusteczki nawilzane takie byle by sie podmyc lekko a noz do rana zrobia a jak nie to niech mzz wode mineralna kupi i zagotuj . Podmyjesz sie w zlewie natkanym np. Nakos poradzic sobie trzeba

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ