X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak czekamy czekamy...
    ja jutro mam dodatkowa wizyte u mojej
    zobaczy co sie ze mna swieci, moze jakis masaz szyjki zrobi co by ruszylo...
    no i jka nic nie ruszy w pn wywolujemy

Camilla
    co u Was? jak nocka? Jak PIotrus?

Scintilla
    jak sytuacja na froncie?

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Darrika ja jadę do Sremu, mogę ci dać znać co i jak. Dłużej nie chce czekać, na pewno nie do 41+3, to już jest za długo. Sąsiadka ma termin dzień po mnie, drugie dziecko i tez kompletna cisza... Położna mówiła, ze styczniowe dzieciaki się sypały grubo przed terminem, a lutowe nie chcą. Dzisiaj byłam nawet po porannym seksie z mężem przed ktg i co ? Mały śpi, a macica wielkie zero.

To daj mi znać jak wrażenia. Pewnie tak z marszu przed 41+3 nie przyjmą mnie, bo ja tam nie mam wtyków żadnych :/ A gin mi nie da wcześniej skierowania, bo nie ma ba to w ogóle wskazań, chociaż zobaczymy jutro jeszcze ide na krew i mocz ostatnie.

Zulka właśnie, a jak tam u Ciebie? Coś się rusza czy dalej taka cisza jak u Mj i u mnie?

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już sama nie wiem, z jednej strony się czuje dobrze, u małej w brzuchu też wszystko ok więc niby może tam siedzieć, a o tak im dłużej siedzi tym więcej będziemy mieć w domku zrobione ... Ale z drugiej strony już bym chciała mieć to za sobą, ech mieszane uczucia

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny progres u mnie to, ze czop odchodzi od 3 dni i dzisiaj dosyć sporo ale bez krwi 🧐

Darrika, Dariah lubią tę wiadomość

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to już chociaż czop odchodzi, jest nadzieja :D

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• mj26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika oni nie czekają do 41+3 i nie trzeba mieć skierowania, mogę ci zdać relacje jak u mnie idzie i najwyżej dojedziesz 😄 chyba, ze stanie się cud i urodzimy z zaskoczenia 😃

• mj26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze to czop, bo co się podetre to pełno takiej galaretowatej, ciągnącej się i bezwonnej mazi, taka przezroczysto- kremowa hmm... jak miałam upławy to jasno-żółte, wiec jest to coś zupełnie innego.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Darrika oni nie czekają do 41+3 i nie trzeba mieć skierowania, mogę ci zdać relacje jak u mnie idzie i najwyżej dojedziesz 😄 chyba, ze stanie się cud i urodzimy z zaskoczenia 😃

Dobra, to mi zdasz relacje i najwyżej dojadę jak się żaden cud nie wydarzy. Więc jak w pon na ktg będzie dalej cisza, to pewnie we wtorek pojadę, bo mąż akurat ma nockę, więc się z kolegą zamieni, a na drugi dzień ma wolne :)

mj26 lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Darrika Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może faktycznie czop, ja to mam tylko takie jasne białe upławy ale niewiele więc u mnie czop albo siedzi albo wypadł bez mojej wiedzy 🤣🤣🤣

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny przepraszam, że was opuściłam, ale poród okazał się dla mnie bardzo ciężki fizycznie i psychicznie. Bardzo cierpiałam z bólu, krocze mocno popękało, a do tego hemoroidy. Niestety chyba też poszły mi zwieracze odbytu. Jestem załamana. Nocki z małą wcale nie są lepsze. Na szczęście mój narzeczony cały czas jest ze mną i mnie wspiera.

Gratuluję wszystkim mamusiom 😘😘😘 na pewno nie zdołam was nadrobić. I też chyba nie zdołam być na teraz na bieżąco. Wysyłam wam moc uścisków.
    Trzymam kciuki za nierozpakowane mamuśki!!❤️

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Cześć dziewczyny przepraszam, że was opuściłam, ale poród okazał się dla mnie bardzo ciężki fizycznie i psychicznie. Bardzo cierpiałam z bólu, krocze mocno popękało, a do tego hemoroidy. Niestety chyba też poszły mi zwieracze odbytu. Jestem załamana. Nocki z małą wcale nie są lepsze. Na szczęście mój narzeczony cały czas jest ze mną i mnie wspiera.

Gratuluję wszystkim mamusiom 😘😘😘 na pewno nie zdołam was nadrobić. I też chyba nie zdołam być na teraz na bieżąco. Wysyłam wam moc uścisków.
    Trzymam kciuki za nierozpakowane mamuśki!!❤️

Bożenka to wszytko przejdzie, ja tez miałam ciężki poród ale dzięki temu dałyśmy życie naszym dzieciom. To najcudowniejsze co możemy dać. Tez mam problem w odbytem, niestety ale parcie zebrało swoje pokłosie. Zszytego krocza już nie czuje, gdyby nie nitki wystające z zużytej szyjki macicy to bym zapomniała ze coś tam poszło nie tak. Mamy 8 tyg tzw. połogu i w tym czasie i krocze i odbyt maja czas na regenerację. Spokojnie to wszytko minie.
    Pamiętaj ze masz tez prawo się złościć, płakać, masz tez prawo miesc chwile dla siebie. Trzymaj się i pamiętaj ze dzięki tym ciężkim chwilom już nigdy nie będziesz sama 🥰

ZakręconaOna, Bożenka lubią tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Bożenka! Dzisiaj rano właśnie o Tobie myślałam. Fajnie, że dałaś znać. I absolutnie nas nie przepraszaj, bo nie masz za co. Masz teraz prawo do spokoju i odpoczynku, zwłaszcza po trudnym porodzie.

Najważniejsze, że masz wsparcie narzeczonego, A cała reszta się sama z czasem unormuje, zagoi i zobaczysz jak będzie super!

Jak będziesz miała ochotę to wpadaj tu do nas zdawać relacje, ale na spokojnie, teraz najważniejsza jesteś Ty i maluszek ;)

Bożenka lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Dafka Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka doskonale Cię rozumiem bo ja tak samo nie jestem w stanie nadrobić Was dziewczyny. Staram się śledzić ale mały absorbuje tyle czasu że ledwo żyje. Od kilku dni stał się marudny, mało śpi, chce tylko na rękach A ja często jestem z nim sama bo mąż wrócił do pracy.. nocki też nie lepsze ale gratuluje wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za jeszcze nierozpakowane ❤❤😊😘

. Raga ., Darrika, ZakręconaOna, Bożenka lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś czuje się lepiej 😊
    O 7 obudziły mnie skurcze, ale lekkie. O 8 obudziłam męża, sciagnelismy jego brata do opieki nad Piotrusiem. Był o 8.40. O 9.40 wyjechaliśmy do spzitala, o 10 byliśmy na IP. O 10.50 Patryk już był z nami. Dobrze, że zdążyliśmy. Pęcherz pękł dopiero jak wyszła główka. Dostaliśmy oddzielną salę ze względu na grype Piotrusia, męża też rozebralo rano. Potrzymaja nas chyba jeszcze przez weekend.

Dariah, Darrika, Ewciaa83, ZakręconaOna, ppieguskaa, Bożenka, Edith, Scintilla, Fruzia85, zulka, sylgor lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    gratulacje!!
    akcja blyskawiczna!!
    super!! :D

skurcze lekkie? ale rozumiem ze sie rozkrecily potem na mocnejsze?
    bo w przeciwnym razie skąd wiedzialas ze to TO?! ;)

Camilla33 lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka spokojnie macie teraz czas dla siebie ogarniecie wszystko i wrócicie do nas już na bieżąco. Najgorszy ból, ale z biegiem czasu zapomnisz ..

Camila noo u was ekspres normalnie ..

Dariah, . Raga . lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia nareszcie !!!! Gratulacje wielkie kochana

Dariah, Camilla33 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, hehe hormony chyba ostro jeszcze buzują, bo oczywiście się rozpłakałam😅 Marlena już jest poprawa w porównaniu do poprzednich dni, krocze już boli mniej, ale jakoś tak psychicznie gorzej. Może dlatego, że zupełnie się tego nie spodziewałam, że aż tak popękam.. Mam nadzieję, że będzie dobrze😊
    Wczoraj dopiero dostałam wypis ze szpitala, niestety nakłamali w nim, że najpierw mnie nacieli, a później pękłam. A Wiem, że na bank mnie nie nacieli. Nie wiem po co te kłamstwa 🤷 może przy vacuum jest zalecenie żeby naciąć i chcieli się jakoś zabezpieczyć🤔

Camilla gratulacje, Super szybki poród 🥰

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka
    rany sie zagoją, z dnia na dzien bedzie lepiej KOchana! zobaczysz!
    a wykonalas meeeega wielką robotę! dałaś nowe zycie!! zycie Twojej coreczki!
    wiem wiem ze to nie cofnie bolu i cierpienia....

a jak Malenka?
    rozumiem ze jesyescie juz w domku tak?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Dzięki dziewczyny, hehe hormony chyba ostro jeszcze buzują, bo oczywiście się rozpłakałam😅 Marlena już jest poprawa w porównaniu do poprzednich dni, krocze już boli mniej, ale jakoś tak psychicznie gorzej. Może dlatego, że zupełnie się tego nie spodziewałam, że aż tak popękam.. Mam nadzieję, że będzie dobrze😊
    Wczoraj dopiero dostałam wypis ze szpitala, niestety nakłamali w nim, że najpierw mnie nacieli, a później pękłam. A Wiem, że na bank mnie nie nacieli. Nie wiem po co te kłamstwa 🤷 może przy vacuum jest zalecenie żeby naciąć i chcieli się jakoś zabezpieczyć🤔

Camilla gratulacje, Super szybki poród 🥰
    Mi polozna mówiła, ze zazwyczaj za kazdym razem przy Vacum musza troche mocniej naciąć..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ