X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka ćwiczenie mięśni kegla powinna wykonywac każda kobieta, to pozniejntak wchodzi w krew, że nawet się tego nie kontroluje. Ja swoje ciecze od lat, w łóżku umiejętność ich zaciskania też się przydaje 😋

Dziewczyny jak ta mała rana boli. Jutro dziwnie się umówić do kliniki na wizytę, niech mnie dokładnie zbadaja.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim .

Camilia duzo zdrowka , dobrze ze szybko reagujesz ! To najwazniejsze. :*

Dariah no takich nocy to pozazdroscic , na serio ❤

Ja z pierwszym synem kp tez mialam bezproblemowe , dawalo mi radosc itp a teraz ?! Masakra to kp jest ;( ale trwam i walcze chociaz przyznaje bez bicia , ze dziecku nie raz podalam mm bo juz nie wiedzialam co mam zrobic ze soba i z dzieckiem jak mi tak.plakalo przy cycku :(

Co do pologu to.pierwszy byl okropny plus baby blues , bolace krocze przez miesiac , poszyte ze ledwo siadalam na boku a teraz ?! 2 h po porodzie to Ja skakac bym mogla ale obylo sie bez szwanku krocza wiec co sie dziwic . Juz praktycznie NIE krwawie chociaz wiem ze moze znow chlusnac ale takto nic mnie nie boli , dzialam normalnie i czuje sie fantastycznie ! Jedyne co to praktycznie nie sypiam :/ codziennie leb mam jak sklep z bolu ... jak malego wezme w nocy ok 1 do siebie juz i cyca sie do rana to.i Ja chwile drzemne , ze 2 h na noc cala wyjdzie bo takto filuje by go cycem nie zadusic jak nie wezme to spie po 30 min max w nocy .

Dzis wrocilam na silownie . Oczywiscie wszystko z glowa bo mam swoj rozum . Nie trenuje silowo , nie buegam i nie skacze by nie obnizyc sobie narzadow . Wszystko na spokojnie na rozruch narazie . Rowerek , orbitrek i bierznia chod . ;) czuje sie fantastycznie , lekko i glowa przeszla tak sie dotlenilam .
    W koncu ❤❤ cale 9 miesiecy na ten dzien czekalam heheh

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te nasze maluchy straszą🥴

Wiem właśnie, że powinno się ćwiczyc i teraz się staram to robić w miarę regularnie. No ciekawa jestem czy te ćwiczenia coś pomagają na nietrzymanie moczu 🙂

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Ale te nasze maluchy straszą🥴

Wiem właśnie, że powinno się ćwiczyc i teraz się staram to robić w miarę regularnie. No ciekawa jestem czy te ćwiczenia coś pomagają na nietrzymanie moczu 🙂
    Cos kochana napewno ale jezeli jest problem duzy to same cwiczenia nie wystatcza niestety ;( cwicz i ocenisz sytuacje z czasem . Ja probowalam ale nie umiem systematycznie tego robic , zapominam

Bożenka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie do ćwiczenia mięśni można te kulki kupić co się wkłada i z nimi chodzi 🤔 kiedyś o nich myślałam, ale się boję że mi wypadną :p

ZakręconaOna, Bożenka lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith jestem w sali z jeszcze jedna mama, warunki bardzo dobre. Ja jestem KPI i w sumie na ten moment to jest dobre bo mały jest pod tlenem i nie mogę go brać na ręce 😞 więc karmię butelką unosząc go na ręce.

Niestety po tym porodzie jestem Team Hemoroidy 🤦‍♀️

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy po cc macie jakas diete ??
    Ja staram sie jeść zdrowo i lekko ,a dzis się pokusilam na smazona piers z kurczaka i od obiadu umieram ;(

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu ... laski ale mamy problem z gazami :( masakra , maly dzis kupy nie zrobil plus ma okropne gazy bolesne i smierdzace ! A tak przy tym cierpi , serce mi peka jak On placze jakby go rozrywali .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Boziu ... laski ale mamy problem z gazami :( masakra , maly dzis kupy nie zrobil plus ma okropne gazy bolesne i smierdzace ! A tak przy tym cierpi , serce mi peka jak On placze jakby go rozrywali .
    O jejku, Zakręcona a może macie w domu espumisan?

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny parę dni mnie tu nie bylo i tyle nadrabiania miałam stron że szok :)
    Zulka gratulacje Ali i współczuję ciężkiego porodu , najgorsze jest właśnie że tyle kobieta musi wycierpieć a na koniec CC eh ale najważniejsze że masz już malutką przy sobie :)
    Edith nawet nie chcę myśleć co czułaś widząc swoje dziecko nie mogące złapać tchu , dobrze że wszystko dobrze się skończyło ,dzidzia wybierze antybiotyk i wrócicie do domku, zdrówka życzę :)
    Camilla tobie kochana też zdrówka obyś szybko wróciła do formy , dobrze że szybko zareagowałaś :)
    Linka współczuję pobytu w szpitalu , moja miała też tego wirusa , 8 dni w szpitalu , dopiero 4 dnia zaczęli podawać antybiotyk ale na szczęście wszystko jest ok , do piątku 3 razy dziennie musialam robić małej inhalacje ale na szczęście ona je lubiła i zasypiała przy nich :)
    W czwartek mój mąż miał jechać sam z moją najstarszą córką do Kielc na rezonans i wyobraźcie sobie że dobrze że zadzwoniłam 2 godziny przed wyjazdem czy wszystko aktualne bo się okazało że musi być prawny opiekun z moją córką a mój mąż nie jest jej ojcem noi kurcze balam się jechać z maleństwem po tej chorobie gdzie kolwiek ale nie było wyjścia także cała rodzinka wybraliśmy się do Kielc , po rezonansie do galerii na obiad bo córka oczywiście musiała odwiedzic empik hehe i szybko do domu bez żadnego chodzenia po sklepach bo mąż nie chciał żeby mala coś złapała . Także pierwszy spacer był po galerii hehe. W piątek pojechaliśmy na weekend na wieś do rodziców i wczoraj byliśmy wkoncu na pierwszym spacerku , mała odlatuje jak tylko zakłada się jej kombinezon

Camilla33 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała od piątku nie robiła kupki dopiero dziś czyli 3 dnia zrobiła , już myślałam że będzie tak jak z pozostałymi córkami i będzie mi robiła 1 kupkę na tydzień ale na szczęście zrobiła dziś

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o krwawienie to ja krwawilam w kratkę , dwa dni po porodzie leciało tak że hoho , dwa dni pozostałe w szpitalu nic , wróciłam do domu wzięłam Adę na ręce i czułam od razu jak ze mnie leci i póki ja brałam na ręce to krew była , trafiłam po tygodniu znów z małą do szpitala i pobyt w szpitalu zero krwawienia , po 8 dniach wróciłysmy do domu znów Adę na rękach i krwawienie wróciło i dopiero dziś zdjęłam już całkiem podpaskę i mam nadzieję że już nie wróci

preg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    O jejku, Zakręcona a może macie w domu espumisan?
    Mamy sab simplex , mamy gripe water na kolki kupiony ale to dopiero od miesiaca mozna podac a PODOBNIEZ DZIALA CUDA ... i many Dentonox takie ziolowe na kolki . Okropnie wali kiszonym koprem ale daje ulge malemu z tym , ze dzis nic nie daje zbytnio rady juz . Zasnal mi po 2 h placzu , po kroplach , cyca nawet nie chcial tak plakal :( na brzuszku spi ...
    No koszmarne te kolki sa :/ z Oskim tez mialam problem dluuuuuugoooo ale on mial regularne jakis czas i przechodzilo a tu maly ma o roznych porach ale jak zlapie to boziu .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde zastanawiam sie juz czy przypadkiem to nie reakcja na laktoze bo Oski mial ulge bo kroplach na zbicie laktozy ... dodatkowo Ja nie jadlam w 90% wiec pomagalo jako tako . Moze tu tez problem w tym lezy ? A moze mm mu nie pasuje ? Niby kp ale zdarzylo sie podac mm i moze to od tego ? kurwa :( sama juz bladze wlasnymi myslami co , jak i gdzie ... :(.

Wiem , ze brzuszki dzieci maja jeszcze niedokonca rozwiniete i to moze byc przez to tez ale jak nie ?. No juz kazda opcje przyjmuje

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona w Pl sklepie lub moze online delicol kup. Ja uzywam I teraz I z pierwszym dzieckiem, jest naprawde skuteczny I mozna uzywac od urodzenia

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaa83 wrote:
    Zakrecona w Pl sklepie lub moze online delicol kup. Ja uzywam I teraz I z pierwszym dzieckiem, jest naprawde skuteczny I mozna uzywac od urodzenia
    Dzieki , tak zrobie . Zaraz zamowie .

A tak w ogole to moje dziecko jak w koncu po bolaczkach zasnelo ok 22 na brzuszku tak spal do 3.05 !!! Ja sie tak wyspalam JUZ , ze hej . Zjadl jednego cyca napecznialego juz tak , ze szok i padl dalej bez bolesci narazie . Oby jak najdluzej . Wiem , ze to jednorazowe ale cholera jak dobrze sie wyspac:D mimO ze poszlam spac przed 24 bo zanim ogarnelam siebie i wszystko dookola to minelo troche

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, bóle jelitek mogą być też od zbyt szybkiego wypływu pokarmu, jeśli dziecko je chełpliwie, może łykać za dużo powietrza. Spróbuj go odbijać w trakcie/ po karmieniu. Jeśli pierś jest nabita spróbuj przed karmieniem rozluźnić trochę np. odciągając ręcznie.

aZzmp1.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Mamy które mają maluchy miesięczne lub bliskie miesiąca kiedy zamierzacie współżyć z mężem ? Bo nie ukrywam że tak mi brakuje bliskości męża ale nie wiem czy trzeba te 6 tygodni czekać czy można już spróbować hmm po porodzie z Adą czekałam te 6 tygodni ale sama nie wiem czy aż tyle trzeba czekać?

preg.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wspolzylam koło 5tygodni Po porodzie.. Ale szału to to nee było 😅

4018d16ae9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie tak czekam grzecznie na ten 6 tydzień i go doczekam w szpitalu 🤦‍♀️ Ciekawi mnie bardzo jak będzie. Po pierwszej ciąży (cc) długo odczuwałam ból przy współżyciu, krwiaki które się porobiły tez niczego nie ułatwiały. Teraz liczę, że pięknie i ciasno mnie zszyli 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 09:04

‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ