Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka ćwiczenie mięśni kegla powinna wykonywac każda kobieta, to pozniejntak wchodzi w krew, że nawet się tego nie kontroluje. Ja swoje ciecze od lat, w łóżku umiejętność ich zaciskania też się przydaje 😋

Dziewczyny jak ta mała rana boli. Jutro dziwnie się umówić do kliniki na wizytę, niech mnie dokładnie zbadaja.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim .

Camilia duzo zdrowka , dobrze ze szybko reagujesz ! To najwazniejsze. :*

Dariah no takich nocy to pozazdroscic , na serio ❤

Ja z pierwszym synem kp tez mialam bezproblemowe , dawalo mi radosc itp a teraz ?! Masakra to kp jest ;( ale trwam i walcze chociaz przyznaje bez bicia , ze dziecku nie raz podalam mm bo juz nie wiedzialam co mam zrobic ze soba i z dzieckiem jak mi tak.plakalo przy cycku :(

Co do pologu to.pierwszy byl okropny plus baby blues , bolace krocze przez miesiac , poszyte ze ledwo siadalam na boku a teraz ?! 2 h po porodzie to Ja skakac bym mogla ale obylo sie bez szwanku krocza wiec co sie dziwic . Juz praktycznie NIE krwawie chociaz wiem ze moze znow chlusnac ale takto nic mnie nie boli , dzialam normalnie i czuje sie fantastycznie ! Jedyne co to praktycznie nie sypiam :/ codziennie leb mam jak sklep z bolu ... jak malego wezme w nocy ok 1 do siebie juz i cyca sie do rana to.i Ja chwile drzemne , ze 2 h na noc cala wyjdzie bo takto filuje by go cycem nie zadusic jak nie wezme to spie po 30 min max w nocy .

Dzis wrocilam na silownie . Oczywiscie wszystko z glowa bo mam swoj rozum . Nie trenuje silowo , nie buegam i nie skacze by nie obnizyc sobie narzadow . Wszystko na spokojnie na rozruch narazie . Rowerek , orbitrek i bierznia chod . ;) czuje sie fantastycznie , lekko i glowa przeszla tak sie dotlenilam .
    W koncu ❤❤ cale 9 miesiecy na ten dzien czekalam heheh

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te nasze maluchy straszą🥴

Wiem właśnie, że powinno się ćwiczyc i teraz się staram to robić w miarę regularnie. No ciekawa jestem czy te ćwiczenia coś pomagają na nietrzymanie moczu 🙂

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Ale te nasze maluchy straszą🥴

Wiem właśnie, że powinno się ćwiczyc i teraz się staram to robić w miarę regularnie. No ciekawa jestem czy te ćwiczenia coś pomagają na nietrzymanie moczu 🙂
    Cos kochana napewno ale jezeli jest problem duzy to same cwiczenia nie wystatcza niestety ;( cwicz i ocenisz sytuacje z czasem . Ja probowalam ale nie umiem systematycznie tego robic , zapominam

Bożenka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie do ćwiczenia mięśni można te kulki kupić co się wkłada i z nimi chodzi 🤔 kiedyś o nich myślałam, ale się boję że mi wypadną :p

ZakręconaOna, Bożenka lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith jestem w sali z jeszcze jedna mama, warunki bardzo dobre. Ja jestem KPI i w sumie na ten moment to jest dobre bo mały jest pod tlenem i nie mogę go brać na ręce 😞 więc karmię butelką unosząc go na ręce.

Niestety po tym porodzie jestem Team Hemoroidy 🤦‍♀️

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy po cc macie jakas diete ??
    Ja staram sie jeść zdrowo i lekko ,a dzis się pokusilam na smazona piers z kurczaka i od obiadu umieram ;(

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu ... laski ale mamy problem z gazami :( masakra , maly dzis kupy nie zrobil plus ma okropne gazy bolesne i smierdzace ! A tak przy tym cierpi , serce mi peka jak On placze jakby go rozrywali .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Boziu ... laski ale mamy problem z gazami :( masakra , maly dzis kupy nie zrobil plus ma okropne gazy bolesne i smierdzace ! A tak przy tym cierpi , serce mi peka jak On placze jakby go rozrywali .
    O jejku, Zakręcona a może macie w domu espumisan?

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny parę dni mnie tu nie bylo i tyle nadrabiania miałam stron że szok :)
    Zulka gratulacje Ali i współczuję ciężkiego porodu , najgorsze jest właśnie że tyle kobieta musi wycierpieć a na koniec CC eh ale najważniejsze że masz już malutką przy sobie :)
    Edith nawet nie chcę myśleć co czułaś widząc swoje dziecko nie mogące złapać tchu , dobrze że wszystko dobrze się skończyło ,dzidzia wybierze antybiotyk i wrócicie do domku, zdrówka życzę :)
    Camilla tobie kochana też zdrówka obyś szybko wróciła do formy , dobrze że szybko zareagowałaś :)
    Linka współczuję pobytu w szpitalu , moja miała też tego wirusa , 8 dni w szpitalu , dopiero 4 dnia zaczęli podawać antybiotyk ale na szczęście wszystko jest ok , do piątku 3 razy dziennie musialam robić małej inhalacje ale na szczęście ona je lubiła i zasypiała przy nich :)
    W czwartek mój mąż miał jechać sam z moją najstarszą córką do Kielc na rezonans i wyobraźcie sobie że dobrze że zadzwoniłam 2 godziny przed wyjazdem czy wszystko aktualne bo się okazało że musi być prawny opiekun z moją córką a mój mąż nie jest jej ojcem noi kurcze balam się jechać z maleństwem po tej chorobie gdzie kolwiek ale nie było wyjścia także cała rodzinka wybraliśmy się do Kielc , po rezonansie do galerii na obiad bo córka oczywiście musiała odwiedzic empik hehe i szybko do domu bez żadnego chodzenia po sklepach bo mąż nie chciał żeby mala coś złapała . Także pierwszy spacer był po galerii hehe. W piątek pojechaliśmy na weekend na wieś do rodziców i wczoraj byliśmy wkoncu na pierwszym spacerku , mała odlatuje jak tylko zakłada się jej kombinezon

Camilla33 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała od piątku nie robiła kupki dopiero dziś czyli 3 dnia zrobiła , już myślałam że będzie tak jak z pozostałymi córkami i będzie mi robiła 1 kupkę na tydzień ale na szczęście zrobiła dziś

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o krwawienie to ja krwawilam w kratkę , dwa dni po porodzie leciało tak że hoho , dwa dni pozostałe w szpitalu nic , wróciłam do domu wzięłam Adę na ręce i czułam od razu jak ze mnie leci i póki ja brałam na ręce to krew była , trafiłam po tygodniu znów z małą do szpitala i pobyt w szpitalu zero krwawienia , po 8 dniach wróciłysmy do domu znów Adę na rękach i krwawienie wróciło i dopiero dziś zdjęłam już całkiem podpaskę i mam nadzieję że już nie wróci

preg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    O jejku, Zakręcona a może macie w domu espumisan?
    Mamy sab simplex , mamy gripe water na kolki kupiony ale to dopiero od miesiaca mozna podac a PODOBNIEZ DZIALA CUDA ... i many Dentonox takie ziolowe na kolki . Okropnie wali kiszonym koprem ale daje ulge malemu z tym , ze dzis nic nie daje zbytnio rady juz . Zasnal mi po 2 h placzu , po kroplach , cyca nawet nie chcial tak plakal :( na brzuszku spi ...
    No koszmarne te kolki sa :/ z Oskim tez mialam problem dluuuuuugoooo ale on mial regularne jakis czas i przechodzilo a tu maly ma o roznych porach ale jak zlapie to boziu .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde zastanawiam sie juz czy przypadkiem to nie reakcja na laktoze bo Oski mial ulge bo kroplach na zbicie laktozy ... dodatkowo Ja nie jadlam w 90% wiec pomagalo jako tako . Moze tu tez problem w tym lezy ? A moze mm mu nie pasuje ? Niby kp ale zdarzylo sie podac mm i moze to od tego ? kurwa :( sama juz bladze wlasnymi myslami co , jak i gdzie ... :(.

Wiem , ze brzuszki dzieci maja jeszcze niedokonca rozwiniete i to moze byc przez to tez ale jak nie ?. No juz kazda opcje przyjmuje

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona w Pl sklepie lub moze online delicol kup. Ja uzywam I teraz I z pierwszym dzieckiem, jest naprawde skuteczny I mozna uzywac od urodzenia

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaa83 wrote:
    Zakrecona w Pl sklepie lub moze online delicol kup. Ja uzywam I teraz I z pierwszym dzieckiem, jest naprawde skuteczny I mozna uzywac od urodzenia
    Dzieki , tak zrobie . Zaraz zamowie .

A tak w ogole to moje dziecko jak w koncu po bolaczkach zasnelo ok 22 na brzuszku tak spal do 3.05 !!! Ja sie tak wyspalam JUZ , ze hej . Zjadl jednego cyca napecznialego juz tak , ze szok i padl dalej bez bolesci narazie . Oby jak najdluzej . Wiem , ze to jednorazowe ale cholera jak dobrze sie wyspac:D mimO ze poszlam spac przed 24 bo zanim ogarnelam siebie i wszystko dookola to minelo troche

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, bóle jelitek mogą być też od zbyt szybkiego wypływu pokarmu, jeśli dziecko je chełpliwie, może łykać za dużo powietrza. Spróbuj go odbijać w trakcie/ po karmieniu. Jeśli pierś jest nabita spróbuj przed karmieniem rozluźnić trochę np. odciągając ręcznie.

aZzmp1.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Mamy które mają maluchy miesięczne lub bliskie miesiąca kiedy zamierzacie współżyć z mężem ? Bo nie ukrywam że tak mi brakuje bliskości męża ale nie wiem czy trzeba te 6 tygodni czekać czy można już spróbować hmm po porodzie z Adą czekałam te 6 tygodni ale sama nie wiem czy aż tyle trzeba czekać?

preg.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wspolzylam koło 5tygodni Po porodzie.. Ale szału to to nee było 😅

4018d16ae9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie tak czekam grzecznie na ten 6 tydzień i go doczekam w szpitalu 🤦‍♀️ Ciekawi mnie bardzo jak będzie. Po pierwszej ciąży (cc) długo odczuwałam ból przy współżyciu, krwiaki które się porobiły tez niczego nie ułatwiały. Teraz liczę, że pięknie i ciasno mnie zszyli 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 09:04

‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ