X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie położnej. Krocze nie wygląda źle, w środę wizyta u mojej Pani dr. Synek waży równo 4 kg. Odrobił spadek z wagi urodzeniowej i ma 250g na plusie 😊 Pepuszek potrzebuje jeszcze trochę czasu, ale pepowina była gruba, u Piotrusia kikut odpadł w 8 dobie, ma malutki i taki kobiecy pępek 😋

Scintilla lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Jesteśmy po wizycie położnej. Krocze nie wygląda źle, w środę wizyta u mojej Pani dr. Synek waży równo 4 kg. Odrobił spadek z wagi urodzeniowej i ma 250g na plusie 😊 Pepuszek potrzebuje jeszcze trochę czasu, ale pepowina była gruba, u Piotrusia kikut odpadł w 8 dobie, ma malutki i taki kobiecy pępek 😋

Camilla a jak zmiana mleka? Zaparcia troszkę ustąpiły? Podajesz probiotyki i espumisan? Mogę dopytać ile Patryś Ci zjada? - przepraszam, że taka mini ankieta 🙆‍♀️ ale z tego co kojarzę to tylko Ty, ja i Mysza karmimy głownie albo samym mm - jeśli kogoś przegapiłam to przepraszam.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla, jakie mm podajesz Bartusiowi?
    U mnie laktacja umiera śmiercią naturalną, ale mała tfu tfu dobrze toleruje Nan.

. Raga . lubi tę wiadomość

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Camilla a jak zmiana mleka? Zaparcia troszkę ustąpiły? Podajesz probiotyki i espumisan? Mogę dopytać ile Patryś Ci zjada? - przepraszam, że taka mini ankieta 🙆‍♀️ ale z tego co kojarzę to tylko Ty, ja i Mysza karmimy głownie albo samym mm - jeśli kogoś przegapiłam to przepraszam.
    Zmiana mleka na bebiko pro plus, probiotyk vivomax podawany przez nie całe 3 doby i dziś nad ranem 3 pieluchy poszły. Wyczyscil się na maxa. Espumisan póki co nie był potrzebny, gazy oddaje bez problemu. W ciągu dobry je około 6-8 razy i wypija 500-600ml. Ilosc zwlezy od tego czy się wyproznil czy nie.

Ależ masz piękne zdjęcie w avatarze 😊🥰😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 13:48

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, bo u nas jest tak, że mała jak nie śpi to je co 2,godziny około. Problem jest jak śpi, bo wtedy ciągiem śpi zazwyczaj te 3,5. I w nocy karmimy mniej więcej od 21, zanim zje to jest 22, później zanim odbijemy i zaśnie.to jest 22.40. ta cała ceremonia karmienia, dobijania i usypiania jakaś taka długa u nas jest i później tych karmień mało wychodzi. Muszę to jakoś ogarnąć.😛

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka
    Myśle ze gdyby tych karmien było za mało dla Aurelki to by się budzika..
    A skoro się nie budzi częściej to wg mnie jest Ok
    Daj jej spać i sama spij Kochana ;)

Darrika, Camilla33, Bożenka, . Raga . lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Zmiana mleka na bebiko pro plus, probiotyk vivomax podawany przez nie całe 3 doby i dziś nad ranem 3 pieluchy poszły. Wyczyscil się na maxa. Espumisan póki co nie był potrzebny, gazy oddaje bez problemu. W ciągu dobry je około 6-8 razy i wypija 500-600ml. Ilosc zwlezy od tego czy się wyproznil czy nie.

Ależ masz piękne zdjęcie w avatarze 😊🥰😘

Dziekuje 🤗

U nas też wychodzi jakieś 600 - ale to chyba dzięki temu, że go oszukujemy woda i smoczkiem. Mam wrażenie, że po oproznieniu butli nadal jest niedojedzony - marudzi, pcha raczki do buzi😔
    Ciesze się, że Wam nowe mleko podpasowalo 😉

Mysza u nas jest HIPP Combiotik - nie zmieniałam odkąd wyszliśmy ze szpitala. Kupki robi 2/3dziennie ale mam wrażenie, że z lekkim wysiłkiem no i chyba mało pierdzi - córka jak zaczynała koncert to ja w 2pokoju słyszałam 🙆‍♀️ często podkurcza nóżki i się pręży 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 14:15

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka uwazam tak samo jak Dariah :)

Camilia a ten Vivomax to kapsulki tak ? Na zaparcia i brak kupy ?
    To mozna normalnie dac dziecku na piersi tez ? Sorka , moze glupie pytanie ale nie znam wszystkich lekow a wole zapytac kogos kto stosowal ;)

Moj maly zrobil dzisiaj rano kupke jedna ale zjadl cyca , poszli na spacer z Tata i Synkiem ... wrocil i juz od nowa pierdzenie albo bylo albo chcial a nie mogl i prezenie ... teraz zasnal mi na klatve piersiowej . Eh

Bożenka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla odruch ssania ma tez , wiadomo :) niekoniecznie glodne dziecko jest chociaz czasami ciezko zgadnac hahah . Takze rozumiem doskonale...

Wlasnie My kupilismy w zanadrzu mleczko Bebilon proFutura ale Ja nie wiem czy moze jak dalam kilka razy malego to mleko sie wtedy nie zaczelo ? Ciul jasny wie , nie pamietam bo dawalam mm malo odkad sie urodzil . W kazdym razie przy synu tez mialam bebilon i jak dawalam mu czasem mm to bebilon byl beee , a hipp combiotic comfort jak najbardziej i mysle , ze teraz tez kupie go zeby miec w razie co .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka dostawała Nan w szpitalu.Pierdzi tak, że firanka lata ;)
    Kupa jest mega porządna przynajmniej raz na dobę. Taka, że trzeba przebierać.😄 A podajesz probiotyk? Ja muszę skonsultować z pediatrą bi w Nanie jest L.reuteri

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Bozenka uwazam tak samo jak Dariah :)

Camilia a ten Vivomax to kapsulki tak ? Na zaparcia i brak kupy ?
    To mozna normalnie dac dziecku na piersi tez ? Sorka , moze glupie pytanie ale nie znam wszystkich lekow a wole zapytac kogos kto stosowal ;)

Moj maly zrobil dzisiaj rano kupke jedna ale zjadl cyca , poszli na spacer z Tata i Synkiem ... wrocil i juz od nowa pierdzenie albo bylo albo chcial a nie mogl i prezenie ... teraz zasnal mi na klatve piersiowej . Eh
    Już mąż mnie poprawił, vivomix. To probiotyk ale w zawisienie do rozrobienia. Można podawać każdemu dziecku bez względu na sposób karmienia. Usprawnia pracę układu pokarmowego, póki co jesteśmy zadowoleni.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Witaminy D to położna poleciła nam Vigantol z racji że to lek a nie suplement i lepiej się wchłania.
    Na trądzik polecam przemywać krochmalem kilka razy dziennie-ładnie zasusza

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Emilka dostawała Nan w szpitalu.Pierdzi tak, że firanka lata ;)
    Kupa jest mega porządna przynajmniej raz na dobę. Taka, że trzeba przebierać.😄 A podajesz probiotyk? Ja muszę skonsultować z pediatrą bi w Nanie jest L.reuteri

Tak. Podaje Dicolfor mimo, że samo mleko też zawiera jakieś probiotyki i prebiotyki. Po Nanie nie macie zielonych kupek? Gdzieś czytałam, że ma troszkę więcej żelaza i ciężko o zółciótką kupę ☺️

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Tak. Podaje Dicolfor mimo, że samo mleko też zawiera jakieś probiotyki i prebiotyki. Po Nanie nie macie zielonych kupek? Gdzieś czytałam, że ma troszkę więcej żelaza i ciężko o zółciótką kupę ☺️
    Jakiś tydzień temu robiła brązową kupę, teraz jest pomarańcz z grudkami.
    Zielonej jeszcze nie zaliczyliśmy 😊Kupa płynna, robi często we śnie. Bardzo głośno, aż dziwię się, że jej to nie wybudza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 16:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziecie szczepić swoje dzieciątka 6 w 1?

• Dariah Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle nad 5w1
    ostatnio gdzies czytalam ze ma lepszy sklad niz 6w1
    corka miala 6w1...

Generalnie chcialabym odroczyc zeby zaczac kalendarz szczepien po 3 miesiacu...aby najpierw pojsc do neurologa na badanie zanim mi malego zaszczepią

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Już mąż mnie poprawił, vivomix. To probiotyk ale w zawisienie do rozrobienia. Można podawać każdemu dziecku bez względu na sposób karmienia. Usprawnia pracę układu pokarmowego, póki co jesteśmy zadowoleni.
    Tak , widze na internecie jest ale tez w kapsulkach . Musze poszukac w zawiesinie . Dzieki kochana .

Linka My tez kupilismy Vigantol i go uzywamy . Szczegolnie na to nasze ciemiaczka zbyt duze jest idealnym lekiem podobniez .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Będziecie szczepić swoje dzieciątka 6 w 1?
    Ja zaczynam szczepienia tu w uk i je pociagne w Polsce a o ile dobrze pamietam tu zaczynaja 5w1 . Musze zapytac za 2 dni jak bede ze starszakiem na szczepieniu dokladnie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Ja mysle nad 5w1
    ostatnio gdzies czytalam ze ma lepszy sklad niz 6w1
    corka miala 6w1...

Generalnie chcialabym odroczyc zeby zaczac kalendarz szczepien po 3 miesiacu...aby najpierw pojsc do neurologa na badanie zanim mi malego zaszczepią
    Tez o tym slyszalam , nawet kiedys mi moja lekarka powiedziala z Polski , ze bezpieczniej 5w1 niz 6w1 . A akurat jej ufan , to taki prawdziwy lekarz z serducha i coagle uczacy sie mimo wieku . ;)

Mysza, Linka90* lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Tez o tym slyszalam , nawet kiedys mi moja lekarka powiedziala z Polski , ze bezpieczniej 5w1 niz 6w1 . A akurat jej ufan , to taki prawdziwy lekarz z serducha i coagle uczacy sie mimo wieku . ;)
    nie jestem w stanie teraz powtorzyc dlaczego (chodzi o sklad)
    ale zapamietalam tylko najwaznijsze, ze5w1 bezpieczniejsze od 6w1 :)

ZakręconaOna, Mysza, Darrika, Linka90* lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ