LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesteśmy po wizycie położnej. Krocze nie wygląda źle, w środę wizyta u mojej Pani dr. Synek waży równo 4 kg. Odrobił spadek z wagi urodzeniowej i ma 250g na plusie 😊 Pepuszek potrzebuje jeszcze trochę czasu, ale pepowina była gruba, u Piotrusia kikut odpadł w 8 dobie, ma malutki i taki kobiecy pępek 😋
Scintilla lubi tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:Jesteśmy po wizycie położnej. Krocze nie wygląda źle, w środę wizyta u mojej Pani dr. Synek waży równo 4 kg. Odrobił spadek z wagi urodzeniowej i ma 250g na plusie 😊 Pepuszek potrzebuje jeszcze trochę czasu, ale pepowina była gruba, u Piotrusia kikut odpadł w 8 dobie, ma malutki i taki kobiecy pępek 😋
Camilla a jak zmiana mleka? Zaparcia troszkę ustąpiły? Podajesz probiotyki i espumisan? Mogę dopytać ile Patryś Ci zjada? - przepraszam, że taka mini ankieta 🙆♀️ ale z tego co kojarzę to tylko Ty, ja i Mysza karmimy głownie albo samym mm - jeśli kogoś przegapiłam to przepraszam. -
nick nieaktualny
-
Scintilla wrote:Camilla a jak zmiana mleka? Zaparcia troszkę ustąpiły? Podajesz probiotyki i espumisan? Mogę dopytać ile Patryś Ci zjada? - przepraszam, że taka mini ankieta 🙆♀️ ale z tego co kojarzę to tylko Ty, ja i Mysza karmimy głownie albo samym mm - jeśli kogoś przegapiłam to przepraszam.
Ależ masz piękne zdjęcie w avatarze 😊🥰😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 13:48
-
Dzięki dziewczyny, bo u nas jest tak, że mała jak nie śpi to je co 2,godziny około. Problem jest jak śpi, bo wtedy ciągiem śpi zazwyczaj te 3,5. I w nocy karmimy mniej więcej od 21, zanim zje to jest 22, później zanim odbijemy i zaśnie.to jest 22.40. ta cała ceremonia karmienia, dobijania i usypiania jakaś taka długa u nas jest i później tych karmień mało wychodzi. Muszę to jakoś ogarnąć.😛
-
Bozenka
Myśle ze gdyby tych karmien było za mało dla Aurelki to by się budzika..
A skoro się nie budzi częściej to wg mnie jest Ok
Daj jej spać i sama spij KochanaDarrika, Camilla33, Bożenka, . Raga . lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Camilla33 wrote:Zmiana mleka na bebiko pro plus, probiotyk vivomax podawany przez nie całe 3 doby i dziś nad ranem 3 pieluchy poszły. Wyczyscil się na maxa. Espumisan póki co nie był potrzebny, gazy oddaje bez problemu. W ciągu dobry je około 6-8 razy i wypija 500-600ml. Ilosc zwlezy od tego czy się wyproznil czy nie.
Ależ masz piękne zdjęcie w avatarze 😊🥰😘
Dziekuje 🤗
U nas też wychodzi jakieś 600 - ale to chyba dzięki temu, że go oszukujemy woda i smoczkiem. Mam wrażenie, że po oproznieniu butli nadal jest niedojedzony - marudzi, pcha raczki do buzi😔
Ciesze się, że Wam nowe mleko podpasowalo 😉
Mysza u nas jest HIPP Combiotik - nie zmieniałam odkąd wyszliśmy ze szpitala. Kupki robi 2/3dziennie ale mam wrażenie, że z lekkim wysiłkiem no i chyba mało pierdzi - córka jak zaczynała koncert to ja w 2pokoju słyszałam 🙆♀️ często podkurcza nóżki i się pręży 🙁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 14:15
-
Bozenka uwazam tak samo jak Dariah
Camilia a ten Vivomax to kapsulki tak ? Na zaparcia i brak kupy ?
To mozna normalnie dac dziecku na piersi tez ? Sorka , moze glupie pytanie ale nie znam wszystkich lekow a wole zapytac kogos kto stosowal
Moj maly zrobil dzisiaj rano kupke jedna ale zjadl cyca , poszli na spacer z Tata i Synkiem ... wrocil i juz od nowa pierdzenie albo bylo albo chcial a nie mogl i prezenie ... teraz zasnal mi na klatve piersiowej . EhBożenka lubi tę wiadomość
-
Scintilla odruch ssania ma tez , wiadomo
niekoniecznie glodne dziecko jest chociaz czasami ciezko zgadnac hahah . Takze rozumiem doskonale...
Wlasnie My kupilismy w zanadrzu mleczko Bebilon proFutura ale Ja nie wiem czy moze jak dalam kilka razy malego to mleko sie wtedy nie zaczelo ? Ciul jasny wie , nie pamietam bo dawalam mm malo odkad sie urodzil . W kazdym razie przy synu tez mialam bebilon i jak dawalam mu czasem mm to bebilon byl beee , a hipp combiotic comfort jak najbardziej i mysle , ze teraz tez kupie go zeby miec w razie co .Scintilla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ZakręconaOna wrote:Bozenka uwazam tak samo jak Dariah
Camilia a ten Vivomax to kapsulki tak ? Na zaparcia i brak kupy ?
To mozna normalnie dac dziecku na piersi tez ? Sorka , moze glupie pytanie ale nie znam wszystkich lekow a wole zapytac kogos kto stosowal
Moj maly zrobil dzisiaj rano kupke jedna ale zjadl cyca , poszli na spacer z Tata i Synkiem ... wrocil i juz od nowa pierdzenie albo bylo albo chcial a nie mogl i prezenie ... teraz zasnal mi na klatve piersiowej . EhZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mysza wrote:Emilka dostawała Nan w szpitalu.Pierdzi tak, że firanka lata
Kupa jest mega porządna przynajmniej raz na dobę. Taka, że trzeba przebierać.😄 A podajesz probiotyk? Ja muszę skonsultować z pediatrą bi w Nanie jest L.reuteri
Tak. Podaje Dicolfor mimo, że samo mleko też zawiera jakieś probiotyki i prebiotyki. Po Nanie nie macie zielonych kupek? Gdzieś czytałam, że ma troszkę więcej żelaza i ciężko o zółciótką kupę ☺️ -
nick nieaktualnyScintilla wrote:Tak. Podaje Dicolfor mimo, że samo mleko też zawiera jakieś probiotyki i prebiotyki. Po Nanie nie macie zielonych kupek? Gdzieś czytałam, że ma troszkę więcej żelaza i ciężko o zółciótką kupę ☺️
Zielonej jeszcze nie zaliczyliśmy 😊Kupa płynna, robi często we śnie. Bardzo głośno, aż dziwię się, że jej to nie wybudza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 16:11
-
nick nieaktualny
-
Ja mysle nad 5w1
ostatnio gdzies czytalam ze ma lepszy sklad niz 6w1
corka miala 6w1...
Generalnie chcialabym odroczyc zeby zaczac kalendarz szczepien po 3 miesiacu...aby najpierw pojsc do neurologa na badanie zanim mi malego zaszczepią09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Camilla33 wrote:Już mąż mnie poprawił, vivomix. To probiotyk ale w zawisienie do rozrobienia. Można podawać każdemu dziecku bez względu na sposób karmienia. Usprawnia pracę układu pokarmowego, póki co jesteśmy zadowoleni.
Linka My tez kupilismy Vigantol i go uzywamy . Szczegolnie na to nasze ciemiaczka zbyt duze jest idealnym lekiem podobniez . -
Dariah wrote:Ja mysle nad 5w1
ostatnio gdzies czytalam ze ma lepszy sklad niz 6w1
corka miala 6w1...
Generalnie chcialabym odroczyc zeby zaczac kalendarz szczepien po 3 miesiacu...aby najpierw pojsc do neurologa na badanie zanim mi malego zaszczepiąMysza, Linka90* lubią tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Tez o tym slyszalam , nawet kiedys mi moja lekarka powiedziala z Polski , ze bezpieczniej 5w1 niz 6w1 . A akurat jej ufan , to taki prawdziwy lekarz z serducha i coagle uczacy sie mimo wieku .
ale zapamietalam tylko najwaznijsze, ze5w1 bezpieczniejsze od 6w1ZakręconaOna, Mysza, Darrika, Linka90* lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡