X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie położnej. Krocze nie wygląda źle, w środę wizyta u mojej Pani dr. Synek waży równo 4 kg. Odrobił spadek z wagi urodzeniowej i ma 250g na plusie 😊 Pepuszek potrzebuje jeszcze trochę czasu, ale pepowina była gruba, u Piotrusia kikut odpadł w 8 dobie, ma malutki i taki kobiecy pępek 😋

Scintilla lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Jesteśmy po wizycie położnej. Krocze nie wygląda źle, w środę wizyta u mojej Pani dr. Synek waży równo 4 kg. Odrobił spadek z wagi urodzeniowej i ma 250g na plusie 😊 Pepuszek potrzebuje jeszcze trochę czasu, ale pepowina była gruba, u Piotrusia kikut odpadł w 8 dobie, ma malutki i taki kobiecy pępek 😋

Camilla a jak zmiana mleka? Zaparcia troszkę ustąpiły? Podajesz probiotyki i espumisan? Mogę dopytać ile Patryś Ci zjada? - przepraszam, że taka mini ankieta 🙆‍♀️ ale z tego co kojarzę to tylko Ty, ja i Mysza karmimy głownie albo samym mm - jeśli kogoś przegapiłam to przepraszam.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla, jakie mm podajesz Bartusiowi?
    U mnie laktacja umiera śmiercią naturalną, ale mała tfu tfu dobrze toleruje Nan.

. Raga . lubi tę wiadomość

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Camilla a jak zmiana mleka? Zaparcia troszkę ustąpiły? Podajesz probiotyki i espumisan? Mogę dopytać ile Patryś Ci zjada? - przepraszam, że taka mini ankieta 🙆‍♀️ ale z tego co kojarzę to tylko Ty, ja i Mysza karmimy głownie albo samym mm - jeśli kogoś przegapiłam to przepraszam.
    Zmiana mleka na bebiko pro plus, probiotyk vivomax podawany przez nie całe 3 doby i dziś nad ranem 3 pieluchy poszły. Wyczyscil się na maxa. Espumisan póki co nie był potrzebny, gazy oddaje bez problemu. W ciągu dobry je około 6-8 razy i wypija 500-600ml. Ilosc zwlezy od tego czy się wyproznil czy nie.

Ależ masz piękne zdjęcie w avatarze 😊🥰😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 13:48

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, bo u nas jest tak, że mała jak nie śpi to je co 2,godziny około. Problem jest jak śpi, bo wtedy ciągiem śpi zazwyczaj te 3,5. I w nocy karmimy mniej więcej od 21, zanim zje to jest 22, później zanim odbijemy i zaśnie.to jest 22.40. ta cała ceremonia karmienia, dobijania i usypiania jakaś taka długa u nas jest i później tych karmień mało wychodzi. Muszę to jakoś ogarnąć.😛

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka
    Myśle ze gdyby tych karmien było za mało dla Aurelki to by się budzika..
    A skoro się nie budzi częściej to wg mnie jest Ok
    Daj jej spać i sama spij Kochana ;)

Darrika, Camilla33, Bożenka, . Raga . lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Zmiana mleka na bebiko pro plus, probiotyk vivomax podawany przez nie całe 3 doby i dziś nad ranem 3 pieluchy poszły. Wyczyscil się na maxa. Espumisan póki co nie był potrzebny, gazy oddaje bez problemu. W ciągu dobry je około 6-8 razy i wypija 500-600ml. Ilosc zwlezy od tego czy się wyproznil czy nie.

Ależ masz piękne zdjęcie w avatarze 😊🥰😘

Dziekuje 🤗

U nas też wychodzi jakieś 600 - ale to chyba dzięki temu, że go oszukujemy woda i smoczkiem. Mam wrażenie, że po oproznieniu butli nadal jest niedojedzony - marudzi, pcha raczki do buzi😔
    Ciesze się, że Wam nowe mleko podpasowalo 😉

Mysza u nas jest HIPP Combiotik - nie zmieniałam odkąd wyszliśmy ze szpitala. Kupki robi 2/3dziennie ale mam wrażenie, że z lekkim wysiłkiem no i chyba mało pierdzi - córka jak zaczynała koncert to ja w 2pokoju słyszałam 🙆‍♀️ często podkurcza nóżki i się pręży 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 14:15

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka uwazam tak samo jak Dariah :)

Camilia a ten Vivomax to kapsulki tak ? Na zaparcia i brak kupy ?
    To mozna normalnie dac dziecku na piersi tez ? Sorka , moze glupie pytanie ale nie znam wszystkich lekow a wole zapytac kogos kto stosowal ;)

Moj maly zrobil dzisiaj rano kupke jedna ale zjadl cyca , poszli na spacer z Tata i Synkiem ... wrocil i juz od nowa pierdzenie albo bylo albo chcial a nie mogl i prezenie ... teraz zasnal mi na klatve piersiowej . Eh

Bożenka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla odruch ssania ma tez , wiadomo :) niekoniecznie glodne dziecko jest chociaz czasami ciezko zgadnac hahah . Takze rozumiem doskonale...

Wlasnie My kupilismy w zanadrzu mleczko Bebilon proFutura ale Ja nie wiem czy moze jak dalam kilka razy malego to mleko sie wtedy nie zaczelo ? Ciul jasny wie , nie pamietam bo dawalam mm malo odkad sie urodzil . W kazdym razie przy synu tez mialam bebilon i jak dawalam mu czasem mm to bebilon byl beee , a hipp combiotic comfort jak najbardziej i mysle , ze teraz tez kupie go zeby miec w razie co .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka dostawała Nan w szpitalu.Pierdzi tak, że firanka lata ;)
    Kupa jest mega porządna przynajmniej raz na dobę. Taka, że trzeba przebierać.😄 A podajesz probiotyk? Ja muszę skonsultować z pediatrą bi w Nanie jest L.reuteri

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Bozenka uwazam tak samo jak Dariah :)

Camilia a ten Vivomax to kapsulki tak ? Na zaparcia i brak kupy ?
    To mozna normalnie dac dziecku na piersi tez ? Sorka , moze glupie pytanie ale nie znam wszystkich lekow a wole zapytac kogos kto stosowal ;)

Moj maly zrobil dzisiaj rano kupke jedna ale zjadl cyca , poszli na spacer z Tata i Synkiem ... wrocil i juz od nowa pierdzenie albo bylo albo chcial a nie mogl i prezenie ... teraz zasnal mi na klatve piersiowej . Eh
    Już mąż mnie poprawił, vivomix. To probiotyk ale w zawisienie do rozrobienia. Można podawać każdemu dziecku bez względu na sposób karmienia. Usprawnia pracę układu pokarmowego, póki co jesteśmy zadowoleni.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Witaminy D to położna poleciła nam Vigantol z racji że to lek a nie suplement i lepiej się wchłania.
    Na trądzik polecam przemywać krochmalem kilka razy dziennie-ładnie zasusza

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Emilka dostawała Nan w szpitalu.Pierdzi tak, że firanka lata ;)
    Kupa jest mega porządna przynajmniej raz na dobę. Taka, że trzeba przebierać.😄 A podajesz probiotyk? Ja muszę skonsultować z pediatrą bi w Nanie jest L.reuteri

Tak. Podaje Dicolfor mimo, że samo mleko też zawiera jakieś probiotyki i prebiotyki. Po Nanie nie macie zielonych kupek? Gdzieś czytałam, że ma troszkę więcej żelaza i ciężko o zółciótką kupę ☺️

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Tak. Podaje Dicolfor mimo, że samo mleko też zawiera jakieś probiotyki i prebiotyki. Po Nanie nie macie zielonych kupek? Gdzieś czytałam, że ma troszkę więcej żelaza i ciężko o zółciótką kupę ☺️
    Jakiś tydzień temu robiła brązową kupę, teraz jest pomarańcz z grudkami.
    Zielonej jeszcze nie zaliczyliśmy 😊Kupa płynna, robi często we śnie. Bardzo głośno, aż dziwię się, że jej to nie wybudza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 16:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziecie szczepić swoje dzieciątka 6 w 1?

• Dariah Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle nad 5w1
    ostatnio gdzies czytalam ze ma lepszy sklad niz 6w1
    corka miala 6w1...

Generalnie chcialabym odroczyc zeby zaczac kalendarz szczepien po 3 miesiacu...aby najpierw pojsc do neurologa na badanie zanim mi malego zaszczepią

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Już mąż mnie poprawił, vivomix. To probiotyk ale w zawisienie do rozrobienia. Można podawać każdemu dziecku bez względu na sposób karmienia. Usprawnia pracę układu pokarmowego, póki co jesteśmy zadowoleni.
    Tak , widze na internecie jest ale tez w kapsulkach . Musze poszukac w zawiesinie . Dzieki kochana .

Linka My tez kupilismy Vigantol i go uzywamy . Szczegolnie na to nasze ciemiaczka zbyt duze jest idealnym lekiem podobniez .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Będziecie szczepić swoje dzieciątka 6 w 1?
    Ja zaczynam szczepienia tu w uk i je pociagne w Polsce a o ile dobrze pamietam tu zaczynaja 5w1 . Musze zapytac za 2 dni jak bede ze starszakiem na szczepieniu dokladnie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Ja mysle nad 5w1
    ostatnio gdzies czytalam ze ma lepszy sklad niz 6w1
    corka miala 6w1...

Generalnie chcialabym odroczyc zeby zaczac kalendarz szczepien po 3 miesiacu...aby najpierw pojsc do neurologa na badanie zanim mi malego zaszczepią
    Tez o tym slyszalam , nawet kiedys mi moja lekarka powiedziala z Polski , ze bezpieczniej 5w1 niz 6w1 . A akurat jej ufan , to taki prawdziwy lekarz z serducha i coagle uczacy sie mimo wieku . ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Tez o tym slyszalam , nawet kiedys mi moja lekarka powiedziala z Polski , ze bezpieczniej 5w1 niz 6w1 . A akurat jej ufan , to taki prawdziwy lekarz z serducha i coagle uczacy sie mimo wieku . ;)
    nie jestem w stanie teraz powtorzyc dlaczego (chodzi o sklad)
    ale zapamietalam tylko najwaznijsze, ze5w1 bezpieczniejsze od 6w1 :)

ZakręconaOna, nick nieaktualny, Darrika, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ