LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
No to położna była i mówi,o widzę mama, że ją chyba ładnie karmisz bo się zaokrągliła A tu zonk... waga taka sama jak w zeszły czwartek 🤔🤔🤔 nic przez te kilka dni nie przybrała, fakt, po tamtej wizycie zaczęły się kupy, które wcześniej były jedna dziennie, a teraz to kilka. No ale na cycu dużo wisi i pije A nie tylko ciamka - chyba jakby była głodna do by nie spała, nie sikala tyle i kup nie robiła nie?
No i nic, dalej zalecenie karmić najlepiej co 2 godziny, Max co 3. Przyjedzie do nas za dwa dni sprawdzić czy coś przybrała na wadze. Jak nie, to dalej cyc plus trochę mm. Żółtaczka już prawie zeszła, kikut pępka położna "odkręciła". Mi wyjela jeszcze dwa szwy.
Ta krostka z zaczerwienieniem akurat dzisiaj już zniknęła ale położną mówi, że na razie przemywać przygotowana wodą i tyle, że to najpewniej ten trądzik niemowlęcy.34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
marlenaO wrote:Mam nadzieje bo umieram ze strachu, jak się czyta w internecie co to moze być to chce mi sile wyć....jestem przerażona.
W szpitalu codziennie noworodki były rozbierane i oglądali je pediatrzy:/neonatolodzy, łudzę się ze jakby było coś nie tak to może by nam powiedzieli. Tylko raz jedna dr powiedziała „córka ma tutaj taki dołek, niektóre dzieci tak maja, nic się z tym nie robi”. Szoda ze nie wiedziałam ze to nie jest całkiem normalne bo bym poprosiła o zrobienie usg.
Nie stresuj się! Ja byłam na usg brzuszka i główki i od razu poprosiłam żeby sprawdzili bo mi rehabilitantka wspomniałagdyby nie to usg to bym pewnie specjalnie nie poszła. Najważniejsze żeby tam nie grzebać
-
Wczoraj Szymek skończył miesiąc. Ale jest już fajny kumaty
już glowke podnosi i nas zaczepia
Co do diety po cc- ja dostałam rozpiskę ze szpitala. Lekka i ciagle na parze. Ostatnio zjadłam coś smażonego to była masakraminął miesiąc a ja dalej muszę trzymać się diety. Nie wiem ile to jeszcze potrwa
-
Hej, ktoś pytał o karmienie mm. Ja karmie mm + odciagam swoje. Mały pije dobre 600 ml jak nie więcej i dostaje Nan optipro plus. Nie mamy problemu z kupkami, siusiu tez ładnie robi. W 5 dni przybrał 300g. Ja nadal walczę z kroczem, tzn boli tylko ten fragment gdzie mam „żywe mięcho „ bardziej szczypie i smaruje maścią cicatridina żeby przyspieszyć gojenie. Czekam na dzień bez bólu, gdzie będę mogła już normalnie funkcjonować.
Mysza, Scintilla, emdar lubią tę wiadomość
28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
Witamina D - vigantol, ja tez używam z tej firmy
Na trądzik położna poleciła stary trik - krochmal z maki ziemniaczanej, mąż kąpie syna w tym specyfiku raz w tygodniu. Dodatkowo kapiemy tylko co dwa dni, nie codziennie. Super ma skórkę, a miał mega dużo krostek:
Szymek będzie szczepiony
5w1 infanrix ipv + hib,
pneumokoki - prevenar 13,
meningokoki - bexsero oraz nimenrix,
ospa Odra różyczka - priorix.
Mysza, Scintilla, emdar, ppieguskaa lubią tę wiadomość
-
My szczepimy refundowanymi 😉🙂
Starszą szczepiłam 6w1 i po dziś dzień nie wie czy to był dobry wybór.
Tak naprawdę nie ma żadnych jeszcze badań i odczynów poszczepiennych tych szczepionek...nasze dzieci strasznie to przyznać ale są właśnie żywymi testerami ich... I dopiero za 20-30 lat poznamy wyniki.
Jestem jak najbardziej za szczepianiami dzieci.
Ale tym razem idziemy starymi, sprawdzonym i przede wszystkim niezmiennym trybem i składem szczepionek od lat.
Także postawiliśmy na te refunowane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 14:42
-
Darrika
mozliwe ze wlansie nie przybrala wg wagi bo te kupki sie pojawily czesciej
trzymam kciuki aby na kolejnej wizycie waga ruszyla
Sylgor
Sliczny Szymekslodziak!!
ah to musze sprobowac w takim razie, moze te krosteczki zejda
Darrika, sylgor lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Odpadł kikut
ale mi sie nie podoba, na czesci pepka jest taka jakby zolta skorka / blonka...
wyslalam zdjecie poloznej co by sie wypowiedziala na ten temat09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Pytanko, a w zasadzie dwa
1. zostalo mi duz wiesiolka, któras z Was mowila ze on generlanie dobrze wplywa na skore / wlosy itd
moge go lykac przy kp?
2. zostala mi tez herbata z lisci malin...pytanie to samo
moge ja pic przy kp ?
-
Dariah wrote:Pytanko, a w zasadzie dwa
1. zostalo mi duz wiesiolka, któras z Was mowila ze on generlanie dobrze wplywa na skore / wlosy itd
moge go lykac przy kp?
2. zostala mi tez herbata z lisci malin...pytanie to samo
moge ja pic przy kp ?
1. Wiesiołek jak najbardziej!!! Super suplement 👍
2. Co do liści malin... Jedna herbata dziennie ma pewno nie zaszkodzi 🙂 Szałwia może wpłynąć na laktacje ale liście malin raczej nie 😉 -
A to mój blond superman
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 07:51
Darrika, mj26, Bożenka, Camilla33, Ewciaa83, . Raga ., Mysza, Scintilla, emdar, Dafka, gusiaa, ppieguskaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
. Raga . wrote:My szczepimy refundowanymi 😉🙂
Starszą szczepiłam 6w1 i po dziś dzień nie wie czy to był dobry wybór.
Tak naprawdę nie ma żadnych jeszcze badań i odczynów poszczepiennych tych szczepionek...nasze dzieci strasznie to przyznać ale są właśnie żywymi testerami ich... I dopiero za 20-30 lat poznamy wyniki.
Jestem jak najbardziej za szczepianiami dzieci.
Ale tym razem idziemy starymi, sprawdzonym i przede wszystkim niezmiennym trybem i składem szczepionek od lat.
Także postawiliśmy na te refunowane.
sama jestem za szczepieniami, ale...
1. czy te nowe sa lepsze od tych starych ?
mam wielkie watpliwosci...
2. zdecydowanie nie zgadzam sie z kalendarzem szczepien napakowanym w ouerwszym roku zycia jak dla szczurów labolatoryjnych....
ale to moje zdanie
. Raga . lubi tę wiadomość
-
Raga czyli jak mam w książeczce małej tam jakieś szczepienia wpisane w różnych miesiącach to to są te same co np my mieliśmy? Ja też w sumie o tym bardziej myślałam, niż jakieś 5 czy 6 w jednym i tylko po prostu dodatkowo rotawirusy i pneumokoki. Z resztą będę pewnienrozmawiac jeszcze o tym z pediatrą
. Raga . lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika wrote:Raga czyli jak mam w książeczce małej tam jakieś szczepienia wpisane w różnych miesiącach to to są te same co np my mieliśmy? Ja też w sumie o tym bardziej myślałam, niż jakieś 5 czy 6 w jednym i tylko po prostu dodatkowo rotawirusy i pneumokoki. Z resztą będę pewnienrozmawiac jeszcze o tym z pediatrą
Darrika, . Raga ., ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Dariah wrote:Odpadł kikut
ale mi sie nie podoba, na czesci pepka jest taka jakby zolta skorka / blonka...
wyslalam zdjecie poloznej co by sie wypowiedziala na ten temat
Daria my mieliśmy coś takiego, to było żółte, troche jakby taka żółta kiszka, taka jakby ropa i poszliśmy do pediatry, okazało się ze to ziarniak. Dostaliśmy skierowanie do chirurga na laminowanie/ przypalanie związkiem chemicznym. Przez kilka dni bardzo ładnie się oczyściło i myślałam ze to laminowanie będzie zbędne ale chirurg powiedziała ze dobrze ze przyszliśmy bo to by się ciągnęło tygodniami.Dariah lubi tę wiadomość
-
My też będziemy podawać szczepionki refundowane, plus zastanawiam się nad rotawirusem.
Dzisiaj byłam ściągnąć szwy, te które widać na zewnątrz i jest trochę lepiej, ale te ze środka jeszcze mnie trochę ciągną. Mam nadzieję, że wkrótce się rozpuszczą. Dostałam namiary na urofizjoterapeutke więc muszę się zgłosić. Mój doktorek ma nowe hobby -plastyka miejsc intymnych więc prawdopodobnie będzie mi naprawiał to czego myślałam, że nie zaszyli. A tak naprawdę to ta rana się rozeszła, a ja nawet o tym nie wiedziałam ✌️🙆 siedziałam u niego w gabinecie ponad pół godziny i nawet mnie nie skasował😃 miło z jego strony😏
Dziewczyny śliczne bąble na zdjęciach 🥰