LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny śliczne maluszki
Byłyśmy dziś na spacerku godzinkę mała przespała cały spacer i godzinkę kolejna w domu . Byłam też z moimi damami u doktorki z Oliwką pierwsza wizyta patronażowa a z Adą po skierowanie do dermatologa ale chyba i tak pójdziemy prywatnie. Położna i doktorka dziś zauważyły że mala przekręca się głównie w lewą stronę i muszę pilnować żeby ją przekręcać też na drugą żeby glowka jej się nie spłaszczyła po jednej stronie . No i mało przybrała przez ten miesiąc i doktorka mówi że nie ma się co martwić bo była chora no nic zobaczymy za tydzień ile przybierze przez ten tydzień. Za tydzień ostatnia wizyta położnej . Co do szczepień to ja też szczepić będę tymi refundowanymi i zamierzałam kupić rotarix ale położna mi dziś odradzała że lepiej dokupić na pneumokoki ten prevenar bo w tym rotarixie jest tylko 12 szczepów a wszystkich szczepów jest 560 i nie wiadomo czy jak złapie rotawirusa to akurat trafię
na te które są w szczepionce , mówiła mi że jej syn w przedszkolu w zeszłym roku złapał rotawirusa i 2 razy zwymiotował i zrobił 2 luźniejsze kupy a nie był szczepiony a te dzieci które były szczepione wylądowały w szpitalu także to już jak się trafi eh i tak samo mówiła z tymi pneumokokami mówiła że jej syn był szczepiony tym prevenarem a i tak mial pneumokoka w nosie i powiem wam że mam taki mętlik w głowie że masakra. Szczepienie mamy 19 marca a bioderka 27 marca -
Bozenka
Hehe poerwsza mysl moja to ze doktorek sam sobie klientki napędza
Ale skoro to rana się rozeszła to już co innego
Justi
My corki na Rota nie szczepilismy i syna tez nie będę szczepić
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ja dzisiaj pytałam położną czy tam u mnie się coś nadaje do poprawy czy jest ok (mąż trochę panikuje, że warga taka nie zszyta wg niego i jest nieduża dziurka i że tam mi będę bakterie wchodzić :p) A ona mówi, że spokojnie, tu nie ma co poprawiać i że to dopiero 10 doba, więc trzeba dać czas na zagojenie
sylgor lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Dziewczyny znacie może jakiś sposób na pozbycie się sypiącego brokatu z ubrań? Moja mama dała w prezencie sukieneczkę mojej Adzie z brokatem , sukienka cudna ale tak się z niej sypie że coś niesamowitego
i głupia ja upralam ja z innymi ubraniami i wszystko jest w brokacie nawet bielizna , jak się tego pozbyć ?
-
Dzien dobry wszystkim .
Co tam ? Jak tam ?
Maz w pracy na rano , od 6 do 18 , Ja z dzieciaczkami dzis zakupy i szczepienie mam starszego ;o On tak sie boi go , ze szok . Narazie nie wspominalismy mu , ze dzis idziemy. Juz mi przykro jak bedzie plakal eh ... no ale musimy bo rok temu je powinien miec .
Justi nie pomoge w tej kwesti , moze jeszcze raz wszystko wyprac ? Hm ... nie mam pojecia w sumie .
-
Justi
Hmmm gdybys o to zapytała zanim wypralas powiedziałabym żebyś potraktowała sukienkę ostrym strumieniem z prysznica...
Ale jak już wypralad i pewnie brokat ładnie „wgryzł” się w ubrania...nie mam pomysłu ;(
Zakręcona
Biedny Oskar ;(
Trzhmam kciuki żeby mocno nie płakał!
A co u Was ? Jak Kubus ? Jak Twoje samopoczucie ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Hey Wam. Niestety nie często się ostatnio udzielam ale z 2 w domu to już jest dzicz. Starszy choruje i znowu nie chodzi do przedszkola.
Czytam regularnie w nocy przy karmieniu. Mała jest super,oby tak dalej,zachowuje się identiko jak starszak w jej wieku narazie.
Nie ma mnie dopisanej po porodzie więc:
Fruzia/2 dziecko/4.02.3600/58 Córka Natalia/CC. W domu SynuśWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 08:30
Camilla33 lubi tę wiadomość
-
Szymkowi pępek odpadł po 10 dniach ale miał takie coś żółte w środku, położna kazała przemywać spirytusem zamiast oceniateptwm bo spirytus sam wyschnie a Octenisept nie do końca da się wysuszyć
Macie bloga mojej przyjaciółki która siedzi w labie w szczepionkach. Macie porównanie co jak gdzie
https://wyszczepieni.pl/
Dariah, Mysza lubią tę wiadomość
-
O patrz, mnie też nie ma na liście:p
Zuzia, 22.02.2020, 3330g, 53 cm, snCamilla33 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
U nas była ciężka noc, mała po kąpieli nie chciała spać. W ogóle nie dało się jej położyć do łóżeczka. Poszłam sobie zrobić miejsce na narożniku w salonie i tam spaliśmy, chociaż niewiele to dało, bo mała i tak nie dala mi pospać dłużej jak godzinę ciągiem. A to kupa, a to cyc, w ogóle jakąś taka niespokojna cały czas była. Zobaczymy teraz po karmieniu czy będzie lepiej ..34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Miałam kilka sukienek z pepco z brokatem. Wrzucam kilka razy do prania, a później suszarki i ona dość dobrze wydmuchuje resztki. Nie ukrywam jednak, że brokat i poliester w ciuchach dla małych dzieci mnie denerwuje (wszędzie się klei i niemowlaki go zjadają) no ale bardzo jest popularny, szczególnie w ciuchach dla dziewczynek i zawsze jakiś się trafi...
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem po SN ale tez wybieram się do fizjoterapeuty, zaczęły mnie bardzo bolec plecy w krzyżu- bardziej niż w ciąży i jak wyjde na dłuższy spacer to moje nogi nie dają rady iść i boli mnie miednica....tak myśle ze może jesCze kosci po porodzie nie doszły do siebie.
Ogólnie to mam jeszcze 8kg do zrzucenia z 20 i boje się założyć spodnie sprzed ciąży żeby nie popaść w otchłań rozpaczy, narazie tylko dresik 😀. Raga . lubi tę wiadomość