X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika lata , na przelomie 5 metrow nawet i na rzeczach martwych trzyma sie do 3 h .
    Ja nie wychodze juz od wczoraj . Na ogrod ewentualnie dzieci i tyle ... pierdole. Sorry ale nagonka tv nagonka ale oni wszystkiego nie mowia tez . Naprawde dzieje sie zle bardzo... u mnie w miejscowosci zarazone osoby , obok jeszcze wiecej ... fabryki.nam zamykaja powoli bo chorzy ludzie sa na to gowno , w sklepach nic ... czlowiek wedliny nie kupi , polskie sklepy nam zamkneli w okolicy takze wesolo ...
    Ja nigdy w zyciu NIE bylam panikara , absolutnie i nawet pod nosem czasem mam atak smiechu jak ludzie wyjezdzaja z 50 kg cukru badz maki czy ze 300 rolkami papieru hahahah . Ale jednak naprawde maja wprowadzic kwarantanny to sorry ale nie mam zamiaru wtddy tym bardziej szukac po sklepach niczego . Wczoraj zrobilam zapas miesa jaki moglam na 2 tyg i pieprze, pampersow tez kupilam na 2 tyg jakies i.tyle ..dalej bede myslec . Najgorzej to to ze za 1.5 m mielismy sie przepriwadzac a chyba wstrzymam sie chociaz ponoc to moze trwac nawet z rok jeszcze jak ludzie beda tak postepowac , olewac wszystko .
    Moja znajoma z niemiec tak bluzni na mlodziez bo a maja wolne od szkoly to oni szukaja roboty ... :/ polowa osob ma w dupie i lata ciagle z kraju do kraju i sie smieje ludzia w twarz .
    Mowie niepanikowalam i nie panikuje ale zaczyna eie robic naprawde mega powaznie .
    Miejscowosc w ktorej mam mieszksc w pl ... dwie osoby zarzzone w przeciagu jednego dnia do Lodzi trafily .

Scintilla a Ty widzialas , ze na Zeligowskiego ponoc o ile ulicy nie pomylilam jezdza czolgi i budowac beda na wojskowym terenie na biegu zakazny szpital ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 09:35

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Powedzcie mi nie boicie się wychodzić na spacery ze względu na tego korona wirusa ;/

Ja juz przez ta nagonkę w telewizji i necie to szaleje sama;/

Ja mieszkam przy lesie więc my wychodzimy.
    Ale absolutnie do żadnego sklepu... Od tygodnia nie byłam i nie zamierzam.
    🙂 Zresztą przy naszych maluszkach to zupełnie odpada łażenie po sklepie 🙂

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem wam, że ja też się boję. Raczej nie wychodzę z domu, na spacery raczej też się boję chodzić. Jedzenia mamy na jakiś tydzień.
    Właśnie dostałam telefon, że mój gin odwołał wszystkie wizyty..

. Raga . lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I prawidłowo Bożenka.

Ja też odraczam szczepienie malutkiej na nie wiem kiedy....ale w zaistniałej sytuacji nie szczepimy. Trzeba obserwować i przeczekać.

l22nqps6d3q4as05.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my za tydzień mamy wizytę patronażową i nie wiem czy odwoływać czy sami odwolają, chociaż niby jest osobne wejście dla dzieci zdrowych. Potem jeszcze 25 usg głowki, 1 kwietnia bioderka... muszę zobaczyć do kiedy najpóźniej powinna być ta wizyta patronażowa i może przełożymy.

Pogoda i tak się psuje, więc spacer odpada. Ech, masakra co się wyprawia właśnie z tym, że ludzie tak lekceważą zagrożenie.

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    A my za tydzień mamy wizytę patronażową i nie wiem czy odwoływać czy sami odwolają, chociaż niby jest osobne wejście dla dzieci zdrowych. Potem jeszcze 25 usg głowki, 1 kwietnia bioderka... muszę zobaczyć do kiedy najpóźniej powinna być ta wizyta patronażowa i może przełożymy.

Pogoda i tak się psuje, więc spacer odpada. Ech, masakra co się wyprawia właśnie z tym, że ludzie tak lekceważą zagrożenie.

Daria u nas wszystkie przychodnie same przekładają wszelkie wizyty, patronaze czy bilanse dzieci.
    Wszystko co nie zagraża zdrowiu jest przekładane.

l22nqps6d3q4as05.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie niby nie popadać w paranoje, ale ja mieszkam na osiedlu . Teraz wyjdź na spacer i upilnuj żeby 5 latka nie leciała na plac zebu nie spotykała ławki itp . Muszę zjechać winda u nas w bloku . No kurczę ja też nigdy nie panikowalam ale jednak się boję..

Za tydz mamy bioderka i nie wiem co z tym też będzie.. ;/

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Darika lata , na przelomie 5 metrow nawet i na rzeczach martwych trzyma sie do 3 h .
    Ja nie wychodze juz od wczoraj . Na ogrod ewentualnie dzieci i tyle ... pierdole. Sorry ale nagonka tv nagonka ale oni wszystkiego nie mowia tez . Naprawde dzieje sie zle bardzo... u mnie w miejscowosci zarazone osoby , obok jeszcze wiecej ... fabryki.nam zamykaja powoli bo chorzy ludzie sa na to gowno , w sklepach nic ... czlowiek wedliny nie kupi , polskie sklepy nam zamkneli w okolicy takze wesolo ...
    Ja nigdy w zyciu NIE bylam panikara , absolutnie i nawet pod nosem czasem mam atak smiechu jak ludzie wyjezdzaja z 50 kg cukru badz maki czy ze 300 rolkami papieru hahahah . Ale jednak naprawde maja wprowadzic kwarantanny to sorry ale nie mam zamiaru wtddy tym bardziej szukac po sklepach niczego . Wczoraj zrobilam zapas miesa jaki moglam na 2 tyg i pieprze, pampersow tez kupilam na 2 tyg jakies i.tyle ..dalej bede myslec . Najgorzej to to ze za 1.5 m mielismy sie przepriwadzac a chyba wstrzymam sie chociaz ponoc to moze trwac nawet z rok jeszcze jak ludzie beda tak postepowac , olewac wszystko .
    Moja znajoma z niemiec tak bluzni na mlodziez bo a maja wolne od szkoly to oni szukaja roboty ... :/ polowa osob ma w dupie i lata ciagle z kraju do kraju i sie smieje ludzia w twarz .
    Mowie niepanikowalam i nie panikuje ale zaczyna eie robic naprawde mega powaznie .
    Miejscowosc w ktorej mam mieszksc w pl ... dwie osoby zarzzone w przeciagu jednego dnia do Lodzi trafily .

Scintilla a Ty widzialas , ze na Zeligowskiego ponoc o ile ulicy nie pomylilam jezdza czolgi i budowac beda na wojskowym terenie na biegu zakazny szpital ?
    Uu nas w Poznaniu też . Wolne od szkolh A dzieciaki latają po galeriach . Amazona jeszcze nie zamknęli,a ludzi tam full pracuje;/ to się zaraz tak rozniesie.

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:

Wiem, ze bilanse są odwolywane.. Aa szczepienia nee..

My mamy końcem marca kontrolę bioderek.. Ii sama nee wiem jeszcze co zrobię..

Z drugiej strony mój mąż pracuje w handlu.. Ii jeździ Po Polsce.. Wiec no..

Aa to, że nam nee mówią wszystkiego.. To z jednej strony może ii lepiej.. Panika już była jak szkoły zamknęli.. Ii ludzie wpadli do sklepów 🤷 aA trudno mi uwierzyć, że wszyscy nagle nee mają żadnej żywności w domu..
    Ja w sumie na zakupach nee byłam..
    Wyjemy póki co to co mamy w domu.
    Domowilam jedynie mleko ii pampersy dla Małego przez neta..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 11:03

4018d16ae9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My usg bioderek robiliśmy w zeszłym tygodniu i pierwszą wizytę u pediatry też odbyliśmy, ale zbliża się pierwsze szczepienie. Jeszcze nie wiem jaka będzie decyzja przychodni.
    Niektórzy ludzie to tępe dzidy i nie potrafią zrozumieć, żeby siedzieć w domu jak nie ma bezwzględnej konieczności wyjścia.

. Raga ., annkaa lubią tę wiadomość

• Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do paniki -żyjemy normalnie. Ten wirus lata u mnie od dłuższego czasu. Skoro zamykają szkoły, to coś jest narzeczy. Martwię się trochę,bo ostatnia grypa dała nam w kość, więc boje się konsekwencji, gdy złapiemy tego nowego twora, ale pewnie i tak go złapiemy, to raczej tylko kwestia czasu.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wiadomo, że ludzie będą łapać.. Pytanie tylko kiedy będzie to wielkie bum.. Bo ludziom trudno przemówić do rozumu póki nee ma zachorowań w setkach, tysiącach..

4018d16ae9.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym usg nie chciała odpuszczać, zwłaszcza tego przezciemieniowego, ale na to idziemy do prywatnej kliniki, gdzie zapewne nie będzie wcale ludzi, w dodatku mamy wizytę na 19.20. A musimy sprawdzić, czy nie ma faktycznie tego 1 stopnia niedotlenienia...

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi położna wczoraj mówiła że specery wskazane oczywiście do żadnych sklepow tylko przed blok lub do lasu czy w miejsce gdzie nie ma ludzi , ja wlasnie wróciłam ze spaceru musiałam wejść do apteki po coś na katar mojej najstarszej bo smarka od wczoraj. Kartka na drzwiach żeby wchodzić podjedynczo , to samo widziałam na drzwiach do banku. Po drodze spotkałam 2 osoby i to jedną też z wózkiem , u mnie ludzie widzę wzięli sobie do serca to siedzenie w domu , bo nawet młodzieży nie ma nigdzie .
    Darrika super że się udaje odciągać , pokarm napewno masz i to dużo więcej niż laktator ściąga . Po tej metodzie pumpingu moim zdaniem moja mała ładniej je nie wypluwa cycka jak zaczyna więcej lecieć i co wyjmę pierś to mleko aż "sika" :) a co najlepsze musiałam wkładać do stanika te większe waciki bo wyobraźcie sobie że u mnie w żadnym sklepie nie ma wkładek wszystko wykupione nawet w Rossmanie

Darrika lubi tę wiadomość

preg.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też muszę zadzwonić do przychodni i zapytać co z tym USG bioderek i że szczepieniem.
    Powiem wam, że mam stracha bo mam astmę oskrzelowa, a więc gdybym złapała to mogłoby być ciężko😐 Mój narzeczony jeszcze pracuje w dużej fabryce.. może w poniedziałek rozważymy jakieś zwolnienie lekarskie u niego, ale z drugiej strony nawet nie wiadomo ile to potrwa.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie należę do osob panikujacyh
    Ale...
    Zapasy zrobilismy - i to nawet nie dlatego ze boje sie ze hien będzie nic w sklepach ale dlatego ze nie ma opcji żeby teraz chodizc do sklepów
    Ja sama bien chodź edo sklepów bo z Teosiem bien pójdę - jest za mały
    A maz od dziś tez juz nie będzie chodozc bo zrobilismy zapasy

To jest wirus wiec oczywiście ze zyje w powietrzu i na tyle co mówią ma dość duża żywotność w powietrzu i na przedmiotach
    Wg nowych badań na niektórych powierzhniach zyje nawet kilka dni!!!!

Ja na spacer będę wychodzić ale jedynie do lasu do nas koło domu

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kielismh wizytę corki u laryngologa ale odwołaliśmy
    18.03 mamy wizytę do bioderka ale tężni odwołam - przełożę
    Dk kiedy należy zrobicbte badania ? Do 6 tyg ?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bioderka tak, czytałam, że 6 tydzień to najlepszy, wcześniej nie ma co, bo dopiero w 6 tygodniu badanie jest miarodajne

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Dariah Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika
    Serio ?
    O kurczę bo córka miała w 4-5 tyg życia bioderka
    A potem kontrole po miesiącu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 15:00

. Raga . lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka miała w zaleceniach ze szpitala usg bioderek 3-4 tydzień życia.

‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ