LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny tak mi wczoraj dzień zleciał i dziś że nawet nie miałam jak tu zajrzeć.
Zakręcona co do tej metody pumping to ja przez 3 dni ją stosowałam ale tylko raz dziennie , podwójnym laktatotem ja używałam 10 min obie piersi , 10 min przerwy , 10 min obie piersi , 10 min przerwy , 10 min obie piersi . Na jedną pierś jest : 10 min prawa pierś, 10 min lewa pierś, 10 min prawa pierś, 10 min lewa pierś , 10 min prawa pierś , 10 min lewa pierś . Ale u Ciebie maluszek super przybiera więc chyba nie ma sensu ta metodachyba że chcesz odciągnąć jak pojedziesz wyrabiać paszport
Scintilla tak jak dziewczyny piszą jeszcze nic nie jest potwierdzone na pewno po powtórnych badaniach okaże się że jest wszystko ok trzymam kciuki
Powiem wam że chodzę z moimi dziewczynkami codziennie na spacer i dziś dostałam telefoniczną zje..je od mojej mamy że powinnam z maluchami siedzieć w domu a nie wluczyc się jak wirus panuje eh powiem wam że dla mnie to już jakaś paranoja przecież w głupim sklepie mogę się zarazić jak ktoś będzie w sklepie czy mąż w pracy. Dzieci mają teraz wolne do 25 marca , szkoły pozamykane , ludzie zaczynają wykupywać sklepy no masakra się jakaś robi -
No ludzie wpadają w panikę. U nas w sklepach ponoć deficyt papieru toaletowego, a nam zostały tylko 2 rolki w domu 😂
Słuchając w tv wiadomości i patrząc na zachowania innych ludzi sama się zaczynam mocno niepokoić. Np. moja siostra jest nauczycielem i ona się mnie pyta czy może mnie odwiedzić, czy się boję. I kurczę boję się trochę...🙈 Juz mogłoby się to skończyć...
-
No mąż był dzisiaj na zakupach i kiepsko. Brak mięsa w lodowkach, mrożonki przetrzepane, żadnych gotowych dań w słoikach, ludzie wpadają w panikę. Ale z drugiej strony faktycznie lepiej zrobić duże zakupy ale od czasu do czasu...
Do mnie dzisiaj przyszedł laktator, po karmieniu próbne ściągnięcie i udało się 30 ml więc nie najgorzej. Będę próbowała ta metodę pumpingu zobaczymy coś tego będzie.
Jeszcze czekam na sterylizator do butelek i będę w domu. Na razie wszystko wyparzam wrzątkiem z czajnika i już 2 razy się oparzyłam, taka że mnie sierota
W ogóle dziewczyny, powiedzcie mi czy Wy też karmicie co 2-3 godziny czy raczej na żądanie? Bo mała mi w nocy to i potrafi 4-5 godzin przespać, bo mi ostatnio budzik nie działa (taki mam sen, że dziecko obudzi, ale budzik już nie) I się zastanawiam czy się tym martwić, czy po prostu karmić jak mała się budzi 🤔🤔🤔34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika roznie dzieci jedza w nocy , Ja bym sie mega cieszyla.jakby koj syn zjadl.piers i przespal 1 h chociaz
on zje piers innie zdatze odlozyc juz musze znow dac o tak.potrafimy cala noc.dlatego.wiem ze mam za malo mleka . Dalam mm potrafi pierwszy sen miec 4 h nawet .
Juati Ja mam za malo mleka , maly orzybiera super bo ostatnie 2 tyg dokarmialm go czasem mm .a chcialabym piers podawac ciagle a nienmoge bo nie starcza . Drze sie przy niej , pije tone femaltikerownsrerowni nic
Maz ma juz od jutra wolne tonw razie co malym sie zajmie.i zadzialam z ta metoda bo taktonmoj syn odkad sie urodzil mial procz spaceru na ktorym spac potrafil po godzinke , dwie w domu ze dwa razy spal 1.5 po jedzeniu . Takton15-20 min ma drzemki i gowno moge wielkie zrobic .
Sorka za bledy , karmie i ledwo pisze hahahhaDarrika lubi tę wiadomość
-
Ja dzis mam polozna przebieram nogami czy ona coś przytyla. Jedziemy cały czas na kp . Od piątku dostała 3 butle mm tylko . Ale widzę ,że pokarm mam tak do późnego popołudnia pptem się już denerwuje przy cycku ;/
-
nick nieaktualnyBożenka wrote:No ludzie wpadają w panikę. U nas w sklepach ponoć deficyt papieru toaletowego, a nam zostały tylko 2 rolki w domu 😂
Słuchając w tv wiadomości i patrząc na zachowania innych ludzi sama się zaczynam mocno niepokoić. Np. moja siostra jest nauczycielem i ona się mnie pyta czy może mnie odwiedzić, czy się boję. I kurczę boję się trochę...🙈 Juz mogłoby się to skończyć...W dzień jak śpi powyżej 3 godzin to delikatnie wybudzam, ale z reguły mała to olewa i śpi dalej 😉
Bożenka, to ten słynny skok. My go zaliczyliśmy w poniedziałek i dla mnie to był dzień "Weźcie mnie zabijcie".
We wtorek niunia się uśmiechnęła i dała żyć matce 😊Bożenka, annkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gusia,
Ja mam tak samo i przeczytałam cały internet. To chyba tez jest kwestia zmęczenia dziecka jak wszyscy twierdzą no i rzeczywiście ogólnie mniejszej ilości pokarmu wieczorem. Ja wczoraj moją usypiałam 2.5 h. A później nie szło jej obudzić w nocy na karmienie jak padła. Cyrk ...
-
Darrika,
Moja tez tak śpi. W dzień je częściej polozna kazała ja budzić co 2 h nawet w nocy ale to nie jest wykonalne 😓 ani nie je ani nie śpi wtedy. Najlepiej to działa jak śpi tak ze 4 h ... wtedy i więcej zje i od razu się budzi. Nie wiem może ja nie umiem jej ogarnąć ale już czasem ja karmie w samym pampersie a ona i tak zasypia. Może taki ma rytm dnia...
-
Zakręcona w takim razie ta metoda napewno pomoże
tylko ja to robiłam raz dziennie a żeby osiągnąć lepsze efekty to podobno najlepiej 1-3 razy dziennie przez 3 dni
Dziewczyny ja musiałam wczoraj małej dać za radą położnej kawałeczek czopka glicerynowego bo wczoraj był tydzień jak kupki nie zrobiła masakra jakaś moja Ada i Klaudia robiły jedną kupkę na tydzień ale teraz to myślę że to moja wina bo dużo jadłam słodyczy eh no nic ograniczam . Po czopku 5 min kupka była i taka jak zwykle nie była twarda także już nie wiem czy moje słodycze na to wpłynęły -
Justi u Mnie wystatczyl raz kawalek czekolady a rewolucje mielismy taka , ze daj spokoj . Tak samo odstawilam w 90 procentach bo wiadomo ze gdzues tam na bank sie znajdzie i jest duzo lepiej . Powtarza sie regula tak jak u Syna z kolkami i musze jesc inaczej chcial nie chcial.
Sprobuje dzis z tym . Chociaz ze dwa razy zrobic ale to tak dlugo trwa szok -
Tak w ogole to dzien dobry .
Moje noce mnie wykoncza. Od 24 pobudka od 15 do 50 min . Jak wie obudzil tak zasnal dalej i do 50 min max spania dobil a Ja mam sen jaki mam i musi zajac zanim zasne to nie zdarzylam sie polozyc porzadnie a juz musialam znow wstac .
Wlasnie konczymy sie cyckac od godziny i wstajemy bo starszy syn twz Mamy potrzebuje.
Dobrze , ze maz ma wolne 3 dni ...
Jezzcze mam dzis zakwasy jak stad do katowic , glowa mi peka . Masakra -
Gusiaa dawaj znać jak po wizycie.
My dzisiaj też mieliśmy położną 3940 na jej wadze, a na mojej z samego rana 4020 🤷
My powoli odstawiamy mm i jest ciężko. Trochę to dla mnie frustrujące, że ona co godzinę chce jeść, a w między czasie cały czas marudzi... Ehh muszę się uzbroić w cierpliwość, bo dla małej to znowu nowość, że nie dostaje butli, z której łatwo leci i dostawała tego mleka pod sam korek.
-
Gusiaa
dawaj znac jak po wizycie!
trzymam kciuki za super wynik na wadze
Bozenka
no ale ot chyba ladnie przybrala czy nie?
ile ostatnio wazyla?
wiadomo ze jak miala mm to bylo latwiej pic a teraz musi sie "napracowac"
cierpliwosci zycze
Zakrecona
wspolczuje ciezkich nocek
mam nadzieje ze to przejsicowe i Kubus zmieni zdanie i bedzie spac i da pospac mamusi
jejku Wy juz nie dlugo warcacie do PL! super!
Ewcia
mialam sie pytac - mama odeslana do PL ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
U nas nocka w miare ok
poszedl spac 20:30
potem pobudka o 23:30
potem sie obudzil o 2 i do 3 nie spal bo nosek go meczyl
i zasnal o 3 i obudzl sie o 6
tak wiec nie jest zle09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wrote:Gusiaa
dawaj znac jak po wizycie!
trzymam kciuki za super wynik na wadze
Bozenka
no ale ot chyba ladnie przybrala czy nie?
ile ostatnio wazyla?
wiadomo ze jak miala mm to bylo latwiej pic a teraz musi sie "napracowac"
cierpliwosci zycze
Zakrecona
wspolczuje ciezkich nocek
mam nadzieje ze to przejsicowe i Kubus zmieni zdanie i bedzie spac i da pospac mamusi
jejku Wy juz nie dlugo warcacie do PL! super!
Ewcia
mialam sie pytac - mama odeslana do PL ?
Tydzień temu 3520 🙂
-
My po wizycie. Gabi tydz temu 3720 dziś 4030
praktycznie na cycku .. Może wkoncu ruszyła mi laktacje ,ale jako tako nie czuje większej ilości w piersiach ..
Bożenka, Dariah, ppieguskaa, KasiaM lubią tę wiadomość