LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Odebrałam zaległy list polecony i ryczę jak bóbr... Dzwonilam do Instytutu Matki i Dziecka - Bartek ma podwyższone jakieś wyniki tarczycowe - gdzie liczy się czas... A tyle dni już minęło 😔 czekam aż moja położna zorganizuje jakąś pielęgniarkę, która dzisiaj przyjdzie i pobierze mu krew i odrazu próbkę wysyłamy kurierem 😭
-
Scintilla kochana jeszcze nic nie jest potwierdzone. Wierzę, że choroba zostanie wykluczona. Zresztą leczenie podejmowane jest w pierwszych miesiącach życia, a Bartuś ma dopiero 3tygodnie więc najważniejsze jest to, że sprawdzane jest to odrazu i gdyby się potwierdziło odrazu wdrażacie leczenie. Ściskam mocno kciuki, mam nadzieję, że jakoś się trzymasz.
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Scintilla spokojnie kochana, położną lub pielęgniarka przyjda i pobiorą krew do kolejnego badania. Jeszcze nie czas na nerwy, będzie dobrze !34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Scintilla wrote:Odebrałam zaległy list polecony i ryczę jak bóbr... Dzwonilam do Instytutu Matki i Dziecka - Bartek ma podwyższone jakieś wyniki tarczycowe - gdzie liczy się czas... A tyle dni już minęło 😔 czekam aż moja położna zorganizuje jakąś pielęgniarkę, która dzisiaj przyjdzie i pobierze mu krew i odrazu próbkę wysyłamy kurierem 😭
-
Scintilla
nie panikuj KOchana, jeszcze nic nie jest potwierdzone
znam osobe, ktora dostala taki sam list ale okazlao sie potem po tych glebszych badaniach ze jednak wszystko jest ok!
wiec szybciutko obieranko krwi i bedzie dobrze!!!
trzymam kciucki KOchana!!!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
My po spacerku
wieje jak cholera!!
ale bylo piekne slonce wiec i tak wyszlismy na spacerek
juz spi ponad 2h...
ale cos sie kreci wiec zaraz sie pewnie obudzi09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dziewczyny byłam dzisiaj u doradcy laktacyjnego, który również jest pediatrą. Jestem mega zadowolona z wizyty. Pokazała jak przystawiać, jak karmić efektywnie. Pomogła przystawić bez nakładek. Powiedziała, że mała jest na tyle pojętna, że w ciągu kilku dni zalapie o co kaman. Wytłumaczyła nawet jakie nakładki wybierać, żeby było łatwiej dziecku ssać. Posprawdzała całe ciałko. Osłuchała ją. Obejrzała dokladnie jamę ustną. Na wysypkę powiedziała, że to raczej nie alergia na nabiał, bo dokarmiam sztucznym mlekiem więc wówczas powinna być wysypka na całym ciele lub coś z kupą nie tak.
Mam rozpiskę jakie są normy przybierania na wadze. W tym tygodniu ją przekarmiałam zdecydowanie, więc przytyła 400g, gdzie norma to 217g/tydzień. Mogę wrzucić później zdjęcie norm jak chcecie, plus rozpiskę wskaźników skutecznego karmienia. Wizyta trwała 2h, a kosztowała jedynie 150zl. No jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Dużo cennych informacji od tej Pani otrzymaliśmy. 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 14:19
Edith, KasiaM, Darrika, sylgor lubią tę wiadomość
-
My też wczoraj byliśmy u doradcy laktacyjnego. Spędziłam tam prawie dwie godziny. Pani uczyła mnie, jak sprawić, żeby Adaś szerzej otwierał buzię i chwytał otoczkę. Mojego pierwszego synka karmiłam przez 14 miesięcy nie miał z tym problemu, a z Adasiem muszę trochę popracować.
Wczoraj po raz pierwszy po karmieniu mój synek był spokojny i zadowolony. Dzisiejsza noc była dobra. Nie prężył się i nie płakał. Teraz spokojnie śpi już drugą drzemkę i nawet nieźle przespał szczepienie.
A ja po tych 6 tygodniach czuję masakryczną ulgę. Wiedziałam, że jego dolegliwości brzuszkowe to z połykania powietrza, ale nie miałam pojęcia jak go przystawić, żeby mu pomóc. Plus ten epizod z zachłyśnięciem - było dużo stresu.
Babeczka sprawdziła też wędzidełko, pokazała pozycje do karmienia, pozycje do odbijania. Wzięła 100 zł, naprawdę niedużo za tyle cennej wiedzy.
Dziewczyny, bardzo polecam takie spotkanie jak macie jakiekolwiek trudności w kp. Tylko szukajcie kogoś z certyfikatem.Bożenka, Darrika lubią tę wiadomość
-
Scintilla wrote:Odebrałam zaległy list polecony i ryczę jak bóbr... Dzwonilam do Instytutu Matki i Dziecka - Bartek ma podwyższone jakieś wyniki tarczycowe - gdzie liczy się czas... A tyle dni już minęło 😔 czekam aż moja położna zorganizuje jakąś pielęgniarkę, która dzisiaj przyjdzie i pobierze mu krew i odrazu próbkę wysyłamy kurierem 😭
Tak jak piszą dziewczyny spokojnie.. Nee jest jeszcze nic potwierdzone..
Moja siostra przy synie dostała taki list. Po powtornych badaniach było Oki wszystko -
mj26 wrote:Dziewczyny kupiłam dzisiaj espumisan, bo mały ma dzisiaj problem z brzuszkiem. Płakał od 11 i nie mógł zasnąć, po 16 dopiero mi na rękach usnął i tak śpi. Jak mam mu podawać najlepiej ten espumisan ?
-
Dariah wrote:Właśnie się zastanwialam jak podawać (w razie w) Espimisan itd przy kp..?
Jedyne ck mi na mysl przychodzi róże na łyżeczkę te krople ..? -
nick nieaktualny
-