LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Scintilla wrote:To b. ładnie je - ja swojemu robię 120 ale prawie zawsze 20ml zostawia.
Az się boję naszej jutrzejszej wizyty u pediatry - ważenia i ewentualnego "opierdzielonka" 🙆♀️
Co do porcji, ja nie mogę sie przyzwyczaić, że Patryk tyle je. Piotruś 120 ml zaczął zjadać jakoś na pół roku dopiero. To taki szczuplak długi 😋 -
Dzień dobry w środę 😊 u nas noc słabo, małego chyba bolal brzuszek prezyl się wiercil,poplakiwal i nie było spania. Teraz śpi biedulek ale też jakoś niespokojnie. Chyba muszę bardziej uważać na to co jem ... I jakas wysypka na buzce się pokazała i to chyba swedzaca na dodatek 😓 Myślę ze to może być reakcją na kontakt z moimi ubraniami. Pierzecie swoje ubrania w plynach dla dzieci?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 08:15
-
Jesteśmy po wizycie - jest 4300 - mamy +900gram od wyjścia ze szpitala.
Karmimy się na żądanie - jednak Bartka ewidetnie boli brzuszek. Dzisiejsza noc to był jednej wielki ryk - no i Pani Dr odrazu zwrociła uwagę na jego napięty bębenek i charakterystyczny grymas twarzy.
Mamy dodawać delicol do każdego karmienia - jeśli to nie poskutkuje a dziecko dalej będzie cierpieć rozważymy przejście na nutramigen lgg - na tym mleku Emilka też była jakoś od 6tyg ale u niej alergia była widoczna na skórze a nie w brzuszku.
Do chirurga mamy nie jechać - omijać przychodnie - paznokiec sprawia wrażenie jakby się wrastał ale jest tak mięciutki, że przy odpowiedniej pielęgnacji odbije na właściwy tor.
Mamy się duzio kochać, przytulać i modlić się aby czas szybko zleciał do tych magicznych 3miesiecy 🙆Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 10:17
gusiaa lubi tę wiadomość
-
Ja swoje ciuchy piorę w normalnym proszku ale piżamy i staniki do karmienia piorę razem z rzeczami małej.
U nas też wysypka, taka na czole i w ogóle różne rzeczy na tej twarzy wyskakują ale położną mówi, że to mogą być jeszcze moje hormony 🤔34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
gusiaa wrote:Hej
U nas też w nocy przeboje zjadla z dwóch piersi, ale zasnąć nie mogła. Wyciskala kupkę ale nie mogła chyba po 40 min się udało i zrobiła dwie.
Dzis rano zauważyłam że ropieje jej jedno oczko ;/ -
gusiaa wrote:Hej
U nas też w nocy przeboje zjadla z dwóch piersi, ale zasnąć nie mogła. Wyciskala kupkę ale nie mogła chyba po 40 min się udało i zrobiła dwie.
Dzis rano zauważyłam że ropieje jej jedno oczko ;/
Gusia przemywaj solą fizjologiczną. Jak nie przejdzie to do lekarza po krople - pewnie przepisze Sulfacetemidium 🙂 -
Camilla33 wrote:Przemywaj swietlikiem, jak za 3 dni nie będzie poprawy może to być objaw infekcji wirusowej, kontroluj temp. I tak ogólnie to pamiętajcie żeby maluszkowi nie przemywac oczu rumiankiem.
Wiem głupie pytanie ..ale noworodki jaka powinny mieć temp w sensie od.kiedy zaczyna się gorączka. Wiem że maluszki mogą w.ciagu dnia mieć co chwilę inna temp ciała zanim im się to unormuje.. -
gusiaa wrote:Wiem wiem o tym rumianku.
Wiem głupie pytanie ..ale noworodki jaka powinny mieć temp w sensie od.kiedy zaczyna się gorączka. Wiem że maluszki mogą w.ciagu dnia mieć co chwilę inna temp ciała zanim im się to unormuje..
Mój ma 37.. Gorączka 38 przynajmniej u mnie tak jest..
Hm sprawdź przez kilka dni ile ma Twój w dzień temperatury.. -
Bożenka wrote:Zulka to nasza ma taką fajną piłkę kontrastową, i patrzy sobie na nią, a w łóżeczku jak ją kładę na brzuszku to po jednej stronie ma kontrastową książeczkę - takie coś https://dzieciakzakupy.pl/pl/p/DWUSTRONNA-KSIAZECZKA-SENSORYCZNA-FRIENDLY-FOREST-549-BABYONO/4072
I ta piłka:
https://okiemmaluszka.pl/czarno-biale-zabawki/pileczki/kontrastowa-pilka-takane-hencz-toys-moms-care
No i w sumie jest tym zainteresowana troszkę.
Zakręcona ja dzisiaj piłam femaltiker z ,, mlekiem" migdałowym i było spoko w smaku😃 współczuję Ci, a ja myślałam że usypianie 50min to jest długo 🙈 -
Ewciaa83 wrote:Czesc dziewczyny,
Jak czytam o tych waszych glodomorach to sama nie wiem co o swoim mysle, moja ma 3 tygodnie a co 3 godz sie budzi na mleko I wsuwa 150ml.
Oprocz tego jest kochana, te jej zawziete miny, butelke chce mi wyrwac jak mleko widzi😁😁 ale wiekszych kłopotow a nia nie ma, no jeszcze kuuupy wali zawsze przy jedzeniu ale to chyba Urok moich dzieci Wojtus byl taki sam. -
KasiaM wrote:Dzień dobry w środę 😊 u nas noc słabo, małego chyba bolal brzuszek prezyl się wiercil,poplakiwal i nie było spania. Teraz śpi biedulek ale też jakoś niespokojnie. Chyba muszę bardziej uważać na to co jem ... I jakas wysypka na buzce się pokazała i to chyba swedzaca na dodatek 😓 Myślę ze to może być reakcją na kontakt z moimi ubraniami. Pierzecie swoje ubrania w plynach dla dzieci?
-
Darrika wrote:Ja swoje ciuchy piorę w normalnym proszku ale piżamy i staniki do karmienia piorę razem z rzeczami małej.
U nas też wysypka, taka na czole i w ogóle różne rzeczy na tej twarzy wyskakują ale położną mówi, że to mogą być jeszcze moje hormony 🤔