LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Scintilla wrote:Cześć kobietki.
U nas zaczęło się lekkie ulewanie - 😐 czort wie skąd?
No i umówiliśmy się na jutro do chirurga dzieciecego - wrastające paznokcie nas jednak martwią bo tworzy się opuchlizna na paluszkach 😔
Trochę boję się jeżdżenia po przychodniach ale nie mamy wyjścia.
Wieczorem jade na "patronaż Bożeny" do swojego ginekologa - mam nadzieję, że stosowane leczenie jest skuteczne.
Odnośnie grypy i koronawirus to powiem Wam, że cieszę się że udało się urodzić w określonym terminie - teraz przy całkowitym zakazie odwiedzin czy nawet odmowie porodu rodzinnego jakoś sobie tego nie wyobrażam - bez meza to chyba nie dałabym rady 🙆
Z tym porodem bez męża czy jakiejś innej bliskiej osoby to trudna sprawa teraz. Już przed 8 byłam na sorze ginekologicznym na kontrolne usg, przyjęli 5 kobiet do porodu, mężowie mieli wstęp tylko do głównego holu, nawet do poczekalni już nie mogą wejść.
Co do mojego usg, jest lepiej, mniej się świeci ma biało, dostałam kroplowke z oxy ale lipa bo mimo najwyższej dawki skurcze macicy bardzo słabe, ze dwa razy czułam jak wypływa coś ze środka i tyle. Czekamy kolejny tydzień, jak obraz nadal nie będzie idealny to niestety zabieg w pełnej narkozie. To co tam zostało to raczej błony śluzowe łożyska, dziś było wyraźnie widać jak zatykaja ujście. Trzymajcie kciuki żeby się odetkalo. Rano krocza wygląda już dość dobrze 😊Scintilla, Darrika, Dariah, Bożenka, KasiaM, mj26 lubią tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:Nie martw się ulewaniem, to normlane, Patryk np jest zarlokiem i jak zje więcej niż powinien to za każdym razem ulewa. Wszystko jest ok póki dziecko nie zaczyna ostro chlustac, albo ulewac nawet długi czas po posiłku.
Z tym porodem bez męża czy jakiejś innej bliskiej osoby to trudna sprawa teraz. Już przed 8 byłam na sorze ginekologicznym na kontrolne usg, przyjęli 5 kobiet do porodu, mężowie mieli wstęp tylko do głównego holu, nawet do poczekalni już nie mogą wejść.
Co do mojego usg, jest lepiej, mniej się świeci ma biało, dostałam kroplowke z oxy ale lipa bo mimo najwyższej dawki skurcze macicy bardzo słabe, ze dwa razy czułam jak wypływa coś ze środka i tyle. Czekamy kolejny tydzień, jak obraz nadal nie będzie idealny to niestety zabieg w pełnej narkozie. To co tam zostało to raczej błony śluzowe łożyska, dziś było wyraźnie widać jak zatykaja ujście. Trzymajcie kciuki żeby się odetkalo. Rano krocza wygląda już dość dobrze 😊
Trzymamy kciuki 🍀!
Camilla a to jakie porcje zjada Ci obecnie Patrys? ☺️
Camilla33 lubi tę wiadomość
-
A pewnie, że trzymamy kciuki! Zobaczysz będzie wszystko dobrze!
A my po wizycie położnej. No i w końcu mamy postępZuza waży 3650 g ! Czyli od zeszłego czwartku i wprowadzeniu dodatkowo mm mamy 420 g na plusie, przekroczyła w końcu masę urodzeniową, ufff
No i mleka wcale jakoś dużo dodatkowo nie dostaje bo wychodzi około 250 ml na dzień czyli coś tam z tych cycków też pije, choć leniwieScintilla, Bożenka, Camilla33, KasiaM, mj26, . Raga ., Mama_po_przejściach, sylgor lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Hej
My pk wizycie patronażowe
Teosia wazy 3860
Czyli od urodzenia przybrał 490 g w 3 tyg
Wiec bardzo dobrzeScintilla, Darrika, Bożenka, Camilla33, KasiaM, mj26, sylgor lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wrote:Hej
My pk wizycie patronażowe
Teosia wazy 3860
Czyli od urodzenia przybrał 490 g w 3 tyg
Wiec bardzo dobrze
Dariah a lekarz coś mówił na to charczenie i wiercenie? -
Scintilla
Pewnej od Zosi się zaraził
Zosia niby nie chora ale coś tam w nosie jej świszczy
D tak samo i ja tez...
Wiec w sumie do wyboru do koloru od kogo mógł zlapac..
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah zdrowka dla malusia ;*
Ja wlasnie wrocilam z silowni i smigam na zakupy szybkie . Dzis taka dupna pogoda , co chwila kropi . Nie wiem czy wyjde znow dzis z dziecmi . Mimo , ze 11 stopni jest a ma byc 14 to i tak co chwilka pada .
Camilia fajnie , ze juz lepiej .
My tez po wizycie poloznej , maly jednak plesniawek nie ma . Dzieki Bogu !
Ogolnie ma sie swietnie , zdrow jak rybka i wazy 5 kg 😂❤ moja mala kluseczka . 1,5 tyg albo 2 temu byla polozna wazyl 4380 .no zarty klopsik , oj zarty. hehe
W ogole mamy tyle spotkan teraz .
18 stego mamy na wiezadelko spotkanie , 23 polozna znow i 23 rowniez mamy w innym miescie spotkanie na echo serduszka kontrole , 24 mamy spotkanie kontrolne bioderek , sluchu i wzroku plus moje spotkanie po pologowe i umawianie sie na spotkanie o zalozenie wkladki antybobasowej ... 26 musimy jechac do Londynu zalatwiac paszport dla dziecka .
Masakra
Ale do Londynu jade bez dzieci . Bede zapas mleka robic niebawem bo Mama moja zostanie z dziecmi . Az w taka dluga i daleka kilku godzinna podroz pociagiem nie zabiore dzieci . Jeszcze w te tlumy chore ...Darrika, Bożenka, sylgor lubią tę wiadomość
-
Zakręcona a zakładasz sobie spiralę jakąś hormonalną czy taka "mechaniczną"? Kurde też muszę nad czymś pomyśleć, a miejsce brać hormonów jakby się dało34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika wrote:A pewnie, że trzymamy kciuki! Zobaczysz będzie wszystko dobrze!
A my po wizycie położnej. No i w końcu mamy postępZuza waży 3650 g ! Czyli od zeszłego czwartku i wprowadzeniu dodatkowo mm mamy 420 g na plusie, przekroczyła w końcu masę urodzeniową, ufff
No i mleka wcale jakoś dużo dodatkowo nie dostaje bo wychodzi około 250 ml na dzień czyli coś tam z tych cycków też pije, choć leniwieDarrika lubi tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:80-100 ml, drze się jak daje tylko 60 ml tak jak kazał pediatra.
To b. ładnie je - ja swojemu robię 120 ale prawie zawsze 20ml zostawia.
Az się boję naszej jutrzejszej wizyty u pediatry - ważenia i ewentualnego "opierdzielonka" 🙆♀️
-
Scintilla wrote:To b. ładnie je - ja swojemu robię 120 ale prawie zawsze 20ml zostawia.
Az się boję naszej jutrzejszej wizyty u pediatry - ważenia i ewentualnego "opierdzielonka" 🙆♀️ -
gusiaa wrote:Ale czemu ?? Że za dużo przybral ??
Myślę że dostanę mała reprymendę co do wyboru sposobu karmienia - a zbyt dużym przyrostem wagi martwię się bardziej sama ze względu na swoją po ciążowa schize 🙁 -
Scintilla wrote:Myślę że dostanę mała reprymendę co do wyboru sposobu karmienia - a zbyt dużym przyrostem wagi martwię się bardziej sama ze względu na swoją po ciążowa schize 🙁
Widzisz x Kuba jutro konczy miesiac a prawie kg do przodu od porodu . Moj Oskar urodzil sie 3800 a jak mial 6 tyg wazyl 6200 na samym cycku . No co mialam ograniczyc czy jak ? :p no kazde dziecko przybiera inaczej . SpokojnieScintilla lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Dariah zdrowka dla malusia ;*
Ja wlasnie wrocilam z silowni i smigam na zakupy szybkie . Dzis taka dupna pogoda , co chwila kropi . Nie wiem czy wyjde znow dzis z dziecmi . Mimo , ze 11 stopni jest a ma byc 14 to i tak co chwilka pada .
Camilia fajnie , ze juz lepiej .
My tez po wizycie poloznej , maly jednak plesniawek nie ma . Dzieki Bogu !
Ogolnie ma sie swietnie , zdrow jak rybka i wazy 5 kg 😂❤ moja mala kluseczka . 1,5 tyg albo 2 temu byla polozna wazyl 4380 .no zarty klopsik , oj zarty. hehe
W ogole mamy tyle spotkan teraz .
18 stego mamy na wiezadelko spotkanie , 23 polozna znow i 23 rowniez mamy w innym miescie spotkanie na echo serduszka kontrole , 24 mamy spotkanie kontrolne bioderek , sluchu i wzroku plus moje spotkanie po pologowe i umawianie sie na spotkanie o zalozenie wkladki antybobasowej ... 26 musimy jechac do Londynu zalatwiac paszport dla dziecka .
Masakra
Ale do Londynu jade bez dzieci . Bede zapas mleka robic niebawem bo Mama moja zostanie z dziecmi . Az w taka dluga i daleka kilku godzinna podroz pociagiem nie zabiore dzieci . Jeszcze w te tlumy chore ...
Zakrecona a dlaczego do Londynu? Nie lepiej wyslac poczta?
Ja swojego glodomora bede dzis wazyc jak wstanie, urodzila sie 3150 a obstawiam teraz cos kolo 4000 czuje po rece jak ja karmie 😁😁 no I mamy druga brode wiec napewno jes cos kolo 4
No I tez mysle o wkladce wlasnie albo o implancie sama nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 20:07
-
ZakręconaOna wrote:Kochana spokojnie !!! Moje dzieci np. Bardzo rosna szybko , pozniej zbijaja wage jak zaczynaja smigac .
Widzisz x Kuba jutro konczy miesiac a prawie kg do przodu od porodu . Moj Oskar urodzil sie 3800 a jak mial 6 tyg wazyl 6200 na samym cycku . No co mialam ograniczyc czy jak ? :p no kazde dziecko przybiera inaczej . Spokojnie
Dzięki kochane ❤️ - to moje głupie myślenie - jakoś jak dziecko przybiera dużo na cycu to wszyscy gratulują bo to samo zdrowie - a jak masz głodomora na MM to odrazu pytania "a nie przekarmiasz?" 😐
Ogarnę się... Zobaczycie.
Za radą Camilii zapisałam się za 2tyg do poradni przyszpitalnej na spotkanie z psychologiem.
Bożena skontrolowana - jak to określiła moja ginekolog wygląda z zew "dziewiczo".. Tylko parę szwów mi zostało jeszcze na szyjce.
No i wracając kimełam się w taxowce 😴 - kierowca myślał, że mam cukrzyce a tu zonk - to tylko 3tyg dziecko 🙆♀️Camilla33, Darrika, ZakręconaOna, KasiaM, ppieguskaa lubią tę wiadomość
-
Scintilla ja tez mam glodomora na MM I czasami mam wrazenia ze Zoska przesadza, ale co mam ja glodzic??
Niech je ile potrzebuje, potem wszystko wybiegaja, moj dwulatek do tej pory pije 3 butelki MM I jesli tylko chce nie mam zamiaru mu tego zabierac.
Wazne zeby dzieci byly szczesliwe I najedzone ( zeby nie napisac nazarte 😁😁)Scintilla, Camilla33, Darrika, ZakręconaOna, KasiaM lubią tę wiadomość