LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla mnie teraz najbliższe 3 dni będą stresujące. Aż do czwartku nim przyjdzie polozna i ja zwazy. Mala zjadla o 7 pojadla ona cycki zasnęła koło 9 spala do 11 .
Od 11 zjadla znowu z obu cycków i chwilę przed spaniem pociupciala lewa pierś i zasnęła. Chyba się najadla. Kupki dziś jeszcze nie było oprócz jednej w nocy,ale pieluszki mocno mokre .. -
Dziewczynki a jak Wasze dzieciaczki mają drzemkę to też są niespokojne tzn potrafią spać grzecznie 15minut i nagle wpadać w jakiś grymas bólowy, buzia się robi czerwona i mają kilkusekundowy atak płaczu?
Nie przypominam sobie czegoś takiego przy córce ale jak się okazało wiele rzeczy się pozapominało 🙆♀️ -
Scintilla wrote:Dziewczynki a jak Wasze dzieciaczki mają drzemkę to też są niespokojne tzn potrafią spać grzecznie 15minut i nagle wpadać w jakiś grymas bólowy, buzia się robi czerwona i mają kilkusekundowy atak płaczu?
Nie przypominam sobie czegoś takiego przy córce ale jak się okazało wiele rzeczy się pozapominało 🙆♀️
Teraz takie coraz częstsze ma naruszenia przez sen, ale jej to nie wybudza więc chyba jest ok🤷😉
-
Dariah wrote:Scintilla
Nasz tak robi
Nagle jest czerwony, wije się i kręci, piśnie, zapłacze i koniec...
Poza tym strasznie charczy...
Ooooo to identycznie. Tzn jak śpi to nie charczy aż tak bardzo ale jak się przebudza to dosłownie jakbym miała małego Lorda Vadera 🙃🙆 -
Scintilla wrote:Ooooo to identycznie. Tzn jak śpi to nie charczy aż tak bardzo ale jak się przebudza to dosłownie jakbym miała małego Lorda Vadera 🙃🙆
i mu to przeszkadza, budzi...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
KasiaM dodałam Was do listy 😊
My przy Piotrusiu uzyskaliśmy najpierw tych z rossmana, ale w 3 tyg życia zaczął płakać nagle, niby bez przyczyny, a się okazało, że zaraz po zrobieniu siku w pieluszce jest mokro, nie chłonie od razu. Dada to samo. Kupiliśmy Pampersa i problem zniknął. Teraz przy Patryku też od razu tylko Pampers. Pupy niczym nie smarujemy, mamy zagraniczną serię kosmetyków do pielęgnacji ale leży i czeka.
Podajemy małemu espumisan 100 3 dzień i zaczął normalnie spać, a tak go baczki budziły. Też charczy, ale to normlane, może się utrzymywać z tego co pamiętam 8 tyg. Ogólnie też gorzej śpi i po karmieniu od razu nie zasypia, ale to chyba taki etap, Piotruś robił tak samo.
Nasze starsze Bubu wrócilo dziś do klubiku, na początku był płacz, później dzika zabawa a teraz już śpi 1,5 godziny.KasiaM lubi tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:Podajemy małemu espumisan 100 3 dzień i zaczął normalnie spać, a tak go baczki budziły.
Camilla ten espumisan podajecie do mleka czy jakoś inaczej? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - podajecie tylko raz dziennie po 3 krople? -
Camilla
a moge zapytac jakie komstyki czekaja u Was w zanadrzu ?
czyli mowisz ze u Was tez gorsze spanie ?
pocieszajace...w sensie, nie ze ciesze sie, ze u Was gorzej! ale ze nie tylko u nas = moze taki etap!
mj26 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Scintilla wrote:Oby pediatra Wam coś dobrego na to podpowiedział.
bo z corka tego nie mielimy
owszem troche sobie tma mruczala itd
ale to co robi Teos to masakra...
nie dziwie sie, że ciagle spi - sposob w jaki spi jest wg mnie meeeega nieefektywny!!
ciagle sie wierci, kreci, wije, charczy, prycha, itd...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Scintilla wrote:Camilla ten espumisan podajecie do mleka czy jakoś inaczej? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - podajecie tylko raz dziennie po 3 krople?
Scintilla lubi tę wiadomość
-
mj26 wrote:Dziewczyny a ten espumisan można dopiero od 1 mż. stosować ? Jakie stosujecie mleko modyfikowane ? Ja mam nan optipro plus ale nie wiem czy nie zmienić, bo mały ma dosyć sporo gazów, chyba ze to po moim mleku. W ogóle dużo się pręży przy jedzeniu i wymachuje rączkami, strasznie łapczywie tez je.
-
Bożenka wrote:Przyszła waga🤸🤸🤸 przytyła nam nasza bąbelka, na wizycie w czwartek było 3540, a teraz ważona wyszło 3890, ale to waga po kp, przed mm więc na bank przybrała chociaż te 200g 🥰
Bożenka lubi tę wiadomość
-
Hej wszystkim .
Ja tez pije ten femaltiker az mnie zoladek od mleka boliale jak ma dzialac to sie poswiece ...
Ja jak na zlosc nigdzie w Pl sklepach xnalezc nie moge karmi . Bavarke bym wypila ale Ja tak nienawidze mleka , ze kazde jego picie przyprawia mnie o torsie to jak mam dodatkowo pic jeszcze cos z nim to az mnie cofa .
Moj maly dzis normalnie je co 2 h od rana . Szok kuzwa ... ale to zapewne chwilowe takze nie ciesze sie za wczasu hahah .
Takto nocke mialam dupna , na poczatku maly usypial 3 h , myslalam ze wyjde z siebie i stane obok . Zasnal w koncu na 2.5 h . Ja padlam obudzilam sie do malego ok 1 i tak do 5 rano cycek i nie spalismy . Boziuuuuu ...
Od 5 spal do 6.40 powiedzmy i.potem do 10 rano znow nic az padl znow . Szalenstwo i ciagle ten cyc i cyc !
Ale z jednej strony sie mega ciesze , maly jak mu podaje raz max 2 dziennie mm troszke to w koncu robi kupy , baczki puszcza mniej bolesne . No cudownie q qczoraj w koncu na wieczor nie plakal . Mial problem z zasnieciem ale po cichutku , ataku nie bylo ! -
Zulka to nasza ma taką fajną piłkę kontrastową, i patrzy sobie na nią, a w łóżeczku jak ją kładę na brzuszku to po jednej stronie ma kontrastową książeczkę - takie coś https://dzieciakzakupy.pl/pl/p/DWUSTRONNA-KSIAZECZKA-SENSORYCZNA-FRIENDLY-FOREST-549-BABYONO/4072
I ta piłka:
https://okiemmaluszka.pl/czarno-biale-zabawki/pileczki/kontrastowa-pilka-takane-hencz-toys-moms-care
No i w sumie jest tym zainteresowana troszkę.
Zakręcona ja dzisiaj piłam femaltiker z ,, mlekiem" migdałowym i było spoko w smaku😃 współczuję Ci, a ja myślałam że usypianie 50min to jest długo 🙈zulka lubi tę wiadomość