LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mj26 ja używam bepanthen, a jak mała miała lekko odparzoną pipke, bo nam właśnie mąką nie dała rady, to smarowałam linomagiem zielonym. Byłam pewna, że jak nim posmaruję to nie będzie piekło.
Dariah, a tam wyrodna. Teos się nie męczył, słodko zasnął, a i Ty troszkę odsapnęłas😃mj26 lubi tę wiadomość
-
Mi na mleko bardzo działa karmi, pije szklankę i za kilka godzin cycki mnie aż swędzą, spuszczam wtedy ok100-120ml z obydwu.
Zauważyłam tez ze mam więcej pokarmu jak najem się tak konkretnie czyli w weekend jak mąż gotuje, jak kupi jakaś dobra bułeczkę w piekarni. Z kolein picie wody nie wpływa na ilość mleka, takie są moje obserwacje.
My tez mielismy problem z dupka. Winne okazały sie pampersy z firmy Pampers. Zamieniłam na dada z biedry i problem minął. -
Hej dziewczyny byłam dziś w gościach u brata męża zaproszenie na chrzest zawieźć i mała przez godzinkę spala w gondoli potem zjadła i płakała bo nie mogła zasnąć aż musiałam nogą podskakiwać żeby tylko nie bujać ,.zasnęła ale za chwilę to samo i wkoncu zebraliśmy się do domku i wystarczy że się ją włoży do kombinezonu nic nie trzeba robić tylko wsadzić i śpi hehe
Dałam dziś małej to mleko co odciagnelam w piątek bo szkoda mi było wylać a nie mam żadnych woreczków ani butelek zapasowych żeby mrozić i wypiła 60 z 90 i tak się zastanawiam czy to ok? Ma dziś 5 tygodni ile wasze maluszki jedzą mleka? Pytanie do tych mam które karmią butlą
Przed chwilą odciagnelam 105 mleka na jutro dla małej w razie wu bo idę do dentysty wreszcie i mama moja ma zostać z dziewczynkami. Powiem wam że ten laktator jest zajefajny naprawdę znów 5 min i tym razem 105 i tak jak uprzednio z tej piersi która karmiłam mniej bo 40 a z drugiej 65 -
Bożenka wrote:Gusia doskonale Cię rozumiem, ale dziecko musi się najeść, a na tą chwilę nic więcej nie możesz zrobić jak podać jej mm, bo ona jest głodna teraz, w tym momencie.
Ja wczoraj piłam karmi i teraz tez sobie otworzyłam, w ogóle mi nie smakuje, ale troszeczkę pomaga. W końcu mam chwilę wolnego, bo wcześniej jak wróciliśmy ze spaceru to mała wisiała na cycku od 15 do 20... Oczywiście z małą przerwą na głosnyy ryk i na małą sesje, bo dzisiaj skończyła 4 tygodnie 🥰. Teraz czekam i szykuję się na skok rozwojowy😂😂 -
Dariah, ja mam takie same wyrzuty sumienia... ale jak widzę ze ona nie jest głodna i po wsadzeniu smoczka odpływa to chyba nie robię jej krzywdy ...
Gusia witaj w klubie. Moja dziś cały dzień na cycu a tu flaki. Trochę mnie chyba złapał baby blues bo się zwylam masakrycznie ze nie umiem jej wykarmić ale mała na szczęście usnęła mąż ja przejął do przytulania a mnie wysłał spać. I jak wstałam to trochę lepiej było... jutro przychodzi polozna a ja już się denerwuje czy przybrała... czemu to tyle nerwow kosztuje ;P
-
My dziś mieliśmy wizytę położnej, Patryk rośnie jak na drożdżach, w 5 dni przybrał 220g. Moja rana wygląda dużo lepiej i już aż tak nie boli, został ostatni szew. We wtorek wizyta i kontrolne usg zobaczyć co się dzieje w środku, mam nadzieję, że nie będę potrzebowała zabiegu.
Jak Wam minął Dzień Kobiet? Mi chłopcy zrobił i niespodziankę, mąż znowu nie wiem jak i kiedy przemycil do garażu wielki bukiet kwiatów. Rano zabrał Patryka na dół. Przebral i nakarmić chłopców. Dostałam śniadanie do łóżka 😊 Polezalam w wannie, zrobiłam sobie domowe spa. Po obiedzie padlam i spałam 3 godziny 😋Darrika, Dariah, ZakręconaOna, sylgor lubią tę wiadomość
-
Gusia, Malaw! Płakać sobie popłaczcie ale głowy do góry i pozytywne myśli do glowy! Nasze dzieciaki mają rosnąć i być zdrowe i to jest najważniejsze, A nie czy dajemy radę je wykarmić !
Camilla no to zobacz jako dzień kobietmój mąż w prawdzie zapomniał, ale cała sobotę robił łazienkę i mamy w końcu wannę i prysznic, więc w sumie zrobił mi lepszy prezent niż kwiaty
bo mogłam się w końcu jak człowiek wykąpać!
. Raga ., gusiaa, Camilla33, ZakręconaOna, sylgor lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
No i z mojego śpiącego Kisia stał się Misiu co spać nie może a chce...’
Mam jjz pierwszy wniosek ; mocne karmienie na lezaco mu nie służy...
Jak w dzień je w pozycji klasycznej tk jest Ok
W nocy na lezaco i potem żadna nie może bo ma tak zawalony na ze zakatarzoną po pas 3 latek to nic...
Podejrzewam ze mleko mu tam wpływa
Do tego zauważyłam tez ze lepiej spi nie na płasko - mamy łóżeczko / bujaczek co się delikatnie pochyla i spi dużo lepiej niż na płasko w łóżku
Musze podpytać jutro pediatrę bo naczytałam się o tek wiotkość krtani i pasuje wszytsko jak ulał...
Tylko teraz jak go karmic w pozycji klasycznej żeby nie zasnąć z nim...?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
To ja Ci Dariah nie pomogę, bo ja właśnie na dzień karmie na leżąco chyba, że butla to normalnie. A w nocy na fotelu u małej w pokoiku, bo tak to mur beton bym zasnęła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 08:33
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Daria nie zamykać oczu 😄 czasami jest ciężko, u nas rytual karmienia, odbijanie, przewijanie, karmienie, odbijanie ...trwa godzinę do półtorej. Nieraz mi poleciała głowa, ratuje się telefonem, jak mała je to ja robię zakupy 😂 No i zanim ja wezmę to zawsze idę donlazienki żeby się przejść i rozbudzić. Ponadto ma lozko przy ścianie i czasami siadam pod ściana z prostymi nogami, na wypadek jakbym przysnęła to mała daleko nie poleci. Poza tym już się przyzwyczaiłam do tego wstawania i jak córcia pospi dłużej niż 3h to sama soe budzę
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDariah wrote:No i z mojego śpiącego Kisia stał się Misiu co spać nie może a chce...’
Mam jjz pierwszy wniosek ; mocne karmienie na lezaco mu nie służy...
Jak w dzień je w pozycji klasycznej tk jest Ok
W nocy na lezaco i potem żadna nie może bo ma tak zawalony na ze zakatarzoną po pas 3 latek to nic...
Podejrzewam ze mleko mu tam wpływa
Do tego zauważyłam tez ze lepiej spi nie na płasko - mamy łóżeczko / bujaczek co się delikatnie pochyla i spi dużo lepiej niż na płasko w łóżku
Musze podpytać jutro pediatrę bo naczytałam się o tek wiotkość krtani i pasuje wszytsko jak ulał...
Tylko teraz jak go karmic w pozycji klasycznej żeby nie zasnąć z nim...? -
nick nieaktualnymj26 wrote:Dziewczyny u mnie inny problem. Mały ma pupę chyba ultra delikatna. Co używacie aby zapobiec odparzeniom ?
mj26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O te Bella Happy były w szpitalu i tez sa Ok
Z Lidla nie próbowaliśmy
Pampers dla mnie tragedia pod każdym względem
My tez nie używamy chusteczek tylko waciki i wodę przegotowana09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Kurczę A ja używam pampersów i są ok, mam też pieluszki z Lidla i z biedronki i też się sprawdzają
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.