X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj26 ja używam bepanthen, a jak mała miała lekko odparzoną pipke, bo nam właśnie mąką nie dała rady, to smarowałam linomagiem zielonym. Byłam pewna, że jak nim posmaruję to nie będzie piekło.

Dariah, a tam wyrodna. Teos się nie męczył, słodko zasnął, a i Ty troszkę odsapnęłas😃

mj26 lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na mleko bardzo działa karmi, pije szklankę i za kilka godzin cycki mnie aż swędzą, spuszczam wtedy ok100-120ml z obydwu.
    Zauważyłam tez ze mam więcej pokarmu jak najem się tak konkretnie czyli w weekend jak mąż gotuje, jak kupi jakaś dobra bułeczkę w piekarni. Z kolein picie wody nie wpływa na ilość mleka, takie są moje obserwacje.

My tez mielismy problem z dupka. Winne okazały sie pampersy z firmy Pampers. Zamieniłam na dada z biedry i problem minął.

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny byłam dziś w gościach u brata męża zaproszenie na chrzest zawieźć i mała przez godzinkę spala w gondoli potem zjadła i płakała bo nie mogła zasnąć aż musiałam nogą podskakiwać żeby tylko nie bujać ,.zasnęła ale za chwilę to samo i wkoncu zebraliśmy się do domku i wystarczy że się ją włoży do kombinezonu nic nie trzeba robić tylko wsadzić i śpi hehe
    Dałam dziś małej to mleko co odciagnelam w piątek bo szkoda mi było wylać a nie mam żadnych woreczków ani butelek zapasowych żeby mrozić i wypiła 60 z 90 i tak się zastanawiam czy to ok? Ma dziś 5 tygodni ile wasze maluszki jedzą mleka? Pytanie do tych mam które karmią butlą :)
    Przed chwilą odciagnelam 105 mleka na jutro dla małej w razie wu bo idę do dentysty wreszcie i mama moja ma zostać z dziewczynkami. Powiem wam że ten laktator jest zajefajny naprawdę znów 5 min i tym razem 105 i tak jak uprzednio z tej piersi która karmiłam mniej bo 40 a z drugiej 65

preg.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Gusia doskonale Cię rozumiem, ale dziecko musi się najeść, a na tą chwilę nic więcej nie możesz zrobić jak podać jej mm, bo ona jest głodna teraz, w tym momencie.
    Ja wczoraj piłam karmi i teraz tez sobie otworzyłam, w ogóle mi nie smakuje, ale troszeczkę pomaga. W końcu mam chwilę wolnego, bo wcześniej jak wróciliśmy ze spaceru to mała wisiała na cycku od 15 do 20... Oczywiście z małą przerwą na głosnyy ryk i na małą sesje, bo dzisiaj skończyła 4 tygodnie 🥰. Teraz czekam i szykuję się na skok rozwojowy😂😂
    Mi też średnio podchodzi jakoś, ale cóż.. wiem że jak glodna to zjeść musi, ale powiem wam że się uwylam, że nie potrafię jej wykarmic ,;(

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Malaw Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, ja mam takie same wyrzuty sumienia... ale jak widzę ze ona nie jest głodna i po wsadzeniu smoczka odpływa to chyba nie robię jej krzywdy ...

Gusia witaj w klubie. Moja dziś cały dzień na cycu a tu flaki. Trochę mnie chyba złapał baby blues bo się zwylam masakrycznie ze nie umiem jej wykarmić ale mała na szczęście usnęła mąż ja przejął do przytulania a mnie wysłał spać. I jak wstałam to trochę lepiej było... jutro przychodzi polozna a ja już się denerwuje czy przybrała... czemu to tyle nerwow kosztuje ;P

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mieliśmy wizytę położnej, Patryk rośnie jak na drożdżach, w 5 dni przybrał 220g. Moja rana wygląda dużo lepiej i już aż tak nie boli, został ostatni szew. We wtorek wizyta i kontrolne usg zobaczyć co się dzieje w środku, mam nadzieję, że nie będę potrzebowała zabiegu.

Jak Wam minął Dzień Kobiet? Mi chłopcy zrobił i niespodziankę, mąż znowu nie wiem jak i kiedy przemycil do garażu wielki bukiet kwiatów. Rano zabrał Patryka na dół. Przebral i nakarmić chłopców. Dostałam śniadanie do łóżka 😊 Polezalam w wannie, zrobiłam sobie domowe spa. Po obiedzie padlam i spałam 3 godziny 😋

Darrika, Dariah, ZakręconaOna, sylgor lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, Malaw! Płakać sobie popłaczcie ale głowy do góry i pozytywne myśli do glowy! Nasze dzieciaki mają rosnąć i być zdrowe i to jest najważniejsze, A nie czy dajemy radę je wykarmić !

Camilla no to zobacz jako dzień kobiet :D mój mąż w prawdzie zapomniał, ale cała sobotę robił łazienkę i mamy w końcu wannę i prysznic, więc w sumie zrobił mi lepszy prezent niż kwiaty :D bo mogłam się w końcu jak człowiek wykąpać!

. Raga ., gusiaa, Camilla33, ZakręconaOna, sylgor lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena
    U nas tez tak
    Ja nie tykam Pampersow ;)
    Jedynie Dada i Rodmann ;)

. Raga . lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam kwiaty na Dzień Ki wit w sobotę
    Hehhe
    Mój bal się ze w niedziele wszytsko będzie zamknięte (we Fr w D wszytsko na cztery spusty) ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i z mojego śpiącego Kisia stał się Misiu co spać nie może a chce...’
    Mam jjz pierwszy wniosek ; mocne karmienie na lezaco mu nie służy...
    Jak w dzień je w pozycji klasycznej tk jest Ok
    W nocy na lezaco i potem żadna nie może bo ma tak zawalony na ze zakatarzoną po pas 3 latek to nic...
    Podejrzewam ze mleko mu tam wpływa

Do tego zauważyłam tez ze lepiej spi nie na płasko - mamy łóżeczko / bujaczek co się delikatnie pochyla i spi dużo lepiej niż na płasko w łóżku
    Musze podpytać jutro pediatrę bo naczytałam się o tek wiotkość krtani i pasuje wszytsko jak ulał...

Tylko teraz jak go karmic w pozycji klasycznej żeby nie zasnąć z nim...?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Ci Dariah nie pomogę, bo ja właśnie na dzień karmie na leżąco chyba, że butla to normalnie. A w nocy na fotelu u małej w pokoiku, bo tak to mur beton bym zasnęła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 08:33

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria nie zamykać oczu 😄 czasami jest ciężko, u nas rytual karmienia, odbijanie, przewijanie, karmienie, odbijanie ...trwa godzinę do półtorej. Nieraz mi poleciała głowa, ratuje się telefonem, jak mała je to ja robię zakupy 😂 No i zanim ja wezmę to zawsze idę donlazienki żeby się przejść i rozbudzić. Ponadto ma lozko przy ścianie i czasami siadam pod ściana z prostymi nogami, na wypadek jakbym przysnęła to mała daleko nie poleci. Poza tym już się przyzwyczaiłam do tego wstawania i jak córcia pospi dłużej niż 3h to sama soe budzę

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym Karmi na laktację to położna mi odradziła, wg niej nawet ta śladowa ilość alkoholu jest szkodliwa i to,że jest gazowane.Mówiła, że lepiej pić Femaltiker.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    No i z mojego śpiącego Kisia stał się Misiu co spać nie może a chce...’
    Mam jjz pierwszy wniosek ; mocne karmienie na lezaco mu nie służy...
    Jak w dzień je w pozycji klasycznej tk jest Ok
    W nocy na lezaco i potem żadna nie może bo ma tak zawalony na ze zakatarzoną po pas 3 latek to nic...
    Podejrzewam ze mleko mu tam wpływa

Do tego zauważyłam tez ze lepiej spi nie na płasko - mamy łóżeczko / bujaczek co się delikatnie pochyla i spi dużo lepiej niż na płasko w łóżku
    Musze podpytać jutro pediatrę bo naczytałam się o tek wiotkość krtani i pasuje wszytsko jak ulał...

Tylko teraz jak go karmic w pozycji klasycznej żeby nie zasnąć z nim...?
    Może podłóż pod 2 nogi łóżeczka jakieś książki, żeby było przechylone. My mamy słowniki, 6cm.

• . Raga . Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Pampersów absolutnie NIE!
    Tylko Dady, BabyDream z Rossmanna i BambyBoo też są super.... Jeszcze tych z Lidla nie próbowaliśmy, a też mówią że fajne. Używacie?

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Dziewczyny u mnie inny problem. Mały ma pupę chyba ultra delikatna. Co używacie aby zapobiec odparzeniom ?
    Bepanthen Baby, wcześniej Linomag zielony. Nie używamy chusteczek, tylko ciepłej wody i wacików dla niemowląt ;)

mj26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pieluch nam podpasowały Bella Happy, są mięciutkie. Pampersy są za sztywne i ta siateczka, co przypomina podpaskę Always 😋 Babydream są ok. Jeszcze nie testowaliśmy Dada i z Lidla.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O te Bella Happy były w szpitalu i tez sa Ok ;)
    Z Lidla nie próbowaliśmy ;)
    Pampers dla mnie tragedia pod każdym względem
    My tez nie używamy chusteczek tylko waciki i wodę przegotowana

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, a dla mnie pampers jest ok. Te nowe Dada jakieś takie sztywne mi się wydawały.. 🙄
    My też chusteczek nie używamy. Tylko waciki i ciepła woda.☺️

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę A ja używam pampersów i są ok, mam też pieluszki z Lidla i z biedronki i też się sprawdzają :)

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ