LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a czy Wasze dzieci też tak kwekaja po posiłku. Moja je bardzo łapczywie z butelki, dosłownie rzuca się jakbym tydzień jej nie karmiła. A później się skręca, tak jakby gazy męczyły ja po karmieniu.
Je moje mleko, noszę ja w pionie po karmieniu, przy zmianie pieluszki kładę na brzuszek, żeby się wypurkała, do mleka daje kropelki espumisanu...no ale czasem i tak się męczy całą noc.
Macie jakieś sprawdzone sposoby ?polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
Mój jak już miałam generlanie dużo kweka, stęka, parska, wije się
Ostatnio jest bardzo niespokojny leży poersi
Tzn najpierw siper je
A po kilku minutach już wariuje
Dziś w końcu dałam mu po takim seansie smocZka
Bo jadł, denerwował się, zasnął, po godzinie obudził j zjow jadł łapczywie, potem nerwowo się wiercił
Aż w końcu mega ulał
Wiec dałam ku smoka
Zaakceptował ale nie pokochał
Ale przynajmniej nie wisiał na cycku wariują i mnie gryząc. Raga . lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah-no trzeba sobie radzić żeby nie zwariować. Moja też się denerwuje i płaczę, bo ona by chciała tylko ciumkać pierś ale żeby znirj nie leciało.... Więc ta w płacz bo jej leci 😏😏😏.... Próbuję na siłę smoczka ale za nic nie chce go zaciągnąć.... Będę próbować do skutku, bo ten płacz wżera się w mózg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 12:38
-
No to nasz nie płacze (odpukać i nie zapeszać!)
Ale wierci się i kręci
Weźmie do buzi, dwa razu pociągnie
Wypluje z impetem
Wali głowa na prawo i lewo w poszukiwaniu cycka
Znajdzie cycka
Łapczywie go złapie
Zjow dwa razy pociągnie
Wypluje itd....
Hehe no to widzę ze Gloria jeszcze inny przypadek
Żeby z cycka nie leciałoto sobie Królewna wymyśliła
-
Dariah to u mnie od wczoraj podobnie. Najpierw myślałam, że to ta moja zatkana pierś tak działa, ale jest już wszystko ok, a ona się wierci, wykręca tak śmiesznie piszczy czy kwiczy ale cyca nie puszcza 🤔🤔🤔 czasem tak próbuje też płakać z tym cyckiem w dziobie i taki dźwięk wydaje z siebie wtedy, że się prawie dzisiaj przy karmieniu że śmiechu posikałam34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
sucharek85 wrote:Dziewczyny, a czy Wasze dzieci też tak kwekaja po posiłku. Moja je bardzo łapczywie z butelki, dosłownie rzuca się jakbym tydzień jej nie karmiła. A później się skręca, tak jakby gazy męczyły ja po karmieniu.
Je moje mleko, noszę ja w pionie po karmieniu, przy zmianie pieluszki kładę na brzuszek, żeby się wypurkała, do mleka daje kropelki espumisanu...no ale czasem i tak się męczy całą noc.
Macie jakieś sprawdzone sposoby ?
Nie jestem ekspertem od butelki, ale może poszukaj butelki o słabszym wypływie mleka. Albo nieco innym kształcie smoczka. Mama ginekolog ma tekst o prawidłowym karmieniu butelką, zaraz poszukam i wkleję link. -
nick nieaktualnygusiaa wrote:Powedzcie jakie macie butelki. Ja mam jedną canapola i jedna lovi A moja mała się denerwuje przy piciu . Jak by nie potrafiła pić albo ten smoczek 0-3 kiepski jest bo mało jej leci.. Nie dość że z piersiami problem to przy butli też
. Raga . lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:Gusiaa
A próbowałaś może produkty typu Femalriker albo Karmi?
Slyszlalam ze Karmi super działa...
Mąż kupił mm teraz po karmieniu dostała mm jeszcze 60 ml ..no coz niestety:( -
Mj
U nas na odparzenia takie kontret u corki po wypróbowaniu wielu rzeczy egzamin zdała jedynie..mąka ziemnaiaczna
Gusia
Nie ma co się smucić !
Jelsi trzeba będzie dokarmiać mm to nic ! Dalej kp i jak jeszcze głodna będzie to dawaj mm
Ale nie rezygnuj z kpmj26, . Raga ., . Raga . lubią tę wiadomość
-
A ja wyrodna matka dałam małemu smoka zamiast cycka...
Teos chciał wisieć na cycku żeby ciumkac...
Wiec powiedziałam D żeby przyniósł smoka i zobaczymh czy jie weźmie i może nawet zadnie
I zasnął ze smokiem...bez cycka !gusiaa lubi tę wiadomość
-
Gusia doskonale Cię rozumiem, ale dziecko musi się najeść, a na tą chwilę nic więcej nie możesz zrobić jak podać jej mm, bo ona jest głodna teraz, w tym momencie.
Ja wczoraj piłam karmi i teraz tez sobie otworzyłam, w ogóle mi nie smakuje, ale troszeczkę pomaga. W końcu mam chwilę wolnego, bo wcześniej jak wróciliśmy ze spaceru to mała wisiała na cycku od 15 do 20... Oczywiście z małą przerwą na głosnyy ryk i na małą sesje, bo dzisiaj skończyła 4 tygodnie 🥰. Teraz czekam i szykuję się na skok rozwojowy😂😂Darrika, Dariah lubią tę wiadomość