LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
To u nas przed chwilą było tak: dwa cycki każdy po 15min, potem podałam 20ml odcisgnietego mleka, i 30 ml mm. Odbiłam ją elegancko, to zaczęła mieć czkawkę. A że mało spała to postanowiłam dać jej jeszcze parę łyczkow z cycka na uspokojenie. Dossała się i nie chciała puścić. A tam prawie nic nie leciało więc zjadła kolejne 30ml mm. Nie chciała zasnąć przez kolejną godzinę, a jak już usnęła to zaraz znowu będę musiała ją budzić na jedzenie, a potem kąpiel. Ehh.
-
gusiaa wrote:U mnie tez średnio...musialam dawać po między moje odciagniete . Zostało mi ostatnie 60 ml mleka nie wiem co potem zrobię;( do tego mala od nerwów znowu pogryzla mi sutka ;(
Ja przeanalizowałam sprawę z nakładkami na chłodno i stwierdzam, że to nie może być przyczyna, że nie przybiera na wadze, bo ona od pierwszego karmienia w szpitalu jest na nakładkach więc nawet nie wie jak to jest inaczej jeść i do tego przez poprzednie dwa tygodnie przybierała po 250g więc wydaje mi się, że u nas przyczyną jest poprostu za mała ilość mleka i przysypianie przy cycku.
-
No to u mnie teraz jest ma cycu już p9nad 25 minut, teraz lecimy z tym zepsuty cyckiem, niech go dalej oddtyka. Ale ledwie 1.5 godziny temu dostala 60 ml mm, po cyckach, a tu znowu przyssana jak głodomor jakiś.
A nawet po tych 4o minutach na cycu to i tak z nich mi jeszcze leci A leci więc nie wiem czy to za mało mleka mam czy może oni jest za mało treściwe, skoro nic ja wadze nie przybiera34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
nick nieaktualnyPoczytajcie dziewczyny o power pumping, to metoda rozkręcania laktacji. Chociaż nie wiem jak kobiety znajdują na to czas, jeśli oprócz niemowlęcia ogarniają jeszcze pozostałe dzieci, męża i dom.
My jesteśmy po wizycie u ortopedy i pediatry. Mamy dużo czasu spędzać na brzuszku, a ja mam się nie poddawać i dawać dziecku to co mam w piersiach, bo to przeciwciała. Jakoś ta doktor pozytywnie wpłynęła na moje podejście do kp. Dziecka moim mlekiem nie wyżywię, ale mogę jej dać tyle co mam.
W czwartek ważyła Emilka 3962 gramy 😊
Z innej beczki- pijecie normalnie kawę przy karmieniu piersią?
Dariah, annkaa, sylgor lubią tę wiadomość
-
Gusia
Darrika
Hmm nie znam się bo nie stosuje nakładek
Ale moja bratowa, tak jak wspominałam, karmi tylko tak bo mała nie chce cycka bez nakładek
I nie wpływa u nich na wagę - wręcz mała jest baaaarzo duża (ma 6 miesięcy a wazy więcej niż koja córka na rok...)
Ale tak jak mówię - to jest j nich, pewnie każdy przypadek jest inny
Gusiaa
Nie poddawaj się Kochana !
Kp ile się da, a jak trzeba mm to dokarmiaj
Widizlas się może z CDL? Może by coś to pomogło ?
Mysza
Ja nie pije normlanej kawy
W ciąży przyzwyczaiłam się do Inki i tka dalej pije09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Bożenka wrote:Biedna. Czyli zrezygnowałaś z nakładek całkowicie? Kurczę, oby nam się to wszystko unormowało 🙏
Ja przeanalizowałam sprawę z nakładkami na chłodno i stwierdzam, że to nie może być przyczyna, że nie przybiera na wadze, bo ona od pierwszego karmienia w szpitalu jest na nakładkach więc nawet nie wie jak to jest inaczej jeść i do tego przez poprzednie dwa tygodnie przybierała po 250g więc wydaje mi się, że u nas przyczyną jest poprostu za mała ilość mleka i przysypianie przy cycku. -
Dariah wrote:Gusia
Darrika
Hmm nie znam się bo nie stosuje nakładek
Ale moja bratowa, tak jak wspominałam, karmi tylko tak bo mała nie chce cycka bez nakładek
I nie wpływa u nich na wagę - wręcz mała jest baaaarzo duża (ma 6 miesięcy a wazy więcej niż koja córka na rok...)
Ale tak jak mówię - to jest j nich, pewnie każdy przypadek jest inny
Gusiaa
Nie poddawaj się Kochana !
Kp ile się da, a jak trzeba mm to dokarmiaj
Widizlas się może z CDL? Może by coś to pomogło ?
Mysza
Ja nie pije normlanej kawy
W ciąży przyzwyczaiłam się do Inki i tka dalej pije -
U nas znów dzień śpiocha..
Ciekawe jaka będzie nocka...
Jak to skwitował mój D : Hmm będziemy spać z nd na pn...i tyle..
Darrika lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
To sobie o tej metodzie poczytam aczkolwiek jak mała śpi, to z reguły najpierw ogarniam jakieś jedzenie, potem koty, pranie, odkurzacz, a w następnej turze spania czas na mój odpoczynek
Ja liczę na to, że laktator trochę pomoże.
Ale wiecie co właśnie mnie naszło, po tym jak mała dostała butle i tak na mnie uśmiechnięta grymasem zasnęła? Ze kurde mam w poważaniu to, że karmie butlą dodatkowo. Przecież mała cyca dalej mega chętnie je i go nie odrzuca, to w sumie mogę nawet po każdym karmieniu jeszcze jej te 60 ml "ładować", byle by mi tylko rosła i przybierała na wadze, bo jak po 16 dniach nadal nie osiągnie ani nie przekroczy wagi urodzeniowej to się chyba załamie!
I Mysza masz rację, nawet jak się nie uda na czysto wykarmić z cyca to cieszmy się, że w ogóle mamy ten komfort i pokarm w cycku, żeby choć trochę im dać, bo wiele kobiet mimo, że chce nie może tego dziecku dać. Trzeba się cieszyć tym co mamyannkaa, Mysza lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Gusia próbuj z nakładkami. Może po prostu częściej i dłużej. Nie wiem sama.
Darrika pewnie, że super że mamy to.mleczko, ale ja się boję, że zaraz się właśnie zaczną historie typu alergia i trzeba będzie kombinować od czego, albo znacznie wymiotować od mieszanego karmienia i z piersi będę musiała rezygnować 🤦
Dziewczyny, a my mamy jeszcze problem z cerą wyskakują jej krosteczki i położna w czwartek mówiła, że pewnie za dużo nabiału, lekarz w piątek też, że pewnie nabiał, a ja odstawiłam i dalej wyskakują. Już nie wiem co mam myśleć. Najpierw jest krosteczka, a jak się goi to zostaje taka sucha plamka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 05:02
-
Bożenka
Hmmmm odstawiłas nabiał i jest choć troszkę lepiej?
I najważniejsze - idstawilas całkowicie ?
Pytam bo moja była uczulona na BMK.... i całkowite odstawienie nie jest takie proste...
BMK jest niemalże wszędzie.... choćby w kupnem pieczywie / wędlinach itd..09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Bożenka
Nie, u nas to nie były krostki tylko całe place takie jakby ktoś się zdrapka do krwi.. (głównie policzki i skronie i czoło)
Do tego kuku zielone, charakterystycznie kwaśno skierdzace i odparzajace pupę do krwi po 2 min...
Jak trzymałam dietę to ne było objawów wcale
Ale jak tylko zjadłam coś nawet ze śladowymi ilościami BMK to od razu pierwsza kupa już śmierdząca..wiec wiedziałam ze gdzieś było BMK..09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Bożenka będzie dobrze, tyle ile dasz radę sam cyca tyle będzie dobrze! Na razie walczymy i musimy być uparte w tym co robimy. Ja już tylko wyczerpuje na laktator o będę działać.
Jakoś tak leżę teraz obłożona liściem kapuchy I ładuje w siebie pozytywne myśli, bo dzisiaj rano jak przystawiałam mała i z bólu ryczałam jak bóbr, żeby odetkać pierś to miałam mega kryzys w głowie34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Dariah oo, to taka mocna reakcja alergiczna. Właśnue u mojej przyjaciółki synek od alergii na bmk miał krew w kupie, albo śluz😱 U nas kupki idealne więc nie wiem sama. Może zadzwonię do położnej w poniedziałek, ale ona to taka stara szkoła, że aż mi się odechciewa 😑
Darrika musi być dobrze. Oby Ci ta kapusta trochę ulżyła.Darrika lubi tę wiadomość
-
Bozenka
My zanim doszliśmy ze to BMK to przeznponad 3 tyg notowałam wszystko co jadłam i piłam
Ale dosłownie wszystko
I reakcje małej, czy były kupy i jakie, gazy, itd
Wiec może tez notuj sobie przez jakiś czas i obserwuj ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡