LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Powedzcie jakie macie butelki. Ja mam jedną canapola i jedna lovi A moja mała się denerwuje przy piciu . Jak by nie potrafiła pić albo ten smoczek 0-3 kiepski jest bo mało jej leci.. Nie dość że z piersiami problem to przy butli też
-
Scintilla wrote:A ja się poważnie zaczęłam zastanawiać nad jakąś formą diagnozy swojego samopoczucia.
Nie wiem czy dotknął mnie tylko porządny baby blues i to kwestia tylko ustawienia hormonów czy jednak jakaś forma "depresji"
Daje sobie czas do końca miesiąca na ogarnięcie emocji - tylko się zastanawiam czy iść wpierw do psychiatry czy szukać diagnozy u psychologa? Macie jakieś doświadczenie albo wiedzę gdzie pukać po pomoc na początku 🤔?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 23:35
Scintilla lubi tę wiadomość
-
gusiaa wrote:Powedzcie jakie macie butelki. Ja mam jedną canapola i jedna lovi A moja mała się denerwuje przy piciu . Jak by nie potrafiła pić albo ten smoczek 0-3 kiepski jest bo mało jej leci.. Nie dość że z piersiami problem to przy butli też
U nas lovi totalnie nie pasuje, mała nie chce z niej w ogóle ciągnąć. Sprawdziła się butelka Aventa i bardzo podobny smoczek ma butelka dr Browns. Kupiłam ja ze względu na to ze Natusi strasznie się beka, łapie duzo powietrza podczas jedzenia a te butelki dr Brownsa maja system odpowierzajacy.....i nie sprawdza się, nie ma żadnej różnicy a butelka jest duza, ciężka i nieporęczna. Zdecydowanie lepsza dla nas jest Avent. -
Hej Babeczki
Ja ostatnio nie mialam czasu na nic , doslownie ... mialam jeden dzien wyjety z zycia , ze nawet z dzieckiem na rekach robilam obiad . Serio ... maly nie chcial spac , na zmiane jadl i plakal przez brzuszek a Ja ciagla rozkmina co zezarkas babo ! O 20 tego dnia jak maz wrocil z pracy dopiero poszlam sie wykapac ! Dranat ... ale na szczescie to jedno dniowy incydent byl i oby nigdy wiecej .
Co do piersi to laski tez mam problem ... chlam ten femaltiker gdzie juz rzygam mlekiem , na ogol nie pijam mleka bo nienawidze a tu musze bo z woda go nie przelkne - probowalam kiedys i to byl blad hahahah . Od wczoraj mnie tak cofa po mleku , jak w ciazy mdlosci dostaje
Z woda ruszylam ale wcale nie man pragnienia az dziwne wiec wmuszam w siebie ... lecz to i tak nie to . Zbyt malo !
Malego orzystawiam ale on KURWA JASNA ciagle jadlby . I to nie ze odruch ssania ma , on ciagle je ! Potrafi po cycku wicagnac 60 ml mleka ! Po dluzszym nie karmieniu sciagam tylko 100 ml maxa na poczatku sciagalam 180 -240 !
Kryzys laktacyjny w takim razie u Mnie juz trwa 2 tydziena Ja sie strasznie mecze i mam wrazenie ze coraz mniej tego mleka jest
Mam tez wrazenie ze nie robie wszystkiego co w mojej mocy chociaz niby wydawalovy sie ze robie a nie chce odstawic go od cycka na 100% a martwie sue ze dokarmiajac go ta laktavja nie ruszy mocniej bo za malo bedzie gagatek wyciagal ...
No na leb idzie dostac .
Myslicie moze ze on slabo jak ciagnie cycka przez to wiezadelko to stad tez problem z iloscia mleka ? Sluchajcie serio , moj syn potrafi 6 h w nocy spedzic na cycku i nadal mu malo .ja nie spie pilnujav by dojara go nie zadusic bo cyckiem tego nie nazwe ... a on coagle ciumka i przelyka.
Co do ilosci mleka to moje dziecko jest wyjatkowym zarlokiem ... potrafi 100-120 ml mleka zjesc na noc jak mu dam np.
Co do kawy to Ja pije normalnie ciemna sypana fusiasta bez cukru i mleka bo nienawidze jak wiecie , po 2-3 dziennie alw staram sie wypic jedna taka i jedna rozpuszczalna czasem . Zalezy od dnia . Ogolnie ja jestem mega kawoszem , moglabym tylko na sypance zyc bez zarcia gdyby nie serducho ktore moze wypasc od takiej ilosci czarnuchy.
-
My butelke mamy jedna szklana z calpola czy jakos tak ze smoczkiem zoltym nuka ... i butelki tommee tippee antykolkowe .
Moj maly tez zauwazylam ma tak lapczywe zarcie ze lyka wiecej powietrza niz mleka
Co do obserwacji ciala po porodzie to mam wrazenie , ze jelita POWOLI wracaja na miejsce ale jeszcze to nie to ... dolem leci malo ale wiecej niz pare dni temu . Chociaz juz nie nosze podpasek od pepka po plecy 😂 a zwykle male cienkie ... -
gusiaa wrote:Powedzcie jakie macie butelki. Ja mam jedną canapola i jedna lovi A moja mała się denerwuje przy piciu . Jak by nie potrafiła pić albo ten smoczek 0-3 kiepski jest bo mało jej leci.. Nie dość że z piersiami problem to przy butli też
Ja mam aventa i sprawdza się super. Mała w pierwszy dzień z butlą raz czy dwa się zakrztusiła ale teraz już ma ogarnięte34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Hej dziewczyny witam się z karmienia , zalałam znowu pod sobą poduszkę i prześcieradło mlekiem i się zorientowałam że nie mam już wkładek eh co za los , włożyłam pieluchę tetrową ale z pieluchą w gości nie pojadę , co można innego włożyć do stanika zamiast wkładek macie jakiś pomysł?
-
Justi2019 wrote:Hej dziewczyny witam się z karmienia , zalałam znowu pod sobą poduszkę i prześcieradło mlekiem i się zorientowałam że nie mam już wkładek eh co za los , włożyłam pieluchę tetrową ale z pieluchą w gości nie pojadę , co można innego włożyć do stanika zamiast wkładek macie jakiś pomysł?
annkaa, . Raga . lubią tę wiadomość
-
Justi2019 wrote:Hej dziewczyny witam się z karmienia , zalałam znowu pod sobą poduszkę i prześcieradło mlekiem i się zorientowałam że nie mam już wkładek eh co za los , włożyłam pieluchę tetrową ale z pieluchą w gości nie pojadę , co można innego włożyć do stanika zamiast wkładek macie jakiś pomysł?
Moze sprobuj .
Ja bez kawy tez nie przezyje hahaha .
-
Dariah tak zrobię. Dzisiaj jest jeszcze więcej tej wysypki. Nie wiem, może w poniedziałek do lekarza pójdziemy. Ale nie uśmiecha mi się iść w tę wylęgarnie wirusów 😐
Moja ciągle się krztusi przy butelce. Karmienie dziecka z niej to taki stres. Już nie wiem jak do tego podejść. Słabo się dzisiaj zaczął ten dzień
-
Bożenka wrote:Dariah tak zrobię. Dzisiaj jest jeszcze więcej tej wysypki. Nie wiem, może w poniedziałek do lekarza pójdziemy. Ale nie uśmiecha mi się iść w tę wylęgarnie wirusów 😐
Moja ciągle się krztusi przy butelce. Karmienie dziecka z niej to taki stres. Już nie wiem jak do tego podejść. Słabo się dzisiaj zaczął ten dzień
Bożenka moja się krztusi przy cycu, czasami aż mi się nie chce karmić bo wiem ze zacznie się krztusić. I tak 2-4 razy podczas karmienia, już nie wiem co mam robić. Boje się ze kiedyś sobie nie poradzi z odkaszlnieciem i wtedy ja padnę na zawał 😔 Zawsze na ciszę spokoj nic do niej nie mówię żeby skupiła się na jedzeniu, ale i tak musi chociaż raz matkę nastraszyć. -
Miło Was czytać Dziewczyny!
Każda widzę z nas ma inne problemy...
Zamiast wkładki to faktycznie wkładkę higieniczną do stanika, jak Camilla pisala.
Moja też ciągle wisi na cycu. Spać sama nie chce, ale to moja wina. Trochę zawaliłam na samym początku. Ale jeszcze nie wiem, czy aby tego naprawdę żałuję...
Mnie z piersi kapie, gdy młoda robi sobie 3h drzemki...
Teraz po nocy co 2-2.5 h się budzi głodna.
Nie bardzo chce spać w dzień.
Rano jest mega rozrywkowa, a popołudniu zaczyna marudzić.
W Wielkanoc planujemy chrzciny i mąż kupił Bebilon tak na wszelki wypadek, przez to, że tak ciągle chce jeść. Więc przed nami testowanie butelki, smoczków i samego mleka...
I muszę też spróbować odciągnąć jeszcze kilka razy pokarm laktatorem. Ale co z tego wyjdzie...??
Ale... Powiem Wam, że wczoraj obdarowała nas od rana kilkoma wspaniałymi długimi uśmiechami
Takie chwile są warte tych naszych poświęceń
Oby było ich z każdym dniem coraz więcej i więcej
No i wszystkiego najlepszego w DNIU KOBIET dla Was!! -
Bożenka wrote:Gusia próbuj z nakładkami. Może po prostu częściej i dłużej. Nie wiem sama.
Darrika pewnie, że super że mamy to.mleczko, ale ja się boję, że zaraz się właśnie zaczną historie typu alergia i trzeba będzie kombinować od czego, albo znacznie wymiotować od mieszanego karmienia i z piersi będę musiała rezygnować 🤦
Dziewczyny, a my mamy jeszcze problem z cerą wyskakują jej krosteczki i położna w czwartek mówiła, że pewnie za dużo nabiału, lekarz w piątek też, że pewnie nabiał, a ja odstawiłam i dalej wyskakują. Już nie wiem co mam myśleć. Najpierw jest krosteczka, a jak się goi to zostaje taka sucha plamka
Bożenka a może to zwyczajnie trądzik noworodkowy? Naszej już troszkę przechodzi. Najgorzej, jak jest rozgrzana, to się bardziej to uwidacznia. -
Bożenka
Zapisuj Kochana
Zwróć uwag przede wszytskim na
- BMK (wiec musisz czytać skład wszytskego....)
- orzechy, sezam itd
- czekolada
- gluten
To są takie najczęstsze alergeny...
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️