X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powedzcie jakie macie butelki. Ja mam jedną canapola i jedna lovi A moja mała się denerwuje przy piciu . Jak by nie potrafiła pić albo ten smoczek 0-3 kiepski jest bo mało jej leci.. Nie dość że z piersiami problem to przy butli też

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    A ja się poważnie zaczęłam zastanawiać nad jakąś formą diagnozy swojego samopoczucia.
    Nie wiem czy dotknął mnie tylko porządny baby blues i to kwestia tylko ustawienia hormonów czy jednak jakaś forma "depresji"

Daje sobie czas do końca miesiąca na ogarnięcie emocji - tylko się zastanawiam czy iść wpierw do psychiatry czy szukać diagnozy u psychologa? Macie jakieś doświadczenie albo wiedzę gdzie pukać po pomoc na początku 🤔?
    Najlepiej przyszpitalna poradnia zdrowia psychicznego. Tam wizyta od razu u terapeuty i psychiatry gdyby były potrzebne leki. Korzystam z usług tego i tego. Wystarczy skierowanie od lekarza rodzinnego. Terapia daje efekty dopiero po wielu tygodniach. Nie karmisz tak samo jak ja, jest dostępny szeroki wachlarz leków regulujących nastrój A jednocześnie nie wpływający na normlane funkcjonowanie. Lęki o których piszesz mogą być niebezpieczne, ale nie muszą. Ja niestety doświadczyłam bardzo wielu złych emocji, ciągle z nimi walcze, ale dla swoich trzech chłopaków zrobię wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 23:35

Scintilla lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Powedzcie jakie macie butelki. Ja mam jedną canapola i jedna lovi A moja mała się denerwuje przy piciu . Jak by nie potrafiła pić albo ten smoczek 0-3 kiepski jest bo mało jej leci.. Nie dość że z piersiami problem to przy butli też

U nas lovi totalnie nie pasuje, mała nie chce z niej w ogóle ciągnąć. Sprawdziła się butelka Aventa i bardzo podobny smoczek ma butelka dr Browns. Kupiłam ja ze względu na to ze Natusi strasznie się beka, łapie duzo powietrza podczas jedzenia a te butelki dr Brownsa maja system odpowierzajacy.....i nie sprawdza się, nie ma żadnej różnicy a butelka jest duza, ciężka i nieporęczna. Zdecydowanie lepsza dla nas jest Avent.

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki ;)
    Ja ostatnio nie mialam czasu na nic , doslownie ... mialam jeden dzien wyjety z zycia , ze nawet z dzieckiem na rekach robilam obiad . Serio ... maly nie chcial spac , na zmiane jadl i plakal przez brzuszek a Ja ciagla rozkmina co zezarkas babo ! O 20 tego dnia jak maz wrocil z pracy dopiero poszlam sie wykapac ! Dranat ... ale na szczescie to jedno dniowy incydent byl i oby nigdy wiecej .

Co do piersi to laski tez mam problem ... chlam ten femaltiker gdzie juz rzygam mlekiem , na ogol nie pijam mleka bo nienawidze a tu musze bo z woda go nie przelkne - probowalam kiedys i to byl blad hahahah . Od wczoraj mnie tak cofa po mleku , jak w ciazy mdlosci dostaje :/
    Z woda ruszylam ale wcale nie man pragnienia az dziwne wiec wmuszam w siebie ... lecz to i tak nie to . Zbyt malo !
    Malego orzystawiam ale on KURWA JASNA ciagle jadlby . I to nie ze odruch ssania ma , on ciagle je ! Potrafi po cycku wicagnac 60 ml mleka ! Po dluzszym nie karmieniu sciagam tylko 100 ml max :/ a na poczatku sciagalam 180 -240 !
    Kryzys laktacyjny w takim razie u Mnie juz trwa 2 tydzien :/ a Ja sie strasznie mecze i mam wrazenie ze coraz mniej tego mleka jest :(
    Mam tez wrazenie ze nie robie wszystkiego co w mojej mocy chociaz niby wydawalovy sie ze robie a nie chce odstawic go od cycka na 100% a martwie sue ze dokarmiajac go ta laktavja nie ruszy mocniej bo za malo bedzie gagatek wyciagal ...
    No na leb idzie dostac .
    Myslicie moze ze on slabo jak ciagnie cycka przez to wiezadelko to stad tez problem z iloscia mleka ? Sluchajcie serio , moj syn potrafi 6 h w nocy spedzic na cycku i nadal mu malo . :/ ja nie spie pilnujav by dojara go nie zadusic bo cyckiem tego nie nazwe ... a on coagle ciumka i przelyka.

Co do ilosci mleka to moje dziecko jest wyjatkowym zarlokiem ... potrafi 100-120 ml mleka zjesc na noc jak mu dam np.

Co do kawy to Ja pije normalnie ciemna sypana fusiasta bez cukru i mleka bo nienawidze jak wiecie , po 2-3 dziennie alw staram sie wypic jedna taka i jedna rozpuszczalna czasem . Zalezy od dnia . Ogolnie ja jestem mega kawoszem , moglabym tylko na sypance zyc bez zarcia gdyby nie serducho ktore moze wypasc od takiej ilosci czarnuchy.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My butelke mamy jedna szklana z calpola czy jakos tak ze smoczkiem zoltym nuka ... i butelki tommee tippee antykolkowe .
    Moj maly tez zauwazylam ma tak lapczywe zarcie ze lyka wiecej powietrza niz mleka :/
    Co do obserwacji ciala po porodzie to mam wrazenie , ze jelita POWOLI wracaja na miejsce ale jeszcze to nie to ... dolem leci malo ale wiecej niz pare dni temu . Chociaz juz nie nosze podpasek od pepka po plecy 😂 a zwykle male cienkie ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:

Ja mam aventa i sprawdza się super. Mała w pierwszy dzień z butlą raz czy dwa się zakrztusiła ale teraz już ma ogarnięte :)

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas avent ii tomme tippe odpadły.. Mają podobne smoczki okrągłe Aa syn nee umiał z nich pić..
    Za to mam baby załapał od razu..

Ja kawę pije normalnie. 😊 jak tu bez kawy przeżyć 😅

ZakręconaOna, Mysza lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z karmienia , zalałam znowu pod sobą poduszkę i prześcieradło mlekiem i się zorientowałam że nie mam już wkładek eh co za los , włożyłam pieluchę tetrową ale z pieluchą w gości nie pojadę , co można innego włożyć do stanika zamiast wkładek macie jakiś pomysł?

preg.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Hej dziewczyny witam się z karmienia , zalałam znowu pod sobą poduszkę i prześcieradło mlekiem i się zorientowałam że nie mam już wkładek eh co za los , włożyłam pieluchę tetrową ale z pieluchą w gości nie pojadę , co można innego włożyć do stanika zamiast wkładek macie jakiś pomysł?
    Przecięta na pół dobrze chłonna podpaske.

annkaa, . Raga . lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Gruba ilosc papieru recznikowego , Ja sie tak ratuje jak przesiakaja mi na wyjsciu wkladki chociaz zmienilam ostatnio na tomme tippee i sa mega chlodne a przede wszystkim duze !
    Moze sprobuj .

Ja bez kawy tez nie przezyje hahaha .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do.pieluchy to ostatnio wlozylam jedna dluga w stanik , ulozylam i poszlam na zakupy 😂😂

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wkładki lansinoh ii moim zdaniem są mega.

Aa co innego niż wkładki to nee wiem.. Może tak jak wyżej koleżanka napisała podpaskę? Choć nee wiem czy to wygodne 🤷

4018d16ae9.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah tak zrobię. Dzisiaj jest jeszcze więcej tej wysypki. Nie wiem, może w poniedziałek do lekarza pójdziemy. Ale nie uśmiecha mi się iść w tę wylęgarnie wirusów 😐

Moja ciągle się krztusi przy butelce. Karmienie dziecka z niej to taki stres. Już nie wiem jak do tego podejść. Słabo się dzisiaj zaczął ten dzień

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Dariah tak zrobię. Dzisiaj jest jeszcze więcej tej wysypki. Nie wiem, może w poniedziałek do lekarza pójdziemy. Ale nie uśmiecha mi się iść w tę wylęgarnie wirusów 😐

Moja ciągle się krztusi przy butelce. Karmienie dziecka z niej to taki stres. Już nie wiem jak do tego podejść. Słabo się dzisiaj zaczął ten dzień

Bożenka moja się krztusi przy cycu, czasami aż mi się nie chce karmić bo wiem ze zacznie się krztusić. I tak 2-4 razy podczas karmienia, już nie wiem co mam robić. Boje się ze kiedyś sobie nie poradzi z odkaszlnieciem i wtedy ja padnę na zawał 😔 Zawsze na ciszę spokoj nic do niej nie mówię żeby skupiła się na jedzeniu, ale i tak musi chociaż raz matkę nastraszyć.

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Malaw Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak Was czytam... czy u każdej z Was tak mleko leci w nocy ? Ja mam małe piersi spie w staniku takim sportowym i wkładki po nocy są do wymiany ale żaden przeciek ani nic się nie zdarza... może jakoś mało mam tego mleka ...
    Schizuje?;)

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaw,a ja po nocy wkładki mam suche 🙊
    Piersi dziś czuje sa pełniejsze. Może oby ten kryzys szybko zakończę.

Dariah lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło Was czytać Dziewczyny!
    Każda widzę z nas ma inne problemy...
    Zamiast wkładki to faktycznie wkładkę higieniczną do stanika, jak Camilla pisala.
    Moja też ciągle wisi na cycu. Spać sama nie chce, ale to moja wina. Trochę zawaliłam na samym początku. Ale jeszcze nie wiem, czy aby tego naprawdę żałuję... :-):-D
    Mnie z piersi kapie, gdy młoda robi sobie 3h drzemki...
    Teraz po nocy co 2-2.5 h się budzi głodna.
    Nie bardzo chce spać w dzień.
    Rano jest mega rozrywkowa, a popołudniu zaczyna marudzić.
    W Wielkanoc planujemy chrzciny i mąż kupił Bebilon tak na wszelki wypadek, przez to, że tak ciągle chce jeść. Więc przed nami testowanie butelki, smoczków i samego mleka...
    I muszę też spróbować odciągnąć jeszcze kilka razy pokarm laktatorem. Ale co z tego wyjdzie...??

Ale... Powiem Wam, że wczoraj obdarowała nas od rana kilkoma wspaniałymi długimi uśmiechami
    Takie chwile są warte tych naszych poświęceń
    Oby było ich z każdym dniem coraz więcej i więcej

No i wszystkiego najlepszego w DNIU KOBIET dla Was!!

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Gusia próbuj z nakładkami. Może po prostu częściej i dłużej. Nie wiem sama.

Darrika pewnie, że super że mamy to.mleczko, ale ja się boję, że zaraz się właśnie zaczną historie typu alergia i trzeba będzie kombinować od czego, albo znacznie wymiotować od mieszanego karmienia i z piersi będę musiała rezygnować 🤦

Dziewczyny, a my mamy jeszcze problem z cerą wyskakują jej krosteczki i położna w czwartek mówiła, że pewnie za dużo nabiału, lekarz w piątek też, że pewnie nabiał, a ja odstawiłam i dalej wyskakują. Już nie wiem co mam myśleć. Najpierw jest krosteczka, a jak się goi to zostaje taka sucha plamka

Bożenka a może to zwyczajnie trądzik noworodkowy? Naszej już troszkę przechodzi. Najgorzej, jak jest rozgrzana, to się bardziej to uwidacznia.

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka
    Zapisuj Kochana
    Zwróć uwag przede wszytskim na
    - BMK (wiec musisz czytać skład wszytskego....)
    - orzechy, sezam itd
    - czekolada
    - gluten
    To są takie najczęstsze alergeny...

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w nocy cieknie jak jie założę wkładki bo zasne albo zapomnę albo się wysunie
    To piżama cała mokra
    ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ