X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    No właśnie mam tylko jeszcze 60 ml zamrożone ostatnie;(

Ale po między jeszcze karmilas mala??
    A w tych 6 razach ile uzyskalas mleka .?? I ta metoda 7-5-3??

Nie ja się ta metoda nie bawiłam 😉
    Trochę ściągałam z jednej trochę z drugiej i tak zmieniałam z 3 razy po każdej.

No i tak 60-90ml max udawało się uzyskać... A pomiędzy podawałam pierś ale jak widziałam, że już ma nerwy bo nie leci to podawałam zamrożony, który wcześniej ściągałam właśnie na kryzysowe sytuację.

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Aa to my chrzciny mamy w niedziele.. Hmm ii w sumie najbliższa rodzina.. Plus moja koleżanka która będzie chrzestną.. Bo nee mieliśmy z rodziny kogo wziąć.

Ja to wolę chrzciny jak dziecko jest mniejsze ii spi..

Ja też wolę szybko poi dzieci jeszcze w miarę śpią w ciągu dnia 😉😉👍👍👍

Dariah, ppieguskaa lubią tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Dla mnie chrzciny to ciężko temat... najpierw musimy się zorientować czy może być dwóch ojców chrzestnych. Ja mam brata, mąż ma 2 braci. Koleżanki jedyne, które by się nadawały do roli matki chrzestnej, sa niewierzące, bratowa ma już 3 chrzesniaków, narzeczoną brata męża - niewierząca, jak żyć? 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Spokojnie może być 2 mężczyzn lub 2 kobiety.
    Wówczas jeden jest chrzestnym a drugi nazywa się świadkiem chrztu. I jest to dozwolona praktyka 😉

Dariah, Darrika lubią tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Raga my też z chrzcin Piotrusia nie robiliśmy pompy, obiad w domu, tak samo teraz będzie, ewentualnie restauracja. Wesele też zrobiliśmy małe, bo na 60 osób, ale za to w pięknym i ekskluzywnym miejscu.

Ja po prostu jestem takim typem, że mnie męczą duże posiadówy... A już chrzciny gdzie dziecko potrzebuje naszej uwagi i bliskości w 100% to ciężko siedzieć przy stole i czerpać radość... Ja tak bynajmniej mam 😉👍

Camilla33 lubi tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Spokojnie może być 2 mężczyzn lub 2 kobiety.
    Wówczas jeden jest chrzestnym a drugi nazywa się świadkiem chrztu. I jest to dozwolona praktyka 😉
    U nastał było ze szwagierka chrzestna a koj brat bul świadkiem (bo po rozwodzie)
    Chociaż dla nas i tak jest prawdziwym chrzestnym a nie jakimś tam świadkiem - to tylko w papierach faksie nazywa ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzciny tez będą bez pompy
    Moi rodzice, babcia, No i chrzestni z rodzinami - wiec jakieś 10-12 os pewnie będzie
    Tez nie lubie robić z tego pompy wielkiej ;)

. Raga ., Camilla33 lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Nie ja się ta metoda nie bawiłam 😉
    Trochę ściągałam z jednej trochę z drugiej i tak zmieniałam z 3 razy po każdej.

No i tak 60-90ml max udawało się uzyskać... A pomiędzy podawałam pierś ale jak widziałam, że już ma nerwy bo nie leci to podawałam zamrożony, który wcześniej ściągałam właśnie na kryzysowe sytuację.
    No ja odmrozilam ostatnie 60 ml dziś udało mi sie ściągnąć narazie 60 ml więc mam trochę na czarna godzinę. Prwnie nie długo sie obudzi więc mam nadzieję że coś zje i będzie w tych piersiach ..

. Raga . lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrzcin my jeszcze nie wiemy kiedy ..napewno nie teraz ale może za.3/4 msc

Darrika lubi tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nam teraz tez nie pasuje chrzciny
    W czerwcu chrzciny bratanicy
    W wakacje teściowie nie mogą przylecieć
    No i jest wrzesień
    A we wrześniu córka ma urodozny to myśle aby zrobić chrzciny z jej urodzinami - to teściowie załapią się na obie okazje ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie się częściowo udało z odblokowaniem cycka. Po 8 się małej w końcu udało tak zassać, że zaczęło lecieć mleko i mi ten guz prawie zniknął. Na sutku jeszcze jest ten biały pęcherzyk, teraz leżę z okladem ciepłym z sodą :/ ale powiem Wam, że orzystawianie małej do tego cycka to taki ból, że tylko siedzę i rycze, serio. Nawet jak miałam sutki poranione i w strupach to tak nie bolało.

Nie mniej cieszę się, że udało się go odblokować, bo już miałam wizję zapalenia piersi 🤷‍♀️

Edith, . Raga ., sylgor, annkaa lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się poważnie zaczęłam zastanawiać nad jakąś formą diagnozy swojego samopoczucia.
    Nie wiem czy dotknął mnie tylko porządny baby blues i to kwestia tylko ustawienia hormonów czy jednak jakaś forma "depresji"

Daje sobie czas do końca miesiąca na ogarnięcie emocji - tylko się zastanawiam czy iść wpierw do psychiatry czy szukać diagnozy u psychologa? Macie jakieś doświadczenie albo wiedzę gdzie pukać po pomoc na początku 🤔?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    A ja się poważnie zaczęłam zastanawiać nad jakąś formą diagnozy swojego samopoczucia.
    Nie wiem czy dotknął mnie tylko porządny baby blues i to kwestia tylko ustawienia hormonów czy jednak jakaś forma "depresji"

Daje sobie czas do końca miesiąca na ogarnięcie emocji - tylko się zastanawiam czy iść wpierw do psychiatry czy szukać diagnozy u psychologa? Macie jakieś doświadczenie albo wiedzę gdzie pukać po pomoc na początku 🤔?

Scintilla kochana a z czym sobie nie radzisz?
    Synek dużo płaczę, jest nieodkladalny, problemy z karmieniem, uczucie przytłoczenia obowiązkami nad 2 dzieci, brak chwil dla siebie?

Czy po prostu przemęczenie dnie codziennym i wrażenia dnia świstaka-dzień w dzień to samo?

l22nqps6d3q4as05.png
  • sylgor Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla
    Ja bym poszła na terapie. Na psychiatrę za wcześnie a zwykły psycholog to bez sensu. Szukaj psychologa który prowadzi różne terapie. Jak znajdę więcej czasu to tez będę chciała chodzić na zajęcia żeby poukładać pare rzeczy w głowie

Scintilla, Edith lubią tę wiadomość

n59y9vvj88a32cgr.png

klz96iyeomh19sdf.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Scintilla kochana a z czym sobie nie radzisz?
    Synek dużo płaczę, jest nieodkladalny, problemy z karmieniem, uczucie przytłoczenia obowiązkami nad 2 dzieci, brak chwil dla siebie?

Czy po prostu przemęczenie dnie codziennym i wrażenia dnia świstaka-dzień w dzień to samo?

Bardziej chodzi o moją calodzienną panikę np - mąż przynosi katar a ja już zaczynam szukać w necie informacji gdzie w moim mieście są oddziały neanotologiczne na wypadek zarazenia 😐, córka rano budzi się z opryszczka to ja w piżamie sru do apteki po plasterki i wertowanie Internetu co grozi noworodkowi.
    Każde jego marudzonko, płacz wywoluja u mnie puls 120 - mam wrażenie, że się go boje. Cały dzień analizuje czy nie je za dużo, czy nie kupkuje za mało itp.
    🙆‍♀️🤦‍♀️ Już nie wspominając nic o moich atakach placzu w sumie to bez większego powodu bo Bartek nie jest dzieckiem jakoś bardzo wymagającym - pewnie typowy z niego noworodek i grono rodziców chciałoby się ze mną zamienić 😔

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika super że odczulas ulgę a czy próbowałaś okłady z liści kapusty na piersi? Wkładasz liście kapusty do lodówki jak się schłodzą wyciągasz rozbijasz tłuczkiem do mięsa i wkładasz do stanika tak by zakrywały całe piersi , ulga murowana polecam :)
    Dariah u nas tak samo łącze chrzciny z 2 urodzinami Adusi :)
    Scintilla chyba każda z nas martwi się o maleństwo szczególnie teraz jak tyle wirusów panuje , będzie lepiej kochana , jeśli czujesz potrzebę terapia napewno pomoże i poczujesz ulgę . Trzymam kciuki :)
    Dziewczyny ja dziś zaliczyłam spacerek z małą 4 km z podwójnym wózkiem i stwierdzam że chodniki u mnie w miejscowości są nie przystosowane do wózków nawet nie podwójnych ale pojedynczych , musiałam zjezdzac na ulicę bo na środku chodnika słupy lub znaki no masakra jakaś . No ale nic z mężem pojechałam na działkę bo pogoda sprzyjała , posiedzialysmy 2 godzinki a później wróciłam sama z wózkiem 4 km do domu mała 3 godziny mi spala i musiałam ją budzic na cyca bo czułam ból od nawału , zjadła o 15:40 i zasnęła od razu i śpi cały czas i się zastanawiam co to będzie nocą hihi

annkaa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika również polecam kapustę. Uratowała mi cycka.

Raga ja wnętrzności czuję, że są na miejscu,od początku jakoś było bok. tylko to krocze jest zupełnie inne. Tam to się odnaleźć nie mogę 🙈

Scintilla również uważam, że dobry byłby psychoterapeuta. Warto spróbować 😉

Moje piersi nie wyrabiają z produkcją, kurczę mała dojada nawet 60ml mm. Nie wiem jak to ugryźć żeby było więcej tego mleka.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dzisiaj pojedzie po kapustę, ale jest już sporo lepiej. Przed karmieniem 40 minut grzalam cycka termoforem z pestek, potem mała przystaiwłam i w tym czasie chłodziłam termofor w zamrażarce :D ale kapustę kmmusze spróbować

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka, ja już dzisiaj dałam 4x60 ml, z tej zatkanej mniej na pewno leci ale w ogóle mam wrażenie, że chyba co te 3 godziny do cycka jednego i drugiego po 20 minut na każdego i dodatkowo 60 ml. Albo dzisiaj ma taki dzień ale i z butli z cycem połączonej niby się najada ale spać w ogóle nie chce i za godzinę, półtorej szuka cyca

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Darrika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszłym tygodniu przyjdzie laktator będę dodatkowo próbowała ściągać pokarm 🤔

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Darrika również polecam kapustę. Uratowała mi cycka.

Raga ja wnętrzności czuję, że są na miejscu,od początku jakoś było bok. tylko to krocze jest zupełnie inne. Tam to się odnaleźć nie mogę 🙈

Scintilla również uważam, że dobry byłby psychoterapeuta. Warto spróbować 😉

Moje piersi nie wyrabiają z produkcją, kurczę mała dojada nawet 60ml mm. Nie wiem jak to ugryźć żeby było więcej tego mleka.
    U mnie tez średnio...musialam dawać po między moje odciagniete . Zostało mi ostatnie 60 ml mleka nie wiem co potem zrobię;( do tego mala od nerwów znowu pogryzla mi sutka ;(

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ