X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ogród jest ale to jest w sumie ziemię z chwastami jak na razie, w tym roku trawnika nie zrobimy i rozważam czy nie kupić mieszanki kwietnej łąkowej i wysiać żeby chociaż kwiatki były.

Na spacer planujemy wyjść tak czy tak, bo u nas to nawet ludzi nie mijamy, cyk do lasu i pusto

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zazdroszczę ogrodu. My już od godziny na balkonie. Dobrze, że małej się podoba i śpi 😁

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ogrod jeszcze potrzebuje sporo do zrobienia :D
    ale jest teren :)
    jest plac zabaw i w tej czesci ogrodu gdzie plac zabaw jest trawa :D
    w ten weekend byli aroborysci wyciac 3 duze drzewa - wiec maz ma zajecie aby je porąbac i poukladac
    wiec narazie lezy to drzewo wszedzie, nawet tam gdzie wykostkowane pod grill...
    mamy w planach aby do lata bylo wsztsko skonczone :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby na stronie gov jest napisane że spacery owszem, ale tylko z członkami rodziny i nie na place zabaw itp ..

Dziewczyny zamówiłam małej szumisia dziś doszedł. Położyłam ja o 16 na drzemke na brzuszku obok niej szumis i zasnęła bardzo szybko ,gdzie my od 4 dni brak snu od 14 do 21
    . Nie wiem czy działa ale dziś sie udalo ..

Darrika, Ewciaa83, Bożenka, Dariah lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • KasiaM Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też byliśmy na spacerze mieszkam na wsi wiec spotkać tu kogoś m drodze to trzeba naprawdę trafić 😂 pusto i Las niedaleko. Moja siostra miała wychodzić za mąż 2 maja i jest podłamana bo nic z tego raczej nie będzie 😯 Goście zaproszeni wszystko dogadane, no ale zdrowie najważniejsze. Rozmawiali z facetem od sali i do końca roku nie ma żadnej wolnej soboty. Zaklepali sobie ostatni piatek lipca moze do tej pory sytuacja do unormuje. U nas Komunia córki 24 maja ale też pod znakiem zapytania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 19:02

vbfdfed.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaaa
    O to brzmi obiecująco !!
    Trzymam kciuki żeby to nie było jednorazowe ! ;)

Tak niby spacery są dozwolone w rodzinie i to wlansie tak raczej las, park, i bez żadnej placów zabaw i daleko od ludzi ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia
    Współczuje siostrze - faktycznie początek maja to mało realny termin :/
    Ale ten lipcowy jjz bardziej - oby udało się wtedy zrobić wesele !
    Ni z ta Komunia to tez niewiadoma sprawa....
    Eh porobiło się :/

Ja tam naiwnie liczę na to ze uda nam się jechać normalnie na wakacje w sierpniu !

KasiaM lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas minęły dwa miesiące. Mały Czupurek 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 20:13

ppieguskaa, gusiaa, Bożenka, Ewciaa83, Camilla33, ZakręconaOna, KasiaM, Mysza, Dariah, Scintilla, annkaa lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith ale cudny maluszek a jakie włoski no cudo poprostu :)

Ja dzis byłam na balkonie godzinę z dziewczynkami ładnie słoneczko świeciło :)

Dziewczyny jutro mam jechać do Kielc do szpitala w którym jest poradnia chirurgii dziecięcej , mam skierowanie z napisem pilne i mają mnie przyjąć o 10 ale powiem wam że tak strasznie się boje tam jechać że coś okropnego ale z drugiej strony muszę bo Adzie coraz bardziej rośnie ta zmiana na policzku i dermatolog kazała jak najszybciej do chirurga żeby to przeciął i oczyścił , boje się że jakieś cholerstwo dorwę w tym szpitalu. Chciałam iść prywatnie ale nikt nie przyjmuje masakra jakaś . Najgorsze że nie mam z kim zostawić Oliwki i musi jechać z nami , mąż ma z nią być w aucie , tylko on też się boi że jak mu się rozedrze to sobie nie poradzi. Mleko odciagnelam żeby jej podał w razie wu ale ona płacze tylko wtedy jak się jej bardzo spać chce i to zawsze mężowi bo nie może sobie poradzić i ją uśpić

preg.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Edith ale cudny maluszek a jakie włoski no cudo poprostu :)

Ja dzis byłam na balkonie godzinę z dziewczynkami ładnie słoneczko świeciło :)

Dziewczyny jutro mam jechać do Kielc do szpitala w którym jest poradnia chirurgii dziecięcej , mam skierowanie z napisem pilne i mają mnie przyjąć o 10 ale powiem wam że tak strasznie się boje tam jechać że coś okropnego ale z drugiej strony muszę bo Adzie coraz bardziej rośnie ta zmiana na policzku i dermatolog kazała jak najszybciej do chirurga żeby to przeciął i oczyścił , boje się że jakieś cholerstwo dorwę w tym szpitalu. Chciałam iść prywatnie ale nikt nie przyjmuje masakra jakaś . Najgorsze że nie mam z kim zostawić Oliwki i musi jechać z nami , mąż ma z nią być w aucie , tylko on też się boi że jak mu się rozedrze to sobie nie poradzi. Mleko odciagnelam żeby jej podał w razie wu ale ona płacze tylko wtedy jak się jej bardzo spać chce i to zawsze mężowi bo nie może sobie poradzić i ją uśpić

No jak będzie nakarmiona.. To niech mąż jeździ autem.. Uśnie na bank prędzej czy później ;)

Teraz to już obojętnie gdzie można złapać ten wirus.. Takie jest moje zdanie.. Jest coraz więcej ludzi zarazonych..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 21:14

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wieczorem też pięknie zasnęła:)

Justi tak jak pisze Pieguska jedź to skontroluj, a wirusem można się zarazić teraz no w każdym miejscu;/

Dariah lubi tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już trochę rzygam tym wirusem.. Internet wirus, TV wirus.. I
    Ileż można..?
    Rząd jeśli chciałby faktycznie powstrzymać to.. To powinien już teraz zrobić radykalne kroki.. Zamknąć zakłady pracy na 14dni.. (poszłaby to z urlopu, albo część ludzi zalatwilaby sobie l4) myślę, że szybciej firmy podnioslyby się z tego niż później.. zakaz całkowity wychodzenia z domu.. Jedynie do sklepu, apteki..

Ii wtedy miałoby to jakis sens. Aa tak.. To see mogą gadać..
    Z ludźmi trzeba krótko.. Aa nee takie zabawy..

Camilla33, ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Ileż można..?
    Rząd jeśli chciałby faktycznie powstrzymać to.. To powinien już teraz zrobić radykalne kroki.. Zamknąć zakłady pracy na 14dni.. (poszłaby to z urlopu, albo część ludzi zalatwilaby sobie l4) myślę, że szybciej firmy podnioslyby się z tego niż później.. zakaz całkowity wychodzenia z domu.. Jedynie do sklepu, apteki..

Ja tak samo juz rzygam tym , doslownie uszami mi wychodzi az ...
    U Nas na miesiac caly zamkneli fabryki . Mama , ojczym , maz ... wszyscy miesiac w domu siedza. Do ojczyma wpadla policja wczoraj do zakladu i wszystkich wyprowadzili bo szefostwo chcialo mimo wszystko miec otwarte ...

Tak powinno byc wszedzie .

Dariah lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Ileż można..?

Ojjj tak dokładnie. Zresztą już dawno jak widzieli co się dzieje w chinach i we Włoszech powinni zamknąć granice i zaczac działać A nie czekac do 1 zarazonej osoby ..

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znoszę naszych polityków, władzy itp ale pisanie, że powinni zacząć działać wcześniej też jest nie na miejscu. Wielka Brytania też się obudziła gdy sytuacja już dawno wymknela się spod kontroli i teraz wszystko na raz robią bo jest gorzej niż źle. Zakażeń nie było w stanie uniknąć żadne państwo. Polska radzi sobie z sytuacja dobrze.
    My nie zamykamy się w domu. Codziennie wychodzimy nie tylko do ogrodu, ale normalnie na spacer, mieszkamy w "sypialni" miasta, tłumów nigdy tu nie ma. Trzeba zachować w każdej sytuacji przede wszystkim zdrowy rozsądek.

Dariah, Mysza lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam na wizytę na zakończenie połogu. W usg jest dobrze, organizm osobie poradził z resztkami w jamie macicy, widac jeszcze dwa kawałeczki ale malutkie. Gorzej z samym kroczem. Zostało źle zszyte, tak jak myślałam. Skóra nie została, że tak się wyrażę od środka zszyta, przez co blona śluzowa pochwy w dwóch miejscach wywinela się na zewnątrz, temu ciągle boli i piecze. Proces jej gojenia się zajmie jeszcze kilka lub kilkanaście tygodni 😡 O seksie można do tego czasu zapomnieć bo raz że boli, dwa może się zarazić. No nic, najważniejsze że obeszło się zabiegu w pełnym znieczuleniu.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 spokojnie, nie masz innego wyjścia. W szpitalach zachowane są wszelkie zasady bezpieczeństwa, będzie dobrze. Męża to dobrze walnij w łeb niech nie będzie taką ofiarą losu, bać to się można niedźwiedzia 😋🤣 Nie żebym się chwaliła, ale mój sam ogarnia obu synów. Poprzednia noc wzięłam leki nasenne a mąż sam całą noc z chłopakami, rano o 7.30 byli już po śniadaniu, przebrani, koty nakarmione, dół odkurzany bo zawsze jest po nocy pełno zwirku a zaraz po 8 mąż zawiózł Piotrusia do "cioci" z klubiku, a ja na spokojnie kawa i śniadanie. Nie wyreczaj męża w jego obowiązkach, które ma takie same jak Ty wobec dzieci i domu, a się nauczy i przestanie szukać wymówek.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith, jednak Elvis żyje! 😋😊
    A tak serio, cudowny jest 🥰

Edith lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imprez, szwagier też dziś poinformował że wesele z 8 maja przełożyli już na 26 lipca. A ja dziś przełożyłam naszą sesję zdjęciową. Święta też w bardzo wąskim gronie, bez żadnych spedow i zasiadania za stoły.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Nie znoszę naszych polityków, władzy itp ale pisanie, że powinni zacząć działać wcześniej też jest nie na miejscu. Wielka Brytania też się obudziła gdy sytuacja już dawno wymknela się spod kontroli i teraz wszystko na raz robią bo jest gorzej niż źle. Zakażeń nie było w stanie uniknąć żadne państwo. Polska radzi sobie z sytuacja dobrze.
    My nie zamykamy się w domu. Codziennie wychodzimy nie tylko do ogrodu, ale normalnie na spacer, mieszkamy w "sypialni" miasta, tłumów nigdy tu nie ma. Trzeba zachować w każdej sytuacji przede wszystkim zdrowy rozsądek.

Nee uważam żeby mogli uniknąć zakażeń..
    Ale też uważam, że zarazonych jest o wiele więcej Po prostu u nas testów nee robią aż tyle.. Jak w innych państwach..

Ii myślę, że będzie jeszcze gorzej..
    U moich znajomych mąż wrócił z za granicą 14dni kwaratanny spoko siedzi w domu. Żona może normalnie chodzić do pracy, do sklepów.. Bo zadzwoniła do sanepidu co ona w takim razie ma zrobić.. Sanepid, że może chodzić do pracy bo ona nee jest objęta kwaratanna 🤷🤦 gdzie tu logika?
    Jeśli człowiek sam się nee będzie czuł, że powinni siedzieć w domu to tu państwo wręcz zachęca żeby zaraził innych..

annkaa lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ