LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Scintilla mi jak położna zaleciła dokarmiac mm, to kazała kupić wodę źródlaną np żywca i ta wodę jeszcze przegotować i trzymać np. W karafce czy dzbanku. Nie wiem czy to nie na wyrost, ale tak robimy jak mówiła
Scintilla lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
ZakręconaOna wrote:Dariah no musze powiedziec, ze malo odpowiedzialnie mama postepuje . kurcze , sorka ale to jest to ... wlasnie Ci starsi ludzie sa najbardziej widywani wszedzie . Jakby niedocieralo nic
No nic mi nie mów !!
Wczoraj pojechała do mojego brata żeby dać Małemu prezent na 5 urodozny
No ma biedny urodnzh i nie ma „imprezy” i prezentu ...
Nosz ku**** i co?
Za przeproszeniem dupy mu jie rozerwie jak nie dostanie preznety!
A ona
- ale ja tylko w drzwiach, z odległości 2 m się z nim przywitałam
Nawet nie komentuje bo szkoda slow !09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dzien dobry, my od 8 na ogrodzie znowu super pogoda😁 chociaz tyle, no juz rowniez zygam tym wirusem, jeszcz moj P mnie tak wku... ze nie wiem.
Co do starszych ludzi, hmmm moja mama ma astme do kosciola biega nawet jak ludzi licza zanim wpuszcza, a najgorsza jest to ze ojciec mial w zeszlym roku chloniaka I jest po chemioterapi, ale to mozna mowic przeciez ona sie nie zarazi.
Ostatnio jak gadalam z nimi na kamerce to mowie róbta co chceta ku... pod mirabelka na łace was zakopia a ja nawet na pogrzeb nie pojade bo nie bede miesiac w kwarantannie siedziec. Widac bylo tylko wytrzeszcz oczu mojej swietojebliwej matki mam nadzieje ze dotarlo.
-
Dariah wrote:Tez mam juz troche dosc tego wirusa
wszedzie tylko on, radio, tv, internet, wszyscy tylko o nim
chociaz z drugiej strony jak si widzi co sie dzieje we Wloszech / HIszpani czy USA to nie ma co sie dziwic...
my nie wychodizmy nigdzie poza spacerami (mieszkamy w sypialni miasta i mamy las obok), ogrodem, maz raz na tydzien iidzie na zakupy
choc teraz zrobil takie duze duze i mamy zmaiar juz nie isc na zakupy nigdzie przez kilka tygodni, a tego co zabraknie to z dostawa zamowic
ale np wkurza mnie moja mama...
1/moja babcia ma 93 lata i mieszka w domku obok moich rodzicow wiec sie codziennie widza
2/ moja mama bierze leki immunosupresyjne
wiec generlanie obie sa meeeega narazone w razie wu...
a co? moja mama idzie do LIdla, na targ, do mojego brata itd
bo ona chce wnuka zobaczyc... ja pier****
jak posiedzisz mieisiac cyz dwa na dupie to wnuk nie bedzie miec nagle 20 lat! nie stracisz calego jego dzieicnstwa!
ale z drugiej strony codziennie mnie bombarduje tym ze trzeba myc rece milion razy dzinenie, i wsyztsko dezynfekowac itd... -
U nas dzis już 2 drzemka tyle że wcześniejsza trwała krótko bo moja kochana córka się tak wydarla, ze obudzila siostre;)
Szumis pomaga ,ona tylko na rekach usypiala teraz hops na brzusio ,smokus, mis koło niej i zasypia . Jak tylko smoczek wypadnie z buzki wyłączam szumisia i ona sobie śpi.Bożenka lubi tę wiadomość
-
Ewcia
no mojej tez mowie ze jak sie zaraza albo zaraza Babcie to zeby do mnie z placzem nie dzwonili!
ale argumenty mojeej mamy : z daleka bylismy / na targu do nikogo sie nie zblizalam / w sklepie mialam rekawiczki itd..
wez nie przegadasz...
jakby zamkniecie sie w domu na mieisac (duzym domu! i z ogrodem) bylo takim ku*** problemem!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Gusiaaa
oj tak ..cieprliwosci...
zawsze wiedza najlepiej!
i co ciekawe...to jest pokolenie co poznalo czasy gdy nie bylo nic...
a teraz maja problem z przezyciem tygodnia bez poijscia do sklepu...
no i brawa dla Gabi!!
super
ulga co nie?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
To co nasze Bobasy mają na buzi i dekolcie to trądzik, do 3 miesięcy sam ustąpi. Schodzacy tłusty naskórek to ciemieniucha, nawilżac i scierac np piekuszka tetrowa. Robiłam tak z Piotrusiem i teraz z Patrykiem, można powiedzieć, że nie ma już nic.
Darrika lubi tę wiadomość
-
Ze snem u nas kryzys. Wstaje w nocy i nie spi po godzinie. W dzień też nie lepiej ale z doświadczenia 🤣 wiem, że będzie teraz non stop w kratkę i nie ma co się przerażać brakiem snu, ani cieszyć z super snu bo to wszystko chwilowe, pierwsze 3 lata trzeba jakoś przetrwać 😊
. Raga ., ZakręconaOna, Edith, Mysza lubią tę wiadomość
-
Oby sie nie zarazili niczym wiadomo, ja juz czekam na te jej madrosci ze ona chodzila wszedzie I jakos sie nie zarazi.
Smieszy mnie to czasami bo u mnie byla ponad miesiac I jakos przezyla bez kosciola I sklepu, a teraz wielki problem.
Na uczulenie, tradzik czy potowki u mnie sprawdzala sie maka ziemniaczana do kapieli I problem znikalDarrika lubi tę wiadomość
-
Ewcia
u nas maka ziemniaczana najlepsza na wszlekie odparzenia
z corka probowlaismy wieeeelu kremow cudownych, jedynie mąka dała rade
wsypałam w puste opakownaie po przyprawie (takie z dziurkami) i rewelacja
Ewciaa83 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Tak jak mówi Camilla
tak czy siak sen dziecka to piekna sinusoida...jak jest dobrze to wiedz ze niedlugo bedzie gorzej
ale potem znow bedzie lepiej wiec nie ma co sie lamac
jedynie kwestia dlugosci fali....jak dlugo to "kiedys" bedzie trwalo
Camilla33 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
KasiaM wrote:Młody ma całą buzię zsypana i chyba go to swedzi czy go mogę smarować np linomagiem ? Do tego łuszczy mu sie skóra na uszkach i brwiach to tak jakby ta ciemieniucha bo na glowce tez troche ma.To o ile ta łuszczacą natluszczac o tyle na te krostki to nie wiem czy nie zaszkodze bardziej. Te krostki na buzi jak śpi to bledna i prawie ich nie widać a póŹniej jak sie np zaczna prezyc to czerwienieja. A i jeszcze ta wysypka jest na dekoldzie i na ramionach.
Kasia polecam Ci bardzo grupę na FB ŁZS - Łojotokowe zapalenie skóry - dzieci, porównasz tam sobie zmiany, do tych które ma.Twoj dzidziuś, jest tam bardzo dużo Zdjęć różnych przypadłości skórnych. Czasami nawilżanie daje więcej szkody i niektóre zmiany trzeba wysuszać 😉 przynajmniej u nas tak było, że zaczęłam nawilżać i narobiłam biedy🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 14:00
KasiaM lubi tę wiadomość
-
U nas corka (wybaczcie ze to pisze) jak miala 3 miesiaca spala po 10h nocy...
tak, cudo!
ale to sie potem zmienilo, jak miala jakies 5 miesiecy juz bylo gorzej, bo ząbki
potem znow dobrze i znow źle...
zaczeła raczkowac - regres snu
potem znow jakies zęby
potem żlobek - wiec regres snu znow
itd
na stałe zaczeła bardzo dobrze spac jak ją odstawilam od cyca wiec w wieku 19 miesiecy09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah moja jakby spala 10h to by sama do lodowki po mleko k.... poszla 😅😅😅
Nie nazekam no spi ladnie, od poczatku sen nocny od 22 do 3 mleczko I spi do 7 lub 8 dla mnie to wystarczy ja o 22 klade Wojtusia on spi wtedy do 8 rano nawet 9 jak mu sie chce.annkaa lubi tę wiadomość