LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomo jak karmienie piersia to lepiej wybudzic, u nas butelka wiec jak spi to niech spi, tyle ze jak przespi dluzej niz 5 godz to juz tak cmoka I nie wiem jak to nazwac ale warczy doslownie za mlekiem.
I rekami butelke dopycha, wiec czasami jak zaczyna sie tylko krecic to na spiochy ja przebieram I butelka w gotowosci co by ja zaskoczyc 😁😁Camilla33 lubi tę wiadomość
-
Ewcia
hehehe no ladnie!
warczy mowisz
to by sie zgrała z moim Teosiem, bo on w nocy wydaje dzwieki jak z Mordoru hehe
Corki nigdy nie wybudzlam na cyca, jedynie wlasnie w tym okresie gdy spala po 10h - cycki mnie bolaly a tak to nigdy nie budizlam co 3h..spała to spała
a ladnie przybierala wiec ok09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Zosia przestala charczec jakos nawet nie wiem kiedy szczerze, ale te mruczenia I stekania na mleko to tak mnie smiesza.
A z przybieraniem to moja chyba az za bardzo przybiera no ale widocznie tyle potrzebuje. Wszystkie spiochy powoli ida w odstawke niby tyle tego bylo I wydawaloby sir ze duze jeszcze😁😁 -
Dariah wrote:U nas corka (wybaczcie ze to pisze) jak miala 3 miesiaca spala po 10h nocy...
tak, cudo!
ale to sie potem zmienilo, jak miala jakies 5 miesiecy juz bylo gorzej, bo ząbki
potem znow dobrze i znow źle...
zaczeła raczkowac - regres snu
potem znow jakies zęby
potem żlobek - wiec regres snu znow
itd
na stałe zaczeła bardzo dobrze spac jak ją odstawilam od cyca wiec w wieku 19 miesiecy
.Jak miała 6 msc przeszliśmy na mm wtedy spala z lekka dłużej.. także póki co Gabi daje nam się wyspac:) -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny super maluszki . Byłam dziś w tej poradni chirurgii dziecięcej i powiem wam że cieszę się że pojechałam bo Pani doktor powiedziała że dobrze zrobiłam bo trzeba było koniecznie przeciąć . Mamy to za sobą tylko znów w poniedziałek na kontrol musimy tam jechać eh ale jak trzeba to trzeba. Jak by się obrzęk robił to mam jak najbardziej jechać na izbę . Przed wejściem wojsko sprawdzali temperaturę , uzupelnialam druczek że nie byłam za granicą , że nie miałam kontaktu z zarażona osoba i że nie mam ani kaszlu kataru ani duszności . Miałam maseczke na buzi i rękawiczki i tak samo Ada , tylko podczas przecinania tej zmiany doktorka kazała zdjąć maseczkę Adusi . Ada była dzielna tylko bała się tych Pań w maskach . Mąż miał szczęście bo jak dojechaliśmy na miejsce to dopiero Oliwka zasnęła i spala cały czas obudziła się jak już wróciliśmy do domu czyli spala 3 godziny . Ona kocha jeździć poprostu hehe i wogole jak tylko poczuje kombinezon to odpływa hehe
Dziewczyny trzymajcie kciuki żeby policzek ładnie się teraz zagoił Adusi.
Tak wogole to jestem na wsi u rodziców i zostajemy do niedzieli , jutro i w sobotę ma być ładnie do Ada się wyszaleje na dworze , zazdroszczę teraz rodzicom tych hektarówDariah, Mysza lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, mam pytanko odnośnie zasiłku macierzyńskiego. Nie wiem cZy któraś z was będzie się orientować, bo na ZUS pue, widocZna jest kwota świadczenia. Czy jest to kwota, która zostanie wypłacona, czy należne będzie 80% tej kwoty? Bo wydawałoby się, że tyle powinni mi wypłacić ile jest tam napisane, a dostałam mniej i już teraz zgłupialam🤷
-
nick nieaktualnyBożenka wrote:Hej dziewczyny, mam pytanko odnośnie zasiłku macierzyńskiego. Nie wiem cZy któraś z was będzie się orientować, bo na ZUS pue, widocZna jest kwota świadczenia. Czy jest to kwota, która zostanie wypłacona, czy należne będzie 80% tej kwoty? Bo wydawałoby się, że tyle powinni mi wypłacić ile jest tam napisane, a dostałam mniej i już teraz zgłupialam🤷
-
nick nieaktualny
-
Kwota, którą w zus podają to kwota brutto ale już z odjętym 20%, z3 średniej z ostatnich 12 miesięcy wynagrodzenia. I żeby było netto czyli ile wypłaca fizycznie to się odejmuje te 17 cz 18 procent i wychodzi ile dostaniemy. To mi jeszcze babka z zus mówiła jak na l4 siedziałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 09:10
Mysza lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Hej Dziewczyny
u nas dzis nocka slaba...
Teos cos mial problem z brzuszkiem, meczyli go strasznie gazy
nie wiem od czego..
musze przemyslec co jadlam
bo to drugi dzien
jedyne co jem drugi dzien z rzedu to zupa pomidorowa...
hmmm
bidul cala noc stekal, jeczal, krecil sie, wił...
nie plakal wiec ot nie byla kolka09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Nie znam sie na ZUSie itd..
zwlaszcza ze ostatnia wyplate (na poczatku marca) dostalam jeszcze z uwzglednieniem L4 100% i tylko kilka dni maceirzynskiego wiec ciezko cos powiedziec
teraz na poczatku kwietnia zobacze ile bedzie09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
No i pierwsza smutna wiadomosc dot slynnego wirusa
ojciec mojego kolegi z pracy, ale z oddziału we Francji, zmarl z powodu wirusa...
83 lata miał...
ehhhh
a jego matka nadal w szpitalu, oby jej sie udało wyjść z tego !!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Wczoraj dziewczyny byłam u tych lekarzy, zarówno ortopedia jak i neurolog godni polecenia. Jak ktoś z poznania i okolic potrzebuje konsultacji, to śmiało można pojechać. W szpitalu św Wojciecha dostaje się maseczkę, wypełnia ankietę i jest mierzenie temperatury plus dezynfekcja. Na szczęście Filip rozwija się prawidłowe, ponowne wizyty nie są konieczne jedynie co to mamy lekka asymetrię główki, muszę go kłaść na lewej stronie.
Darrika, Bożenka lubią tę wiadomość
28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸