LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Proszę o dopisanie :
07.02.2020 Alicja 3540g, 57cm
Dopiero teraz po moim traumatycznych porodzie naszła Mnie sila żeby się odezwać ale już nawet nie będę wam go opisywać. .. tyle czasu minęło :pWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 08:33
Darrika, Ewciaa83, ppieguskaa, KasiaM, Dariah, gusiaa, Scintilla, Edith, Camilla33, Bożenka, annkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czesc .
Ja osobiscie uwazam rowniez , ze Polska naprawde dobrze sobie radzi . W miare i tak szybko zareagowali na to wszystko a wiadomo , ze nie pozamykaja calego Panstwa bo gdzies cos jest . No niestety ;(
W porownaniu do Brytoli naprawde Polska zadzialala szybko i porzadnie , tu obudzili sie po masakrycznej ilosci chorych osob ale nadal uwazam , ze lepiej pozno niz wcale i osobiscie czuje sie kapke bezpieczniej . Siedzimy wszyscy w domu ciagle !
Pieguska tak jak napisalas , no tu juz przesada. Zadna logika i sens w tym wszystkim ...
Eh, ten temat korona jest jak temat polityki badz kosciola .i wkurwia juz dramatycznie .
ppieguskaa lubi tę wiadomość
-
Po ponad miesiącu, pierwsza noc kiedy się wyspalam. 😁 Filip poszedł spać w wózku o 19 (jeździmy nim po salonie 😂) obudził się już w kołysce o 2:30, a o 3.30 już spał i następna pobudka o 6.30 😊.
Dzisiaj jedziemy do tego neurologa i na bioderka prywatnie. Wczoraj już do mnie dzwonili z wywiadem czy mam koronę i przed wejściem będą mnie badać i muszę wypisać ankietę.
Camilla współczuje z tym kroczem, ja jestem ciekawa jak to u mnie od środka wyglada po tym mega szyciu, narazie mnie nie boli ale czasami tak pociągnie nieprzyjemne.KasiaM, Darrika lubią tę wiadomość
28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
nick nieaktualny
-
Pieguska jeśli tak sytuacja to jednak chyba miasto nie zadziałało zbytnio i sanepid u nas jest tak że jeśli ktoś wraca z zagranicy i nie ma gdzie w odosobnieniu odbyć kwarantanny to jest miejsce do tego wyznaczone w (tym przypadku szkoła) gdzie może ja odbyć i jest kontrolowany. Bo ten przypadek który opisałas to rzeczywiście jakas kpina.
U nas Gabryś idzis paść o 20 budzi się 12-1 i później 2,4 i o 6 już wstaje -
Młody ma całą buzię zsypana i chyba go to swedzi czy go mogę smarować np linomagiem ? Do tego łuszczy mu sie skóra na uszkach i brwiach to tak jakby ta ciemieniucha bo na glowce tez troche ma.To o ile ta łuszczacą natluszczac o tyle na te krostki to nie wiem czy nie zaszkodze bardziej. Te krostki na buzi jak śpi to bledna i prawie ich nie widać a póŹniej jak sie np zaczna prezyc to czerwienieja. A i jeszcze ta wysypka jest na dekoldzie i na ramionach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 10:21
-
U Nas tez krostki sa , na poczatku myslalam , ze one sa od tego ze maly na naszej poscieli raz buzke ulozyl bez pieluszki/kocyka ale chyba nie . Raz przemylam rumiankiem caly dzien i pomoglo ale zniw 2 dni pozniej wyskoczylo . To taka kaszka mala czerwona a czasem blada , jak u Kasi jak sie napina czy cos to rozowe sie robi . Ma je na policzkach , uszy , za uszami i klatka piersiowa ostatnio . Wczesniej klatki nie bylo .
Ja nie wiem skad to sie bierze...
Nie mielismy problemow ze skora wcale a nagle jakies wysypisko sie zrobilo . Na buzce duzo nie ma ale jednak jest troche , za to uszy i za nimi :o -
Mysza wrote:Nasze dziecko chyba nie potrzebuje dużo snu, w dzień robi drzemki po 15-20 minut, a w nocy budzi się co 2-2.5 h. A my od 3 dni oczy na zapałkach🙄28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
Edith
Jakie pieknosci ! i ta fryzura!!
rewelacja!
Gusiaaa
no to super!! ciesze sie!!
jeszcze nie odgwizdujmy wygranej.. ale wsyztsko na dobrej drodzesuper
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Tez mam juz troche dosc tego wirusa
wszedzie tylko on, radio, tv, internet, wszyscy tylko o nim
chociaz z drugiej strony jak si widzi co sie dzieje we Wloszech / HIszpani czy USA to nie ma co sie dziwic...
my nie wychodizmy nigdzie poza spacerami (mieszkamy w sypialni miasta i mamy las obok), ogrodem, maz raz na tydzien iidzie na zakupy
choc teraz zrobil takie duze duze i mamy zmaiar juz nie isc na zakupy nigdzie przez kilka tygodni, a tego co zabraknie to z dostawa zamowic
ale np wkurza mnie moja mama...
1/moja babcia ma 93 lata i mieszka w domku obok moich rodzicow wiec sie codziennie widza
2/ moja mama bierze leki immunosupresyjne
wiec generlanie obie sa meeeega narazone w razie wu...
a co? moja mama idzie do LIdla, na targ, do mojego brata itd
bo ona chce wnuka zobaczyc... ja pier****
jak posiedzisz mieisiac cyz dwa na dupie to wnuk nie bedzie miec nagle 20 lat! nie stracisz calego jego dzieicnstwa!
ale z drugiej strony codziennie mnie bombarduje tym ze trzeba myc rece milion razy dzinenie, i wsyztsko dezynfekowac itd...KasiaM, annkaa lubią tę wiadomość
-
Camilla
o Matko ! ale Cie zalatwili !
masakra!
mam nadzieje ze po tych liku - kilkunastu tygodniach jak ot sie zagoi tojuz bedzie ok i nie bedzie CIe to ani bolec ani sie babrac!!!
ehhhCamilla33 lubi tę wiadomość
-
U nas nocki narazie wg standardu
idzie spac miedzy 20 a 21
i budzi sie okolo 24 - 3 - 6
wiec mozna powiedziec co 3h
wczoraj cos go brzuszek bolal i plakal strasznie przez jakies 30 min
straszne to bylo,b o on generlanie nigdy nie placze
no i oczywiscie szly salwy gazow
nie wiem od czego...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
U nas nocki różnie, raz śpi 5-6 godzin, a raz wstaje co 1-2 godziny i to bez względu czy akurat dostała cyca czy cyc plus butla. W dzień różnie, czasem pośpi 4 gdzinki, czasem też co dwie nawołuje :p
I w dzień też jest w wózku w salonie
No to Zuza ma to samo, wysyłana cała buźka drobnymi krostkami, raz blade, raz czerwone, trochę na dekolcie i ramionach. Ja na razie przebywam jej to krochmalem, zobaczymy jaki będzie efekt.
A ciemieniuche ma czole i uszach oliwka plus sudokrem ale taki z tubki co próbkę mam, bo nie wysusza, a zapobiega intencją. Mała wczoraj sobie zdrapala jednego strupka z czoła i się krewka polała troszkę.
A rumiankiem to ja sobie krocze przemywam, może ta opuchlizna zejdzie w końcu
Do nas dzisiaj że Śremu dzwonili na to usg głowki, że jutro mogą zrobić, ale skoro odwołaliśmy w prywatnej klinice to nie pojedziemy do publicznego szpitala...
Główkę zbadamy jak się sytuacja uspokoi, a bioderka na 1 kwietnia, dzień wcześniej będą dzwonić czy odwołane czy nie.
Ja już też mam dość tego wirusa, masakra...34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Cześć dziewczynki 🌼
Tak - temat 👑 wirusa dołuje każdego.
Wczoraj miałam telwizyte z psychologiem przyszpitalnym i Pani mówiła, że obecnie aż 10cio krotnie wzrasta liczba kobiet zgłaszających się do Poradni o pomoc.
U nas nocki dosyć podobne - kąpiel około 18/19, śpimy do jakieś 24. Kolejna pobudka koło 4tej a później niestety zaczynają się płaczki niewiadomego pochodzenia i tak do siódmej. W dzień się karmimy co 3godziny.
Czekam do soboty aby wyjechać na spokojnie na działkę bo 15min spacery, które uskuteczniam popołudniami przypominaja ukrywanie się zbiega - chodzimy jakimiś dziwnymi ścieżkami 🙆♀️
Mi mija ponad miesiąc wspólnego siedzenia z 5latka i niemowlakiem i powoli wariuje - kocham ją nad życie ale jednak i mi i jej brakuje jej Przedszkola. Przez to co teraz leci w TV moje dziecko uwielbia się bawić w rejestetorke medyczna 🤦♀️ dostała od babci stary stacjonarny telefon i każe do siebie dzwonić i zapisuje nas do lekarzy lub na zastrzyki 🙄
Ewentualnie w wolnym czasie przebiera brata w co się da 🤭 :
Dziewczynki na jakiej wodzie przygotowujecie mm? Kranówka czy butla?
Trzymacie w termosie czy na bieżąco?
KasiaM, gusiaa, Camilla33, Bożenka, Dariah, annkaa lubią tę wiadomość