X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o dopisanie :
    07.02.2020 Alicja 3540g, 57cm :)

163e8a316b92.jpg

Dopiero teraz po moim traumatycznych porodzie naszła Mnie sila żeby się odezwać ale już nawet nie będę wam go opisywać. .. tyle czasu minęło :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 08:33

Darrika, Ewciaa83, ppieguskaa, KasiaM, Dariah, gusiaa, Scintilla, Edith, Camilla33, Bożenka, annkaa lubią tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith, cudowny chłopczyk! Jestem zauroczona, a moja córka by się z miejsca w nim zakochała 😄

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 09:29

Ewciaa83, ppieguskaa, KasiaM, Dariah, gusiaa, Scintilla, Edith, Camilla33, Bożenka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera, witaj ponownie :) Śliczna dziewczynka :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc .

Ja osobiscie uwazam rowniez , ze Polska naprawde dobrze sobie radzi . W miare i tak szybko zareagowali na to wszystko a wiadomo , ze nie pozamykaja calego Panstwa bo gdzies cos jest . No niestety ;(
    W porownaniu do Brytoli naprawde Polska zadzialala szybko i porzadnie , tu obudzili sie po masakrycznej ilosci chorych osob ale nadal uwazam , ze lepiej pozno niz wcale i osobiscie czuje sie kapke bezpieczniej . Siedzimy wszyscy w domu ciagle !

Pieguska tak jak napisalas , no tu juz przesada. Zadna logika i sens w tym wszystkim ... :/

Eh, ten temat korona jest jak temat polityki badz kosciola . :/ i wkurwia juz dramatycznie .

ppieguskaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia kurde , niezle Cie zalatwili . :/
    Ale jak sie zagoi nie bedzie Ci jakos doskwieral dyskomfort ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ponad miesiącu, pierwsza noc kiedy się wyspalam. 😁 Filip poszedł spać w wózku o 19 (jeździmy nim po salonie 😂) obudził się już w kołysce o 2:30, a o 3.30 już spał i następna pobudka o 6.30 😊.

Dzisiaj jedziemy do tego neurologa i na bioderka prywatnie. Wczoraj już do mnie dzwonili z wywiadem czy mam koronę i przed wejściem będą mnie badać i muszę wypisać ankietę.

Camilla współczuje z tym kroczem, ja jestem ciekawa jak to u mnie od środka wyglada po tym mega szyciu, narazie mnie nie boli ale czasami tak pociągnie nieprzyjemne.

KasiaM, Darrika lubią tę wiadomość

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze dziecko chyba nie potrzebuje dużo snu, w dzień robi drzemki po 15-20 minut, a w nocy budzi się co 2-2.5 h. A my od 3 dni oczy na zapałkach🙄

• KasiaM Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguska jeśli tak sytuacja to jednak chyba miasto nie zadziałało zbytnio i sanepid u nas jest tak że jeśli ktoś wraca z zagranicy i nie ma gdzie w odosobnieniu odbyć kwarantanny to jest miejsce do tego wyznaczone w (tym przypadku szkoła) gdzie może ja odbyć i jest kontrolowany. Bo ten przypadek który opisałas to rzeczywiście jakas kpina.
    U nas Gabryś idzis paść o 20 budzi się 12-1 i później 2,4 i o 6 już wstaje :-)

vbfdfed.png
  • KasiaM Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody ma całą buzię zsypana i chyba go to swedzi czy go mogę smarować np linomagiem ? Do tego łuszczy mu sie skóra na uszkach i brwiach to tak jakby ta ciemieniucha bo na glowce tez troche ma.To o ile ta łuszczacą natluszczac o tyle na te krostki to nie wiem czy nie zaszkodze bardziej. Te krostki na buzi jak śpi to bledna i prawie ich nie widać a póŹniej jak sie np zaczna prezyc to czerwienieja. A i jeszcze ta wysypka jest na dekoldzie i na ramionach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 10:21

vbfdfed.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tez krostki sa , na poczatku myslalam , ze one sa od tego ze maly na naszej poscieli raz buzke ulozyl bez pieluszki/kocyka ale chyba nie . Raz przemylam rumiankiem caly dzien i pomoglo ale zniw 2 dni pozniej wyskoczylo . To taka kaszka mala czerwona a czasem blada , jak u Kasi jak sie napina czy cos to rozowe sie robi . Ma je na policzkach , uszy , za uszami i klatka piersiowa ostatnio . Wczesniej klatki nie bylo .
    Ja nie wiem skad to sie bierze :( ...
    Nie mielismy problemow ze skora wcale a nagle jakies wysypisko sie zrobilo . Na buzce duzo nie ma ale jednak jest troche , za to uszy i za nimi :o

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Nasze dziecko chyba nie potrzebuje dużo snu, w dzień robi drzemki po 15-20 minut, a w nocy budzi się co 2-2.5 h. A my od 3 dni oczy na zapałkach🙄
    Przed tym jak mały poszedł spać o 19, to od 4 rano w ciągu dnia spał może 2,5 h 😉

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith
    Jakie pieknosci ! i ta fryzura!!
    rewelacja! :D

Gusiaaa
    no to super!! ciesze sie!!
    jeszcze nie odgwizdujmy wygranej.. ale wsyztsko na dobrej drodze :D super :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam juz troche dosc tego wirusa
    wszedzie tylko on, radio, tv, internet, wszyscy tylko o nim
    chociaz z drugiej strony jak si widzi co sie dzieje we Wloszech / HIszpani czy USA to nie ma co sie dziwic...
    my nie wychodizmy nigdzie poza spacerami (mieszkamy w sypialni miasta i mamy las obok), ogrodem, maz raz na tydzien iidzie na zakupy
    choc teraz zrobil takie duze duze i mamy zmaiar juz nie isc na zakupy nigdzie przez kilka tygodni, a tego co zabraknie to z dostawa zamowic :)

ale np wkurza mnie moja mama...
    1/moja babcia ma 93 lata i mieszka w domku obok moich rodzicow wiec sie codziennie widza
    2/ moja mama bierze leki immunosupresyjne
    wiec generlanie obie sa meeeega narazone w razie wu...
    a co? moja mama idzie do LIdla, na targ, do mojego brata itd
    bo ona chce wnuka zobaczyc... ja pier****
    jak posiedzisz mieisiac cyz dwa na dupie to wnuk nie bedzie miec nagle 20 lat! nie stracisz calego jego dzieicnstwa!
    ale z drugiej strony codziennie mnie bombarduje tym ze trzeba myc rece milion razy dzinenie, i wsyztsko dezynfekowac itd...

KasiaM, annkaa lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    o Matko ! ale Cie zalatwili !
    masakra!
    mam nadzieje ze po tych liku - kilkunastu tygodniach jak ot sie zagoi tojuz bedzie ok i nie bedzie CIe to ani bolec ani sie babrac!!!
    ehhh

Camilla33 lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quastera
    ojej :( nie fajnie czytac ze bylo az tak zle i tak traumatycznie :(
    piekna ALicja!
    witaj znow wsrod nas :D

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah no musze powiedziec, ze malo odpowiedzialnie mama postepuje . :/ kurcze , sorka ale to jest to ... wlasnie Ci starsi ludzie sa najbardziej widywani wszedzie . Jakby niedocieralo nic :/

. Raga ., Dariah lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocki narazie wg standardu
    idzie spac miedzy 20 a 21
    i budzi sie okolo 24 - 3 - 6 :)
    wiec mozna powiedziec co 3h

wczoraj cos go brzuszek bolal i plakal strasznie przez jakies 30 min
    straszne to bylo,b o on generlanie nigdy nie placze
    no i oczywiscie szly salwy gazow :(
    nie wiem od czego...

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocki różnie, raz śpi 5-6 godzin, a raz wstaje co 1-2 godziny i to bez względu czy akurat dostała cyca czy cyc plus butla. W dzień różnie, czasem pośpi 4 gdzinki, czasem też co dwie nawołuje :p
    I w dzień też jest w wózku w salonie :D

No to Zuza ma to samo, wysyłana cała buźka drobnymi krostkami, raz blade, raz czerwone, trochę na dekolcie i ramionach. Ja na razie przebywam jej to krochmalem, zobaczymy jaki będzie efekt.

A ciemieniuche ma czole i uszach oliwka plus sudokrem ale taki z tubki co próbkę mam, bo nie wysusza, a zapobiega intencją. Mała wczoraj sobie zdrapala jednego strupka z czoła i się krewka polała troszkę.

A rumiankiem to ja sobie krocze przemywam, może ta opuchlizna zejdzie w końcu :D

Do nas dzisiaj że Śremu dzwonili na to usg głowki, że jutro mogą zrobić, ale skoro odwołaliśmy w prywatnej klinice to nie pojedziemy do publicznego szpitala...

Główkę zbadamy jak się sytuacja uspokoi, a bioderka na 1 kwietnia, dzień wcześniej będą dzwonić czy odwołane czy nie.

Ja już też mam dość tego wirusa, masakra...

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki 🌼
    Tak - temat 👑 wirusa dołuje każdego.
    Wczoraj miałam telwizyte z psychologiem przyszpitalnym i Pani mówiła, że obecnie aż 10cio krotnie wzrasta liczba kobiet zgłaszających się do Poradni o pomoc.

U nas nocki dosyć podobne - kąpiel około 18/19, śpimy do jakieś 24. Kolejna pobudka koło 4tej a później niestety zaczynają się płaczki niewiadomego pochodzenia i tak do siódmej. W dzień się karmimy co 3godziny.

Czekam do soboty aby wyjechać na spokojnie na działkę bo 15min spacery, które uskuteczniam popołudniami przypominaja ukrywanie się zbiega - chodzimy jakimiś dziwnymi ścieżkami 🙆‍♀️

Mi mija ponad miesiąc wspólnego siedzenia z 5latka i niemowlakiem i powoli wariuje - kocham ją nad życie ale jednak i mi i jej brakuje jej Przedszkola. Przez to co teraz leci w TV moje dziecko uwielbia się bawić w rejestetorke medyczna 🤦‍♀️ dostała od babci stary stacjonarny telefon i każe do siebie dzwonić i zapisuje nas do lekarzy lub na zastrzyki 🙄
    Ewentualnie w wolnym czasie przebiera brata w co się da 🤭 :

e58ff1bc1002.jpg

Dziewczynki na jakiej wodzie przygotowujecie mm? Kranówka czy butla?
    Trzymacie w termosie czy na bieżąco?

KasiaM, gusiaa, Camilla33, Bożenka, Dariah, annkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ