LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dariah jak bym czytała o mojej Kornelci. Anioł taki że nic tylko kochać zrobi sobie sama śniadanie, zajmie się sobą po bawi itp A za chwilę diabeł w nia wstępuje. Dzis siedziała na ziemi i porysowala sobie dywan ołówkiem, no ewidentnie efekty nudy.
-
Darrika a jakie mieliście problemy ? Nam się zrobiła jakoś nagle taka różana wysypka tylko na buzi właśnie taka szorstka. Tez mamy lek od pediatry i na zmianę w krochmalem... mam nadzieje ze to nie skaza ale na próbę odstawiłam mleko. Może to taki okres ze wychodzą wysypki ?...
U nas jest to wrażliwe na dotyk, pospi na jednym policzku to się pogarsza na chwile i wyskakują plamki.
-
To najpierw były zwykłe chrostki takie w kolorze skóry, a później zrobiła się na policzkach taka jakby różowa skorupka gdzie też jak leżała na danym policzku to było bardziej zaczerwienione. Teraz ma na buźce bardzo suchą skórę ale nie ma już tego zaczerwienienia i po kranach jest mniej szorstka.
Zobaczę na dniach jak to się będzie zachowywać i może też dostanie nabiał i mm ale nie wiem z czym wtedy będę pić słód czy femaltiker33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
To u Zuzy to trochę inaczej wygląda 🤔
Bożenka lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Tak. Przestraszyłam się bo skóra za sucha była, jakby miała pęknąć. Teraz lekarz kazał smarować hasco pudrem, on zasusza i skora się złuszcza. Wczoraj zaczęliśmy, czekam na efekty. Bo generalnie było już lepiej, ale to po maści sterydowej, a jak ją odstawiłam to problem zaczął powracać. Zmieniłam lekarza, zobaczymy może będzie lepiej.
-
No wlasnie to wyglada dla mnie tak zeby to wysuszyc a nie nawilzac, a czasami Kremlin to jeszcze gorzej.
I jeszcze wazne zeby buzka nie miala stycznosci a niczym sztucznym w sensie poduszki czy cos.
Ja po 35 latach nigdy nie mialam na nic uczulenia a z Wojtkiem jak bylam u rodzicow oni mieli poduszki z pierza I Wojtus mial taka buzke jak Twoja corcia ja o swojej juz nie wspomne cala buzia mialam wysypana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 19:22
-
Ja miałam meeeega uczulenie w ciąży z cEka
Do dziś nie wiadomo na co
Albo to było hormonalne - nikt nie wie
Ale zaatakowało tylko dłonie
Miałam rany do krwi / mięsa !
Maść sterydowa działała ale mogłam ja używać raz na tydizne dla załagodzenia tylko
Samo minęło wraz z początkiem 3 trymestru.09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
A ja właśnie zwykły krem nawilżający dla niemowląt i efekt wręcz wow. Wcześniej robiłam oliwką ze Pani doktor powiedziała, że oliwka zatyka pory na buzi i natłuszcza tylko powierzchniowo, a to nawilżenie musi iść w głąb skóry.
Bożenka lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Bożenka u mnie jakoś podobnie to wyglądało. Początek tez był trądzikiem tylko później w ciągu dwóch dni zrobił się rumień i takie małe szorstkie krostki na buzi.
Pediatra przepisała nam papkę cynkową z kwasem bornym żeby to wysuszyć i złuszczyć. Kazała sobie codziennie wysyłać fotki jak to wyglada. Dziś po dwóch smarowaniach kazała już zacząć nawilżać emolium w kremie.
Mam nadzieje ze u każdej z nas to jednorazowe, ja już sobie AZS wypatrzyłam ;P
-
Hehe Ewciaa i w tym przypadku powiedzenie lepiej późno, niż wcale, w ogóle się nie sprawdza😂😂
Ojej Dariah, coś okropnego... Właśnie my maść sterydową też tylko przez tydzień mogliśmy używać.
Darrika, no widzisz u każdego co innego się sprawdza, ahh te nasze maluszki.
Malaw właśnie ten hasco puder to też jest taka pasta cynkowa, gdyby nam to nie pomogło to mam jeszcze receptę na papkę z apteki, ale nie pamiętam czy jest tam kwas borny🤔 widzę, że leczenie podobne. I co ładnie to wygląda po dwóch dniach?Ewciaa83 lubi tę wiadomość
-
No buzia nie jest idealna jeszcze ale zdaniem całego domu jest dużo lepiej. Zaraz po zmyciu papki krochmalem jest dość podrażnione i suche ale efekt ogólny jest dobry. Czoło już prawie nie ma krostek, policzki dużo lepsze, bledsze i już nie takie wrażliwe na dotknięcie czegokolwiek. Łuszczy się ta skóra za sprawa kwasu bornego, ale to chyba efekt zamierzony żeby naskórek się wymienił chyba. Teraz po emolium jest już całkiem ładnie
U nas jeszcze jest problem ze Tosię to swędzi i czasem przy odbijaniu czy leżeniu na brzuchu ociera się o podłoże- myśle ze to przez ta sucha skore. Pediatra powiedziała ze jak ten krem emolium co mam nie pomoże to mam kupić emolium atopic na swędząca skore.
Zobaczymy jutro
-
Malaw to dobrze, że jest poprawa. Naszej chyba to nie swędzi. Przynajmniej nie zauważyłam. My na łuszczącą się, ale wyleczoną skórę, w sensie że nie njest czerwona, smarować bepanthenem sensiderm(on też jest na swędząca skórę) a normalną, aleą suchą skórę kremem np cetaphil. Na czerwone/ łososiowe zmiany tylko i wyłącznie hasco puder. A jak skóra jest normalna bez zmian i suchości to niczym nie smarować. Ogarniamy się z tym dopiero 😅 Oby u nas inu was szybko się to skończyło i nie wróciło.
Gusiaa, a o jakim bepanthenir mówisz? Bo właśnie sensiderm używamy i jest super. Nawet na ciemieniuchę😏
Oby nic takiego u was nie było. Bo, aż czasami płakać mi się chciało jak na nią patrzyłam i oczywiście płakałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 23:01
-
Hej
Dziewczyny co maluszki maja problemy ze skóra
Polecam serie Mediderm - jest meeeega dobra i meega tania
W porównaniu z Emolium i innymi „duzymi” markami
U nas się super sprawdziło przy uczuleniu u corkiDarrika lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️