LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehh Ci faceci, oni myślą,że wszystko jest takie proste. Niestety często trzeba im pokazywać,że nie mają racji i to dosłownie..
My karmimy się od 4 A poszla spać po 21
Moja też ma rączki zimne i do twgo nosek. Maz się śmieje, że ma to po mnie bo ja też niż zawsze zimny .. -
Hej Dziewxyzny
Nadrobiłam
Dzieciaczki bardzo często maja zimne raczki
Co do sprawdzania temp to nam mówił pediatra żeby nie sprawdzać j takich maluszków na karku ho kark zawsze ciepły - wszak leży na pleckach wiec kark ogrzany
Sprawdzać na „dekolcie” , z przodu szyjki
Nasz np jest zmarzlakiem bo poza zimnymi rączkami ma często zimne stopki jeśli nie jest wystarczająco ubrany / przykryty
Bożenka, marlenaO lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Gusiaa
Mój charczy strasznie
Do tego jak spi nie głęboko to wydaje rożne dziwne dzięki, jak by dziedzwiedz z nami mieszkał...
Śmieje się z tego ale mam nadzieje ze to nic złego..09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Przykro się czyta ze mogą być takie nie fair układy w domu
Gdyby mój mj coś powiedział na temat pieniędzy ze on zarabia więcej to awantura byłaby murowana !
I biada mu w dzień gdy ja zacznę więcej od niego zarabiać!
Na szczęście mój wie ze siedzenie z dzieckiem to mega ciężka praca i sma mówi żeby jak nie wytrzymam to mogę wrócić wczensiej do oracy. Ze wie ze w oracy lżej i przyjemniej niż w domu z dzieckiem
Jelsi chodzi k zajmowanie się dzieckiem tk on wsyztsko robi, poza kp
Przy córce pare razy zdarzyło mu sie powiedzieć ze go to wkurza trochę ze bez butli to on nawet nie moz eheh nakarmić, i ze orzez cyca to ona tylko mama mama...
Ale potem już nic nie mówił
Teraz tez nic nie mówi na ten temat
Ale Np tylko on kapie dzieci
Co do nerwów...
My mamy inne cierpliwości na inne rzeczy
Wiec co mnie denerwuje nie denerwuje jego i na odwrót..
Jedno jest pewne ze z córka dałam sobie wejść na głowę i teraz mamy sporo pracy z nią - D mi od dawna mówił ze jak jej nie ukróciły to będzie gorzej a ja mówiłam ze nie bo wyrośnie....itd
No to teraz mamy trudny przypadek w domu whhe
Ale generalnie on jest cierpliwy ale bardzo stanowczy
I jego córka słucha...
Ale Np widzę ze zupełnie inaczej teraz z Teosiem postępuje niż z Zosia
Mniej spiny maZakręconaOna, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
Ewcia
Super zrobiłaś ze mu nosa utarłas!
Będzie Ci chłop gadał ze siedzisz i nic nie robisz!
To jaki dobra żona umożliwiałas mu również siedzenie i nic nierobienie powinien jeszcze podziękować !
Faceci !!!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Hej .
Moj ma 27 i dzieki Bogu tak sie nie zachowuje , nie pojmuje takiego zachowania u Facetow niektorych . Justi widzisz kochana , umial sie zajac jak byla potrzeba czyli.jaki.wniosek ? Lenistwo i uwaza wlasnie , ze jak pracuje to uuz nic innego nie musi robic .
No strasznie nie przyjemne. Jakby maz mi tak powiedzial to chyba bym zrobila mu z dupy jesien sredniowiecza . Bez jaj .
Dariah, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
Ja na swojego męża nie mogę narzekać. On zawsze kapie Gabi , zmienia pieluchy nawet te największe kupy , wstaje do niej rano i mi daje pospać budzi jak Gabi mocno glodna. Nawet kilka razy zrobił jej butle żebym pospala . Starszej codziennie robi łóżko, duzo też z nią się bawi zabiera na spacery . Sprząta i przede wszystkim zmywa naczynia 😄👍👍😅😅😅
Tyle że on od zawsze taki był ..Bożenka, ZakręconaOna, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
ah nie, nie my tez się nie zgadzamy we wszytskim !
Sa takie tematy ze wiem ze na pewno się nie zgodzimy
Ale nie wyobrażam sobie żeby sie nie zajmował dziećmi
Prawda jest nawet taka ze w paru kwestiach dot corki po czasie mu przyznałam racje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 10:54
-
O Gusiaa to mój podobnie. Z rana zawsze robi małej toaletkę. Zajmuje się nią w ciągu dnia, żebym mogła się ogarnąć, czasem zdrzemnąć. Albo tak po prostu. Robi zakupy, obiad gotujemy na zmianę, sprząta, robi pranie. Także ja też nie mogę narzekać, a wręcz jestem szczęśliwa. U nas w związku to ja bałaganie, a on za mną chodzi i sprząta. Czasami aż mnie tym denerwuje, bo się ciągle czepia😂😂 Czesto niesłusznie!😂
-
Super że macie takie wsparcie u męża , mam nadzieję że jak mój mąż będzie pracował co drugi dzień ( podobno takie plany w firmie przez tego koronowirusa) to zobaczy że nie mam czasu czasem zjeść kanapkę .
Moja Oliwka też ma zimne rączki chyba taki urok tych naszych maluchów
W nocy o 3 obudził Oliwkę mąż chrapaniem i musiałam pojeździć trochę kołyska ale tak skrzypiały i piszczała że aż się Ada obudziła hehe i wkoncu mąż nie mógł znieść tego i nasmarował kółka i zasnęły obie od razu Oliwka obudziła się o 7:30 , 10:30 i właśnie się karmimy . Klaudia bawi się z Adą a ja mam zamiar poprasować i zrobić obiad .
Dziewczyny wyślijcie jeszcze raz filmik z motaniem chusty bo byłam przekonana że zapisałam a nie mogę znaleźć linka -
Bozenka
To u nas identycznie !
Maz sprząta (z rezta on uważa ze robi to najlepiej !) heheh
A ja bałaganie
I tez sie czasami na mnie wkurza ze robię bajzel wszędzie, itd hehheBożenka lubi tę wiadomość
-
Bozenka hahahahhaha mowisz , ze nie slusznie sie czepia
Justi no wlasnie o to chodzi , My matki czasami nie mamy kiedy kanapki zwyklej zjesc .
Moj maz jak pracuje to robi po 12 h i jak ma dniowki to Ja tak samo czasem o 15 ide sie wykapac a o 17 jem sniadanie z tym , ze Ja ogolnie jestem osoba ktora moglaby nie jesc nic do poludnia ale sam fakt .
Jakis czas temu mialam dzien gdzie zoskar chcial na glowe wejsc doslownie , na dworze lalo wiec wkurwienie moje bylo niesamowite bo chcialam zeby Kuba pospal na spacerze a Oskar sie wybiegal bym go za okno nie musiala wystawic lada chwila , Kuba albo plakal albo rece to poszlam sie umyc o 20 stej dopiero , po powrocie meza i jego ogarnieciu sie jak dzieci polozylismy spac . Dramat ! No ale tak czasem jest wiec Twoj maz powinien jak najbardziej uczestniczyc w tym wszystkim . A jak nie pomoze to bym zostawila go na 2 dni cjociaz samego z cala trojka serio ! Ja jestem wredna najwumidoczniej msciwa baba ale zostawilabym , sciagnela mleka ile moge reszta mm i jazda . Ja wyspie sie 2 dni a maz niech zapierdala . Jak nie zrozumie to sorry , albo w ta albo w ta .Bożenka, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
Zakrecona
zgadzam sie z Toba w 100000%
zostawić goscia na kilka dni z dziecikami sammeu!
zwlaszcza jesli Maluszek jest na mm...to zero problemu!
niech sobie "posiedzi" z nimi, "odpocznie w domu z dzieciakami", "nic nie robi" i co tam jeszcze za farmazony wymysli
ja tez jestem msciwa...oj tak! jak ktos gada glupoty o czyms o czym nie ma zielonego pojecia to tym bardziejZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
tak jak mowie
moj na szczescie wie jak bardzo nasza Zosia potrafi dac w kosc..
ona to taki diabelek w skorze aniolka...
potrafi byc przeeeeekochanaa! po porstu cud miód!!
ale w pol sekundy potrafi przejsc na druga strone mocy i masz ochite dzieciaka przez okno wystawic!!
a jak ma zly dzien, to potrafi tak od rana...
msakra!
wiec maz bardzo odbrze wie ze sidzenie z nia to nie jest urlop...
z reszta ten kto wymyslil nazwe URLOP macierzynski musial byc facetem debilem, w dodatku bezdzienym!!Ewciaa83, ZakręconaOna, ppieguskaa, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
Justi mamy dzis jakas synvhronizacje moja jadla I o 7 I wstalysmy o 10😉
Dlatego ja juz wczoraj zostawilam go z Zosia na cale popoludnie to dzis rano pierwsze co zrobil przebral obydwoje dzieci😂😂Dariah, ZakręconaOna, ppieguskaa lubią tę wiadomość
-
Czołem piękne :p Zuzka właśnie sobie śpi, więc mam chwilę dla siebie. Nawet dzisiaj się całkiem wyspałam, ale znowu ta pogoda i boli mnie głowa
Powiem Wam, że od wczorajszej rozmowy z pediatrą odstawiłam oliwke, która smarowałam małej buźke i cały czas smaruje teraz kremem z emolientem bambino,takim kremem emoilum na mróz i wiatr i jeszcze nawilazajacym bambino takim ochronnym (mam je w 3 miejscach gdzie z małą zwykle przebywam, żeby mieć pod ręką zawsze jakiś A nie biegać i szukać :p ) i kurczę jestem pod wrażeniem, jaką od wczoraj na buźce mamy poprawę. Zaczerwienie praktycznie zniknęło, policzki już nie są takie chropowate, skóra już mniej przesuszona. Mam tylko nadzieję, że to nie alergia na bmk, bo pediatra mówi, że z reguły w tych tygodniach życia zaczyna się ta alergia objawiać.
A faceci ech faceci ja się cieszę, że mam takiego męża jakiego mam, choć on też szybko traci cierpliwość w sensie jak mała płacze to on już za 2 minuty mam dość, a ja mu mówię- człowieku dziękuj Bogu, że nie ma kolek i tak mało płacze i się módl, żeby przy wychodzeniu zębów nam nie dowaliła :p33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
A jeszcze rozpakowalam paczkę ze słodem jęczmiennym i zróbilam sobie magiczny napój :p
Tak jak w necie znalazłam łyżeczka słodu w proszku, 1.5 łyżeczki cukru, rozpusciłam to w szklance ciepłego mleka. Smakuje bardzo podobnie jak femaltiker, ale znacznie lepiej. Takie mleko karmelowe jakby oby pomogło w produkcji mlekagusiaa, Dariah, Bożenka lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️