LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to sama juz nie wiem czy Ja mam okres czy plamienie wrocilo pologowe . Krew zmienia kolory jak tecza i to takie wieksze kropki , nie typowe krwawienie .
Z Oskim dostalam mimo samego kp pierwszy okres w 7 tyg po porodzie , jutro tez bedzie 7 tyg . Hm ... ?! No nic , poki nie chlusnie nie bede jako okres postrzegac .
Ja kupilam delicol i dicoflor . Od dzis podajemy .
Moj maly ogolnie tez dzis bole brzuszka , 40 min na caly dzien snu , nie plakal ciagle ale zasnac w poludnie za cholere juz nie mogl . Padl 1,5 h temu i tak spi . Ja wanne okupuje ale zaraz wychodzeni ide spac bo zmeczona jestem a w dzien ciagle cos czlowiek robil .
Bozenka ja co do ojcostwa uwazam identycznie jak Ty.Bożenka, Malaw lubią tę wiadomość
-
Weźcie mi proszę dajcie sile dziś. Zasnęła nie dawno , obudzila się z płaczem teraz przysypia ale mega nie spokojnie . Ona wstaje zazwyczaj 6.30 /7 dziś spaliśmy do 8.30 oczywiście mąż do mnie że zaburzylam jej rytm tylko szkoda ,że nie wie iż takie małe dziecko niema jeszcze swojego takiego rytmu .
-
Dzięki w takim razie teraz kupię dicoflor.
Gusiaa mam nadzieję, że jej przejdzie. Może coś sprawia, że jest zaniepokojona. Jakieś nowe bodźce do niej dochodzą 🤷 Może w końcu uda jej się zasnąć porządnie i trochę odpoczniesz. A męża kopnij laczkiem w pupę za takie gadanie.
Mój dzisiaj oberwał dwa razy😏😏
-
gusiaa wrote:Weźcie mi proszę dajcie sile dziś. Zasnęła nie dawno , obudzila się z płaczem teraz przysypia ale mega nie spokojnie . Ona wstaje zazwyczaj 6.30 /7 dziś spaliśmy do 8.30 oczywiście mąż do mnie że zaburzylam jej rytm tylko szkoda ,że nie wie iż takie małe dziecko niema jeszcze swojego takiego rytmu .
A maz to w takim razie niech sam wezmie dziecko i ten caly rytm odburzy , ze tak nijak napisze . Eh faceci -
Nie no skąd się tacy faceci biorą, ino go laczkiem tak jak Bożenka pisze.
Mi mój dzisiaj śniadanie zrobił, a przed wczoraj jak była ciężka noc, jak wrócił z nocki, to zabrał mała do wózka i mi kazał się przespać. Ogólnie to małą ja się zajmuje właściwie cały czas, bo mąż jednak dalej nam wykańcza dom. Ale jak potrzebuje jego pomocy, to nie ma problemu, przewinie, nakarmić z butli, pojawi się ponosi na rękach... ja wtedy mogę wziąć prysznic, zrobić obiad itd. Faceci sobie czasem chyba nie zdają sprawy, jak bardzo są nam potrzebni, no i to w końcu też ich dzieci :p33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Hej Dziewczynh
Myśle ze to czas skoku u nas
Nocka znów średnia
Do tego zaczął łączyć raczki w linii środkowej, brać raczki do buzi
I widzę ze u Was tez kłopoty ze spaniem wiec ja obstawiam skok 5 tyg
Co do udziału mężów w opiece nad dzieckiem to uważam tak jak Wy
To nie jest pomoc, bo pomagać to może babcia czy dziadek a jego zakichany (czasami wręcz dosłownie ) obowiązek
To jego dziecko tak samo jak moje
Darrika, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Zakręcona
Kurczę bien pameitam ale wydaje mi się ze delikol to na nietolerncje laktozy jest
Sprawdź kochana
Ja mam acidlac ale nie daje narazie
Ale może zacznę dawać..?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Gusiaa
Eh faceci
Oni jak czasami coś walna to nie wiadomo czy się śmiać czy pogonić kijem..
A najgorsze jest jeszcze to ze oni są przekonani ze maja racje !! O zgrozo !09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
U nas już chyba po skoku... Ostatnie dni i nocki były mega średnie. A wczorajszy dzień u dzisiejsza nocka- bajka.
Chwilę po 23 poszła spać, pobudka bylavpo 3.20, po 4.20 poszła spać znowu i wstała teraz po 8.40Dariah lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualnyBożenka wrote:Od dwóch dni śpię bez bielizny. W końcu po ponad dwóch miesięcach!! Rumianku nie mam w domu niestety. Tantum rosa mam.
Mysza, Ale nim normalnie się ochlapać czy masz na myśli irygację? Myślę, że zamówię sobie te rzeczy o których napisałaś. Na pewno się przydadzą. Dziewczyny dziękuję za pomoc😘😘
Nasza też dzisiaj nie chciała spać cały dzień. I teraz śpi od 20 min. Na szczęście potrafiła dzisiaj poleżeć sama i popatrzeć na pomponika, którego ma zawieszonego nad łóżeczkiem i porozmawiać z nim, więc mieliśmy chwilę żeby posiedzieć i np kawkę wypić. I mam wrażenie, że zaczyna zauważać swoje ręce, bo bierze do buzi i dwa razy przuczaiłam, że się patrzy rękę. 😃😃
Justi ja jestem taka, że nie pozwoliła bym żeby mój facet nie uczestniczył w życiu dziecka i nie pomagał w tym wszystkim. Nawet ja nawet, nie postrzegam tego jako pomoc, on jest ojcem więc poprostu opiekuje się dzieckiem i spędza z nim czas🤷 Nie wyobrażam sobie tego inaczej. Musisz być mega silna babka, że praktycznie jesteś z sama i dajesz radę.Bożenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry .
Witam sie przy sciaganiu mleka i zajebistym bolu rwy kulszowej . Maz od rana mnie mascia smarowal bo do wc ledwo wstalam ... cudownie
Dariah taaaak , Ja wiem na co i u Nas moze byc z tym problem poniekad tez dlatego daje . Z Oskarem mialam to samo . Sama pijam juz mleka bez laktozy do femal i kawy czasem .Dariah lubi tę wiadomość