LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzis znow zrobilam szałowe 2 km
ale...tym razem cale biegłam, bez marszu
wiec jest progres hehe
pojutrze target 3 km marsz / biegDarrika, Bożenka, KasiaM, ppieguskaa lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Co za dzień mam już dosyć. Gabi nie spala prawie nic . Wyszliśmy więc na spacer o od 12.30 spala do 13.30 ale tak budziła się co chwilę, teraz znowi spala z 20 min i płacz 🤷♀️ wzięłam ja do piersi i tak pila ze zaczęła się krztusic aż nosem wylecialo jej mleko ;/
-
Gusia u mnie identyko , no juz szlag jasny moze trafic . Kuba spi teraz dopiero 20 minute , wczesniej pol h spal tez i rowniez co chwila placz , pobudka ... cycek nie , butla nie ... koncem koncow wypil 30 ml butli i zasnal ledwo co a rece opadaja juz doslownie . My nawet na ogrod wyjsc nie mozemy bo leje
Ewaaa widzisz , super opcja do domu ! U mnie calkowicie odroczone i o ... ale bede dzwonic do gp jutro z zapytaniem czy a noz nie wpadna do mnie -
Ewciaa, a Ty kp czy mm? Ciekawe kiedy do mnie przyjdzie okres.
Dariah zazdroszczę, że Ci się chce i to jeszcze przy dwójce dzieci 😅
Gdusia ojej, ale się zakrztusiła. Nasza dzisiaj też nie chcę spać od rana spała tylko jakieś pół godziny 😳 na szczęście mój jest w domu to się zmieniamy.
Dziewczyny tam na dole mam czerwoną i podrażnioną śluzówkę macie na to jakaś sprawdzoną maść albo coś? Podczas mycia się trochę mnie piecze mimo, że używam szarego mydła. Miałam tak przez jakieś 4 tygodnie po porodzie i teraz znowu🤷
-
Podaję małej BioGaia, miała wzdęcia i zaczynałam płakać więc szybko kupiłam, zaczęłam podawać i od tamtej pory nie płacze z powodu brzuszka i robi ładne regularne kupki...boję się przestać podawać jej ten probiotyk ale zastanawia mnie czy można podawać je przez dłuższy czas? Przez kilka miesięcy? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie ?
-
Bozenka u nas mm.
Zobaczymy jak dlugo bedzie ten pierwszy okres, jest troszke mocniejszy ale na razie jest ok.
Bozenka jedyne co moge Ci poradzic to moze przespij kilka nocy bez bielizny, ja nigdy nie mialam zadnych tam zatarc ani infekcji, jedynie co po porodzie zanim szwy sie rozpuscily to tam cos mnie szczypalo I bardzo mi pomoglo wietrzenie. -
Hej dziewczyny chyba dziś jakiś dzień był taki bo moja Oliwka to samo , mało spała , marudna , na cycku non stop i płacz jak tylko cycek wypadnie jak ona usnie . Mąż zamiast pomóc to się denerwuje że ona płacze a chciałam obiad zrobić , Adę wykąpać to on z nią jest i ona tak wyczuwa jego nerwy i płacze jak tylko on się zblizy , powiem wam że zazdroszczę wam mężów ktorzy pomagają przebierają , w nocy wstają ja to sobie mogę pomarzyć , nie wiem jak on sobie radził sam z Adą jak byłam w szpitalu z Oliwką , teraz jak tylko on chce coś z nią porobić to ona leci do mnie , kosmos jakiś
-
Ja narazie nie daje zadnegonpeobiotyku
Póki nie ma peoblemow tk nie chce przyzwyczajać organizmu do „wspomagaczy”
Ale to może złe podejście ? Nie wime
Bozenka
Ja generalnie bardzo lubie biegać
A teraz jak siedzę w domu z dwójka to żeby nie oszaleć czy z okna jie skoczyć to mega pomaga taki jogging
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
U nas wczoraj za to był taki dzień, że mała nie spała w ogóle, np może łącznie z 49 minut. A dzisiaj już jest nawet fajnie, dwa razy spała po 3 godzinki nawet raz 4. Spacer zaliczony, choć dzisiaj zimno.
Bożenka spróbuj sobie przemywać na dole rumiankiem, nie zaszkodzi A może akurat pomoże. Ja kilka dni sobie tak przemywam właśnie i opuchlizna troszkę zeszła.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Bożenka
A może spróbuj Tantum Rosa ?
Jeśli jest jakieś podrażnienie to myśle ze powinno pomoc
A nie jesteś w stanie powiedzieć czy to podrażnienie mechaniczne (coś obtarlo)?
Ja tak miałam jednego dnia - wkładka higieniczna mnie notatka troszkę. Posmarowałam olejkiem migdałowy
Przeszło
W temacie : ja od dziś bez wkładek ani niczego ale luksus !!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualny
-
marlenaO wrote:Podaję małej BioGaia, miała wzdęcia i zaczynałam płakać więc szybko kupiłam, zaczęłam podawać i od tamtej pory nie płacze z powodu brzuszka i robi ładne regularne kupki...boję się przestać podawać jej ten probiotyk ale zastanawia mnie czy można podawać je przez dłuższy czas? Przez kilka miesięcy? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie ?
Probiotyk najlepiej Po miesiącu zmienić na inny..
Ii ja w sumie podaje dzieciom w okresie przeziębien probiotyki.. -
Dariah wrote:Darrika
Opowiedz mi z ciekawości
Polzna mówiła ze powinna przybierać około 30 g dziennie
Jak za mało to wiadomo co robić
A jak za dużo ? Tk co? Jakos ograniczać cycka ?
Czy to się tyczy tylko mm ?
-
Od dwóch dni śpię bez bielizny. W końcu po ponad dwóch miesięcach!! Rumianku nie mam w domu niestety. Tantum rosa mam.
Mysza, Ale nim normalnie się ochlapać czy masz na myśli irygację? Myślę, że zamówię sobie te rzeczy o których napisałaś. Na pewno się przydadzą. Dziewczyny dziękuję za pomoc😘😘
Nasza też dzisiaj nie chciała spać cały dzień. I teraz śpi od 20 min. Na szczęście potrafiła dzisiaj poleżeć sama i popatrzeć na pomponika, którego ma zawieszonego nad łóżeczkiem i porozmawiać z nim, więc mieliśmy chwilę żeby posiedzieć i np kawkę wypić. I mam wrażenie, że zaczyna zauważać swoje ręce, bo bierze do buzi i dwa razy przuczaiłam, że się patrzy rękę. 😃😃
Justi ja jestem taka, że nie pozwoliła bym żeby mój facet nie uczestniczył w życiu dziecka i nie pomagał w tym wszystkim. Nawet ja nawet, nie postrzegam tego jako pomoc, on jest ojcem więc poprostu opiekuje się dzieckiem i spędza z nim czas🤷 Nie wyobrażam sobie tego inaczej. Musisz być mega silna babka, że praktycznie jesteś z sama i dajesz radę.