LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika
Opowiedz mi z ciekawości
Polzna mówiła ze powinna przybierać około 30 g dziennie
Jak za mało to wiadomo co robić
A jak za dużo ? Tk co? Jakos ograniczać cycka ?
Czy to się tyczy tylko mm ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 21:00
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Wiesz co Dariah ciężko mi powiedzieć. Mówiła, że są dzieci, które nawet przybierają po 50g dziennie i też jest ok, ale tak średnio to niby 30g. Nie mówiła co robic jak za dużo, bo to jeszcze było wtedy kiedy Zuza nic nie przybierała.
W necie czytałam, że chyba wg who 18-30 g, ale ogólnie dla europejskich dzieci ta norma jest wyższa, bo u nas jest lepiej Ni z np w krajach afrykańskich.
No właśnie cycka w sumie jak ograniczyć? Raczej się nie da, myślę, że to jest raczej problem jak się karmi mm albo właśnie mieszanie czyli cyc plus mm, bo butle można zmniejszyć łatwo ilość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Dzieci przybieraja tak jak przybieraja . Przeciez nie zabierzecie im butli badz cyca spokojnie . Niebawem zaczna zupelnie inaczej przybierac a i w koncu tez waga na jakis czas stanie . I to tez bedzie wszystko w normie
Moj na brzuszku wylezy pare min i zaraz nerwy sa to biore go do siebie na klatke .
Ja karmi lubie , nie pilam wieki. Serio ! Uwiekbiam zurawinowe i pomelo . To calssic ujdzie w tloku hahaha
Kuzwa szukam i szukam i znalezc u Nas nie koge takie slodu . Poszukam ogolnie inny w syropie jakis .Darrika, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Dzieci przybieraja tak jak przybieraja . Przeciez nie zabierzecie im butli badz cyca spokojnie . Niebawem zaczna zupelnie inaczej przybierac a i w koncu tez waga na jakis czas stanie . I to tez bedzie wszystko w normie
A
Moj na brzuszku wylezy pare min i zaraz nerwy sa to biore go do siebie na klatke .
Ja karmi lubie , nie pilam wieki. Serio ! Uwiekbiam zurawinowe i pomelo . To calssic ujdzie w tloku hahaha
Kuzwa szukam i szukam i znalezc u Nas nie koge takie slodu . Poszukam ogolnie inny w syropie jakis .
W sumie to masz rację. Przecież mama moja jak mi opowiadała, to jak mnie i brata karmiła butlą, to było tak, że na żądanie i robiła cała butle i tyle ile wypiliśmy tyle wypiliśmy i już. Nie było żadnych położnych ani wizyt bez przerwy u lekarza.
A może taki w proszku? Ja taki kupiłam i zobaczymy co to będzie. Łyżeczka takiego słodu, plus 1.5 łyżeczki cukru i to w mleku rozpuścić hmmm33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Zakręcona
Tak tak wiem ze przy ustają jak przybierają
Bardziej z ciekawości pytałam
Bo jak za malo przybiera na cycku to logiczne co robić
Ale zastanawiałam się czy cos kaza robić jak za dużo przybiera09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dzien dobry .
My dzis cala noc piers podawalismy , zero butli takze calusienka noc , doslownie... byla co 5-10 min z zegarkiem w reku podawanie piersi . Raz jedna raz druga , maly nie protestowal o dziwo wiec super ale od 3 wcale nie zmruzylam oka .
Starszak mi zasikal lozko , dobrze , ze mam taka mate nieprzemakajaca u niego zalozona to materac uratowany . Wiec juz pranie robie , starszak ogarniety je sniadanie . Kuba dostal rano na dobitke moje mleko z butli 60 ml wypil tylko i chyba pelny bo wyplul az i przysypua w lozeczku . Ja wlasnie zabieram sie za prasowanie i zmywanie naczyn bo z kolacji zostawilam 🤦♀️ o zgrozo ... nienawidze tego hahah dlatego staram sie sprzatac po odrazu zawsze a wczoraj tak mi sie juz nie chcialo hahaha .
Krew od rana mi z nosa poszla , glowa pekala . Musialam paracetamol wziac .
-
Dariah wrote:Zakręcona
Tak tak wiem ze przy ustają jak przybierają
Bardziej z ciekawości pytałam
Bo jak za malo przybiera na cycku to logiczne co robić
Ale zastanawiałam się czy cos kaza robić jak za dużo przybiera
Moj syn pierwszy byl na samej piersi 14 miesiecy i urodzil sie z waga 3800 , w 6 tygodniu zycia wazyl juz 6200 to moja lekarka smiala sie ze maly smietane ma zamiast mleka z moich piersi i tyle . Sama mi mowila ze dzieci przybieraja roznie i ze on mi i tak stanie w koncu z waga i miala racje . Od 1 r zycia do 2 wazyl 11 kg . Dopiero pozniej szlo po 0,5 kg w przod np. I znow stal pare miesiecy i tak powoli do przodu . Dzis ma 4,5 r wazy 17 kg . a zre jak opetany a jest wysoki i szczuply . Normalnie ma kaloryfer 😂💁♀️Darrika lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj jak wstała o 3.30 tak od 4.10 leżała w łóżeczku i patrzyła się na lampkę nocną, trochę pogadała i okolo 5 w końcu usnęła. Bo do spania na noc odkładam ja w rozku do łóżeczka i ona sama zasypia. I nie ma płaczu czy marudzenia, gorzej zasypia na rękach, fajnie 😛
Dariah lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:W sumie to masz rację. Przecież mama moja jak mi opowiadała, to jak mnie i brata karmiła butlą, to było tak, że na żądanie i robiła cała butle i tyle ile wypiliśmy tyle wypiliśmy i już. Nie było żadnych położnych ani wizyt bez przerwy u lekarza.
A może taki w proszku? Ja taki kupiłam i zobaczymy co to będzie. Łyżeczka takiego słodu, plus 1.5 łyżeczki cukru i to w mleku rozpuścić hmmm -
Dziewczyny czy wam jeszcze jakaś wydzielina wypływa z dróg rodnych ? Bo ja gdybym była jeszcze w ciąży to bym powiedziała że wody mi się sączą masakra jakaś myślałam że okres mi się zaczyna ale wypływa ze mnie przezroczysty płyn i nie wiem co jest grane
-
Justi2019 wrote:Dziewczyny czy wam jeszcze jakaś wydzielina wypływa z dróg rodnych ? Bo ja gdybym była jeszcze w ciąży to bym powiedziała że wody mi się sączą masakra jakaś myślałam że okres mi się zaczyna ale wypływa ze mnie przezroczysty płyn i nie wiem co jest grane
-
Zakręcona gdzieś mi się migneło, że to w proszku z mlekiem ma smak jakby mrożonej kawy.
U mnie na składce taka jasnobrazowo beżowa wydzielina jakaś, ale widzę z dnia na dzień coraz mniej brudne mam te wkładki i papier przy podcieraniu.
U nas nocka taka w miarę, ale mój mąż nad ranem chyba odkrył problem z zasyoianiem Zuzy po 7 wzięłam ja sobie do siebie do łóżka, to wiadomo, co jakiś czas sobie stękała itd. Wrócił mąż z pracy o wlazł do wyra, przykrył siebie o mała koldra i odjechała w krainę snów i tak już śpi 2.5 godziny teraz, budzić jej nie zamierzam :p
Więc albo jej było zimno, albo potrzebuje otulenia. Ostatnie dni skopywała flanele, którą ją przykrywam więc myślałam, że jej gorąco. Nic, mam taki fajny śpiworek zapinany na noc, wypróbujemy dzisiaj.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Zakręcona
No tak ki się właśnie wydawało ze są dzieciaki co mega dużo na cycku przybierają i nic z tym się nie robi
Ale byłam ciekawa co mówiła położna
Oj to nockę miałaś ciężka ;(
Ale super ze brał cycka !!!!
Bozenka
No to ekstra ze tak sama zasypia !
U nas tez się tak zdarza ze jak nie zaśnie na cycku i zaczyna się denerwować na cycku to kładę go do łóżeczka i sam zasypiaBożenka lubi tę wiadomość
-
Teos zdecydowanie cieplolubny
A w ogole, zpaomnialam Wam napsiac w sobote
Teos zamiast cycka wolal smoczka..
byl mega zmecozny, i sie krecil, wiercil,
dalam mu cycka
a ten bierze, i wypluwa mleko, nzow sie rzuca na cycka, i wypluwa mleko...
wiec dalam mu smoczka
jak go zassal to zasnal w minuteDarrika lubi tę wiadomość
-
No ja akurat za kawą nie przepadam ale kilka szybkich łyków dla dziecka dam radę33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Dziewczyny, czy słyszałyście albo zalwcili Wam ginekolodzy mobilizacje blizny po cesarskim cieciu ? Widzialam ze duzo sie mowi o tym w sieci, moj ginekolog na wizycie po pologu nic o tym nie wspominał...a ja sama jakos boje sie masować to miejsce ze sobie sama cos uszkodzę....polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
Hej dziewczyny
Ja dzis w nocy dostalam pierwszy okres po porodzie na razie jest taki jak zwykle,nie ma Niagary na szczescie.
Zakrecona dzwonilam do przychodni u nas szczepionki sa normalnie, jesli nie bedzie mozliwosci w przychodni bo cos sie wydarzy to pielegniarka przyjedzie do domu tak mi pani powiedziala.