LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusiaa najważniejsze żeby dziecko najedzone było. Ja sobie dałam spokój, bo Aurelka się denerwowała, ja też. Mimo iż doradca laktacyjny stwierdził, że sutki są ok, tylko piersi malutkie i ciężko wtedy podać dziecku.
Tak to jest syrop, taki gęsty jak miód. Ja biorę taką pełną łyżeczkę tego słodu i rozpuszczam w 1/3 szkl. ciepłego mleka.
-
Dziewczyny czy waszym dzieciaczkom tez się odbija po jakim dłuższym czasie?
Moja córcia zje, odbijam ja i np po jakiejś godzinie zaczyna się wiercić albo piszczeć biorę ja na ręce a ona beka albo czasami ulewa. Martwi mnie to szczególnie w nocy, kiedy my tez śpimy i nie czuwamy nad nia😔 Czy to oznacza ze najada się za dużo -
annkaa wrote:Hej Dziewczyny
U nas od piątku masakra, nie mogę się pozbyć zastoju w lewej piersi. Młoda jeszcze na dodatek od wczorajszego wieczora aktywnie wisi na cycu, nocka nieprzespana. Tylko patrzeć, jak dzisiaj padnę... Ale już tracę nadzieję, że uda mi się tego zatoru wreszcie pozbyć.... Wrrrrrr
Możesz bardzo delikatnie masować miejsca z zastojem tak jakbyś chciała przesunąć je w stronę brodawki. Ale i tak nie zastąpi ssącego dziecka, próbuj przystawiać z różnych stron.annkaa lubi tę wiadomość
-
marlenaO wrote:Dziewczyny czy waszym dzieciaczkom tez się odbija po jakim dłuższym czasie?
Moja córcia zje, odbijam ja i np po jakiejś godzinie zaczyna się wiercić albo piszczeć biorę ja na ręce a ona beka albo czasami ulewa. Martwi mnie to szczególnie w nocy, kiedy my tez śpimy i nie czuwamy nad nia😔 Czy to oznacza ze najada się za dużo
Sprawdź koniecznie, czy Twoja mała dobrze chwyta pierś, szeroko, znaczną część otoczki i czy nie cmoka przy karmieniu, bo wtedy łyka powietrze. U nas ciągle jest z tym problem, ale dlatego, że mam szybki wypływ pokarmu.
W nocy u nas z odbijaniem i ulewaniem jest spokojniej, to dlatego że pokarm nocny jest gęstszy, bogatszy w tłuszcze i tak łatwo nie wędruje do góry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 17:25
Dariah lubi tę wiadomość
-
Edith wrote:Karmisz piersią, prawda? Pewnie zjada za dużo powietrza. U nas też czasem tak jest, nie zawsze jestem w stanie odbić synka. Albo odbijam w trakcie karmienia, a potem już nie. I dopiero odbija po czasie. Ulewa mu się albo z nadmiaru mleka, albo jeszcze zwieracz żołądka ma niedojrzały. Pewnie jedno i drugie.
Sprawdź koniecznie, czy Twoja mała dobrze chwyta pierś, szeroko, znaczną część otoczki i czy nie cmoka przy karmieniu, bo wtedy łyka powietrze. U nas ciągle jest z tym problem, ale dlatego, że mam szybki wypływ pokarmu.
W nocy u nas z odbijaniem i ulewaniem jest spokojniej, to dlatego że pokarm nocny jest gęstszy, bogatszy w tłuszcze i tak łatwo nie wędruje do góry.
-
Moja mała tez potrafi ulać po czasie. Zwłaszcza jak się emocjonuje albo stęka i napina brzuch i wtedy wylatuje... często uda jej się to złapać spowrotem 😅😅😅
I tez nie chce leżeć na brzuchu, trochę ja zmuszam no i w dzień śpi na brzuchu ale to chyba nie to samo bo nie ćwiczy głowy wtedy.
Dariah, mamy ta sama ośmiornice na przewijaku i Tosia ją uwielbia. Ale nie korzystamy z tej opcji dźwiękowej niby bicia serca... jakoś mnie denerwuje a jej tez nie uspokaja ... u Was działa ?Ewciaa83 lubi tę wiadomość
-
Malaw
U nas nie ma opcji dźwiękowej
Mamy te wersje „mini”
To i pirat - Teos uwielbia obie !!
No właśnie u nas na brzuszku tez średnio lubi a jak już wytrzymuje to ryje nosem w podłogę w większości czasu hehe
Jak taki dzięcioł w drzewoEwciaa83 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Bozenka dokładnie najważniejsze żeby dziecko się najadlo;)
Moja lubi leżeć na brzuszku ,ale musi być najedzona i nie może być śpiąca;) A jak sie wkurza to biorę ja do siebie na klatę siadam z nią i u mnie ćwiczy..Bożenka lubi tę wiadomość
-
Smieszne te dzieci nasze moja tez ryje jak dzieciol 😂😂 a jak spi na brzuchu I sie budzi, rece ma wzdluz ciala jak taki robak.
U nas na poczatku bylo tak jak ze starszym, ze wlasnie po godz jeszcze sie krecil I mu sie ulewalo z Wojtkiem przeszlo okolo 3 miesiaca a Zosia juz ma coraz mniej takich akcji, ale tez jak zaczyna cos popuszczac to szybko łyka bo ona glodna wiecznie. -
No i nas na brzuchu to też tak średnio :p strasznie się denerwuje i krzyczy, a jak już za długo walczy to płacz, wtedy już jej odpuszczam. Ale dużo leży na mnie na klacie i wtedy sobie też główkę ćwiczy.
Kurde powiem Wam, że serio u nas chyba jest skok. Dzisiaj cały dzień mała nie śpi prawie wcale. Głównie była na cycu, jeszcze laktatorem dzisiaj 60 ml zdjęłam w te 10-13 minut co mi się na 2 razy udało dzisiaj ogarnąć, butle jakieś też dostała, małe bo 60. Teraz jej dałam właśnie butle z moim mlekiem 60 i jeszcze mm 90 i może zaśnie... Bo na razie na mnie sobie leży i spi. Ale jak tylko zaśnie to zaraz uderzam w kime, bo coś czuje będzie ciężka noc znowu...33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
No właśnie h nas tez jak już to tylko na mojej klacie daje radę
Mój nie płacze na brzuszku - po prostu mu ta głowa ryje w podłogę hehe
Właśnie go zwazylam : 4600 g na wadze domowejDarrika, Bożenka lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Nasza odbija po jedzeniu, albo w trakcie, ale często ulewa nawet godzinę po posiłku. A przy odbiciu to czasami mocno chlusta na podłogę 🤷 położna twierdziła, że jak nie są to wymioty i przybiera to jest ok.
A na brzuchu to kilka minut wytrzymuje i jest ryk, a w sumie krzyk. Śmiesznie się denerwuje 😂 jak jej ustawiam ręce w prawidłowej pozycji i przytrzymuję to jest ok. Ale jak puszczę i sama się siłuje to już gorzej.
-
Niby mąż w domu, ogarnia chłopaków A ja nie mam czasu napisać na forum, ale za to nawet poddasze posprzątałam 😋 To straszne jak przez dwa lata w nowym domu człowiek potrafi się zagracic.
Nasz starszak jest najmłodszy na forum, nadal ma pieluche ale z nocnikiem też dobrze sobie radzimy, bardzo dużo daje to, że u cioci z klubiku jest też teraz codziennie dwóch starszych chłopców, Piotruś we wszystkim ich naśladuje. Ale jest trochę zazdrosny o brata, a w ciągu dnia zaczął prosić o mleko.
Patryk jest na mm i też często nawet dość długo po posiłku zaczyna się wiercic i piszczec, wzięty na ręce odbija po raz kolejny. Glowke trzyma ładnie i w przeciwieństwie do brata położony na brzuchu nie drze się jak opętany, chyba nawet mu się podoba 😊