X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No bo w sumie tak technicznie noworodek to jest do pierwszego miesiąca życia, potem mamy niemowlaka 🤔
    Tak, a nasze bobasy czekają na to szczepienie po 6 tygodniu. Większość z naszych pociech już zakończyła okres noworodkowy, jeśli już tak czepiamy się szczegółow :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej dowiedzieć się u źródła czyli zapytać swojego pediatry.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pediatra nawet dziecka ma oczy nienawidziła i to mnie najbardziej w do tej całej wirusowej sytuacji wkurza :/

A czepiać sie szczegółów nie chciałam, tylko po prostu wychodzi na to, że noworodki szczepienia tak, A nasze dzieciaki odroczone, bo jednak już niemowlaki

Mysza lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Wczoraj przed pójściem spać strzelił taka kupę ze poszedł ponownie dk kąpieli
    Bodziak do wyrzucenia - nawet go mie próbuje prac
    Piżama do prania
    Hehe

Co do szczepień
    My mamy umówione na 24.04
    Czy się odbędą - nie wiem...
    Narazie w naszej przychodni wszelkie wiziyty osób zdrowych są odwołane
    Nam się poszczęściło bo kupa po pachy była chwilę przed kąpielą😊 Te plamy po kupie są mega trudne do usunięcia :/

annkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Mój pediatra nawet dziecka ma oczy nienawidziła i to mnie najbardziej w do tej całej wirusowej sytuacji wkurza :/

A czepiać sie szczegółów nie chciałam, tylko po prostu wychodzi na to, że noworodki szczepienia tak, A nasze dzieciaki odroczone, bo jednak już niemowlaki
    Myślę, że wszyscy chcieliby wrócić do normalnego życia. Najgorsze, że nie wiadomo ile to jeszcze potrwa☹

• Dariah Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Nooo mega trudne do sprania
    Takie mniejsze plamy to traktuje tym mydełkiem z Rossmanna i super działa
    Ale po tej mega kupie to w zasadzie powierzchnia do sprania obejmowała prawie całe plecy
    Wiec odpuściłam ;)

Mysza lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj taaak ! I niestety czasami nie da sie doprac tych " cudownych " plam niczym 😂🤦‍♀️

U Nas tez odwolane szczepienia , wszelakie wizyty w ogole , bynajmniej u Mnie .
    Ewcia jak u Ciebie ?

U Mnie dzis nocka byla tak cudowna , ze to ie moglbyc zly dzien , tak mi sie wydawalo hahaha a jednak maz musial wyrownac ppziom mojego szczescia z poziomem nerw i juz Mnie podkurwil na maksa ! Hahaha .

Moj syn zasnal po 20 chyba , wstal o 1 i zasnal o 2 , potem pobudka o 4 . Zasnal o 5 i wstal o 5.50 ale maz dal smoka malemu i maly zasnal do 8.30 z malym wierceniem sie po drodze ale to w lozeczku vez placzu . Wyspalam sie az za nadto hahaha .

gusiaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona nic nie wiem na temat szczepien bede dzwonic w poniedzialek do przychodni bo sie przeprowadzamy I zmieniam adres zapytam wtedy co I jak
    Osobiscie wolalabym zeby szczepienia byly no ale nie mamy na to wplywu

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szczepienie miało być 31 marca i jest odwołane, mamy czekać na telefon z przychodni jak już będą wykonywać. Pani przy okazji udzieliła mi info ze te szczepionki mogą poczekać oprócz rotawirusa jak ktoś chce bo należy je wykonać max do 12 tż

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah Ada 20 kwietnia będzie miała 2 latka , od października nie nosi pampersa w ciągu dnia a od listopada także i w nocy. Dziś było o niebo lepiej , 2 razy tylko poposcila w majtki , ale non stop jest tylko mamo i mamo także no cóż musze nauczyć się wiązać chustę wkoncu

preg.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na plamy mogę polecić wam odrazu spranie plamy pod wodą raz zimna raz ciepła i potem zamoczyc to w gorącej wodzie z OXY.

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś moja Oliwka od 10 do 15:30 była na dworze i powiem wam że zazdroszczę tak strasznie wszystkim tym którzy mają ogródek chociaż własny żeby wyjść z wózkiem , Ada nie budziła Oliwki wyszalała się na dworze . Oliwka spala cały czas z przerwą o 13 i 15:30 na cyca , później znów w domu już zasnęła , i spała do 18:30 , kąpiel i cyc i znów zasnęła i śpi póki co . Zauważyłam że z dnia na dzień tak ładnie się zmienia coraz bardziej się uśmiecha , trzyma ładnie główkę ale to musi być wyspana bo inaczej to przekręci głowę na któraś stronę i sobie patrzy :) taki leń . Ada śpi od 20 . A ja z Klaudią , siostrą i siostrzenica oglądamy dance dance :) czas dziś zmieniają ciekawe jak to wpłynie na nasze maluchy

annkaa lubi tę wiadomość

preg.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Pieguska a ile twój synek ma lat? Też mi się wydaje że tak chce zwrócić uwagę na siebie ale ja naprawdę spędzam z nią czas i klocki razem układamy i puzzle , tylko zauważyłam że jak małą karmię to Ada w tym momencie mnie ciagnie za rękę żebym z nią gdzieś szła i to nie może być ani babcia ani tata bo jest płacz , a ja się nie rozdwoje, nie raz latam z nią a Oliwka przyczepiona do cycka komicznie to wygląda :)
    gusia zazdroszczę napewno cudowne uczucie , moja póki co tylko raz zaśmiała się w głos i to przez sen :)
    Ada dziś zasnęła o 20 , Oliwka o 21 i musiałam ją obudzić o 3:15 bo cała zalana mlekiem byłam masakra jakaś, wczoraj to samo , zasnęła o 22 obudziła się o 4 a ja pływałam w mleku , codziennie musze prac koszulki i staniki sportowe w których śpię , dziś cały dzień chodziłam z pieluchą w staniku hehe

Syn w styczniu skończył 2lata.
    Aa odpieluchowany został w lutym.. Ii ja wiem, że to krótki okres czasu ii może mu się zdazac.. Ale ostatnio to było nagminne.🤷

4018d16ae9.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek, jak tam zmiana czasu u was . Wpłynęła na dłuższe/krótsze spanie.

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza wstała dzisiaj o 8 czyli standardowo, bo zazwyczaj śpi do 7 starego czasu. Noc nie była taka fajna jak wczoraj, ale nie było źle.😊

Gusiaa, Darrika dokarmiacie jeszcze mm? Ja jestem szczęśliwa, bo już w ogóle nie podajemy mm i mała przybiera na wadze.😀 Czy Ty Gusiaa prawie w ogóle nie podawałaś? Bo już nie pamiętam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 10:43

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas daje mm, bo jak zmniejszyłam że 300 ml z groszem na 150 dziennie, to za mało przybrała. Teraz z kolei bylo ciut za dużo w tygodniu przybrane więc tak metoda prób i błędów działam :) znowu siadam do laktatora więc też mm będzie znowu mniej i zobaczymy.

W sumie zauważyłam, że odkąd mała dostała butle to lepiej cyca łapie :D

Myślałam, żeby odstawić mm ale chce to zrobić na spokojnie obserwując przyrost wagi

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nocka średnia, dopiero nad ranem się wyspałam. Chyba mamy mały skok, bo ciężko jej zasnąć, wije się, setka, piszczy, a dostaje i cyca i butle więc głodna nie jest, bąki, kup W, siku wszystko w normie. 🤔

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika to w sumie jest dobrze.🤗 Jasne, lepiej to zrobić na spokojnie. Mniej stresu dla Ciebie i córeczki. Dobrze jest mieć wagę w domu co nie? 😀😀 u mnie udało się trochę tą laktację rozkręcić, bo na każde kwiknięcie ją przystawiłam, nawet jak było to pół godziny po jedzeniu i pilnowałam, żeby ssała ciągle. No i 2 razy dziennie piję słód jęczmienny albo karmi. Karmi to zazwyczaj wieczorem 😀😀

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas kupa teraz jest co kilka dni. Ostatnio była po 4 dniach. Taka wielka, że odrazu pod prysznic ją wzięłam, bo inaczej się nie dało. I dzisiaj jest 3 dzień i kupy nie ma. Ale brzuszek jest mięciutki i ona lekko marudna jak zawsze więc staram się nie martwić. Chociaż dzisiaj się lekko zestresowałam, bo lekko śmierdzącego bąka puściła. I juz mam schizę, że może coś zjadłam🥴

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mała ma ciągle bąki takie jak ja... jem warzywa itd A tu i tak co szkodzi :P
    W sumie myślę pozytywnie, bo w ogóle z cyca je, a to jest sukces.

Ja pije femaltiker ale może też spróbuje słód?
    Pijesz to z woda czy jak? Ma jakiś w miarę smak? :D

No waga to zbawienie, zwłaszcza jak teraz, czy pediatra czy położna na telefon...

A kupami się nie przejmuj, u nas jak był sam cyc to też tak raz na 4 dni.

Teraz różnie, raczej co dwa dni czasem jedna dziennie.

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ