LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDarrika wrote:No bo w sumie tak technicznie noworodek to jest do pierwszego miesiąca życia, potem mamy niemowlaka 🤔
-
nick nieaktualny
-
Mój pediatra nawet dziecka ma oczy nienawidziła i to mnie najbardziej w do tej całej wirusowej sytuacji wkurza
A czepiać sie szczegółów nie chciałam, tylko po prostu wychodzi na to, że noworodki szczepienia tak, A nasze dzieciaki odroczone, bo jednak już niemowlakiMysza lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualnyDariah wrote:Wczoraj przed pójściem spać strzelił taka kupę ze poszedł ponownie dk kąpieli
Bodziak do wyrzucenia - nawet go mie próbuje prac
Piżama do prania
Hehe
Co do szczepień
My mamy umówione na 24.04
Czy się odbędą - nie wiem...
Narazie w naszej przychodni wszelkie wiziyty osób zdrowych są odwołaneannkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDarrika wrote:Mój pediatra nawet dziecka ma oczy nienawidziła i to mnie najbardziej w do tej całej wirusowej sytuacji wkurza
A czepiać sie szczegółów nie chciałam, tylko po prostu wychodzi na to, że noworodki szczepienia tak, A nasze dzieciaki odroczone, bo jednak już niemowlaki -
Mysza
Nooo mega trudne do sprania
Takie mniejsze plamy to traktuje tym mydełkiem z Rossmanna i super działa
Ale po tej mega kupie to w zasadzie powierzchnia do sprania obejmowała prawie całe plecy
Wiec odpuściłamMysza lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Oj taaak ! I niestety czasami nie da sie doprac tych " cudownych " plam niczym 😂🤦♀️
U Nas tez odwolane szczepienia , wszelakie wizyty w ogole , bynajmniej u Mnie .
Ewcia jak u Ciebie ?
U Mnie dzis nocka byla tak cudowna , ze to ie moglbyc zly dzien , tak mi sie wydawalo hahaha a jednak maz musial wyrownac ppziom mojego szczescia z poziomem nerw i juz Mnie podkurwil na maksa ! Hahaha .
Moj syn zasnal po 20 chyba , wstal o 1 i zasnal o 2 , potem pobudka o 4 . Zasnal o 5 i wstal o 5.50 ale maz dal smoka malemu i maly zasnal do 8.30 z malym wierceniem sie po drodze ale to w lozeczku vez placzu . Wyspalam sie az za nadto hahaha .
gusiaa lubi tę wiadomość
-
Dariah Ada 20 kwietnia będzie miała 2 latka , od października nie nosi pampersa w ciągu dnia a od listopada także i w nocy. Dziś było o niebo lepiej , 2 razy tylko poposcila w majtki , ale non stop jest tylko mamo i mamo także no cóż musze nauczyć się wiązać chustę wkoncu
-
Dziś moja Oliwka od 10 do 15:30 była na dworze i powiem wam że zazdroszczę tak strasznie wszystkim tym którzy mają ogródek chociaż własny żeby wyjść z wózkiem , Ada nie budziła Oliwki wyszalała się na dworze . Oliwka spala cały czas z przerwą o 13 i 15:30 na cyca , później znów w domu już zasnęła , i spała do 18:30 , kąpiel i cyc i znów zasnęła i śpi póki co . Zauważyłam że z dnia na dzień tak ładnie się zmienia coraz bardziej się uśmiecha , trzyma ładnie główkę ale to musi być wyspana bo inaczej to przekręci głowę na któraś stronę i sobie patrzy taki leń . Ada śpi od 20 . A ja z Klaudią , siostrą i siostrzenica oglądamy dance dance czas dziś zmieniają ciekawe jak to wpłynie na nasze maluchy
annkaa lubi tę wiadomość
-
Justi2019 wrote:Pieguska a ile twój synek ma lat? Też mi się wydaje że tak chce zwrócić uwagę na siebie ale ja naprawdę spędzam z nią czas i klocki razem układamy i puzzle , tylko zauważyłam że jak małą karmię to Ada w tym momencie mnie ciagnie za rękę żebym z nią gdzieś szła i to nie może być ani babcia ani tata bo jest płacz , a ja się nie rozdwoje, nie raz latam z nią a Oliwka przyczepiona do cycka komicznie to wygląda
gusia zazdroszczę napewno cudowne uczucie , moja póki co tylko raz zaśmiała się w głos i to przez sen
Ada dziś zasnęła o 20 , Oliwka o 21 i musiałam ją obudzić o 3:15 bo cała zalana mlekiem byłam masakra jakaś, wczoraj to samo , zasnęła o 22 obudziła się o 4 a ja pływałam w mleku , codziennie musze prac koszulki i staniki sportowe w których śpię , dziś cały dzień chodziłam z pieluchą w staniku hehe
Syn w styczniu skończył 2lata.
Aa odpieluchowany został w lutym.. Ii ja wiem, że to krótki okres czasu ii może mu się zdazac.. Ale ostatnio to było nagminne.🤷 -
Nasza wstała dzisiaj o 8 czyli standardowo, bo zazwyczaj śpi do 7 starego czasu. Noc nie była taka fajna jak wczoraj, ale nie było źle.😊
Gusiaa, Darrika dokarmiacie jeszcze mm? Ja jestem szczęśliwa, bo już w ogóle nie podajemy mm i mała przybiera na wadze.😀 Czy Ty Gusiaa prawie w ogóle nie podawałaś? Bo już nie pamiętamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 10:43
-
Ja cały czas daje mm, bo jak zmniejszyłam że 300 ml z groszem na 150 dziennie, to za mało przybrała. Teraz z kolei bylo ciut za dużo w tygodniu przybrane więc tak metoda prób i błędów działam znowu siadam do laktatora więc też mm będzie znowu mniej i zobaczymy.
W sumie zauważyłam, że odkąd mała dostała butle to lepiej cyca łapie
Myślałam, żeby odstawić mm ale chce to zrobić na spokojnie obserwując przyrost wagi33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
A u nas nocka średnia, dopiero nad ranem się wyspałam. Chyba mamy mały skok, bo ciężko jej zasnąć, wije się, setka, piszczy, a dostaje i cyca i butle więc głodna nie jest, bąki, kup W, siku wszystko w normie. 🤔33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Darrika to w sumie jest dobrze.🤗 Jasne, lepiej to zrobić na spokojnie. Mniej stresu dla Ciebie i córeczki. Dobrze jest mieć wagę w domu co nie? 😀😀 u mnie udało się trochę tą laktację rozkręcić, bo na każde kwiknięcie ją przystawiłam, nawet jak było to pół godziny po jedzeniu i pilnowałam, żeby ssała ciągle. No i 2 razy dziennie piję słód jęczmienny albo karmi. Karmi to zazwyczaj wieczorem 😀😀
-
A u nas kupa teraz jest co kilka dni. Ostatnio była po 4 dniach. Taka wielka, że odrazu pod prysznic ją wzięłam, bo inaczej się nie dało. I dzisiaj jest 3 dzień i kupy nie ma. Ale brzuszek jest mięciutki i ona lekko marudna jak zawsze więc staram się nie martwić. Chociaż dzisiaj się lekko zestresowałam, bo lekko śmierdzącego bąka puściła. I juz mam schizę, że może coś zjadłam🥴
-
No mała ma ciągle bąki takie jak ja... jem warzywa itd A tu i tak co szkodzi
W sumie myślę pozytywnie, bo w ogóle z cyca je, a to jest sukces.
Ja pije femaltiker ale może też spróbuje słód?
Pijesz to z woda czy jak? Ma jakiś w miarę smak?
No waga to zbawienie, zwłaszcza jak teraz, czy pediatra czy położna na telefon...
A kupami się nie przejmuj, u nas jak był sam cyc to też tak raz na 4 dni.
Teraz różnie, raczej co dwa dni czasem jedna dziennie.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️