X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No bo w sumie tak technicznie noworodek to jest do pierwszego miesiąca życia, potem mamy niemowlaka 🤔
    Tak, a nasze bobasy czekają na to szczepienie po 6 tygodniu. Większość z naszych pociech już zakończyła okres noworodkowy, jeśli już tak czepiamy się szczegółow :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej dowiedzieć się u źródła czyli zapytać swojego pediatry.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pediatra nawet dziecka ma oczy nienawidziła i to mnie najbardziej w do tej całej wirusowej sytuacji wkurza :/

A czepiać sie szczegółów nie chciałam, tylko po prostu wychodzi na to, że noworodki szczepienia tak, A nasze dzieciaki odroczone, bo jednak już niemowlaki

Mysza lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Wczoraj przed pójściem spać strzelił taka kupę ze poszedł ponownie dk kąpieli
    Bodziak do wyrzucenia - nawet go mie próbuje prac
    Piżama do prania
    Hehe

Co do szczepień
    My mamy umówione na 24.04
    Czy się odbędą - nie wiem...
    Narazie w naszej przychodni wszelkie wiziyty osób zdrowych są odwołane
    Nam się poszczęściło bo kupa po pachy była chwilę przed kąpielą😊 Te plamy po kupie są mega trudne do usunięcia :/

annkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Mój pediatra nawet dziecka ma oczy nienawidziła i to mnie najbardziej w do tej całej wirusowej sytuacji wkurza :/

A czepiać sie szczegółów nie chciałam, tylko po prostu wychodzi na to, że noworodki szczepienia tak, A nasze dzieciaki odroczone, bo jednak już niemowlaki
    Myślę, że wszyscy chcieliby wrócić do normalnego życia. Najgorsze, że nie wiadomo ile to jeszcze potrwa☹

• Dariah Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Nooo mega trudne do sprania
    Takie mniejsze plamy to traktuje tym mydełkiem z Rossmanna i super działa
    Ale po tej mega kupie to w zasadzie powierzchnia do sprania obejmowała prawie całe plecy
    Wiec odpuściłam ;)

Mysza lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj taaak ! I niestety czasami nie da sie doprac tych " cudownych " plam niczym 😂🤦‍♀️

U Nas tez odwolane szczepienia , wszelakie wizyty w ogole , bynajmniej u Mnie .
    Ewcia jak u Ciebie ?

U Mnie dzis nocka byla tak cudowna , ze to ie moglbyc zly dzien , tak mi sie wydawalo hahaha a jednak maz musial wyrownac ppziom mojego szczescia z poziomem nerw i juz Mnie podkurwil na maksa ! Hahaha .

Moj syn zasnal po 20 chyba , wstal o 1 i zasnal o 2 , potem pobudka o 4 . Zasnal o 5 i wstal o 5.50 ale maz dal smoka malemu i maly zasnal do 8.30 z malym wierceniem sie po drodze ale to w lozeczku vez placzu . Wyspalam sie az za nadto hahaha .

gusiaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona nic nie wiem na temat szczepien bede dzwonic w poniedzialek do przychodni bo sie przeprowadzamy I zmieniam adres zapytam wtedy co I jak
    Osobiscie wolalabym zeby szczepienia byly no ale nie mamy na to wplywu

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szczepienie miało być 31 marca i jest odwołane, mamy czekać na telefon z przychodni jak już będą wykonywać. Pani przy okazji udzieliła mi info ze te szczepionki mogą poczekać oprócz rotawirusa jak ktoś chce bo należy je wykonać max do 12 tż

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah Ada 20 kwietnia będzie miała 2 latka , od października nie nosi pampersa w ciągu dnia a od listopada także i w nocy. Dziś było o niebo lepiej , 2 razy tylko poposcila w majtki , ale non stop jest tylko mamo i mamo także no cóż musze nauczyć się wiązać chustę wkoncu

preg.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na plamy mogę polecić wam odrazu spranie plamy pod wodą raz zimna raz ciepła i potem zamoczyc to w gorącej wodzie z OXY.

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś moja Oliwka od 10 do 15:30 była na dworze i powiem wam że zazdroszczę tak strasznie wszystkim tym którzy mają ogródek chociaż własny żeby wyjść z wózkiem , Ada nie budziła Oliwki wyszalała się na dworze . Oliwka spala cały czas z przerwą o 13 i 15:30 na cyca , później znów w domu już zasnęła , i spała do 18:30 , kąpiel i cyc i znów zasnęła i śpi póki co . Zauważyłam że z dnia na dzień tak ładnie się zmienia coraz bardziej się uśmiecha , trzyma ładnie główkę ale to musi być wyspana bo inaczej to przekręci głowę na któraś stronę i sobie patrzy :) taki leń . Ada śpi od 20 . A ja z Klaudią , siostrą i siostrzenica oglądamy dance dance :) czas dziś zmieniają ciekawe jak to wpłynie na nasze maluchy

annkaa lubi tę wiadomość

preg.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Pieguska a ile twój synek ma lat? Też mi się wydaje że tak chce zwrócić uwagę na siebie ale ja naprawdę spędzam z nią czas i klocki razem układamy i puzzle , tylko zauważyłam że jak małą karmię to Ada w tym momencie mnie ciagnie za rękę żebym z nią gdzieś szła i to nie może być ani babcia ani tata bo jest płacz , a ja się nie rozdwoje, nie raz latam z nią a Oliwka przyczepiona do cycka komicznie to wygląda :)
    gusia zazdroszczę napewno cudowne uczucie , moja póki co tylko raz zaśmiała się w głos i to przez sen :)
    Ada dziś zasnęła o 20 , Oliwka o 21 i musiałam ją obudzić o 3:15 bo cała zalana mlekiem byłam masakra jakaś, wczoraj to samo , zasnęła o 22 obudziła się o 4 a ja pływałam w mleku , codziennie musze prac koszulki i staniki sportowe w których śpię , dziś cały dzień chodziłam z pieluchą w staniku hehe

Syn w styczniu skończył 2lata.
    Aa odpieluchowany został w lutym.. Ii ja wiem, że to krótki okres czasu ii może mu się zdazac.. Ale ostatnio to było nagminne.🤷

4018d16ae9.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek, jak tam zmiana czasu u was . Wpłynęła na dłuższe/krótsze spanie.

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza wstała dzisiaj o 8 czyli standardowo, bo zazwyczaj śpi do 7 starego czasu. Noc nie była taka fajna jak wczoraj, ale nie było źle.😊

Gusiaa, Darrika dokarmiacie jeszcze mm? Ja jestem szczęśliwa, bo już w ogóle nie podajemy mm i mała przybiera na wadze.😀 Czy Ty Gusiaa prawie w ogóle nie podawałaś? Bo już nie pamiętam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 10:43

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas daje mm, bo jak zmniejszyłam że 300 ml z groszem na 150 dziennie, to za mało przybrała. Teraz z kolei bylo ciut za dużo w tygodniu przybrane więc tak metoda prób i błędów działam :) znowu siadam do laktatora więc też mm będzie znowu mniej i zobaczymy.

W sumie zauważyłam, że odkąd mała dostała butle to lepiej cyca łapie :D

Myślałam, żeby odstawić mm ale chce to zrobić na spokojnie obserwując przyrost wagi

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nocka średnia, dopiero nad ranem się wyspałam. Chyba mamy mały skok, bo ciężko jej zasnąć, wije się, setka, piszczy, a dostaje i cyca i butle więc głodna nie jest, bąki, kup W, siku wszystko w normie. 🤔

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika to w sumie jest dobrze.🤗 Jasne, lepiej to zrobić na spokojnie. Mniej stresu dla Ciebie i córeczki. Dobrze jest mieć wagę w domu co nie? 😀😀 u mnie udało się trochę tą laktację rozkręcić, bo na każde kwiknięcie ją przystawiłam, nawet jak było to pół godziny po jedzeniu i pilnowałam, żeby ssała ciągle. No i 2 razy dziennie piję słód jęczmienny albo karmi. Karmi to zazwyczaj wieczorem 😀😀

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas kupa teraz jest co kilka dni. Ostatnio była po 4 dniach. Taka wielka, że odrazu pod prysznic ją wzięłam, bo inaczej się nie dało. I dzisiaj jest 3 dzień i kupy nie ma. Ale brzuszek jest mięciutki i ona lekko marudna jak zawsze więc staram się nie martwić. Chociaż dzisiaj się lekko zestresowałam, bo lekko śmierdzącego bąka puściła. I juz mam schizę, że może coś zjadłam🥴

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mała ma ciągle bąki takie jak ja... jem warzywa itd A tu i tak co szkodzi :P
    W sumie myślę pozytywnie, bo w ogóle z cyca je, a to jest sukces.

Ja pije femaltiker ale może też spróbuje słód?
    Pijesz to z woda czy jak? Ma jakiś w miarę smak? :D

No waga to zbawienie, zwłaszcza jak teraz, czy pediatra czy położna na telefon...

A kupami się nie przejmuj, u nas jak był sam cyc to też tak raz na 4 dni.

Teraz różnie, raczej co dwa dni czasem jedna dziennie.

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ