LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika, a jak często orzystawiwsz córkę do piersi? Może warto spróbować w ciągu dnia przystawiać ją co 1h, maks 2, tak na 10min do każdej piersi? Albo może jakiś gorszy dzień z tym karmieniem 🤷
Co do wizyty u gina, to mam odwołaną, a do innego lekarza nie chce isc.. ja miałam szycie od połowy wargi po samą dupę i w środku też. Z chęcią bym poszła do gina się sprawdzić jak tam wszystko wygląda i czy już mam zielone światło, bo nie wiem jak to jest przy szyciu w środku 🤷 Mam nadzieję, że wszystko tam w środku jest ok😅
Ja od wczoraj mam dwie czerwone plamy przy sutku, czyli zapalenie się robi. Robię ciepłe okłady,po karmieniu zimna kapustą i od wczoraj się nie pogarsza, ale wcale też nie jest lepiej.. zapalenie robi mi się od sutka, bo nie chce się wygoić. Smaruje czystą lanoliną. I nie wiem co z tym fantem zrobić. Już tyle tygodni minęło i ciągle problem z tym sutkiem.
-
Dziewczyny czy zdarzyło się Wam zachłyśnięcie waszych dzieci ? Nasza dziś podczas przewijania oczy w słup cała czerwona i nie może złapać oddechu... i to nie zaraz po karmieniu tylko po drzemce... wydaje mi się ze jak ja zaczęłam klepać po plecach to wypluła gęsta ślinę... może sobie z ta ślina nie radzi...matko myslalam ze zejdę... trwało to może 10 sek a wydawało mi się ze godzinę...
-
Wiesz co Bożenka, w ciągu dnia to często jest przy cycu co godzinę, góra dwie. Poza tą jedną drzemką która ma 3-4 godziny. Wieczór i noc też z reguły co 2 godziny, czasem śpi dłużej to nie budzę.
No i też zawsze przed butlą cyc najpierw jeden i drugi minimum 10 minut każdy i dopiero butla. No będę próbować cały czas, nie mam zamiaru się poddać tak szybko, najmniej chciałabym karmić 3 miesiące chociaż, najlepiej to 6 ale zobaczymy jak to będzie.
Jeszcze dzisiaj będziemy walczyć, ml z jutro będzie lepiej, A jak nie to kupię te nakładki na próbę34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Malaw wrote:Dziewczyny czy zdarzyło się Wam zachłyśnięcie waszych dzieci ? Nasza dziś podczas przewijania oczy w słup cała czerwona i nie może złapać oddechu... i to nie zaraz po karmieniu tylko po drzemce... wydaje mi się ze jak ja zaczęłam klepać po plecach to wypluła gęsta ślinę... może sobie z ta ślina nie radzi...matko myslalam ze zejdę... trwało to może 10 sek a wydawało mi się ze godzinę...
A ze slina moja tez czasem ma problem, tak jakby wlasnie nie radzila sobie z przelykaniem jejWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 15:10
-
U nas na przewijaku nigdy się coś takiego nie zdarzyło, poza ulewaniem, muszę w końcu coś odłożyć pod niego żeby byk przechylony lekko.
Zuza się czasem krztusi na cycku albo butli, ale zawsze odkaszlnie ładnie i dobrze, bo bym chyba zawału dostała34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Bożenka wrote:Darrika, a jak często orzystawiwsz córkę do piersi? Może warto spróbować w ciągu dnia przystawiać ją co 1h, maks 2, tak na 10min do każdej piersi? Albo może jakiś gorszy dzień z tym karmieniem 🤷
Co do wizyty u gina, to mam odwołaną, a do innego lekarza nie chce isc.. ja miałam szycie od połowy wargi po samą dupę i w środku też. Z chęcią bym poszła do gina się sprawdzić jak tam wszystko wygląda i czy już mam zielone światło, bo nie wiem jak to jest przy szyciu w środku 🤷 Mam nadzieję, że wszystko tam w środku jest ok😅
Ja od wczoraj mam dwie czerwone plamy przy sutku, czyli zapalenie się robi. Robię ciepłe okłady,po karmieniu zimna kapustą i od wczoraj się nie pogarsza, ale wcale też nie jest lepiej.. zapalenie robi mi się od sutka, bo nie chce się wygoić. Smaruje czystą lanoliną. I nie wiem co z tym fantem zrobić. Już tyle tygodni minęło i ciągle problem z tym sutkiem.28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
Darrika wrote:Te nakładki wybrałyście w rozmiarze M nie ? Chyba na próbę wezmę też Medela
-
Dwa razy dzisiaj na chwilkę sięgłam po laktator, łącznie może 12 minut, takie szybkie ściąganie, wyszło zaledwie 30 ml. Potem cyk spacer godzinny z małą i po powrocie na cyca ja wzięłam i całe 50 minut ładnie jadła, z oby cycków hmmm oby później też tak było, może ten laktator coś pomaga i muszę pilnować żeby codziennie chociaż trochę ściągać34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Darrika wrote:Wiesz co Bożenka, w ciągu dnia to często jest przy cycu co godzinę, góra dwie. Poza tą jedną drzemką która ma 3-4 godziny. Wieczór i noc też z reguły co 2 godziny, czasem śpi dłużej to nie budzę.
No i też zawsze przed butlą cyc najpierw jeden i drugi minimum 10 minut każdy i dopiero butla. No będę próbować cały czas, nie mam zamiaru się poddać tak szybko, najmniej chciałabym karmić 3 miesiące chociaż, najlepiej to 6 ale zobaczymy jak to będzie.
Jeszcze dzisiaj będziemy walczyć, ml z jutro będzie lepiej, A jak nie to kupię te nakładki na próbę)
-
Bożenka wrote:Ja od wczoraj mam dwie czerwone plamy przy sutku, czyli zapalenie się robi. Robię ciepłe okłady,po karmieniu zimna kapustą i od wczoraj się nie pogarsza, ale wcale też nie jest lepiej.. zapalenie robi mi się od sutka, bo nie chce się wygoić. Smaruje czystą lanoliną. I nie wiem co z tym fantem zrobić. Już tyle tygodni minęło i ciągle problem z tym sutkiem.
U mnie pomaga branie ibuprofen (ciągle przez 2-3 dni póki pierś nie przestanie być bolesna). Ibuprofen działa przeciwzapalnie, przeciwgorączkowo, p. bólowo. Jak nie będzie poprawy będzie potrzebny antybiotyk. Do tego ważne jest regularne opróżnianie piersi i możliwie częste karmienie spod pachy. Gdzieś czytałam o pozytywnym wpływie lecytyny (do zapobiegania zastojom, ale nie spr). U mnie stan zapalny pojawia się gdy zbyt długo noszę dziecko w chuście tkanej, dobrze dociągniętej (w elastycznej u mnie problem prawie nie występował
-
Malaw wrote:Dziewczyny czy zdarzyło się Wam zachłyśnięcie waszych dzieci ? Nasza dziś podczas przewijania oczy w słup cała czerwona i nie może złapać oddechu... i to nie zaraz po karmieniu tylko po drzemce... wydaje mi się ze jak ja zaczęłam klepać po plecach to wypluła gęsta ślinę... może sobie z ta ślina nie radzi...matko myslalam ze zejdę... trwało to może 10 sek a wydawało mi się ze godzinę...
-
Mama_po_przejściach wrote:Jeśli mogę coś radzić, to odpuść nakładki. Pierś musi mieć kontakt ze śliną dziecka. W czasie karmienia postaraj się myśleć o dziecku w superlatywach (że je kochasz, ma śliczne włosy itp) Najlepiej żeby nikt ci nie przeszkadzał. Dużo pij płynów (ale nie kawy, herbaty i raczej odpuść zioła np miętę itp. Pracuj z laktatorem co 3 h i uwierz że laktacja ruszy (ja ściągałam najpierw laktatorem (ściąganie + pobudzanie laktacji kombinowane z ręcznym ściąganiem) pôźniej dawałam dziecku by wisiało na cycku. Poczytaj może o systemie SNS (wspomaganie laktacji) i raczej odpuściłabym butelkę (mimo że kp prawie rok zabiła mi laktację, gdy trafiłam do szpitala, a dziecko posmakowało butelki przez kilka tyg. (zapomniało jak się efektywnie ssie
)
Dzięki za rady kochanabędę działać, na razie nakładki odpuszczam, bo widzę poprawę po laktatorze. Butli na razie nie mogę odpuścić, bo mała na cycku nie przybiera
ale akurat mam wrażenie, z butla nie zakłóca nam laktacje, bo właściwie jest dokarmianiu mm już 3 tygodnie. Jak się uporam z tym kryzysem i mała nie będzie wariować na cycku to będę dalej próbowała zostawiać mm żeby została na samym cycku.
Ogólnie mam pozytywne nastawienie i wierzę, że się kp utrzyma, kryzysy mam w nocy jak jestem zmęczona A mała mi katuje cycki pięciami i głową ale pić nie chce, albo złapie dwa łyki i idzie w kimę34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Mama dziękuję za radę. Zobaczę jak jutro będzie, jak nie zauważę poprawy to wezmę ibuprofen. Przystawiam ją spod pachy i klasycznie, ale mam wrażenie, że mleko nie chcę za bardzo lecieć z tej piersi, chociaż czuję, że po karmieniu jest luźniejsza. Jakas dziwna ta pierś.🤷🤷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 20:58
-
Ja w sumę nawet ochote na seks mam ale boje się ze będzie bolec przez to szycie
Z córka nie miałam szycia wiec nie obawiałam sie za bardzo
Hmmm No nic tak jak mówicie w sumie chciałabym już mieć to za sobą hehe
Justi
My byliśmy prywatnie
Wizyty tak zorganizowane były ze pacjenci się wcale nie widzieli nawet
Wiec zadowolona byłam bardzo09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
My bioderka mamy odwołane nawet prywatnie, może by się udało w innym gabinecie ale się trochę boję
sama już nie wiem, pediatra mówiła, że za jej młodych czasów bioderka się sprawdzało w 8 tygodniu.
Więc na razie do tego 8 tygodnia chyba poczekamy i zobaczymy jak będzie wyglądać sytuacja z wirusem34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ja na temat naszego kp nie wypowiadam sie juz , mam dosc ale nie odpuszczam . Wszystkiego prawie sprobowalam juz , rzygac mi sie chce tym wszystkim powiem tak ! Jeszcze chyba wyprobuje metode sns bo nakladki mozna sobie o kant chuja za przeproszeniem potluc . Co do rozmiaru ja mam 24 mm bo mam suty jak wentyle od stara , doslownie !
Co do seksu to My mamy juz ze 3 za soba , jest super procz pozycji od tylu .
Bozenka to jak czerwone plamki sie robia to zapalenie idzie ?
Mnie wczoraj wyskoczyly mimo sciagania melka normalnie 3 plany czerwone plus teraz na otoczkach sutkow 3 biale kropki jakbym miala kanaliki kuzwa zapchane .?! Nigdy nie mialam z tym stycznosci nawet z zapaleniem jakos a co dopiero z zatkanymi kanalikami