LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jak miałam zastój jakoś po 2 tygodniu po porodzie, to był jeden kanalik zatkany, w sensie była ta biała taka kropka prawie na srodku sutka, jak korek na kanaliku wyglądał. To nawet jak z piersi schodziło mleko jak mała mi odetkała, to ten biały czop był, a mleko jakby spod niego wypływało. Tak po prawdzie to on był na sutku dobre 3 tygodnie, jakoś niedawno pod prysznicem to sobie dosłownie wydlubalam paznokciem bo ile można.
A czerwone plamy na piersi to mi się robiły tam gdzie był ten twardy zastój ale tylko po goracym okladzie albo kąpieli 🤔33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Zakręcona mi najpierw pojawił się ból przy karmieniu, a na drugi dzień przy sutku dwie czerwone plamy, one są ciepłe i to może się przerodzić w zapalenie, więc najlepiej jak najszybciej reagować jak coś takiego wyskakuje, bo później może wystąpić gorączka i jeszcze większy ból. U mojej znajomej skończyło się to antybiotykiem i końcem kp. Nie znam się na tym za bardzo 😕 A z kanalikami to nie mam pojęcia jak to jest 🙄
-
Chodzi mi o te biale kropeczki na otoczce , pojawily sie dopiero co . Nigdy ich nie mialam oraz te wybrzuszenia dziwne i to nie jest sutek co ise marszczy bo staje tylko normalnie . Po kapieli mi bardziej wyszly one
I nie wiem czy mi sie wydaje czy na sutku mam biala kropeczke tez ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 23:01
-
Na sutku wydaje mi się, że masz wszystko ok. U mnie to było dużo bardziej widać i miało mega biały kolor, w sensie rzucalonsie bardzo w oczy. U Ciebie to wygląda inaczej. A na otoczce to ja nie wiem gdzie Ty widzisz te białe kropki :p normalna brodawka jak dla mnie33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
W necie znalazłam takie zdjęcie, u mnie to mniej więcej tak wyglądało właśnie, tylko, że bardziej białe.
https://images.app.goo.gl/QyCahakJAwk6tLVB733👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
ZakręconaOna wrote:Mama po przejsciach a czemu trzeba unikac miety ? Ona zle dziala jakos na laktacje ?
Swojego czasu litrami pilam :o
Szalwia to wiem ale mieta ? -
My jesteśmy po usg bioderek. Byliśmy w tej samej przychodni co z Piotrusiem. Odbywają się tylko te pierwsze wizyty maluchów, wszystkie kontrolne są odwołane. Wizyty tam umówione że na godzinę jest max dwóch małych pacjentów. W całej przychodni jak przyszliśmy była jedna pielęgniarka i lekarz. Usg super, badanie fizykalne też, lekarz powiedział do Patrysia "kawał chłopa z Ciebie" 😊
Dziewczyny po nacieciu krocza, jeśli było rozejscie się rany, stan zapalny itp to zaleca się doczekać nie te 6 tyg połogu a 10-12 tyg celibatu aby proces gojenia mógł w pełni się zakończyć. I z doświadczenia zanim wezmiecie się do "roboty" kupcie globulki z kwasu hialuronowego, dają super efekt, bo może być mega sucho i boleśnie. -
Camilla33 wrote:Zakręcona mięta i szałwia działają podobnie. Ja pijąc po dwie szklanki szałwii i dwie mięty w mniej niż tydzień "zabiłam" laktacje.
-
Darrika wrote:Na sutku wydaje mi się, że masz wszystko ok. U mnie to było dużo bardziej widać i miało mega biały kolor, w sensie rzucalonsie bardzo w oczy. U Ciebie to wygląda inaczej. A na otoczce to ja nie wiem gdzie Ty widzisz te białe kropki :p normalna brodawka jak dla mnie
No ale teraz wiem ze moglam mieta sobie strzal walnac -
Zakręcona
Nie obwiniaj się Kochana !
Skąd mogłaś wiedzieć ?!
Przyznam szczerze ze sama o mięcie nie wiedziałam.! O szalei owszem..ale o mięcie ?!
Myśle ze jak teraz przestaniesz to uda się jeszcze odbudować laktację ?!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wrote:Gusiaa
A jak działa szumis ? Pomaga coś Gabi?Dariah lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny maluchy dały mi pospać dziś Oliwcia jak zasnęła o 21:30 obudziła się o 2:30 oczywiście mąż ją obudził chrapaniem 3:30 zasnęła 3:45 i obudziła się o 8 a ja już od 7 na nogach zupę robiłam żeby mąż miał co zjeść jak wróci z pracy bo my jedziemy koło południa zawieźć moim rodzicom zakupy spożywcze bo nigdzie nie wychodzą także jedzenia na tydzień im wiozę Muszę jeszcze przed 10 zdążyć do sklepu dokupić parę rzeczy , czekam aż najstarsza córa skończy zdalną lekcje i heja do sklepu , dobrze że u mnie koło bloku nie ma kolejek
Camilla33 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny .
Dariah ale Ja ja pilam hektolitrami doslownie bo kuzwa uwielbiam miete i na zoladek dziala mi cuda
Ja miety juz nie pilam ze 3 tygodnie teraz dobre , wczoraj zrobilam i przeczytalam to akurat to nie wypilam.
W ogole mialam nocke z du*** ... 4 h cycka pod rzad , maly 2 min zjadl i zaraz 30 min nic ale nie spal i tak do 4 rano 🤦♀️
O 4.30 podalam butle , nie bylam w stanie wstac do wc ze zmeczenia . Maz nakarmil zasnelam po 5 bo z nerw az nie moglam i o 6 maly wstal .
Teraz ma drzemke i robic bedziemy znow podejscie do cyca .