X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Darrika
    a jak ją karmisz i odklaasz do na spiocha?
    czy nie śpiącą i zasypia w łóżeczku ?
    Teoś zasypia mi zawsze na cycku w nocy...

Jak ją mam na rękach albo do odbicia tak przez ramię to śpi, ale jak ją już odkładam to zaraz jest aktywacja :p wtedy znowu ją biorę na ręce i lulam aż przyśnie i znowu odkładam do łóżka, czasem jeszcze na 2 minuty do cyca żeby zasnęła.

Jak mocno podnosi nóżki i pupe i tak "trzeszczy" jak stare radio to ja biorę na ręce właśnie na nowo, a jak widzę, że Nóżki ma rozłożone jak żabka, a tylko ręce chodzą i trochę stęka to ją zostawiam i wychodzę, czasem dam smoczka i czekam - sprawdzam na kamerce czy śpi i jak widzę, że już się nie wierci to też idę spać. No a jak ma smoka, to czekam aż go wypluje, wtedy go zabieram i tyle.

A jak nie jestem zmęczona, to jak zasypia na cycku to jeszcze jej na rękach z 10 minut pozwalam leżeć i dopiero potem ją odkładam, czasem ona też jest zmęczona to wtedy się nie budzi przy odkładaniu ale to rzadko bardzo.

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak sie wymieni wszystkie czesci prawie w uzywanym laktatorze to ok ;)
    Co do mojego kp to probuje podkrecac juz ktorys tydzien ale idzie jak krew z nosa . Nie ma poprawy wcale :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Oliwcia jak zasnęła o 16 tak obudziłam ją o 19:10 na kąpiel także cieszę się że Ada tylko raz ją w trakcie prawie wybudziła ale smoka włożyłam i spała dalej , jestem ciekawa o której teraz zaśnie , polezala na brzuszku , martwiłam się ostatnio że ryje buźką o łóżko a ostatnio tak ładnie główkę już podnosi że to niesamowite jak z dnia na dzień te nasze maluszki się rozwijają, teraz ssie cyca a Ada pije swoją butle mleka :)
    Camilla mam pytanko do Ciebie ( i do innych mam które mają maluszki starsze do 2 lat i więcej ) dajesz starszemu synkowi jeszcze mleko ? Do kiedy powinno się dawać mleko modyfikowane kiedy mogę przejść na takie z kartonu czy od krowy? Przy Klaudii pamiętam że miała 14 miesięcy i piła krowie tylko rozrzedzalam i gotowałam a teraz już prawie ma dwa latka Ada i jeszcze pije Bebiko i nie wiem czy dobrze czy już powinna przestać pić ?

preg.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy syn ma 26miesiecy ii pije MM z kartonu mleka nee chce.. Hmm w sumie pije jedna butle przed snem.. Ii stwierdziliśmy z mężem, że jak chce to niech pije.. Bo powoli pije mniej.. Jakiś czas temu wypijal 300ml teraz 240ml
    Wiec myślę, że sam przestanie pić;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Dziewczyny Oliwcia jak zasnęła o 16 tak obudziłam ją o 19:10 na kąpiel także cieszę się że Ada tylko raz ją w trakcie prawie wybudziła ale smoka włożyłam i spała dalej , jestem ciekawa o której teraz zaśnie , polezala na brzuszku , martwiłam się ostatnio że ryje buźką o łóżko a ostatnio tak ładnie główkę już podnosi że to niesamowite jak z dnia na dzień te nasze maluszki się rozwijają, teraz ssie cyca a Ada pije swoją butle mleka :)
    Camilla mam pytanko do Ciebie ( i do innych mam które mają maluszki starsze do 2 lat i więcej ) dajesz starszemu synkowi jeszcze mleko ? Do kiedy powinno się dawać mleko modyfikowane kiedy mogę przejść na takie z kartonu czy od krowy? Przy Klaudii pamiętam że miała 14 miesięcy i piła krowie tylko rozrzedzalam i gotowałam a teraz już prawie ma dwa latka Ada i jeszcze pije Bebiko i nie wiem czy dobrze czy już powinna przestać pić ?
    Niech Ada pije mm ile się da, bardzo dobrze uzupełnia dietę w niezbędne skladniki. Piotruś 200 ml wypija w dzień normalnie z kubeczka i jedną butlę na noc. Pije Bebilon 3, jak skończy dwa lata przechodzimy na 4.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to dni uciekają same nee wiem kiedy 🤷
    Ii cieszę się, że mam podwórko.. Bo bym chyba pierdolca całkowicie dostała siedząc w domu..

Jacek ;)
    386adc7d0fd2.jpg

Bożenka, Ewciaa83, gusiaa, Dariah, Darrika, ZakręconaOna, Camilla33, mj26, . Raga ., KasiaM, Edith lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi ja też się martwiłam o trzymanie glowki, a od dwóch dni wytrzymuje tak przez dwie minuty, chwila przerwy i znowu trzyma i tak okolo 3/4 razy się udaje, dopóki się nie zdenerwuje. (Na żywo nie widać, że te włosy jej się tak wytarły haha😂😂)
    adde676f4f15.jpg

Ewciaa83, ppieguskaa, Dariah, Darrika, Camilla33, mj26, KasiaM lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppieguska, ja właśnie dostaję pierdolca w domu...😖
    Jacuś przystojniak🥰

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Gusiaa
    no widisz ! super!
    oby jutro tez tak bylo :D
    Lepiej nie zapeszac:):)

Dariah lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka szook:) super mojej się tak nie udaje nawet połowa z tego.

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Super trzyma :))
    Te nasze dzieci już takie duże :p gdzie te noworodki..

Ja to ogólnie mówię zawsze, że wolę takie minimum 6tygodniowe dzieci..
    Aa on kilku dni.. Mam że szkoda że ten czas szybko ucieka.. Że jeszcze bym chciała noworodka 😅
    No ale w planach póki co to nee ma.. Chyba, że wpadka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 20:50

ZakręconaOna, Bożenka, Camilla33 lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka
    Wooo brawo
    Nasz tez tak nie wytrzyma ;)
    Zdecydowanie bardziej woli leżeć na brzuszku u kogoś na klacie ;) i wtedy ładnie podnosi główkę ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguska
    Przystojniak Jacek !!’
    Ja to za to najbardziej lubie takie dzieci 0-12 m
    A potem mógłby znów być noworodkiem hehe

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka super glowke trzyma ❤

Piegusek Ja tez bym chciala noworodeczka znow hahahahha to.glupie ale ostatnio.pomyslalam a noz wpadne to wpadne ale zaraz mi z lba sie wybilo jak przypomnial mi sie bol porodowy hahaha.

Dariah lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie dziewczyny będę dawała dalej Adzie mm , ciekawe czy jak bym jej odciągnęła moje i dala czy by wypiła czy może by pluła hehe
    Bożenka moja też już tak trzyma , jutro spróbuję to uwiecznić :)
    Pieguska Jacuś cudny a jakie ma śliczne uszka w literę C , zazdroszczę podwórka , ja tak jak Bożenka pierdolca dostaje w mieszkaniu , od poniedziałku ma być ładnie i Zmierzam jeździć na działkę z dziećmi żeby Ada pobiegała bo już brakuje mi pomysłu na zabawy . Ja zdecydowanie najbardziej lubię jak już maluch ma te pół roku a jeszcze lepiej jak zaczyna chodzić i mówić , wtedy okazuje tyle miłości że głowa mała :) Ada mało mówi , Klaudia mi mówiła zdaniami jak miała zaledwie 14 miesięcy a tu do zdań jeszcze daleko.
    Od 21 obie uśpione teraz i ja się kładę bo nie wiadomo ile będzie mi dane pospać :)

preg.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem w szoku, że tak trzyma główkę. Ogólnie to przez parę dni ustawialiśmy jej rączki w odpowiedniej pozycji, podpatrzyłam w filmiku mama fizjoterapeuta na YouTube i na efekty nie trzeba było długo czekać 😀

Ja ostatnio do mojego mówiłam, że nasza Aurelka taka biedna nawet kuzyna żadnego nie ma w swoim wieku. I że może jakieś rodzeństwo by się przydało😂 ale nie, ciąża super, aż tęsknię za tym stanem i sobie myślę, booze ten brzuch był taki cudowny🥰🥰 poród tragedia, ale da się zapomnieć to wyrywanie dziecka. Najgorszy połóg. Zupełnie nie byłam przygotowana na takie obrażenia, ból tej rany, wielkie hemoroidy, krwawiące i bolące sutki, moja psychika była w stanie agonalnym.. Całe szczęście jest już o wiele lepiej. Jak sobie naprawię dupę i pipe to juz w ogóle będzie ekstra i może pomyśle o następnym dziecku, ale już sn się chyba nie odważę 😂😂😂

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja mam podobnie,tzn jak mi kiedyś odwali na drugie dziecko, to nie ma opcji na sn, a druga sprawa musi minąć minimum 3-4 lata I od razu do psychiatry cyk po papier na cc :D

Dariah lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko przed wami😂😂😂 ja tam warsztat zamykam, dwoje mam I wystarczy, porody zapomnialam tzn nie bolalo az tak🙃🙃

Camilla33, ZakręconaOna, Dariah lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika Ojjj nie nigdy więcej cc . :) zobaczysz minie dużo czasu i zapomnisz o tym porodzie ..

Ewcia u mnie też produkcja zamkniętą 👍

Darrika, Ewciaa83 lubią tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie warsztat też ogłosił upadłość haha 😋

Współczuję tym z Was co nie macie opcji wyjścia z dzieckiem, zwłaszcza starszakiem, ja bym sobie chyba palnela w łeb. Na przyszły sezon odkladalismy zakup drewnianego placu zabaw, ale przez obecna sytuację zmieniliśmy zdanie i już zamowilismy, podwórko mamy nie duże ale 300 metrów z hakiem jest. Wystarczy żeby mały człowiek się wyszalal i nie rozniosl domu.

Patryś też ładnie trzyma główkę, układam go na brzuszku x razy w ciągu dnia, kupiliśmy też specjalną poduszkę bo układa się nam tylko na prawa str i pojawiła się asymetria glowki. Na szczęście pierwsze efekty widać już po tygodniu stosowania.

Ewciaa83, Dariah lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ