LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakrecona
aaaa myslalam ze nadal pijesz
kurcze KOchana to nie wiem co poradzic...
a on wogole cos pije z cyca? widzisz ze mleko leci z cycka?
w sensie myslisz ze problemem jest brak mleka czy to ze nie podab mu sie to ze ma pic z cycka (trudniej niz z butli) ?
Gusiaa
ah to super!
kurcze od kilku dni, od kiedy jest bardziej marudny, ma gazy itd to spi znow z nami
i boje sie ze sama na siebie krece bata...
ze im dluzej tym trudnije bedzie go potem odzwyczaic od spania z nami
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Wiesz co kochana, Ja widze , ze On sie denerwuje przy cycku okropnie ... on nie lubi lezec w przeroznych pozycjach do kp :_/ ja mam cycki niewymiarowe , nie sa jedrne wiec zle sie sutki z brodawka ukladaja . On nie chwyta dobrze przez co slabo je i nie wyciaga mleka i lakto nie budzi . Laktator moj mam wrazenie ze juz slabo ciagnie a kuzwa zastanawiam sie nad nowym bo jak nie bede kp to pozniej ciezko bedzie.lakto sprzedac uzywany , sama bym niekoniecznie chciala taki w kazdym razie ogolnie naciskam piers to juz nic nie leci , laktator sciagnie troszke ale nie wystraczajaco nawet na kpi i wsio a siedze i siedze .
-
Dariah wrote:Zakrecona
aaaa myslalam ze nadal pijesz
kurcze KOchana to nie wiem co poradzic...
a on wogole cos pije z cyca? widzisz ze mleko leci z cycka?
w sensie myslisz ze problemem jest brak mleka czy to ze nie podab mu sie to ze ma pic z cycka (trudniej niz z butli) ?
Gusiaa
ah to super!
kurcze od kilku dni, od kiedy jest bardziej marudny, ma gazy itd to spi znow z nami
i boje sie ze sama na siebie krece bata...
ze im dluzej tym trudnije bedzie go potem odzwyczaic od spania z nami -
Dziewczyny pisalyscie ostatnio o szczepieniach, nie wiem czy się wyjaśniła ta kwestia więc napiszę. Wszystkie są odwołane do 18 kwietnia, odbywają się tylko szczepienia na oddziałach noworodkowych i szczepienia poekspozycyjne np przeciw wściekliźnie.
Darrika, Dariah, . Raga . lubią tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Mama po przejsciach a czemu trzeba unikac miety ? Ona zle dziala jakos na laktacje ?
Swojego czasu litrami pilam :o
Szalwia to wiem ale mieta ? -
Hej ho. U nas już dzisiaj lepiej i nocka i teraz dzień, jeszcze trochę wariuje przy cycu ale dużo mniej. Buźka też coraz lepiej wygląda, uszy też już mniej przesuszonej skóry, wszystko idzie w dobrym kierunku.
Co do szczepień, to myślę, że dobrze, że do 18 odwołane. Sama wczoraj zaczęłam się zastanawiać czy ich nie odłożyć gdyby do mnie w przyszłym tygodniu dzwonili z przychodni, jak usłyszałam, że w stanach zmarlo 6 tygodniowe niemowlę.
A mięta też nie miałam pojęcia, że hamuje laktacje, ale naszczescie od porodu nie mam ochoty ma żadne herbaty ziołowe, tak jak je uwielbiam.
Niby laktator używany lipa ale z drugiej strony przecież wszystko zawsze się myje i wyparza wrzątkiem hmmm
No i Zuza w końcu się ładnie uśmiecha, a nie tylko grymasi
Camilla33, Ewciaa83, Ewciaa83, Bożenka, ppieguskaa, KasiaM, Edith lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Gusiaaa
no wlasnie tak bede robic...
bo to nie Teos sie domaga spania z nami..
po prostu jak kp i on zasnie na cycu, to jak go przekladam to sie budzi
lub po prostu ja zasypiam...
stad w lozku zostaje osttanio
wczsnije go przekladam i sie nie budzil..09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
ZakręconaOna wrote:Wiesz co kochana, Ja widze , ze On sie denerwuje przy cycku okropnie ... on nie lubi lezec w przeroznych pozycjach do kp :_/ ja mam cycki niewymiarowe , nie sa jedrne wiec zle sie sutki z brodawka ukladaja . On nie chwyta dobrze przez co slabo je i nie wyciaga mleka i lakto nie budzi . Laktator moj mam wrazenie ze juz slabo ciagnie a kuzwa zastanawiam sie nad nowym bo jak nie bede kp to pozniej ciezko bedzie.lakto sprzedac uzywany , sama bym niekoniecznie chciala taki w kazdym razie ogolnie naciskam piers to juz nic nie leci , laktator sciagnie troszke ale nie wystraczajaco nawet na kpi i wsio a siedze i siedze .
-
mj26 wrote:Ja próbowałam wczoraj mojego synka położyć spać na noc do kołyski , to za nic nie chciał usnąć. Jak przełożyłam go do nas do łóżka to szybko zasnął 🙄
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Camilla
Zgadzam się w 100%
Córka od początku spała w swoim łóżeczku
Ba! Na początku nawet sama zasypiała, potem potrzebowała ciiiichania i głaskania po głowie
Potem zaczęła zasypiać na cycku ale spokojnie można było ja przenieść do łóżeczka
Teraz z synkiem nie mam siły w stanie 30 min nad łóżeczkiem i ciiiichanie
Poszłam na łatwiznę ..
Ale muszę zacząć go znów wkładać po cycku do jego łóżeczka09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Camilla
Zgadzam się w 100%
Córka od początku spała w swoim łóżeczku
Ba! Na początku nawet sama zasypiała, potem potrzebowała ciiiichania i głaskania po głowie
Potem zaczęła zasypiać na cycku ale spokojnie można było ja przenieść do łóżeczka
Teraz z synkiem nie mam siły w stanie 30 min nad łóżeczkiem i ciiiichanie
Poszłam na łatwiznę ..
Ale muszę zacząć go znów wkładać po cycku do jego łóżeczka -
No ja mam od początku fotel uszak z Ikei przy łóżeczku, tam karmie i mała od samego początku śpi u siebie. Raz w sumie spała z nami ale to była dla mnie maskra, taka byłam połamana.
Teraz w dzień śpi głównie w gondoli w salonie, a w nocy w łóżku u siebie. Czasem ja biorę rano do siebie do łóżka, jak potrzebuje jeszcze pospać, wtedy ona się wierci i jęczy A ja jakoś w pół śnie odpoczywamCamilla33 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika śliczna Zuzia i jaki cudny uśmiech
Z tym usypianiem to macie dziewczyny rację , pamiętam jak Klaudię nauczyłam , męża nie było od poniedziałku do piątku w domu więc mi żeby nie było smutno to spałam z corcią a ta się przyzwyczaila i jak już umiała chodzić to sama w nocy przybiegała żeby spać ze mną . Przy Adzie już tego błędu nie popełniłam . Oliwkę czasem kładę na łóżku o 5:30 jak się obudzi na cyca ale jak uśnie to ja przenosze , choćby nie wiem co to muszę ją przenieść bo jakby Ada się obudziła i do mnie na łóżko przyszła to zaspana jeszcze by mi na nią weszła.
Właśnie wróciłysmy od rodziców liczyłam że Ada pobiega na dworze ale tak strasznie wieje że siedziałysmy w domu . Oliwcia właśnie zasypia , Ada się bawi w swoim pokoju , można teraz odpocząć chwilęCamilla33 lubi tę wiadomość
-
U nas wczoraj tragedia z zasypianiem A dziś szok . Wstala o 8.30 potem poszla spać o 12 spala do 14.30 zjadla cycka ,zmiana pieluszki i zasnęła mi na rękach o 15.30 ..dp tego zjada mi tylko jedna pierś zawsze musiala wciągnąć 2 naraz .
Dariah, mj26, Bożenka lubią tę wiadomość
-
Ja dzis robie detoks od slodyczy..
bo podejrzewam ze to szkodzi Teosiowi.
bo juz nie widze nic innego co mogloby mu szkodzic...
nie ma alergii ale mecza go gazy09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Darrika wrote:
Niby laktator używany lipa ale z drugiej strony przecież wszystko zawsze się myje i wyparza
]
Przy używanym laktatorze wystarczy wymienić części typu wężyki, lejki, butelki itp.
Wracając do tematu seksu, to niestety coś mnie podkusiło i teraz się stresuję, bo jeszcze nie byłam u gina, a wczuję się i wyglądam jakbym na dniach miała dostać okres. Niestety wróciły tez bóle brzucha, które przeszły mi po pierwszym porodzie
Odhaczone są już „bioderka”, niestety mąż zapomniał o nerkach, więc one są wciąż do sprawdzenia. Do powtórzenia mamy też badanie słuchu. -
Mama po przejsciach
a to zle ze masz na dniach dostac okres?
gorzej z tymi bolami brzucha...a wiesz od czego je mialas kieyds?
ojej a dlaczego nerki do sprawdzenia i powtorka słuchu ? cos nie tak u Małego?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡