X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zamknelam fabryke ! Nie ma zmiluj .
    Dwojka lobuziakow zdecydowanie mi wystarczy :D
    Teraz czekac az mi wszczepia w tylek wkladke na 10 lat i heja !

Ewciaa83 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z karmienia :) Co do zamykania produkcji to ja jeszcze jedno chce za 3 lata , może wkońcu trafi się synek a jak będzie 4 córa to będzie prawdziwy babiniec hehe mąż zwariuje
    Najstarsza córa mi powiedziała że jak pójdzie na studia to mogę robić kolejne haha

Ewciaa83, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

preg.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Witam się z karmienia :) Co do zamykania produkcji to ja jeszcze jedno chce za 3 lata , może wkońcu trafi się synek a jak będzie 4 córa to będzie prawdziwy babiniec hehe mąż zwariuje
    Najstarsza córa mi powiedziała że jak pójdzie na studia to mogę robić kolejne haha
    Podziwiam:) ale i życzę wkoncu synka;)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Mama po przejsciach
    a to zle ze masz na dniach dostac okres?
    gorzej z tymi bolami brzucha...a wiesz od czego je mialas kieyds?
    ojej a dlaczego nerki do sprawdzenia i powtorka słuchu ? cos nie tak u Małego?

Nerki u mnie zalecają spr profilaktycznie (nie refundują, więc trzeba pamiętać samemu, No i zapomniał :(). Badanie słuchu po porodzie wyszło źle i na koniec miesiąca mamy powtórzyć (jest szansa, że jedno ucho było zatkane).

Trochę się zestresowałam, bo liczyłam że przy wyłącznym kp pierwsze 2 miesiące będą względnie bezpieczne, zwłaszcza że w ciąż mam krwawienia (nie ciągle, w sensie nie ciągiem od rana do wieczora, ale nadal były dość spore. Dopiero 3 dni temu zrobiło się już niewielkie plamienie, ale brzuch mnie od razu zaczął boleć tak okresowo, więc obawiam się że za 2 tyg powinnam zrobić test ciążowy. Oby był negatywny. Do tego chyba menstruacja znów będzie bardzo bolesna (dopiero po 1 ciąży zrobiła się bezbolesna i miałam nadzieje że tak zostanie... Wcześniej była koszmarna)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    W takim razie dziewczyny będę dawała dalej Adzie mm , ciekawe czy jak bym jej odciągnęła moje i dala czy by wypiła czy może by pluła hehe
    Bożenka moja też już tak trzyma , jutro spróbuję to uwiecznić :)
    Pieguska Jacuś cudny a jakie ma śliczne uszka w literę C , zazdroszczę podwórka , ja tak jak Bożenka pierdolca dostaje w mieszkaniu , od poniedziałku ma być ładnie i Zmierzam jeździć na działkę z dziećmi żeby Ada pobiegała bo już brakuje mi pomysłu na zabawy . Ja zdecydowanie najbardziej lubię jak już maluch ma te pół roku a jeszcze lepiej jak zaczyna chodzić i mówić , wtedy okazuje tyle miłości że głowa mała :) Ada mało mówi , Klaudia mi mówiła zdaniami jak miała zaledwie 14 miesięcy a tu do zdań jeszcze daleko.
    Od 21 obie uśpione teraz i ja się kładę bo nie wiadomo ile będzie mi dane pospać :)

Haha.. Faktycznie te uszy w literę c są 😅😅😅😅

4018d16ae9.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to podziwiam wszystkie kobiety, co mają dwójkę dzieci i więcej, a już zwłaszcza jak te pierworodne są jeszcze dosyć małe :)

Dariah, Camilla33 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam różnice 2lat.. Ii powiem tak.. Jestem lepiej zorganizowana niż przy starszym.. Hmm nee wiem od czego to zależy 🤷
    Ale chyba człowiek się tak za przeproszeniem nee pierdoli z niektórymi rzeczami..
    Fakt są momenty, że jeden ii drugi się drze.. Człowiek chce w kosmos sie wystrzelić.. Ale ogólnie jest spoko. Fakt marzy mi się nic przespana w ciągu.. Ale to po śmierci 😅😂
    Ii też fakt, że jakbym miala się starać o dziecko jak starszy miał pod dwa lata.. To bym zrezygnowała.. zbyt wygodnie już życie się stawało.. ;)

ZakręconaOna, Dariah, Camilla33 lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Ja mam różnice 2lat.. Ii powiem tak.. Jestem lepiej zorganizowana niż przy starszym.. Hmm nee wiem od czego to zależy 🤷
    Ale chyba człowiek się tak za przeproszeniem nee pierdoli z niektórymi rzeczami..
    Fakt są momenty, że jeden ii drugi się drze.. Człowiek chce w kosmos sie wystrzelić.. Ale ogólnie jest spoko. Fakt marzy mi się nic przespana w ciągu.. Ale to po śmierci 😅😂
    Ii też fakt, że jakbym miala się starać o dziecko jak starszy miał pod dwa lata.. To bym zrezygnowała.. zbyt wygodnie już życie się stawało.. ;)
    Ojjj tak masz rację . Ja tez przy 2 jestem bardziej zorganizowana . Jak Gabi płacze to już nie lecę na łeb na szyję ,przeciesz się nie dzieje nic złego. Może też mi łatwiej bo Kornelia już duża i jak coś chce to w.wieksosci sobie poradzi no chyba ze trzeba coś ukroic czy podgrzać.

ZakręconaOna, Camilla33, ppieguskaa lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla czy mogłabyś podesłać linka z ta poduszka na asymetrię główki ? Mój tez bardziej układa się na prawa stronę i ma lekka asymetrię. Dzisiaj był pierwszy raz, dostałam od lekarz zielone światło i nie mogłam się powstrzymać, żeby sprawdzić co i jak. No czuć niestety te ciągnięcia w miejscach szycia i chyba tylko póki co od przodu, ale mega tragedii to nie ma.

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .
    Piegusska cos w tym jest bo jak Ja zaszlam w ciaze to Oskar mial nie cale 4 lata i generalnie mimo , ze zawsze chcialam roznice wieku 4-5 lat miedzy dziecmi to czulam , ze jest mi juz bardzo wygodnie i po co drugie . Wiesz o co chodzi , zaczynanie wszystkiego od nowa .

I taaak , Ja tez przy drugim nie lece jak ze sraczka do wszystkiego jak przy pierwszym . Jest totalny luz tak samo w ciazy mialam , jak cos niepokoilo owszen sprawdzalam ale czlowiek wiedzial z czym to sie je wiec spokojniejszy byl a bardziej wlasnie wyluzowany .

U nas niby glowka ok ale mam wrazenie ze maly wlasnie tez kapke na lewo z glowa ciagle idzie, jak go klade lewa strona ... hm . Wrzucaj kochana tego linka sama chetnie popatrze .

ppieguskaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Oliwka tak jak zazwyczaj o 5:30 pobudka na cyca , zasnęła i obudziła się o 7 , zostawiłam męża z maluchami i pojechałam do biedronki i dobrze zrobiłam bo byłam i tak 5 przed sklepem a za mną jak wchodziłam do sklepu było już 15 osób maskara jakaś. Najlepsze że głównym celem po co pojechałam było mleko i kaszka dla Ady i nie było no kurde jaja jakieś .
    Oliwcia teraz usypia a wcześniej ćwiczyła na brzuszku a Ada przy niej i ją głaskała hehe :)
    url=https://naforum.zapodaj.net/6bc0289f8ea9.png.html]6bc0289f8ea9.png[/url

Dariah, mj26, Bożenka, Darrika, gusiaa, Camilla33, ppieguskaa, Edith, KasiaM lubią tę wiadomość

preg.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ;)

Ooo ja taz poproszę o gen link vo aż ciekawa jestem ;)
    U nas narazie widać zw ma stronę preferowana - nie nazwałabym tego jeszcze asymetria
    Zobaczymy jak się to rozwinie - narazie staram się nakłaniać go na patrzenie druga stronę ;)

Jeśli chodzi o fabrykę to ja tez zamykam ;)
    Osobiście nie przeszkadzałoby mi mieć jeszcze jedno za 2-3 lata ale....
    Po tym porodzie z szyciem (z córka nie miałam) to ja już dziękuje bo pewnie teraz przy kolejnym porodzie ta rana pięknie i znów będą szwy
    A po drugie mój D już nie chce, nie dlatego ze nie chce dziecka jako dziecka, ale on jest ode mnie sporo starszy wiec z tego powodu już nie chce ;)
    Wiec fabryka zamknięta ;)

Osobiście tez podziwiam jak różnica jest mniejsza niż 3 lata ;)
    Owszem 3,5 roku różnicy to tez nie 10 lat ale...w tym wieku dziecko już w dużej mierze jest samodzielne (samo zje, samo idzie do toalety, ładnie się już bawi itd)
    Ja bym się wystrzeliła w kosmos z dwójka malutkich ;)

To prawda przy drugim czołowiek ma większy luz
    Ale taki pozytywny luz, nie ze drugie to się nie przejmujesz
    Bo ja, mam wrażenie, dzięki temu luzowi wlansie bardziej się przejmuje tylko ze mniej nerwowo ;)

ZakręconaOna, ppieguskaa lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj
    Ooo brawo! Fajnie ze nie bolało !
    To może ja tez się skuszę na bara bara hehe
    ;)

Justi
    Pięknie Oliwka trzyma główkę !! Super ;)
    Nasz tak trzyma jak leży u nas na klacie ;)

mj26 lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy takich maluchach brakuje 3 ręki. Zwłaszcza, gdy pojawia się zazdrość i rywalizacja (najstarsza lubi podpuszczać średnią). Między moimi niecałe 2 l różnicy ( wg mnie taki min odstęp, wcześniej było by mi mega ciężko. Podziwiam mamy rok po roku, a te co urodziły w ciągu pierwszego roku 2 to już totalny kosmos dla mnie, już chyba łatwiej jest z bliźniakami.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Mj
    Ooo brawo! Fajnie ze nie bolało !
    To może ja tez się skuszę na bara bara hehe
    ;)

Justi
    Pięknie Oliwka trzyma główkę !! Super ;)
    Nasz tak trzyma jak leży u nas na klacie ;)
    Trochę bolało ale odpowiednie nawilżenie i nie skupianie się na tym co było i nie jest najgorzej. Z czasem będzie lepiej :)

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah dokladnie mam to samo ze wybrana strona lezenia a nie asymetria jeszcze jakas .
    Co do luzu wlansie o to dokladnie co napisalas mi chodzilo . :)

Ja od rana wstalam , poszykowalam sniadania , Kubus poranna toaletka i karmienie . Pranko drugie naszykowane do wyprania juz , jedno schowane , ogarnieta chata , kawa strzelona i matka zazywa cudnej kapieli . Kubus zasnal po karmieniu , teraz wstal z Tatusiem i juz buszuja na dole . Starszak chwilowo spi jeszcze ale maz taki jakis glosny , ze zapewne zaraz i Oskus wstanie . Coraz dluzej starszy mi widze spi . Wczesniej bylo do 6 a teraz 7.30-8.30 nawet . Dobrze , niech spi i rosnie . :)

Wykapie sie i lece do sklepu bo zamowilam pieczywko gdyz wczoraj nie znalazlam nigdzie, dokupie ziemniaczki na obiad i wracam do domu . Piekna pogoda , szkoda , se z dziecmi nie wyjde . Na ogrod je wystawie tylko Kuba zapewne nie pospi bo On to w wozku jak jest woli byc wozony . Nie placze w nim ale budzi sie czasem jak stoje w miejscu na ogrodzie , na spacerach dluzszych tego nie robi . Nie wiem czemu tak .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Trochę bolało ale odpowiednie nawilżenie i nie skupianie się na tym co było i nie jest najgorzej. Z czasem będzie lepiej :)
    Dokladnie , podchodzilam tak samo . Nie zastanawiac sie czy boli , porzadnie sie nawilzyc i jazda :P

Dariah lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Mi przy takich maluchach brakuje 3 ręki. Zwłaszcza, gdy pojawia się zazdrość i rywalizacja (najstarsza lubi podpuszczać średnią). Między moimi niecałe 2 l różnicy ( wg mnie taki min odstęp, wcześniej było by mi mega ciężko. Podziwiam mamy rok po roku, a te co urodziły w ciągu pierwszego roku 2 to już totalny kosmos dla mnie, już chyba łatwiej jest z bliźniakami.
    Tez mam takie zdanie ! I rowniez mega podziwiam i nie zazdroszcze wcale odwagi :D no chyba , ze tzw. Wpadka to wiadomo . Bez wyjscia :P

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona Ty już masz wszystko ogarnięte, a ja dopiero wstaje ;D nie wiem czemu ale od 3 dni tak wychodzi jakoś. Mała śpi 2-3 godziny w nocy k tak wypada, że idziemy jeszcze spać po tej 7 - bo ja jeszcze nie mam mocy wstać :p teraz właśnie się obudziłam. Ubiorę się, zjem śniadanie, wypije słód i obudzę małą o ile wcześniej sama nie wstanie

Kurczrj Mj to super wieści, ja już od kilku dni też myślę o seksie ale nie byłam na kontroli... No nic, dobra oliwka i trzeba próbować bo ile można czekać :D

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Tez mam takie zdanie ! I rowniez mega podziwiam i nie zazdroszcze wcale odwagi :D no chyba , ze tzw. Wpadka to wiadomo . Bez wyjscia :P
    Dokładnie !
    podziwiam, nie zazdroszę, nie chce wiedziec jak to jest!
    i tez uwazam ze z blizniakami musi byc duzo latwiej - przynajmniej oboje na tym samym etapie
    a nie ze noworodek a obok ledwo chodzący. na rece ciagle chcacy roczniak
    o Matko, nawet nie chce sobie wyobrazac :D

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ