LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_po_przejściach wrote:Trochę się zestresowałam, bo liczyłam że przy wyłącznym kp pierwsze 2 miesiące będą względnie bezpieczne
Tutaj masz linka:
https://womanstory.pl/2018/10/03/podstawy-npr-plodnosc-po-porodzie/Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2020, 19:22
-
U nas różnica wieku między dziećmi to dwa lata (Ppieguska, tak jak u Ciebie, jesteś mi z tego powodu bliska), teraz jest dość ciężko, ale myślę, że wielką rekompensatą będzie jak zaczną bawić się razem.
Moim pragnieniem jest mieć jeszcze jedno dziecko, ale czuję że sił już mało. Za dwa lata czterdziestka, już dwie cesarki na koncie... No i rodzice się już starzeją. Dla mamy pomoc już teraz była dużym wyzwaniem, nie wiem, czy w przyszłości mogłabym na nią liczyć. No i mając w domu dwulatka, zaczyna do mnie docierać, że nie wystarczy dzieci urodzić - trzeba wychować...
Ale największym argumentem przeciw kolejnej ciąży jest dla mnie pierwszy trymestr - czułam się tak strasznie, że chyba już nie chciałabym tego w życiu powtarzać. Paradoksalnie cesarka i nieprzespane noce przy mojej słabości i mdlosciach pierwszego trymestru to pikuś.. Raga . lubi tę wiadomość
-
Edith wrote:Z tego co wiem, literatura podaje że przy wyłącznym kp pierwsze 84 dni to okres niepłodności pewnej.
Tutaj masz linka:
https://womanstory.pl/2018/10/03/podstawy-npr-plodnosc-po-porodzie/. Raga ., ZakręconaOna, Dariah lubią tę wiadomość
-
Camilia dokladnie , rowniez znam wiele przypadkow samego kp na 100% i dzieci z tego samego roku bo przeciez niby zabezpiecza 🤦♀️
Ja pierwszy porod mialam ciecie w kroczu , tym razem nie peklam ani nie poprula mi sie blizna po cieciu takze nie wiem ale nie powiem bo panicznie sie tego wlasnie balam ze rozerwie mi sie stara bliznaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2020, 20:45
-
Camilla33 wrote:Lepiej się tym nie sugerować. Moja mama urodziła mnie, a 7 tyg później zaszła w ciążę z moim bratem co było wielkim szokiem, znam kilka takich przypadków. Również "wspolczesny", dwie pary bliźniąt jedna z lutego A druga z grudnia tego samego roku bo kp zabezpiecza. To raczej bajka z czasów komuny niż rzetelne informacje poparte badaniami.
No to trzebaby przede mną już okna zamykać żebym nie skoczyła....
Masakra !!!!!
A co do kp i braku płodności to tez wcro nie wierze
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Camilla33 wrote:Lepiej się tym nie sugerować. Moja mama urodziła mnie, a 7 tyg później zaszła w ciążę z moim bratem co było wielkim szokiem, znam kilka takich przypadków. Również "wspolczesny", dwie pary bliźniąt jedna z lutego A druga z grudnia tego samego roku bo kp zabezpiecza. To raczej bajka z czasów komuny niż rzetelne informacje poparte badaniami.
Karmienie pełne, o którym mówi, musi spełniać pewne warunki (wkleilam w linku powyżej).
Więc jest to wiedza poparta badaniami.
Sama karmię wyłącznie piersią, ale nie spełniam tych warunków, bo mój mały nieraz ma przerwę między karmieniami ponad 6 godzin, w dodatku je szybko, więc nie sądzę, żeby ssał dziennie 100 minut. Tak tez mogło być w przypadkach, o których opowiadacie. -
Dariah wrote:Dwie pary bliźniąt w tym samym roku?!
No to trzebaby przede mną już okna zamykać żebym nie skoczyła....
Masakra !!!!!
A co do kp i braku płodności to tez wcro nie wierzeDariah, . Raga . lubią tę wiadomość
-
Edith wrote:To nie są bajki, tylko wiedza. Są to badania prof Rotzera, twórcy jednej z metod naturalnego planowania rodziny.
Karmienie pełne, o którym mówi, musi spełniać pewne warunki (wkleilam w linku powyżej).
Więc jest to wiedza poparta badaniami.
Sama karmię wyłącznie piersią, ale nie spełniam tych warunków, bo mój mały nieraz ma przerwę między karmieniami ponad 6 godzin, w dodatku je szybko, więc nie sądzę, żeby ssał dziennie 100 minut. Tak tez mogło być w przypadkach, o których opowiadacie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2020, 21:20
-
mj26 wrote:Ja nie wierze w takie rzeczy, wole wziąć już te pigułki jednoskładnikowe i się nie martwić. Ogólnie czuje, ze mam zakwasy po porannym seksie i rana po nacięciu mi jakby pulsuje.
Dariah lubi tę wiadomość
-
Camilla w maju będzie 32 lata i tak chce za 3 lata ostatnie dzieciątko jakos boje się pozniej , wiem że teraz dużo kobiet rodzi po 40 nawet ale ja bym się bała jakichs wad a drugi powód to że między narodzonym dzieckiem a moją najstarszą córka będzie 18 lat różnicy także ten....
Dariah to faktycznie szczuplutka , moja Ada będzie miała dwa latka za 2 tygodnie i waży 14,5 kg , ile mierzy to nawet nie wiem ale nosi ubranka na 98-104. Majteczki mojej 7 letniej siostrzenicy są dobre na dupcie mojej Ady hehe ale siostrzenica to taka chudzinka że szok.
Dziewczyny poryczałam się dzisiaj jak mąż poszedł do apteki , Adusia dzis 4 razy zrobiła kupę w majtki , ostatnia kupa była rzadsza od pozostałych ale do biegunki to jeszcze daleko , o 18:15 dostała temperatury 38,2 , dałam jej na zbicie ale ostatki i męża wyslalam do apteki , poryczałam się jak wyszedł na myśl że mogła złapać tego wirusa , tak bardzo się boje o nią , po godzinie temperatura spadła do 37,3 ale o 22 znów 38,2 co ile można dawać leki na zbicie ? Co 4 godziny? Mąż twierdzi że kaszę pęczak na obiad nie dogotowalam ( jak dla mnie była ok nie lubię rozgotowanej) i dlatego Ada miała sraczkę eh sama nie wiem jak myślicie ? Martwię się strasznie o tą moją Adusie
Dziś leżała na macie koło Oliwki i trzymała ją za rączkę
url=https://naforum.zapodaj.net/c4bc975c9d5d.png.html][/url
Dariah, Dariah lubią tę wiadomość
-
W sumie niedogotowana kasza mogła zaszkodzić faktycznie, zwłaszcza takiemu małemu żoładkowi. Obserwuj ja ale spokojnie, na pewno będzie dobrze To na pewno nie ten wirus, jutro rano będzie już wszystko ok, może na noc ja przykryj dodatkowo kocem żeby się wypociła porządnie?
A ja dzisiaj przed kąpielą ważyłam Zuzke, równo 4300g czyli od ostatniego ważenia mamy 120g na plusie i widać ładnie jak w przybieraniu wagi odbijają się problemy z kp. Ostatnie dni była walka ma cycu i wyszło 27.5 g dziennie, gdzie wcześniej było 44. Ale jest ok, fajnie przybiera więc zostaje w tym trybie na razie, cycek i na dzień mm 300-360 mlDariah lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika właśnie śpi dzis ze mną Ada przypilnuje ją żeby się nie odkrywała. Gorzej bo mąż śpi w tym samym pokoju tylko na narożniku i zaczyna chrapać , zwariuje jak będę musiała co 5 minut wstawić i go ruszać żeby przestał. Kurcze chyba jednak coś z tą kasza było nie tak bo mnie też żołądek boli i byłam dwa razy w łazience eh oby tylko Oliwkę nie dopadło .
Czuje po główce Ady że temperatura się utrzymuje albo nawet jeszcze wzrosłą -
Postaraj się zachować spokój, jak temperatura nie spadnie, to niech mąż jedzie z Adą do szpitala, a Ty zostaniesz z Oliwką33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️