X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi spokojnie. Co jej podajesz?

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaden szpital. Najpierw co 4 godziny możesz podawać na zamianę paracetamol i ibuprofen. Rozbierz corke do bodziaka czy koszulki, niczym bie nakrywaj, na czolo i kark chlodne kompresy. Jeśli w ciągu 12 godzin nie będzie żadnej poprawy najpierw tel do lekarza rodzinnego. Biarac pod uwage, że sama też masz ból brzucha, to może być to zatrucie pokarmowe. Nadal też szaleje grypa.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spadło do 38,7 póki co , masakra jakaś , zasnęła właśnie mam nadzieję że gorączka minie do rana a jak nie to będę dzwonić na izbę pierw bo u mnie przychodnie bez koronowirusa nie przyjmują w weekendy a co mówić teraz . Oby to było tylko zatrucie pokarmowe . Jeśli chodzi o jazdę do szpitala to Ada w życiu by nie pojechała z mężem byłoby wycie na cały blok a najgorsze że tylko jedna butle mam zamrożoną mleka w razie wu , mąż musiałby jechać do apteki po jakiekolwiek mleko dla Oliwki . Trzymajcie kciuki żeby do rana temp spadła . Camilla dałam ibufen to Panie polecały w aptece , sprawdzę nad ranem jeszcze temp jak będzie to dam paracetamol w czopku . Też myślałam o tych kompresach ale boje się że jak jej położę na czole to będzie płacz i Oliwka będzie jej wturować

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co gdyby nie ten koronawirus to bym się tak nie martwiła bo miała już taka temperaturę jak jej zeby wychodziły ale teraz człowiek tak się boi , nie wiadomo co robić , gdzie jechać , poprostu masakra

preg.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierz jej temp co te 4 godziny jeśli będziesz czuła że jest zdecydowanie za ciepła. Najlepiej takim zwykłym termometrem pod pachą bo te elektroniczne to badziewie. I na zmianę paracetamol i ibuprofen. Zabierz ja do drugiego pokoju, mąż niech ogarnia młodszą. Niezależnie od tego czy to zatrucie, grypa, ząbkowanie, czy koronawirus nic więcej niż leczenie objawów nie zrobisz. Wyprawa do szpitala, w dodatku zakazanego, bo tam skieruja to najgorsza możliwa opcja, chyba że dziecko zacznie się przelewać przez ręce i będzie bez kontaktu to od razu karetka.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla tak zrobię. Dziękuję wam za wsparcie , troszkę się uspokoiłam

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia obudziła się o 2:30 na karmienie , właśnie zasnęła i zmierzyłam Adusi temperaturę , 37,1 nawet nie wiecie jaką czuje ulgę . Mogę teraz zmrużyć oczy spokojnie

Darrika, Camilla33, ppieguskaa lubią tę wiadomość

preg.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Oliwcia obudziła się o 2:30 na karmienie , właśnie zasnęła i zmierzyłam Adusi temperaturę , 37,1 nawet nie wiecie jaką czuje ulgę . Mogę teraz zmrużyć oczy spokojnie

Ii jak tam córa się czuję?

4018d16ae9.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Jeszcze gdyby nie chciała dac sobie zrobić kompresow na czoło itp możesz zrobić jej kąpiel. O 1-2 stopnie mniejsza niż temp jej ciała .

Dariah, Dariah lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Adusia rano miała 38,2 dałam jej przeciwgorączkowy bo strasznie marudziła , teraz jest ok, zrobila też kupkę rzadsza ale mało co , może to już ostatki i faktycznie w kupię kasza taka jaka zjadła taka wykupkała eh wszystko moja wina :(

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37,1 ma teraz , wogole widać po niej że już jest ok , zobaczymy czy na noc wróci temperatura czy nie . Mam do was pytanie jedziecie na Święta do rodziny czy wolicie nie ryzykować i siedzicie w domu?

Camilla33 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi to dobrze, że się nic nie pogarsza, teraz już będzie lepiej. Nie obwiniają się 😉
    Ja z rodziną nie widzę się już ponad 3tygodnie i na święta też się nie widzimy. Ktoś z nas może przechodzić bezobjawowo, ale zarażać można. Jasne, ze się mogę i w sklepie zarazić, ale skoro odizolowalam się teraz, to bez sensu jest.sie widzieć na święta.😅

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze Justi i się nie obwiniaj, bo nie ma o co. Każdy z nas czasem popełni jakoś błąd czy coś zrobi nie tak, ale przecież to nie jest celowe działanie.

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spędzamy święta we troje- ja,mąż i dzidzia.... nasze pierwsze święta będą po prostu wyjątkowe- tylko dla nas 😁
    Jest nam troszkę przykro bo prawie nikt nie widział naszego dziecka tylko babcia jeden raz i raz druga babcia z dziadkiem ....mój tata, rodzeństwo, siostrzenica niestety nie zdążyli przed pandemia....ale zdrowie najważniejsze wiec czekamy, liczę ze w czerwcu będę mogła wyjechać do rodziców tym bardziej ze mieszkają na wsi.

Bożenka lubi tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My święta też tylko we 3 :) i na swój sposób się z tego cieszę, z resztą śniadanie wielkanocne i tak zawsze w dwójkę jedliśmy A do rodzin jechaliśmy w inne dni. Ja po cichu liczę, że może w maju zacznie wszystko wracać do normy

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Kciuki, żeby to nie było nic poważnego

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Justi zdrowka dla dziecka :*

My w domu siedzimy na swieta , nie po to sa zakazy spotykania sie :)

Tez mam nadzieje , ze w koncu cos sie ruszy bo Ja mam w glowie takie wieljie gowno , ze szok . Musze busa na przeprowadzke umowic ponownie a nie wiem na kiedy , musze wiele spraw z przeprowadzka ogarnac a nie wiem z czym i jak ruszyc bo wszystko zamkniete a to nie jest przeprowadzka z osiedla na osiedle a 2 tys km , caly dom do przewiezienia plus odlozenie w chuj kasy i z dwojka dzieci pod pacha plus pies . Ciagle z paszportem jest problem i narazie nie moge nic a nic ruszyc . Masakra .

Od rana wstalam cudowny dzien , mamy rocznice 7 ... pieknie ladnie sie zapowiadalo a juz mam nerwy takie ze sie poryczalam , wkurza mnie wszystko , dramat .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona wszystkiego najlepszego 😊

Dziś chyba jakiś taki dzień, że wszystko irytuje, tak się darlam na męża że szwagier zwatpil. Teraz na wiem jak to załatwić, dretwa sytuacja.

Na święta też zostajemy w domu, u babci będzie mój brat bo i tak jest u niej co drugi dzien zeby pomoc przyniesc drzewa, zakupy itp. To zrobimy wideo czat, babci jest bardzo przykro bo od stycznia nie widziała Piotrusia A Patryka jeszcze nie poznała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 17:19

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Malaw Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    W sumie niedogotowana kasza mogła zaszkodzić faktycznie, zwłaszcza takiemu małemu żoładkowi. Obserwuj ja ale spokojnie, na pewno będzie dobrze :) To na pewno nie ten wirus, jutro rano będzie już wszystko ok, może na noc ja przykryj dodatkowo kocem żeby się wypociła porządnie?

A ja dzisiaj przed kąpielą ważyłam Zuzke, równo 4300g :) czyli od ostatniego ważenia mamy 120g na plusie i widać ładnie jak w przybieraniu wagi odbijają się problemy z kp. Ostatnie dni była walka ma cycu i wyszło 27.5 g dziennie, gdzie wcześniej było 44. Ale jest ok, fajnie przybiera więc zostaje w tym trybie na razie, cycek i na dzień mm 300-360 ml

Darrika a co wyprawiała przy cycu? Bo moja od 3 dni niby je ale ja przez ten cały czas próbuję ją uspokoić i jakoś wyciszyć bo niby łapczywie je ale ma takiego nerwa jakby wcale nie leciało. Masakruje mi brodawki przy tym... mam nadzieję że ma gorsze dni.
    Chyba mamy jakiś problem z gazami. Po karmieniu o 3 zasypia i ok 4-4:30 dzień w dzień wije się, pręży, niby śpi i dopiero po 5 udaje się jej zasnąć jak trochę się odgazuje...ale w dzień nie mamy tak. Może na noc zapodam jej jakiś espumisan bo mi jej szkoda.

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy Camilia :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ