X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to się ubawilam, mały gryzoń 😋 Nie martw się zezowaniem, Piter miał skończone 6 miesięcy jak mu lewe oko leciało do środka, oczywiście wizyta u specjalisty, wytyczne nie stresować siebie i dziecka, do roku sytuacja sama się unormuje, bardzo mały odsetek po tym czasie wymaga korekcji, Pani dr miała rację.

Bożenka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    gusia elektrolity daje acidolit ale powiem szczerze że jej to nie smakuje mimo że jest smakowe .
    Bożenka zezowanie jest normalne do 3 miesiąca , moja Ada długo zezowala i nagle przestała , znów u Oliwki jeszcze nie zauważyłam ani razu , ale nie ma się co martwić , wszystko się unormuje . Dziś bratowa mi wysłała zdjęcia jej 6 miesięcznej córeczki i powiem wam że skubana już potrafi na brzuchu przepelzac z jednego pokoju do drugiego do swojego starszego brata , podnosi się już naprawdę na 6 miesięcy jest bardzo silna , stawiam że jak będzie miała 9 miesięcy to zacznie chodzić ( jej tatuś tak zaczął ) . Nie mogę się doczekać kiedy Oliwcia będzie już tak rozrabiać hehe
    Dzis mam nadzieję że się wyspie po tej wczorajszej nieprzespanej nocy choć widzę że mąż na coś liczy ale nie wiem czy zasłużył na cokolwiek hehe
    Żadne elektrolity niestety nie są dobre nawet te smakowe ..nie musi wypić tego wszystkiego na raz ,.moze łyczkami po troszku ..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie x elektrolity kazde sa feee :(
    A zezowanie powinno sie unormowac max do roku wiev spokojnie , to samo mi mowila w Pl przy Oskim lekarka

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😏
    Moa Aurelka spała ciagiem 7 godzin 😱 gdybym wiedziała, że będzie spała tyle to bym sobie budzik nastawiła, żeby mi tą pierś co boli opróżniła, a tak to prawie dwa cycki mi wybuchły, a ja spałam jak zabita 🙉

Camilla33, Dariah lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety laski, już zaczynam być zmęczona tym kp. W sensie jest mi przykro. Dzisiaj W nocy znowu walka na cycu, ledwo się udaje 30 minut karmić, a teraz orzed 4 chwilę jak wstałam to już w ogóle szał jakiś.

Ja naprawdę chce karmić piersią, ale nie wiem co ta moja Zuza wywija, wiem, że dostaje butle i czasem smoczka, ale kurde no... przed każdą butlą dostaje cycka, w dzień nawet i co godzinę, pije ten cholerny słód nawet 4-5 razy dziennie, pilnuje, żeby minimum te 10 minut na cycku była każdym, nawet lekko duszę nasadę piersi, żeby lepiej jej leciało, a tu i tak dupa. I nie kumam zupełnie, że czasem jest mega walka, że ja już aż nerwa dostaję, a np za godzinę dwie jak znowu idzie na cycka to sobie pięknie pije po 20 minut na każdym cycku. Skąd taka rozbieżność?

Myślę o konsultacji z doradcą laktacyjnym ale ja nie pojadę, ani do domu nie przyjmę przez tego cholernego wirusa, a jak inaczej ma mi doradca pomóc? Nawet nie mamy Internetu w domu, bo przez wirusa nam nie chcą światłowody podłączyć, a na necie z komórki mamy taki zasięg, że nawet Skype czy coś odpada :/

Dobra, wyrzygałam swoje bóle :D idę się przespać, bo mała pewnie za 2 godziny będzie wołać i cóż kolejny dzień walki czeka, wypiłam przed chwilą słód znowu, może następne karmienie będzie spokojniejsze

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Malaw Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika,
    Pozdrawiam znad cyca;) a może gazy ma ? Moja o tej porze ma gazy i jak sobie prutnie to się rozluźnia tez... a budzi się ma cyca już płacząc ? Może na śpiocha będzie spokojniejsza ?

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ma gazy ale nie uspokaja się pi nich jakoś bardzo 🤔 brzuch na miękki. Teraz tez trochę wydziwia ale mniej.

Muszę w końcu może odstawić słodycze, bo ostatnio przeginam.

Płakać nie płacze, raczej nawołuje, zmieniam jej pieluche bo nasikane i na cyca. A na śpiocha ciężki temat, wtedy trochę się i zasypia i potemnawet buzi nie chce otworzyć :p

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wzięłam 3 tabletki tych anty i się złe czuje, głowa mnie boli, mdli mnie czasami i piersi zaczęły tak mocno kłuć. Chyba to odstawię i poczekam aż przestane karmić, żeby założyć ta wkładkę. Jakbym chciała przestać karmić to co mam zrobić, pic ta szałwię ? Jak będę pila ta szałwię, to to co odciagne mogę podać małemu ?

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj no niestety tak jest z hormonami, różnie się na nie reaguje, ja kiedyś miałam zaburzenia świadomości. Lepiej odstawić. Jeśli zdecydujesz że przestaniesz karmić to możesz odciągnąć odrobinę żeby tylko poczuć ulgę, tym synka nie nakarmisz.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUsti
    ciesze sie ze z Oliwka juz lepiej!
    strachu Wam napedzila ;)
    ale najwazniejsze ze juz dobrze ;)
    co do elektrolitow i generlanie takich malo smacznych lekarstw - my corce rozpuszczamy w minimalnej ilosci wody, tak aby tylko sie rozpuscillo i pipetka od Nurofenu dajemy na raz
    tak np udalo nam sie przemycic wszystkie Smecty w jej zyciu hehe

co do tego dzieciatka koleznanki - nie ma co porownywac bo kazde dziecko inaczej sie rozwija ;)

Bozenka
    faktycznie na zdjeciu ma zeza, ale to jelsi dobrze pamieam to normalne do 3 miesiaca a moze i byc dluzej, spokojnie do roku powinno sie wyrownac ;)
    bez paniki :)
    7h spala?!
    na cycowym czy mm?
    Boze zapomnialam co to znaczy 7h snu hehe

Darrika
    kurcze nie wiem co CI poradzic z tym cycem :(
    u nas w nocy wydziwia lub gdy chce ciumkac z nie jesc
    tak to w miare ladnie je
    faktycznie teraz nawet ciezko sie spotkac z CDL :(
    moze maja jakies porady tele?

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka srednia
    tzn polowa super, poszedl spac o 20 i obidzil sie o 24
    a potem sie wiercil, krecil, gazy go meczyly znow i tak obudzil sie potem o 2 i 4 i 6...
    jak noworodek :D
    no i wił sie az pusil bąka, spokoj 15 min i znow...

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Malaw Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah jakbym czytała o mojej Tośce:) Aczkolwiek dziś pomimo tego że się kręciła i piszczała to spała... i tak zamiast co 3h to budzila się co 4... ale my nie spaliśmy wogóle bo myśleliśmy że lada moment się obudzi albo że coś jej się dzieje:D

Czytam że u Was dzieci też tak odczyniają nad ranem...może po prostu tak ma być?...ja mam tendencję do wyszukiwania jednostek chorobowych od każdego stęknięcia

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Zuza zrobiła przy rannym karmieniu kupę, więc może to ją tak męczyło. Chwilę przed 10 dałam jej butle 60ml i teraz śpi. Spróbuje coś z ściągnąć laktatorem i zobaczymy jak resztę dnia będzie się zachowywać.

Jeszcze jedyne co mogę spróbować to moja dieta, odstawie słodkie, spróbuje jeść bardziej regularnie. Nie wiem co przez telefon mogłabymi CDL doradzić, nie widząc w jaki sposób Zuze przystawiam itd.

I mam kurde zły humor przez to, bo to nawet nie tak, że dla mnie mm to coś złego, nie, tylko po prostu chce kp, naprawdę się staram, ignoruje ból cycków i znosze humory Zuzy, przystawiam ja ile się da i jeszcze jak jest okazja, to siedzę z laktatorem, ale efekty są marne. Jakoś mam wrażenie, że tego mleka mam coraz mniej :/

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah na cycowym tyle spała 😄 a wczoraj 6 godzin spała. Jestem szczęśliwa, bo wyspana 😂

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka
    Wooo super !! Zazdroszczę pozytywnie hihi ;)

Justii
    Kurczę a dlaczego powiedz Ada tak bardzo nie akceptuje ojca ?
    To aż dziwne trochę ;/
    NajcEsciej jest preferencja w stronę matki - to normalne
    Ale żeby aż dotknąć jej nie mógł i ryk ?
    Hmm
    Wszystko ba Twojej głowie ;(

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaw
    Ja nie doszukuje choroby ale widzę ze to wicie się i stękanie poprzedza gazy...
    Wiec ewidentnie coś mu q brzuszku jeździ
    Myśle ze zaczne mu dawać multiac (akurat to mam w domu) i zobaczymy
    ;)

Odstawiłam tez słodycze a żarłam jak dzika ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    U Nas tez ok 4-5 zaczyna sie stekanie , jekanie ale przez sen . Ciagle spi i to robi , zauwazylam pare dni juz tak dobre :) ale raczej to nie przez brzuszek . Moze taka faze ma , zreszta nie zapeszajac troche nam odpuscily problemy brzuszkowe . Zdarza sie ale mega rzadko

My dostalismy telefon w sprawie szczepien , maja oddzwonic kiedy przyjedzie lekarz i malego zaszczepi . Mamy byc sami.wpuszczeni do przychodni bo ogolnie zamknieta jest , tak samo sprawdzenie mnie po porodzie i zalozenie wkladki. Musi miec bioderka tez zrobione i chcialabym zalatwic to za jednym zamachem . O ile sie da.

Dariah lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i pisalam Wam i wysylalam fotki ze mam wrazenie iz zapchane kanaliki mam bardzo i mam ! Az tryska z tych bialych plam mleko , cycki bola przy dotyku w niektorych miejscach , mimo sciagania i kp tyle ile sie da kamienie w srodku mam , takie grudy . Reczne sciaganie itp to koszmar . Laktator nie daje rady do konca ... a przy nacisnieciu tych punktow wlasnie tryska mleko masakra .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile bym musiała pic tej herbatki z szalwi, na zatrzymanie laktacji ? Już postanowiłam, ze się poddaje, nie chce to nie, woli butle, a ja mam dosyć tych wiecznie obolałych cycków.

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak , juz dzwonili do Mnie z przychodni , ze Ja nie moge miec kontroli ani zalozonej spirali przez wirusa . Dzizas chyba wstrzymam sie z seksem do konca koronawirusa 🤦‍♀️😂😂

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ