X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez w ciągu dnia te drzemki są już krótsze
    No chyba ze w sadze w wózek i będę wozic to będzie spać ile wlezie hheh

Justi
    Super zdjęcia ! ;)
    Ah u nas tez był etap zdecydowanej preferencji mamy
    Pewnie dlatego ze długo była n achcu
    Pewnie dlatego ze ja na wszytsko pozwalałam (co się z reszta najczęściej ma mnie potem odbijało) a D na mniej wiec córka wolała mnie
    Chociaż u nas często to był przejaw jej charaktery i chęci rządzenia i decydowania ;)
    Czego ja na początku nie widziałam... z czasem przejrzałam na oczy ehhe

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za rady 😗 ta prawa pierś od początku opuszczona, to już jest prawie na wykończeniu, ale z ta lewa będzie kłopot. Lewa jest tak nabrzmiała, ja z niej lekko ściągałam 100 ml, teraz jak ręcznie sobie odciagnelam w łazience to leci i leci, a nabrzmiała jest cały czas. Nie wiem czy laktatorem jej nie opróżnić ? 😕

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra a teraz laski wielki ratunek . Mam zajebiste zapalenie piersi , tylko czekam az goraczka przybedzie :/
    Mam w piersi kamienie , szczegolnie prawa ... dramatyczne wrecz guzy wielkie , ktore jie chca sie sciagnac . Walcz eod wczoraj a dzis to jest koszmar . Z prawej wcale nie leci , boli przy dotyku , z kanalikow zapchanych az tryska przy nacisnieciu a zaraz od niwa biale gule sie buduja na brodawce i sutku . Maz probowal juz buzia nawet sciagac i nie leci mu nic a robil to mocno i jak dziecko poinstruowalam go zeby robil . Masaze , prysznice , sciaganie laktatorem , reka nic nie daje . Boli mnie juz w strone pachy i cala prawa lopatka a raczej pod nia . Nie jest ciekawe a lakttator nie daje rady , juz az pomyslalam o kupnie tego medeli podwojnegi ale mi szkoda tyle kasy wydsc na niego ... bo jak nie daj bog skoncze kp to slabo ze sprzedaza tego nawet za polowe ceny . kolejny taz robie goracy oklad pozniej na zmiane z zimnym .
    Maz nawet juz zjezdzil sklepy dzis po kapuste i vo ? Nigdzie nie ma . Wzielam nurofen juz na zas.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn dzis przyszedl i mi powiedzial tekstem , ze jestem lepsza od Taty i kochana bo mu na wszystko pozwalam . Ta aha , na wszystko .
    Moj maz tez nerwowy i bluzgi zaraz pod nosem ida az widze jak kipi po odwalaniach Oskara . Dzis to szczegolnie , dodatkowo Oskar jest tak glosny . Boze swiety mowie Wam :/

Kuba chyba zaczyna skok bo dzis spal raz tylko 1,5 h w dzien i to dopiero po 17 zasnal . Troche sie pobujal w bujaczky , na rekach , proby usypiania , karmienia zaraz polezal , powyglupialismy sie , zaraz cos . Nie byl jakis uporczywy ale nie chcial zasnac a po dkuzszym lezeniu nerwy . W koncu po 40 min bujania ululalam go w wozku !!:o przespal sie , obudzil z wielkim rykiem no ale takim jakby go rozdzierali doslownie wiec szybko wzielam go do kapieli , nakarmilam i padl odrazu ! .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona kurde współczuję zapalenia , kurcze kapusta by napewno pomogla ale jak nie ma to kurde już nie wiem , kochana żebyś nie wylądowała na antybiotyku przez to , mąż niech próbuje Ci odssysac i masować masować , siostra moja miała zapalenie jednej piersi , musiała brać antybiotyk , temperatura pod 40 i neo było wyjścia , noi nie mogła karmić a Zuzia po tygodniu się przyzwyczaila do butli , choć nie powiem bo mojej siostrze to było ją rękę bo nie chciała karmic

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    * było na rękę

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj spróbuj laktatorem żeby sobie ulżyć w końcu i tam będziesz wiciszac laktacje herbatkami więc myślę, że laktator z tym nie wygra. A swoją drogą ile bym dała, żeby z jednego cycka 100ml ściagnąć ;p mi się dzisiaj ledwie udało 70ml i to na 3 razy.

Kurczę Zakręcona no masakra, właściwie to robisz wszystko co się robi w takim przypadku... szkoda faktycznie,że ta kapusta niedostępna :/

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chyba chciała żeby albo coś się wydarzyło, żebym już nie karmiła albo żeby się laktacja rozkreciła A mała nie wariowała.

Ja nie umiem podjąć decyzji, żeby przejść na butle, a coraz bardziej się męczę. Mimo tego zmęczenie i takiego uczucia zawodu, nie umiem się poddać i tego małego stwora przystawiam i przystawiam. Może to kryzys? I minie i będzie ok? Nie wiem, ale jeszcze trochę powalczę...

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Zakręcona może spróbuj jeszcze raz pod ciepłym prysznicem masować i ręcznie wyciskać mleko. Głowa też dużo daje więc spróbuj się przy tym jakoś relaksować, o ile się da. Chyba musisz to wszystko robić i powtarzać, aż się coś polepszy i oby gorączki nie było! Dawaj znać na bieżąco czy się coś poprawia.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ciepły oklad na ta pierś potem dostaw odrazu małego A po karmieniu zimny oklad jak nie masz kapusty. Jak młody nie sciagnie to lakataorem ,ale z drugiej strony nie za dużo bo tak się też pobudza laktacje . Weź paracetamol jak Cię boli bardzo .

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja to bym chyba chciała żeby albo coś się wydarzyło, żebym już nie karmiła albo żeby się laktacja rozkreciła A mała nie wariowała.

Ja nie umiem podjąć decyzji, żeby przejść na butle, a coraz bardziej się męczę. Mimo tego zmęczenie i takiego uczucia zawodu, nie umiem się poddać i tego małego stwora przystawiam i przystawiam. Może to kryzys? I minie i będzie ok? Nie wiem, ale jeszcze trochę powalczę...
    Ja tak samo .. Bije się z myślami co mam robić.. Jak Gabi tak walczy to mam ochotę to jechać w długa ,a jak są dni ze karmienie jest super to mówię ze będę karmic ile mogę. Tylko że tych gorszych dni coraz więcej, głowę mi tylko zajmuje to kp. .

Dziś znowu źle cały czas od 19 na cycku wkoncu ja położyłam o 22 a ta co dalwj się kręci i jeszcze nie śpi..;(

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona, spróbuj rozluźnić pierś pod bardzo ciepłą wodą, nie uciskaj za mocno, tylko spróbuj delikatnie głaskać w stronę otoczki. Koniecznie przystawiaj małego, bez jego pomocy będzie ciężko. Laktator inaczej pobudza pierś niż ssące dziecko.
    Jeśli mąż na Ci pomóc ściągnąć pokarm, to musi objąć prawie całą otoczkę (jak dziecko, nie tylko brodawkę).

aZzmp1.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Dziewczyny ile bym musiała pic tej herbatki z szalwi, na zatrzymanie laktacji ? Już postanowiłam, ze się poddaje, nie chce to nie, woli butle, a ja mam dosyć tych wiecznie obolałych cycków.
    Ja wzięłam się za to na ostro, 3-4 filiżanki szałwii i dwie mięty, tydzień i po laktacji. Robiłam tak jak mi powiedziano, laktatora użyłam tylko 3 razy po kilka minut. Później codziennie ciepły prysznic i masaż żeby zeszło trochę mleka.

mj26 lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku Zakręcona współczuję, bierz w domu NLPZ jaki tylko masz, do 4g na dobę.

Justi, Piter też dostał szczepienie na rota, rok temu w lutym w szpitalu jak byliśmy z zapaleniem płuc na oddziale rozszalał się też rota. Na sali naszej 3 chłopców, 2 bez szczepienia, sraczka i rzyganie takie że brak słów. Piotruś kilka kupek i po sprawie.

Co do głośności starszaka, rozrabiania, nie słuchania się, ciąglego wchodzenia na kolana mamusi mam wrażenie, że wiem najwięcej 🤣 Serio Piter wyrabia normę za troje dzieci. Dobrze, ze jest ciocia z klubiku bo gdybym miała codziennie być sama z chłopakami w domu po 8 godzin to masakra, zwłaszcza że w obecnej sytuacji zostalam bez rehabilitacji a niestety uszkodzone biodro i przepuklina dysku dają w kość.

Co do wybuchowego charakteru, mój mąż to ostoja spokoju, on sam siedzi z chłopakami, bez spiny ogarnia a ja wpadam w złość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2020, 23:45

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja tak samo .. Bije się z myślami co mam robić.. Jak Gabi tak walczy to mam ochotę to jechać w długa ,a jak są dni ze karmienie jest super to mówię ze będę karmic ile mogę. Tylko że tych gorszych dni coraz więcej, głowę mi tylko zajmuje to kp. .

Dziś znowu źle cały czas od 19 na cycku wkoncu ja położyłam o 22 a ta co dalwj się kręci i jeszcze nie śpi..;(

No to mamy tak samo. U mnie też mam wrażenie, że coraz więcej tych gorszych dni. Dzisiaj było lepiej jakoś od 17 i po 22 też ładnie cyca zjadła, ale do teraz była walka z usypianiem.

Koniec końców dałam jej teraz butle 60 ml i poszła spać, bo serio ja już na foteli zasypiałam, a ona nic, chyba był i 5 prób odłożenia do łóżeczka i tak jak mi zasypiała ma rękach tak ledwo dotknęła materaca to aktywacja byla

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam wszystko juz dzis , maz masowal , odsysac probowal ale co wy . Gula jaka byla taka jest . Troche piersi luzniejsze e bolace wielkie w srodku grudy sa . Maly troche zjadl ale.malo bo on nie chce cycka za duzo i slabo przede wszystkim ciagnie , laktator nie sciaga mleka bez jaj ... polecialo pare ml i po sprawie :/ nie mam tego czegos Na N .

Namasowalismy sie i okaldalismy piersi znow i tyle . Juz tak boli ze sie nie dotykam tam zeby cokolwiek robic . Jutro dalej xzialam.

Powiem wam ze mam tak samo , jak jest ok chce karmic jak nie to juz mam mysli dziwne . Tez wolalabym zeby mimo wszystko cos sie wydarzylo zebym nie mogla karmic niz sama odstawic bo nie umiem teh decyzji podjac .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona NLPZ to niesterydowe leki przeciw zapalne jak ibuprofen np.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona i jak tam? Jest coś lepiej?

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie siedze z laktatorem bo młoda wydziwiala za mocno ;/ póki co 4 min i mam jakies 50ml to chyba nie jest zle

Dariah lubi tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia to raczej dobry wynik, bo ja 10 minut 2 cycki i mam Max 30 z obu na raz więcej nie wyciągnę.

Ale u nas od nocy spoko na cycku, zobaczymy na jak długo ...

Dariah, mj26 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ