X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi to nie prawda, że jest zakaz spacerów, niezależnie od tego kto gdzie mieszka. To bzdura. Trzeba jedynie przestrzegać wytycznych. Ludzie sami sobie utrudniają i tak już ciężka sytuację wymyślając nieistniejące rzeczy. Ja i mąż jesteśmy mundurowymi i naprawdę krew zaczyna zalewac jak się słucha co ludzie wymyślają i co wyprawiają. A zakaz bezwzględnego poruszania się mógłby zostac wprowadzony jedynie po ogłoszeniu stanu wyjątkowego i to byłby najmniej dotkliwy zakaz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 22:36

. Raga ., ZakręconaOna lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Darrika nie pamiętam z której części Polski jesteś ale jak to się mówi o moim mieście, o tej części kraju "Polska B" a wizyta kontrolna po połogu to nie problem tak samo odbywają się wizyty patronazowe lekarza w domach noworodków, położne przychodzą zdejmować szwy, usg bioder to też nie problem, dwóch małych pacjentów na godzinę. Z dentysta fakt trzeb poczekać, chyba że boli to na str nfz jest lista placówek z każdego miasta gdzie można się udać.

Ja jestem spod poznania. Usg jakiekolwiek to prywatnie, a w nawet tego w przychodni mojej nie robią, patronaże też odwołane, z tym, że cały personel jest na kwarantannie, mieli mieć wyniki testów w zeszły czwartek/piątek. Do gina prowadzącego nie mogę się nawet dodzwonić więc też zostaje wizyta prywatna.

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla no to dobrze wiedzieć , myślałam że zakaz jak cały czas o tym trąbią . Nie wiem co zrobić z tym wyjazdem do rodziców czy zostać na święta czy to jedzenie zostawić przy bramie i odjechać , eh ciężka sprawa , mama do mnie przez telefon po tym jak siostra powiedziala że nie przyjadą " mam nadzieję że chociaż wy przyjedziecie". Z jednej strony bardzo chce a z drugiej boje się że może ja przechodzę bezobjawowo i mogę zarazić ich i dziadków a tego bym sobie nie wybaczyła :(

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona co u Ciebie , mam nadzieję że wszystko dobrze ?

Darrika lubi tę wiadomość

preg.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Camilla no to dobrze wiedzieć , myślałam że zakaz jak cały czas o tym trąbią . Nie wiem co zrobić z tym wyjazdem do rodziców czy zostać na święta czy to jedzenie zostawić przy bramie i odjechać , eh ciężka sprawa , mama do mnie przez telefon po tym jak siostra powiedziala że nie przyjadą " mam nadzieję że chociaż wy przyjedziecie". Z jednej strony bardzo chce a z drugiej boje się że może ja przechodzę bezobjawowo i mogę zarazić ich i dziadków a tego bym sobie nie wybaczyła :(
    Justi właśnie tego dotyczy zakaz! Spotykania się z przyjaciółmi, rodzinami. Nie dotyczy to członków rodziny wspólnie zamieszkujących jedno gospodarstwo domowe. Święta każdy mający odrobinę zdrowego rozsądku powinien spędzić sam w swoich czterech ścianach. Z dziećmi możecie wyjść ma spacer w miejsca dozwolone. Jestem dwa lata starsze od Ciebie, pewnie mamy rodziców w podobnym wieku, nie powinni mieć problemu ze zrozumieniem zasad panującej obecnie sytuacji A jeśli tak jest uswiadom ich, że świąt jeszcze dużo przed Wami które wspólnie spędzicie. No chyba, że Polacy zachowają się jak Włosi i zaczniemy masowe spotkania bo przecież są święta i wybijemy naszych seniorów 70+, ZUS będzie w niebo wzięty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 05:20

Dariah, Darrika, Edith lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin myślę że lepiej nie narażać rodziców kto wie co będzie. Lepiej podać jedzenie zadzwonić i wytłumaczyć.
    Tak jak pisze Camila zamknęli parki , lasy i inne miejaca ,ale na rozsądny spacer ścieżkami bez ludzi możemy chodzić..

Ja już nie słucham radia z tv i nie czytam. Co chwile mówią co innego. Tak naorawde sami nic nie wiedzą, a z ludzi robią debili. Napewno już zachorowania były wcześniej niż to w marcu ,ale nie robili ludzia testów. Kto wie ile osób było juz chorych?? Naście czy tysiące? Tylko spokoj i zdrowy rozsądek pozwoli nam to przetrwać..

Dariah, mj26 lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja jestem spod poznania. Usg jakiekolwiek to prywatnie, a w nawet tego w przychodni mojej nie robią, patronaże też odwołane, z tym, że cały personel jest na kwarantannie, mieli mieć wyniki testów w zeszły czwartek/piątek. Do gina prowadzącego nie mogę się nawet dodzwonić więc też zostaje wizyta prywatna.
    Ze swoja wizyta jeśli czujesz się dobrze możesz poczekać, ale wykonanie usg dziecku nie powinno być odkladane, telefon w dłoń i działasz. Sytuacja się nie zmieni przez kolejne 3 miesiące. A przy szczycie pandemii faktycznie nie wykonasz już żadnego badania bo nie będzie miał kto go zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 05:12

Darrika lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just
    Zgadzam się z Camilla i Gusia
    Zakaz nie obejmuje wyjścia z dzieckiem na spacer w odosobnione miejsce
    TrEba wyjac i się przewietrzyć trochę, choćby dla zdrowia psychicznego !
    Z drugiej strony, nie ukrywam, ze dziwi mnie wyjac na spacer nie ale dk rodziny pojechać już chcesz.
    Właśnie tego należy najbardziej unikać
    Wszelkich kontaktów z osobami 60+
    Przynajmniej jeśli chcemy mieć szanse spędzenia z nimi kolejnych świat..
    A te święta?! No cóż, będą dziwne / inne itd ale lepiej tak niż miały by być ostatnie dla kogą z rodizny !

Takie moje zdanie ;)

Camilla33 lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Ze swoja wizyta jeśli czujesz się dobrze możesz poczekać, ale wykonanie usg dziecku nie powinno być odkladane, telefon w dłoń i działasz. Sytuacja się nie zmieni przez kolejne 3 miesiące. A przy szczycie pandemii faktycznie nie wykonasz już żadnego badania bo nie będzie miał kto go zrobić.

Usg główki możemy spokojnie do 6 miesiąca zrobić gorzej z bioderkami. Z tym chciałam zaczekać do 8 tygodnia ale faktycznie nie pomyślałam, że może braknąć lekarza... zapisze na prywatna wizyte i faktycznie to ogarniemy

A myślisz, że patronaż też warto zrobić gdzieś prywatnie? Czy to też można odłożyć

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Usg główki możemy spokojnie do 6 miesiąca zrobić gorzej z bioderkami. Z tym chciałam zaczekać do 8 tygodnia ale faktycznie nie pomyślałam, że może braknąć lekarza... zapisze na prywatna wizyte i faktycznie to ogarniemy

A myślisz, że patronaż też warto zrobić gdzieś prywatnie? Czy to też można odłożyć
    Patronaz wygląda cos podobnie jak wizyta piloznej tyle, że lekarz oslucha jeszcze dziecko . Myślę, że bioderka i usg powinnaś zrobić z resztą można poczekać.. W poradniach naprawdę jest zachowane odpowiednie bezpieczeństwo.

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:

Też chodziło mi o usg bioderek. Piotruś miał usg glowki właśnie po skończonym półroczu ze względu na bezdechy i też nie było problemu, fakt był to ostatni dzwonek, ale wcześniej nie mieliśmy żadnych wskazań i nawet o tym nie pomyśleliśmy. Wizytę patronazowa też bym zrobiła prywatnie, my mieliśmy w 2 tyg życia, ale gdyby się nie odbyła zrobiłabym ja prywatnie.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w neomedice prywatnie już widzę też nie robią usg, do każdego lekarza brak terminów i do pediatry też nie można się tam umówić.

Dariah Ty mówiłaś, że w Swarzędzu robiłaś bioderka nie? Przypomnisz mi nazwę przychodni albo lekarza, żebym mogła znaleźć do nich kontakt? Bo znalazlam przychodnie multi medic ale u nich też wszystko odwołane i nie robią badań

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 08:41

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika
    Ja osobiście bym patronaz odpuściła
    Usg główki bym poczekała do 6 miesiąca
    Usg bioderek bym zrobiła bo zaraz termin minie ;) ja robiłam w Swarzedzu w Pro Femina u dr Kolasniewskiego
    To jest na os Cieszkowskiego 37 ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poczytałam trochę co piszecie o tym USG i my też nie mamy jeszcze zrobionego. Zadzwoniłam przed chwilą do prywatnej przychodni dla dzieci i umówiłam się na jutro na USG. Bo faktycznie, u nas już skończone 8tygodni, a to będzie coraz gorzej, bo do szczytu zachorowań jeszcze nam daleko.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Darrika
    Ja osobiście bym patronaz odpuściła
    Usg główki bym poczekała do 6 miesiąca
    Usg bioderek bym zrobiła bo zaraz termin minie ;) ja robiłam w Swarzedzu w Pro Femina u dr Kolasniewskiego
    To jest na os Cieszkowskiego 37 ;)

Dzięki wielkie, będę próbowała tam umówić :)

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

• Darrika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę powiem Wam, że dobrze, że jeszcze znam chociaż trochę mleka w cyckach bo od rana coś z prądem u nas jest co chwilę właczają u wyłączają ani nie ma jak butli dziecku zrobić :o

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika
    on ma swoja strone i przez te strone mozna sie umawiac
    ;)
    o kurcze
    a moze cos robia jakies roboty w okolicy i dlatego ? ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika on tez przyjmuje w Kórniku, ja tak byłam. Oprócz nas nie było nikogo w całej klinice i jest malutka.

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika
    Ah tak ! Zapomniałam !
    Tak jak mówi MJ - on tez w Kórniku przyjmuje ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co bym bez Was zrobiła :D umówiłam wizytę na jego stronie, jutro ma 12.30 do Kórnika, mamy bliżej Ni z do Swarzędz i termin szybszy. Bo Swarzędz dopiero 22 kwietnia by było.

Czekam teraz zeby mi potwierdził wizytę.

Mj A można tam u niego płacić kartą w kórniki czy szykować gotówkę?

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ