X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi to nie prawda, że jest zakaz spacerów, niezależnie od tego kto gdzie mieszka. To bzdura. Trzeba jedynie przestrzegać wytycznych. Ludzie sami sobie utrudniają i tak już ciężka sytuację wymyślając nieistniejące rzeczy. Ja i mąż jesteśmy mundurowymi i naprawdę krew zaczyna zalewac jak się słucha co ludzie wymyślają i co wyprawiają. A zakaz bezwzględnego poruszania się mógłby zostac wprowadzony jedynie po ogłoszeniu stanu wyjątkowego i to byłby najmniej dotkliwy zakaz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 22:36

. Raga ., ZakręconaOna lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Darrika nie pamiętam z której części Polski jesteś ale jak to się mówi o moim mieście, o tej części kraju "Polska B" a wizyta kontrolna po połogu to nie problem tak samo odbywają się wizyty patronazowe lekarza w domach noworodków, położne przychodzą zdejmować szwy, usg bioder to też nie problem, dwóch małych pacjentów na godzinę. Z dentysta fakt trzeb poczekać, chyba że boli to na str nfz jest lista placówek z każdego miasta gdzie można się udać.

Ja jestem spod poznania. Usg jakiekolwiek to prywatnie, a w nawet tego w przychodni mojej nie robią, patronaże też odwołane, z tym, że cały personel jest na kwarantannie, mieli mieć wyniki testów w zeszły czwartek/piątek. Do gina prowadzącego nie mogę się nawet dodzwonić więc też zostaje wizyta prywatna.

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla no to dobrze wiedzieć , myślałam że zakaz jak cały czas o tym trąbią . Nie wiem co zrobić z tym wyjazdem do rodziców czy zostać na święta czy to jedzenie zostawić przy bramie i odjechać , eh ciężka sprawa , mama do mnie przez telefon po tym jak siostra powiedziala że nie przyjadą " mam nadzieję że chociaż wy przyjedziecie". Z jednej strony bardzo chce a z drugiej boje się że może ja przechodzę bezobjawowo i mogę zarazić ich i dziadków a tego bym sobie nie wybaczyła :(

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona co u Ciebie , mam nadzieję że wszystko dobrze ?

Darrika lubi tę wiadomość

preg.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Camilla no to dobrze wiedzieć , myślałam że zakaz jak cały czas o tym trąbią . Nie wiem co zrobić z tym wyjazdem do rodziców czy zostać na święta czy to jedzenie zostawić przy bramie i odjechać , eh ciężka sprawa , mama do mnie przez telefon po tym jak siostra powiedziala że nie przyjadą " mam nadzieję że chociaż wy przyjedziecie". Z jednej strony bardzo chce a z drugiej boje się że może ja przechodzę bezobjawowo i mogę zarazić ich i dziadków a tego bym sobie nie wybaczyła :(
    Justi właśnie tego dotyczy zakaz! Spotykania się z przyjaciółmi, rodzinami. Nie dotyczy to członków rodziny wspólnie zamieszkujących jedno gospodarstwo domowe. Święta każdy mający odrobinę zdrowego rozsądku powinien spędzić sam w swoich czterech ścianach. Z dziećmi możecie wyjść ma spacer w miejsca dozwolone. Jestem dwa lata starsze od Ciebie, pewnie mamy rodziców w podobnym wieku, nie powinni mieć problemu ze zrozumieniem zasad panującej obecnie sytuacji A jeśli tak jest uswiadom ich, że świąt jeszcze dużo przed Wami które wspólnie spędzicie. No chyba, że Polacy zachowają się jak Włosi i zaczniemy masowe spotkania bo przecież są święta i wybijemy naszych seniorów 70+, ZUS będzie w niebo wzięty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 05:20

Dariah, Darrika, Edith lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin myślę że lepiej nie narażać rodziców kto wie co będzie. Lepiej podać jedzenie zadzwonić i wytłumaczyć.
    Tak jak pisze Camila zamknęli parki , lasy i inne miejaca ,ale na rozsądny spacer ścieżkami bez ludzi możemy chodzić..

Ja już nie słucham radia z tv i nie czytam. Co chwile mówią co innego. Tak naorawde sami nic nie wiedzą, a z ludzi robią debili. Napewno już zachorowania były wcześniej niż to w marcu ,ale nie robili ludzia testów. Kto wie ile osób było juz chorych?? Naście czy tysiące? Tylko spokoj i zdrowy rozsądek pozwoli nam to przetrwać..

Dariah, mj26 lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja jestem spod poznania. Usg jakiekolwiek to prywatnie, a w nawet tego w przychodni mojej nie robią, patronaże też odwołane, z tym, że cały personel jest na kwarantannie, mieli mieć wyniki testów w zeszły czwartek/piątek. Do gina prowadzącego nie mogę się nawet dodzwonić więc też zostaje wizyta prywatna.
    Ze swoja wizyta jeśli czujesz się dobrze możesz poczekać, ale wykonanie usg dziecku nie powinno być odkladane, telefon w dłoń i działasz. Sytuacja się nie zmieni przez kolejne 3 miesiące. A przy szczycie pandemii faktycznie nie wykonasz już żadnego badania bo nie będzie miał kto go zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 05:12

Darrika lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just
    Zgadzam się z Camilla i Gusia
    Zakaz nie obejmuje wyjścia z dzieckiem na spacer w odosobnione miejsce
    TrEba wyjac i się przewietrzyć trochę, choćby dla zdrowia psychicznego !
    Z drugiej strony, nie ukrywam, ze dziwi mnie wyjac na spacer nie ale dk rodziny pojechać już chcesz.
    Właśnie tego należy najbardziej unikać
    Wszelkich kontaktów z osobami 60+
    Przynajmniej jeśli chcemy mieć szanse spędzenia z nimi kolejnych świat..
    A te święta?! No cóż, będą dziwne / inne itd ale lepiej tak niż miały by być ostatnie dla kogą z rodizny !

Takie moje zdanie ;)

Camilla33 lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Ze swoja wizyta jeśli czujesz się dobrze możesz poczekać, ale wykonanie usg dziecku nie powinno być odkladane, telefon w dłoń i działasz. Sytuacja się nie zmieni przez kolejne 3 miesiące. A przy szczycie pandemii faktycznie nie wykonasz już żadnego badania bo nie będzie miał kto go zrobić.

Usg główki możemy spokojnie do 6 miesiąca zrobić gorzej z bioderkami. Z tym chciałam zaczekać do 8 tygodnia ale faktycznie nie pomyślałam, że może braknąć lekarza... zapisze na prywatna wizyte i faktycznie to ogarniemy

A myślisz, że patronaż też warto zrobić gdzieś prywatnie? Czy to też można odłożyć

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Usg główki możemy spokojnie do 6 miesiąca zrobić gorzej z bioderkami. Z tym chciałam zaczekać do 8 tygodnia ale faktycznie nie pomyślałam, że może braknąć lekarza... zapisze na prywatna wizyte i faktycznie to ogarniemy

A myślisz, że patronaż też warto zrobić gdzieś prywatnie? Czy to też można odłożyć
    Patronaz wygląda cos podobnie jak wizyta piloznej tyle, że lekarz oslucha jeszcze dziecko . Myślę, że bioderka i usg powinnaś zrobić z resztą można poczekać.. W poradniach naprawdę jest zachowane odpowiednie bezpieczeństwo.

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:

Też chodziło mi o usg bioderek. Piotruś miał usg glowki właśnie po skończonym półroczu ze względu na bezdechy i też nie było problemu, fakt był to ostatni dzwonek, ale wcześniej nie mieliśmy żadnych wskazań i nawet o tym nie pomyśleliśmy. Wizytę patronazowa też bym zrobiła prywatnie, my mieliśmy w 2 tyg życia, ale gdyby się nie odbyła zrobiłabym ja prywatnie.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w neomedice prywatnie już widzę też nie robią usg, do każdego lekarza brak terminów i do pediatry też nie można się tam umówić.

Dariah Ty mówiłaś, że w Swarzędzu robiłaś bioderka nie? Przypomnisz mi nazwę przychodni albo lekarza, żebym mogła znaleźć do nich kontakt? Bo znalazlam przychodnie multi medic ale u nich też wszystko odwołane i nie robią badań

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 08:41

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika
    Ja osobiście bym patronaz odpuściła
    Usg główki bym poczekała do 6 miesiąca
    Usg bioderek bym zrobiła bo zaraz termin minie ;) ja robiłam w Swarzedzu w Pro Femina u dr Kolasniewskiego
    To jest na os Cieszkowskiego 37 ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poczytałam trochę co piszecie o tym USG i my też nie mamy jeszcze zrobionego. Zadzwoniłam przed chwilą do prywatnej przychodni dla dzieci i umówiłam się na jutro na USG. Bo faktycznie, u nas już skończone 8tygodni, a to będzie coraz gorzej, bo do szczytu zachorowań jeszcze nam daleko.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Darrika
    Ja osobiście bym patronaz odpuściła
    Usg główki bym poczekała do 6 miesiąca
    Usg bioderek bym zrobiła bo zaraz termin minie ;) ja robiłam w Swarzedzu w Pro Femina u dr Kolasniewskiego
    To jest na os Cieszkowskiego 37 ;)

Dzięki wielkie, będę próbowała tam umówić :)

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Darrika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę powiem Wam, że dobrze, że jeszcze znam chociaż trochę mleka w cyckach bo od rana coś z prądem u nas jest co chwilę właczają u wyłączają ani nie ma jak butli dziecku zrobić :o

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika
    on ma swoja strone i przez te strone mozna sie umawiac
    ;)
    o kurcze
    a moze cos robia jakies roboty w okolicy i dlatego ? ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika on tez przyjmuje w Kórniku, ja tak byłam. Oprócz nas nie było nikogo w całej klinice i jest malutka.

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika
    Ah tak ! Zapomniałam !
    Tak jak mówi MJ - on tez w Kórniku przyjmuje ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co bym bez Was zrobiła :D umówiłam wizytę na jego stronie, jutro ma 12.30 do Kórnika, mamy bliżej Ni z do Swarzędz i termin szybszy. Bo Swarzędz dopiero 22 kwietnia by było.

Czekam teraz zeby mi potwierdził wizytę.

Mj A można tam u niego płacić kartą w kórniki czy szykować gotówkę?

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ