LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
mj26 wrote:Dziewczyny śpicie z dzieckiem w jednym pokoju, czy maluchy śpią już w swoich pokoikach ?
U nas od początku Zuza śpi sama w swoim pokoju, ja w nocy wstaje i do niej idę, mam przy łóżku uszaka z ikei z podnóżkiem i tam ją karmie.
My mamy drzwi od naszej sypialni otwarte, u małej są zamknięte. Z tym, że od mojego taty dostaliśmy nianię z kamerką, także ja spiąć u siebie w sypialni wszystko słyszę i widzę
ogólnie mega jestem z tej niani zadowolona. Jak jestem sama, to wkładam ja w woreczek strunowy i spokojnie mogę wziąć prysznic jak mała śpi, bo mam wszystko na oku :p
W nocy czasem marudzi i się kręci ale jakby przez sen, więc dzięki niani nie muszę specjalnie wstawać i sprawdzać co jest, bo widzę co i jakDariah lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika te kamerki i nianie to super sprawa naprawdę, Adę tak obserwuje od urodzenia hehe Oliwkę zamierzamy przenieść do Ady pokoju jak będzie miała pół roku ( zależy czy już będzie siadać czy poźniej bo w tym łóżeczku co jest jak by zaczęła siadać to by mogła wypaść ) . Do czasu kiedy nie zacznie to śpi w swoim łóżeczku ale razem z nami w pokoju.
Kurcze Ada mi nie woła że chce kupke nie wiem co się z nią dzieje , rozumiem że pojawienie się rodzeństwa może tak dzialac ale już od listopada wołała siku kupkę a teraz czuję jak bym się cofała eh jak ją nie wysadzę sama to poprostu kupka w majtkach i to śmiać mi się chce bo zawsze bobek jak u królika hehe nie zrobi od razu całej kupy tylko na raty -
Dziewczyny czy macie doświadczenie przy starszych maluszkach co do kupek? Ada obudziła się o 00:30 i zrobiła 2 razy do nocnika zieloną papkowatą kupę i to śladowe ilości i pływała ta zielona papka w wodzie takiej jakby pomarańczowo czerwonej , myślałam że to krew ale nie wygląda na krew , wyczytałam że tak jest przy wychodzących zębach ale póki co nie wiedzę żeby jej 5 wychodziły , czy może pamiętacie w którym miesiącu życia waszym maluszkom wychodziły 5? Nie wiem czy powinnam się martwić czy nie zwłaszcza że w weekend miała przecież gorączkę plus częste kupy eh masakra jakaś jutro rano zadzwonię do przychodni moze chociaż tele poradę otrzymam . Mąż zrobił zdjęcie tej papki ale nie wiem czy tu wstawić
-
Justi2019 wrote:Dziewczyny czy macie doświadczenie przy starszych maluszkach co do kupek? Ada obudziła się o 00:30 i zrobiła 2 razy do nocnika zieloną papkowatą kupę i to śladowe ilości i pływała ta zielona papka w wodzie takiej jakby pomarańczowo czerwonej , myślałam że to krew ale nie wygląda na krew , wyczytałam że tak jest przy wychodzących zębach ale póki co nie wiedzę żeby jej 5 wychodziły , czy może pamiętacie w którym miesiącu życia waszym maluszkom wychodziły 5? Nie wiem czy powinnam się martwić czy nie zwłaszcza że w weekend miała przecież gorączkę plus częste kupy eh masakra jakaś jutro rano zadzwonię do przychodni moze chociaż tele poradę otrzymam . Mąż zrobił zdjęcie tej papki ale nie wiem czy tu wstawić
Aa nee zrobiła przy okazji siku?
Mogą być zęby.. Hmm ja bym się za bardzo nee przejmowała jakby to byl jeden incydent..
U nas piątki qrde nee pamiętam kiedy zaczęły się.. Ale przed 2rokiem miał już wszystkie..
U nas syn śpi z nami w sypialni w swoim łóżeczku.. Do roku na pewno będzie spal z nami. No chyba, że zacznie przesypać noce całe to wtedy zostanie przeniesiony..Dariah lubi tę wiadomość
-
mj26 wrote:Dziewczyny śpicie z dzieckiem w jednym pokoju, czy maluchy śpią już w swoich pokoikach ?
U nas w pokoju z nami
Ja osobiście nie torbami sobie ie mieć maleństwa ze mną w pokoju
Ile bedzie z nami ?
To zależy jak będzie spać i jak zaakceptuje swoje łóżeczko
Ale myśle ze 8-10 miesięcy na pewno09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
ppieguskaa wrote:Hmm Aa to ja cieplej ubralam dziś.. Bo na słońcu ciepło Aa w cieniu to ja sama ubierałam bluzę..
Wiec u mnie body na długi ii na to bluza ii spodnie. Ii nogi przykryty kocem.. Hmm ale spocony nee był 🤷
W słońcu owszem cieplutko ale zejdziesz ze słońca lub zawieje i chłodno.09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Bozenka
No to my mieliśmy taka „większa kawalerkę” z córka
Był pokój dzienny a zarazem nasza sypialnia, oddzielony ścianka działowa kacik corki, oddzielna kuchnia, garderoba j łazienka
Wiec tam córka można powiedzieć była z nami ale nie z nami hehe
W sensie nie widziałam jej bo ścianka buła
No ale odległości takie małe ze można powiedzieć ze z nami09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Justi
Kurczę wyrodna matka nie pameitam kiedy mała wszytskie zęby...
Ale u nas to bardzo łagodnie szło (poza trójkami)
Wiec jakos nie dało nam to w kość wiec pewnie dlatego nie pameitam
Ale wydaje mi się ze koło 2 roku życia miała jjz
Jeśli dobrze zrozumiałam to Ada już ładnie robiła do nocnika tak? A teraz z kupka ma problem ?
A jak siusiu?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Jak spamuje to do końca
Nasz Misiu dziś spał 21 - 2 !
Potem już gorzej heheh
4:30 - i spi nadal
Ale ten pierwszy sen 5h luksusik dla mamyBożenka lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Za to u nas co dwie godziny pobudka i znowu bunt na cyca, już 2 razy kupa i chyba ją męczą gazy... wszystko przez pieprzone kluski z boczkiem na obiad, na bank muszę się bardziej przyłożyć do tego co jem, bo już 3 dni bez słodkiego o żadnych słonych przekąsek ale widać smażone też nie służy33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
No właśnie cebula smażona z boczkiem i ma bank to zaszkodziło no nic, będę dzisiaj przystawiać chociaż po 10 minut każdy cyc i potem butla, żebyśmy nie padły obie no i mam nadzieję, że po szczepieniach będzie się dobrze czuła, trochę się boję bo wiem, że może być gorączka itd33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Mąż na dzisiaj w aptece zamówił rękawiczki jak pojedzie odebrać to mu powiem, żeby kupił espismian w kropelkach, może jej ulży
Dariah, Bożenka lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Dariah to my trochę podobnie, bo też wszystko osobno, bo to jest w sumie mieszkania mojej mamy i normalnie są 2 pokoje, ale jeden ogromny jest nasz, a drugi malutki jest jej jak przyjeżdża 2/3 razy do roku z Niemiec. W sumie to są tu w mieszkaniu tylko nasze rzeczy, z rzeczy mojej mamyjest jedna półka w garderobie.😂 Mam nadzieję, że do końca roku już będziemy na swoim😃😃
To synek rozpiescił mamusię, 5h to super spanko😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 09:01