LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika super, że wszystko jest oki i że udało się za jednym zamachem to załatwić 😀
A ten patronaż to jest ta pierwsza wizyta u lekarza do 4 tygodnia?🤔 Bo już nie wiem...
My mieliśmy mieć dzisiaj USG, ale zadzwonili rano, że lekarz nie przyjedzie i dopiero po świętach się uda😐😐
-
Patronaż masz około 4 tygodnia, potem 6 itd. Ale jak jeszcze nie mieliście to pewnie przy szczepieniu też taki szybki zrobią.
Lepiej po świętach niż wcale więc się nie przejmuj. Zuza ma pojutrze 7 tygidni, a ortopeda nic nie mówił, że późno czy coś33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Bożenka śliczna Aurelka
Dariah tak od listopada odpieluchowana ale od dwóch tygodni zaczęła się moczyc każdy mi mówi że tak odreagowuje pojawienie się siostry i że to jej minie , mam nadzieję . Od akcji nocnej ani razu się nie skupkala ani zsiusiała , nie wiem co to było , może faktycznie te 5 będą wychodzić bo 20 kwietnia skończy dwa latka a piszecie że do 2 lat ząbki mleczne wasze maluszki już miały wszystkie takze zobaczymy czy lada dzień się jakiś przebije . Moja Klaudia to nawet niewiedzialam jak jej zęby wychodziły , wszystko przebiegło łagodnie , u Ady to jakaś masakra pamiętam jak jej 3 wychodziły to potrafiła w nocy przez 2 godziny dosłownie wyć tak ją bolało , nic nie pomagało tylko leżała przytulona do mnie , oby u Oliwki jakoś to łagodnie przeszło , pozatym moje dzieci późno zaczeły ząbkować, siostry mojej córcia miała zęby już mając pół roku a moja Klaudia i Ada dopiero po 10 miesiącu wyszły pierwsze ząbki. Dziewczyny odreagowalam dzis , 3 godzinki na działce Oliwka spala cały czas a Ada bawiła się w piasku , teraz obie znów śpią , Ada chyba przez to nie spanie w nocy teraz odreagowuje . Ale dziś wiatr wiejeb a wczoraj na balkonie to było gorąco. Jutro ma być chłodniej troszkę . Znów moi rodzice dzwonili i mówią że strasznie sucho w polu i modlą się o deszcz a tu się nie zanosi -
Hej , zyje kochane . Zyje
Generalnie jesli chodzi o zastoj to zszedl po czescie z prawej piersi i wlazl na lewa 🤦♀️ mam cycki o 3 rozmiary jak nic wieksze , kamienie ale nie bola az tak bardzo jak wtedy ... staram sie robic oklady z goracej pieluchy na zmiane z zimna , kapusty i masa sciagania bo Kuba niestety WCALE juz cycka nie chce . Walczylam nawet ze strzykawka mala przy cycu ale nie ma zmiluj . Nie i koniec:(
Wiec postanowilam dzis kupic laktator nowy medeli i zaraz maz przywiezie i jazda . Bede kpi ile sie da ! Moj start laktator ma 5 lat prawie i wydaje mi sie ze juz slabo ciagnie mimo przedmuchan , przeczyszczen . Narazie pojezdze na dwa laktatory poki nie sciagne tych kamieni i jie rozbudze laktacji tak na 100%.
Zastanawialam sie 2 dni co robic czy nie przejsc na mm na stale bo slabo to widze wszystko anlaktator mega drogi a i tak w promocji dzis znalalzam takze ... ale zdecydowalam sie , maz powiedzial ze kupujemy i koniec i bede dzialac ile sie da . Chcialabym do roku ! Bardzo ! Ale jak bedzie do 6 m tez bedzie ok . Jak najdluzrj sie da . Sorka ale karmie i pisze :pDarrika, Dariah, Edith lubią tę wiadomość
-
Takto u Nas wszystko w porzadku , dzieki Bogu , ze mamy wlasny ogrod to chociaz cale dnie dzieci spedzaja na Nim . Kuba od 2 dni spi cale dnie na ogrodzie w wozku , jest mu mega przyjemnie i z drzemki 15 min zrobily sie nawet godzine na dworze od samego rana wyskakujemy z nimi i dotleniaja sie . Starszakowi musimy chyba kupic piaskownice bo ma tak durne pomysly ze az zal ! Serio ...
Kuba mial 2 dni temu szczepienia , nie goraczkowal nic . Wszystko super , po troszke pomarudzil ale bylo ok .
Takto umieram z nudow hahahagusiaa, Darrika, Dariah lubią tę wiadomość
-
Bożenka wrote:Pierwszy patronaż mieliśmy, lekarz był u nas w domu. Ale drugiego już nie. A u was był to pierwszy?
No mam nadzieję, bo po świętach będzie miała już 9 i pół tygodnia...
Tak to był nasz pierwszy patronaż, ale wcześniej 5 razy położną u nas była więc też ktoś ją miał na szczęście na oku. No i dwie teleporady z pediatra też były33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Dariah wrote:Gusia
A Gabi nie ma przypadkiem preferencji strony lewej ?
W sensie ze główkę trzyma w większości w lewa stronę ?
Generlanie ponoć to co jemy zmienia smak mleka (jak się najemy dużo bananów tk mleko będzie „bananowe”)Dariah lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Hej , zyje kochane . Zyje
Generalnie jesli chodzi o zastoj to zszedl po czescie z prawej piersi i wlazl na lewa 🤦♀️ mam cycki o 3 rozmiary jak nic wieksze , kamienie ale nie bola az tak bardzo jak wtedy ... staram sie robic oklady z goracej pieluchy na zmiane z zimna , kapusty i masa sciagania bo Kuba niestety WCALE juz cycka nie chce . Walczylam nawet ze strzykawka mala przy cycu ale nie ma zmiluj . Nie i koniec:(
Wiec postanowilam dzis kupic laktator nowy medeli i zaraz maz przywiezie i jazda . Bede kpi ile sie da ! Moj start laktator ma 5 lat prawie i wydaje mi sie ze juz slabo ciagnie mimo przedmuchan , przeczyszczen . Narazie pojezdze na dwa laktatory poki nie sciagne tych kamieni i jie rozbudze laktacji tak na 100%.
Zastanawialam sie 2 dni co robic czy nie przejsc na mm na stale bo slabo to widze wszystko anlaktator mega drogi a i tak w promocji dzis znalalzam takze ... ale zdecydowalam sie , maz powiedzial ze kupujemy i koniec i bede dzialac ile sie da . Chcialabym do roku ! Bardzo ! Ale jak bedzie do 6 m tez bedzie ok . Jak najdluzrj sie da . Sorka ale karmie i pisze :p -
Kpi to karmienie piersią inaczej, czyli karmisz dziecko mlekiem z piersi ale z butli
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
My dzisiaj po wizycie, Zosia prawie 6kg😁 rosnie malenstwo jak szalone. Dziwnie bylo bo kazali nam czekac w samochodzie I lekarz po nas wyszedl wejsciem dla lekarza. Byla kolejka przed przychodni I sami starzy ludzie troche mnie ciary przeszly no ale co zrobic.
Mnie sie pytal co chce za antykoncepcje I kiedy chce mam przyjsc ale mu powiedzialam ze nie jest to na juz I poczekam do seksu mi sie nie spieszy. Za tydzien szczepienie.
Zosia zaczela sie smiac w glos as do czkawki😄 no I slini sie az kapie. Boze jak ten czas ucieka juz niedlugo dwa miesiace.Camilla33 lubi tę wiadomość
-
Ewcia 6kg? Dobra masa kurczę te Wasze dzieciaki ale mają wagę hihi w sumie dobrze, że Zuza niecałe 4,5 kg, mniej dźwigania :p33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Justi
hmm nie znam sie ani nie jestem lekarzem, ale dla mnie to wydlada wlasnie na "stres" zwiazany z pojawieniem sie rodzenstwa
najwaznijesze zeby nie wstrzymywala kupki bo z tego duzy problem sie robi
niestety u nas byla taka historia i corka potrrafila nie robic przez tydzien...
ale to inny temat
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ale jaka podobna do braciszka, śliczna pyzunia!
Ewciaa83 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️