LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewcia i Mj śliczne maluszki
Ewcia super że już się śmieje w głos ja cały czas na to czekam
Ada miała 2 miesiące i 3 tygodnie jak zaczęła nawet mam nagranie
Czekam właśnie aż Ada zaśnie ale chyba to szybko nie nastąpi bo w dzień dziś spala. Oliwka śpi od 20 . Dziś Ada nie poposcila w majtki , może wkońcu się to unormuje . Mam nadzieję że nie będzie w nocy dzis już żadnej akcji -
Dzieciaczki cudowne słodkości
Moja Zuza sobie już dobre 2 godziny śpi, widać, że zmęczona po tych szcepianiach i usg, dzień pełen wrażeń. Kontroluje jej cały czas temperaturę, na razie cały czas w normie, nóżki też ładne bez zaczerwienień w miejscach kłuć
Dzisiaj będę z nią spać razem w salonie, może przesadzam, ale wolę mieć ją blisko, w razie gdyby jakiś odczyn po szczepieniu niepożądany wystąpiłWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 21:53
Camilla33 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞
12 dpo cień cienia na teście
13 dpo - beta 3,05
16 dpo brak @ jaśniutka kreska na teście
17 dpo - beta?
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Jejku to ja się cieszę, że nie mamy w domu wagi, Patryk ponad 3 tyg temu ważył 5070g, ciężko mi już go nosić, a co będzie później. Nie jest pączusiem, za to jest bardzo długi i jak to moja babcia mówi "ścisły".
Ciekawe jestem czy u nas ruszą szczepienia po 20 kwietnia. Piotruś czeka na ostatnią 6w1 i do 6 roku życia mamy spokój, tzn latem nadal mamy w planie meningokoki B. Patryk chciałabym żeby miał wszystkie szczepienia bez większych opóźnień bo jak skończy 15 miesięcy rusza do żłobka. -
Mj
Ewcia
Śliczne bobaski!!!
Camilla
Ja mam zwykła wagę taka łazienkowa
Po prostu wazę się sama a potem z Teosiem
Wiem ze to nie jest mega precyzyjne ale plus minus pokazuje09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
W tym roku jako ze Wielkanoc bedzie.."dziwna bede robic sama wiele rzeczy
i tak w planach mam babke, mazurki i zurek
tadam!
ciekawe co z etgo wyjdzie hehe
ah! no i chleb domowy, ale ot juz orbie od 2 tyg co 2-3 dniwiec to juz mam wprawe
Camilla33 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah słitaśna foteczka
My znów na działce pogoda piękna mimo że niby w stopniach mniej niż wczoraj miało być ale wczoraj wiało a dziś tylko delikatne podmuchy i gdzieje szczególnie że mam czarne getry na sobie to czuje jak przypieka:) Ja rano zrobiłam sernika , czekoladowego placka i szarlotkę , jutro jeszcze jakąś szybką babkę zrobię i będzie git. -
Dzień dobry, w kolejnym pięknym dniu :p
Dariah cudowne dzieciaczki! Takie do schrupania
Zuza gorączki nie miała, żadnych zaczerwienień nadal nie ma w miejscach szczepień. Ogólnie w nocy niby spała ale cały czas coś postękiwała i ogólnie ten sen był niespokojny, przez co megabsie nie wyspałam bo co chwilę się budzilam no i też co rusz wierzyłam jej temperaturę, ale nad ranem się uspokoiła o pospałyśmy.
W ogóle bardzo dużo śpi, widać wymęczona tymi szczepieniami ale poza tym zachowuje się tak jak zwykle33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞
13 dpo - beta 3,05
17 dpo - beta?
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Dzięki Dziewczyny
Ja wlasnie zrobilam babke cytrynowa i teraz robie piaskowa
no i chleb garuje
ah ! i zrobilam pierwsza w zyciu polewkę eheh
pamietam jak moj D pierwszy raz u moich rodzicow sprobowal polewki ehheeh myslalam ze mu przez gardlo nie przejdzie09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Ja nic na święta nie piekę, kto to niby zje :p za to robię wielki gar rosołu, bo mama mi przywiozła warzywa i kurę od gospodarza :p
Dariah lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞
13 dpo - beta 3,05
17 dpo - beta?
nick nieaktualnyHej, ależ dużo piszecie! Moja Emilka jest tak absorbująca, że nie mam czasu skrobać na bieżąco.
Bożenka, wszystkiego dobrego dla Aurelki z okazji 2 miesiąca 😊
Z okazji zbliżających się Świąt Wielkiej Nocy życzę Wam, maluszkom i całym rodzinom zdrowia i szczęścia, żeby ten niespokojny zawirusowany czas minął jak najszybciej, żeby życie powróciło na normalny tor ☺
Z rzeczy "popołogowych", w sobotę byłam na usg i tego samego dnia dostałam okresu. Waga wreszcie ruszyła w dół, działa dieta "mniej żreć", a dva o to moje zajmujące dziecko 😋
Co do wagi, moja Pyza waży około 5200g.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 17:32
Ewciaa83, Darrika, gusiaa, Camilla33, ppieguskaa, KasiaM, Scintilla, Edith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie byłabym sobą, gdybym tego nie wkleiła. Tym bardziej, że teraz zakupy robi mój mąż:
FACECI NA ZAKUPACH
"Moja mama zrobiła mojemu ojcu listę na zakupy. Na liście była Pyralgina. Ojciec przyjechał z pelargonią"
"Poprosiłam męża żeby mi kupił płatki kosmetyczne. Wrócił z całą reklamówką najróżniejszych płatków śniadaniowych, bo nigdzie nie było kosmicznych".
"Mojemu napisałam na kartce - dwie "ćwiartki", tylko nie dopisałam, że z kurczaka".
"Mój kiedyś miał kupić śmietankę trzydziestkę to kupił 30 sztuk"
- Kup cytrynę, pomidory, mozarellę
- A jak nie będzie mozarelli?
- To olej...
Tak. Kupił olej
idź po śmietanę do sklepu. Za chwilę telefon. Ewa nie ma chleba to wziąć bułki??
"Mój syn będzie mężem...kiedyś - kup śmietanę 36%". Nie było to kupił dwie 18%".
Kup kapustę włoską - na gołąbki nadmieniłam. To przyszedł mi do domu z sałatą rzymską. Mówię kur*a, co to jest?! Miałeś kupić włoską a nie rzymską (w dodatku sałatę) a mąż na to - no przecież rzymska to też włoska! I weź tu dyskutuj".
Ja swojego wysłałam po salami i ser żółty na tosty. Przyniósł ser goudę i ser salami, pytając po co nam dwa sery".
"Ja swojego byłego wysłałam kiedyś po wkładki higieniczne to wrócił do domu z parą wkładek do butów".
"Mój miał napisane cukinia kupił cukier i był z siebie bardzo dumny, bo wziął biały i brązowy bo nie wiedział jaki".
Mojemu mówię - kup koperek, to on na to - a czyli to zielone z pietruszki".
"Kup ogórki na zupę - kupił-ale świeże. - No nic mi nie mówiłaś, jakie mam kupić".
"Kiedyś powiedziałam "weź jeszcze Żywca " - myślałam o wodzie , a dostałam czteropak piwa".
"Mój mąż jak wysłałam go po natkę pietruszki to kupił koperek, a jak po korzeń pietruszki to kupił imbir. Teraz mówię, że chce białą marchewkę.
"Kazałam mężowi kupić porcje rosołowe to przyniósł kostki. I jeszcze pyta - A to nie to samo?".
Koleżanki mąż szedł na zakupy do spożywczaka,ona: kup mi Coś, on: co?, ona: zaskocz mnie.
Kupił jej herbatę z dziurawca.Darrika, Camilla33, mj26, ppieguskaa, Edith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny