X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika no podobna a jak ona za nim patrzy to az sie trzesie😊teraz jak juz sie smieje w glos I guga to czasami jakby mu chciala cos powiedziec.

Mj26 Filipek słodziak🥰

Darrika, mj26 lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia i Mj śliczne maluszki :) Ewcia super że już się śmieje w głos ja cały czas na to czekam :) Ada miała 2 miesiące i 3 tygodnie jak zaczęła nawet mam nagranie :)
    Czekam właśnie aż Ada zaśnie ale chyba to szybko nie nastąpi bo w dzień dziś spala. Oliwka śpi od 20 . Dziś Ada nie poposcila w majtki , może wkońcu się to unormuje . Mam nadzieję że nie będzie w nocy dzis już żadnej akcji

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki cudowne słodkości :)

Moja Zuza sobie już dobre 2 godziny śpi, widać, że zmęczona po tych szcepianiach i usg, dzień pełen wrażeń. Kontroluje jej cały czas temperaturę, na razie cały czas w normie, nóżki też ładne bez zaczerwienień w miejscach kłuć

Dzisiaj będę z nią spać razem w salonie, może przesadzam, ale wolę mieć ją blisko, w razie gdyby jakiś odczyn po szczepieniu niepożądany wystąpił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 21:53

Camilla33 lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku to ja się cieszę, że nie mamy w domu wagi, Patryk ponad 3 tyg temu ważył 5070g, ciężko mi już go nosić, a co będzie później. Nie jest pączusiem, za to jest bardzo długi i jak to moja babcia mówi "ścisły".

Ciekawe jestem czy u nas ruszą szczepienia po 20 kwietnia. Piotruś czeka na ostatnią 6w1 i do 6 roku życia mamy spokój, tzn latem nadal mamy w planie meningokoki B. Patryk chciałabym żeby miał wszystkie szczepienia bez większych opóźnień bo jak skończy 15 miesięcy rusza do żłobka.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia jak ci dobrze , mnie nie chca zadnej antybobaski . Dopiero jak sie skonczy korona :D haha

Moj Kuba tez ok 3 tyg temu wazyl 5 kg wiec teraz bankowo ma z 6 kg :D

Dariah lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj
    Ewcia
    Śliczne bobaski!!!

Camilla
    Ja mam zwykła wagę taka łazienkowa
    Po prostu wazę się sama a potem z Teosiem
    Wiem ze to nie jest mega precyzyjne ale plus minus pokazuje ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym roku jako ze Wielkanoc bedzie.."dziwna bede robic sama wiele rzeczy
    i tak w planach mam babke, mazurki i zurek :D
    tadam!
    ciekawe co z etgo wyjdzie hehe
    ah! no i chleb domowy, ale ot juz orbie od 2 tyg co 2-3 dni :) wiec to juz mam wprawe ;)

Camilla33 lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Dwójka ;)

14fcf4b9db3b.jpg

Camilla33, gusiaa, Darrika, Bożenka, Edith, Ewciaa83, mj26, Mysza, ppieguskaa, KasiaM, Scintilla, Linka90* lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wspaniałe masz dzieci 😊🥰

My w domu nie mamy żadnej wagi 😋 to pozwala zachować spokój i dobrze wpływa na zdrowie psychiczne 😋🤣

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah super zdjęcie, fajne dzieciaki🥰

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah słitaśna foteczka :)
    My znów na działce pogoda piękna mimo że niby w stopniach mniej niż wczoraj miało być ale wczoraj wiało a dziś tylko delikatne podmuchy i gdzieje szczególnie że mam czarne getry na sobie to czuje jak przypieka:) Ja rano zrobiłam sernika , czekoladowego placka i szarlotkę , jutro jeszcze jakąś szybką babkę zrobię i będzie git.

preg.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah cudowne masz dzieciaczki;*;*

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, w kolejnym pięknym dniu :p

Dariah cudowne dzieciaczki! Takie do schrupania ;)

Zuza gorączki nie miała, żadnych zaczerwienień nadal nie ma w miejscach szczepień. Ogólnie w nocy niby spała ale cały czas coś postękiwała i ogólnie ten sen był niespokojny, przez co megabsie nie wyspałam bo co chwilę się budzilam no i też co rusz wierzyłam jej temperaturę, ale nad ranem się uspokoiła o pospałyśmy.

W ogóle bardzo dużo śpi, widać wymęczona tymi szczepieniami ale poza tym zachowuje się tak jak zwykle :)

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :)

Ja wlasnie zrobilam babke cytrynowa i teraz robie piaskowa :D
    no i chleb garuje ;)
    ah ! i zrobilam pierwsza w zyciu polewkę eheh

pamietam jak moj D pierwszy raz u moich rodzicow sprobowal polewki ehheeh myslalam ze mu przez gardlo nie przejdzie :D

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic na święta nie piekę, kto to niby zje :p za to robię wielki gar rosołu, bo mama mi przywiozła warzywa i kurę od gospodarza :p

Dariah lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobię jutro tylko brownie z mascarpone, a i tak pewnie kawałek samego placka zamrożę, bo nie zjemy wszystkiego 😄

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ależ dużo piszecie! Moja Emilka jest tak absorbująca, że nie mam czasu skrobać na bieżąco.
    Bożenka, wszystkiego dobrego dla Aurelki z okazji 2 miesiąca 😊

Z okazji zbliżających się Świąt Wielkiej Nocy życzę Wam, maluszkom i całym rodzinom zdrowia i szczęścia, żeby ten niespokojny zawirusowany czas minął jak najszybciej, żeby życie powróciło na normalny tor ☺
    Z rzeczy "popołogowych", w sobotę byłam na usg i tego samego dnia dostałam okresu. Waga wreszcie ruszyła w dół, działa dieta "mniej żreć", a dva o to moje zajmujące dziecko 😋
    Co do wagi, moja Pyza waży około 5200g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 17:32

Ewciaa83, Darrika, gusiaa, Camilla33, ppieguskaa, KasiaM, Scintilla, Edith lubią tę wiadomość

• mj26 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co ani nie mogę umówić wizyty patronażowej, ani szczepień bo są zakazane. Dzwoniłam do dwóch przychodni, niby po 20 może coś ruszy 😕

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłabym sobą, gdybym tego nie wkleiła. Tym bardziej, że teraz zakupy robi mój mąż:

FACECI NA ZAKUPACH

"Moja mama zrobiła mojemu ojcu listę na zakupy. Na liście była Pyralgina. Ojciec przyjechał z pelargonią"
    "Poprosiłam męża żeby mi kupił płatki kosmetyczne. Wrócił z całą reklamówką najróżniejszych płatków śniadaniowych, bo nigdzie nie było kosmicznych".
    "Mojemu napisałam na kartce - dwie "ćwiartki", tylko nie dopisałam, że z kurczaka".
    "Mój kiedyś miał kupić śmietankę trzydziestkę to kupił 30 sztuk"
    - Kup cytrynę, pomidory, mozarellę
    - A jak nie będzie mozarelli?
    - To olej...
    Tak. Kupił olej
    idź po śmietanę do sklepu. Za chwilę telefon. Ewa nie ma chleba to wziąć bułki??
    "Mój syn będzie mężem...kiedyś - kup śmietanę 36%". Nie było to kupił dwie 18%".
    Kup kapustę włoską - na gołąbki nadmieniłam. To przyszedł mi do domu z sałatą rzymską. Mówię kur*a, co to jest?! Miałeś kupić włoską a nie rzymską (w dodatku sałatę) a mąż na to - no przecież rzymska to też włoska! I weź tu dyskutuj".
    Ja swojego wysłałam po salami i ser żółty na tosty. Przyniósł ser goudę i ser salami, pytając po co nam dwa sery".
    "Ja swojego byłego wysłałam kiedyś po wkładki higieniczne to wrócił do domu z parą wkładek do butów".
    "Mój miał napisane cukinia kupił cukier i był z siebie bardzo dumny, bo wziął biały i brązowy bo nie wiedział jaki".
    Mojemu mówię - kup koperek, to on na to - a czyli to zielone z pietruszki".
    "Kup ogórki na zupę - kupił-ale świeże. - No nic mi nie mówiłaś, jakie mam kupić".
    "Kiedyś powiedziałam "weź jeszcze Żywca " - myślałam o wodzie , a dostałam czteropak piwa".
    "Mój mąż jak wysłałam go po natkę pietruszki to kupił koperek, a jak po korzeń pietruszki to kupił imbir. Teraz mówię, że chce białą marchewkę.
    "Kazałam mężowi kupić porcje rosołowe to przyniósł kostki. I jeszcze pyta - A to nie to samo?".
    Koleżanki mąż szedł na zakupy do spożywczaka,ona: kup mi Coś, on: co?, ona: zaskocz mnie.
    Kupił jej herbatę z dziurawca.

Darrika, Camilla33, mj26, ppieguskaa, Edith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, cudne dzieciaczki ☺ Mam nadzieję, że też będzie mi dane być mamą takiej fajnej parki 😀

‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ